Papieren borden? Onzin! Of is het mogelijk?

Er zijn al verschillende artikelen verschenen over hoe je met een minimale financiële investering de muren van een huis in een zomerhuisje kunt bouwen. Experts stellen bijvoorbeeld voor om in de bouw eco-stenen uit plastic flessen, aarde en adobe te gebruiken. En dit artikel gaat over het maken van een materiaal dat hout vervangt..

Krantenborden

Karton – goedkoop en vrolijk!

Houten planken zijn voor veel nodig. Ze worden gebruikt om vloeren en plafonds in huizen te leggen, deuren, stijlen en kozijnen te maken en meubels te maken. Maar dergelijk bouwmateriaal is niet goedkoop.

Het blijkt dat papier-maché of, vertaald uit het Frans, “gekauwd papier” perfect dient als vervanging voor hout. Geweldig! En hoe kunnen karton zo sterk zijn als natuurlijk hout??

Meubels van papier-maché

Meubels oud papier

In feite bouwmateriaal van papier-maché:

  • heeft minder gewicht;
  • barst niet bij het bevestigen van planken met spijkers of zelftappende schroeven;
  • krimpt niet van de zon en het water;
  • bestand tegen spaanders;
  • verf- en lakcoatings worden zuiniger gebruikt;
  • kraakt niet.

Meubels gemaakt van papier-maché planken

Kartons

Papier-maché in lagen

De meeste mensen zijn bekend met de methode om papiersnippers in lagen te lijmen. Op deze manier kunt u niet alleen kleine voorwerpen maken, maar ook deurkozijnen of stoelen voor krukken. Maar toch is deze methode omslachtig genoeg om het te gebruiken voor de vervaardiging van de nodige bouwmaterialen voor de bouw van woningen volledig.

Laag voor laag lijmen van kranten

Al krijg je door op deze manier stukjes kraftpapier te verlijmen met PVA-lijm een ​​hele mooie en duurzame vloer. Zo kunt u de oude vloer vernieuwen..

Kraftpapier vloer

Stukjes kraftpapier op de grond plakken

Papieren vloer

Papieren vloer

Papier-maché vloer

Als huisvesting vanaf nul wordt gebouwd, is er een optie. Je kunt echt een duurzame en mooie vloer krijgen als je de eerste laag kraftpapier op een metalen gaas legt dat direct op de grond wordt gelegd.

De papieren vloer schilderen

Mooie papieren vloer

Van bovenaf is zo’n vloer bedekt met beits en vernis. Hoewel je verf kunt gebruiken of het alleen met vernis kunt bedekken.

Pulp bouwmateriaal

Deze methode is gebaseerd op het gieten van onderdelen uit pap bereid op basis van papier. Voorheen werd deze massa uitsluitend van de basis gemaakt. Het papier werd geweekt, gemalen en het product werd uit de resulterende pap geperst..

Tegenwoordig stellen meesters voor om naast de lijmcomponent gips, krijtpoeder, cement, gezeefde houtas aan de samenstelling van papier-maché toe te voegen. Deze ingrediënten verhogen de duurzaamheid van de onderdelen..

Door papierpulp te mengen met stoffen die de invloed van water tegengaan, of afgewerkte voorwerpen ermee te coaten, kun je waterdichte producten maken van papier-maché..

Als het nodig is om vuurvast materiaal te maken, wordt kantoorlijm gebruikt, die een tweede naam heeft – “vloeibaar glas”.

Papier-maché volgens Winzer

Deze methode is lang geleden verschenen. Maar pas onlangs werd het “herontdekt”. Je kunt elk oud papier gebruiken om planken van papier-maché te maken: kranten, karton, eiertrays, notitieboekjes en dergelijke.. Versnipperd oud papier

Dit alles wordt geplet en gevuld met water..

Periodiek roeren en verwarmen van de massa versnelt het proces van het weken van het oud papier.

Vervolgens wordt de massa eruit geperst en goed gemalen in een vijzel – zoals in het recept staat. Maar tegenwoordig gebruiken meesters in dit stadium liever een vleesmolen of blender om de arbeidskosten te verlagen..

De massa papier wordt gewreven

Nadat de massa goed door een linnen doek is geperst, worden de brokken gedroogd in de open lucht of in de oven.

Zeef water uit papierpulp

Daarna is het aan te raden ze nog een keer te malen door over een keukenrasp te wrijven. De vlokken moeten aanvoelen als katoen.

De massa lijkt op katoen

Nu wordt een lijmbasis, bijvoorbeeld bloempasta, in kleine porties aan de massa toegevoegd en wordt het “deeg” gekneed.

Papier-maché met pasta

Nadat deze massa met een donut op tafel is uitgespreid, wordt gezeefde as van hard hout in het midden gegoten. Bovendien moet de vulstof drie keer meer worden ingenomen dan het papiermengsel bleek. De as wordt bevochtigd met water en dit alles wordt met de hand opnieuw grondig gekneed..

Kant en klare massa van papier-maché

Winzer raadt opnieuw aan om de massa in een vijzel te malen en dan meteen papier-maché te gaan gebruiken. In sommige gevallen kunt u het materiaal bewaren door het in glazen potten met goed sluitende deksels te vouwen. De schalen met de massa worden op een koele plaats bewaard, waar de zonnestralen niet doordringen..

Papier-maché platen

De handigste manier om bouwmaterialen te maken is door ze in mallen te gieten. Voor een betere verwijdering zijn de bodem en wanden van de mal bekleed met droge kranten of polyethyleen. Na het invullen van het formulier, moet u de massa er goed bovenop drukken, zodat er geen luchtbellen in zitten. De overtollige vloeistof die eruit is gekomen, wordt verwijderd. Vervolgens wordt het werkstuk eruit gehaald en te drogen gelegd. Dit proces doet denken aan het maken van zandkoekjes..

Droog papier-maché planken niet door verhitting, dit kan tot scheuren in het werkstuk leiden. Als dit gebeurt, worden de scheuren opnieuw bedekt met een massa en opnieuw gedroogd..

Oneffenheden na het drogen kunnen eenvoudig worden verwijderd met een amaril of een vijl. Het bord kan gemakkelijk worden geboord, gezaagd en neergeslagen door spijkers. Elk type lak hecht er perfect op.

Meubels gemaakt van papier

Wanneer u van deze massa een vloer maakt, kunt u deze onmiddellijk aanbrengen op een metalen gaas bedekt met karton. Dit zal het proces versnellen. Maar bovenop moet de nog natte massa zorgvuldig worden geëgaliseerd door iets glads aan te drukken. Verwijder de pers voordat de massa droog is.

Stenen muren van papier-maché – video

Adblock
detector