Moet je zaden kopen op Aliexpress?

pampagras in landschap Verleidelijke prijzen voor zaden in de Chinese internetgigant AliExpress, aan de vooravond van het zomerseizoen, trekken tuinders en tuiniers aan in Rusland, het nabije en verre buitenland, kortom, de hele wereld.

Als we alleen prijzen vergelijken, dan is het antwoord op de hoofdvraag: “De moeite waard!” Maar laten we de situatie in meer detail begrijpen.

Hier staat bijvoorbeeld de zuidelijke sierplant Pampas Grass of Cortaderia. Gekleurde varianten van deze plant zijn al meer dan 13.500 keer besteld bij een van de verkopers op Aliexpress.!zaden op Aliexpress

Je ziet dat 100 stuks. zaden van een van de 4 bloemen worden aangeboden voor “grappig” – 8,11 roebel. Natuurlijk is bijna elke tuinman bereid om zo’n bedrag te riskeren..roze pampagras

Voor dezelfde prijs de roze variant van dit sierkruid.

De levering van zaden van een Chinese winkel naar Rusland duurt gemiddeld anderhalve maand. Het gras stijgt, zelfs op de tweede dag, te oordelen naar deze video:

Laten we nu eens kijken naar de prijzen van de Russische online winkel SemenaPost, die een roze versie van de cortaderia aanbiedt. Dit is de goedkoopste prijs voor een plant met bloeiwijzen van een bepaald kleurbereik. Het aantal zaden wordt trouwens aangegeven in fracties van een gram, en niet in stukjes, dus het is moeilijker om veel of weinig te navigeren. Bovendien is er geen lila variëteit op de Russische site..zaden in de online winkel

Dus wat is de vangst? Het punt is dat de zaken niet zo rooskleurig zijn. Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het kopen van zaden:

  1. Voordat u exotische plantensoorten koopt, is het niet overbodig om in naslagwerken en op gespecialiseerde sites te informeren naar de landbouwtechnologie van de aanstaande aankoop. Omdat je geen idee hebt van de eigenaardigheden van het planten en verzorgen van een plant, is het gemakkelijk om de meest elite zaden te ruïneren..
  2. Wanneer u groentezaden in China koopt, moet u onthouden waar dit land zich op de wereld bevindt en niet wachten op vroegrijpe variëteiten met Aliexpress. Het is onwaarschijnlijk dat de Chinese exotisch zal worden gezoneerd onder de centrale zone van Rusland, om nog maar te zwijgen van Siberië!
  3. “De derde klas heeft een klaproos gezaaid en er groeit een soort graan!” (A.Barto).

Helaas zijn er veel feiten van fraude, wanneer er niets tevoorschijn komt uit de verzonden “elite” zaden of iets onbekends groeit. En als het gebrek aan ontkieming van zaden in sommige gevallen kan worden verklaard door het gebrek aan goede vaardigheden bij tuinders, dan vallen de zaailingen van een andere plant niet onder deze reden.

Voor de duidelijkheid kun je deze video bekijken:

Het is natuurlijk aan jou om te beslissen of je koopt of niet. Maar als u besluit te kopen, onthoud dan dat u zich altijd kunt verzekeren tegen de eerste twee punten, maar dat er geen 100 procent bescherming is tegen de derde. Maar dit neemt de waakzaamheid niet weg: alvorens te kopen, is het in ieder geval de moeite waard om de beoordelingen van andere kopers te bestuderen, niet alleen over de zaden zelf, maar ook over de winkel als geheel..

Veel winkelplezier!

Adblock
detector