Ongebruikelijke ontwerpoplossingen voor de bouw van landhuizen

praktisch zomerhuis Met de komst van de lente streven we ernaar om meer tijd buiten de stad door te brengen om weg te blijven van de lawaaierige metropool en te genieten van de frisse lucht in de natuur. Om dit plezier langer te laten duren, is het noodzakelijk om enkele maanden of zelfs het hele seizoen op het land te kunnen blijven. Dit artikel is gewijd aan de keuze van een mooi en praktisch tuinhuis..

De eerste stappen

klein wit huis Om u niet te vergissen bij het kiezen van een huis in de voorsteden, moet u allereerst het doel ervan begrijpen. Wordt het gebruikt voor kortdurende aanwezigheid in de zomer of voor permanent verblijf, ook in de winter? Gaat er een mens in wonen, of wordt het gebouw gebruikt als container voor allerlei landelijke gebruiksvoorwerpen? Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen, zullen de materialen voor de constructie en de grootte van het huis zelf variëren. U moet ook de behoefte aan watervoorziening, verwarming en elektriciteit begrijpen..

landhuis het hele jaar doorOntdek de voor- en nadelen van verschillende projecten en bouwmaterialen om het perfecte zomer- of seizoenshuis te vinden. Hoe meer tijd u besteedt aan de voorbereiding, hoe nauwkeuriger u uw levensstijl kunt overbrengen in het ontwerp van de constructie..

Een huisproject kiezen

landhuis op een individueel projectAllereerst is het noodzakelijk om rekening te houden met het landschap en de grondsoort op de site. En het maakt niet uit of u een groot warm huis bouwt of een klein zomerhuis. Het ontwerpen van landhuizen is tegenwoordig een veelgevraagde en populaire dienst. U kunt kiezen voor een kant-en-klare oplossing of voor de ontwikkeling van een individueel project voor de specifieke kenmerken van uw gebied. De eerste optie is betrouwbaarder, omdat deze in de loop der jaren is uitgewerkt en u op foto’s visueel kunt beoordelen hoe deze er over een paar jaar uit zal zien. Bovendien zullen de kosten van dergelijk werk voor de ontwikkelaar relatief laag zijn..

landhuis in de stijl van minimalismeWilt u een uniek huis waarvan de vorm geen enkel gebouw in de wijk zal herhalen en bent u bereid hier een aardig bedrag voor te betalen, neem dan gerust contact op met de ontwerper voor het ontwikkelen van een persoonlijke indeling.

Voor een klein landhuis is het het beste om vast te houden aan minimalisme en het decor niet te oververzadigen met tal van elementen..

combinatie van een huis met de omringende natuurNaast het woongemak en de bouwkosten, is het noodzakelijk om te zorgen voor een combinatie van het ontwerp met de omringende natuurlijke objecten, bijvoorbeeld met grote bomen.

Materiaalaanbevelingen

Van de moderne opties zijn de meest populaire baksteen, hout, steen, schuimblokken en gasbeton. Naast hen zijn er gebouwen gemaakt van metalen platen en platen, maar ook van stro. Maar deze soorten zijn niet gebruikelijk, dus we zullen ze niet overwegen..

Stenen huizen

stenen huisjeAls u verwacht veel tijd in het land door te brengen, denk er dan eens over na om een ​​gebouw van steen of baksteen te bouwen. Zo’n huis gaat tientallen jaren mee met weinig of geen extra onderhoud, maar kost de eigenaar ook een aardig centje. Over de voordelen van dergelijke gebouwen gesproken, moet worden opgemerkt:

  • betrouwbaarheid, duurzaamheid en sterkte van de constructie;
  • hoge weerstand tegen neerslag en extreme temperaturen;
  • goede geluidsisolatie en warmtecapaciteit.

stenen huis bij de beekTegelijkertijd zijn er negatieve aspecten:

  • materialen zijn duur;
  • het duurt lang om te bouwen;
  • speciale apparatuur is vereist voor een dure monolithische fundering.

stenen huis voor permanente bewoningHoud er rekening mee dat om in de winter te kunnen leven, zo’n huis goed verwarmd moet zijn. Het warmt minstens een dag op, dus als je van plan bent er maar een paar dagen te wonen, dan is deze optie niets voor jou.

Schuimblokken zijn eenvoudig

huis van schuimblokkenHoewel huizen uit schuimblokken relatief recent werden gebouwd, wisten ze grote populariteit te winnen vanwege hun installatiegemak en een betaalbare prijs. Bovendien zijn ze gemakkelijk te versieren, duurzaam en redelijk comfortabel. Door goede geluidsisolatie en weerstand tegen ongunstige klimatologische omstandigheden kun je lang in een huis van schuimblokken verblijven.

Funderingsvulling vereist.

huis versierd met panelenDe eenvoudigste manier om een ​​huis te decoreren is met panelen. De bekleding kan in elke stijl zijn, dus het is gemakkelijk om dergelijke gebouwen een ongewone en modieuze uitstraling te geven..eenvoudig paneelhuis

Houten huis

origineel houten huisHout is sinds onheuglijke tijden het meest gebruikte materiaal. Vanwege hun milieuvriendelijkheid en verwerkingsgemak zijn ze nog steeds de keuze van veel zomerbewoners. Meestal zijn dit lage gebouwen met één verdieping, maar er zijn uitzonderingen..

budgetversie van het huisHet onbetwiste voordeel is de lage kosten in vergelijking met andere materialen en de snelle constructie. Zo’n huis is gemakkelijk op te warmen en de muren blijven lang warm. Voor degenen die al maanden niet in het land wonen, is dit de beste optie. Houd er echter rekening mee dat hout het meest brandbare materiaal is, vatbaar voor schimmelaantasting en bederf..

twee verdiepingen tellend huis gemaakt van houtBesteed voldoende tijd aan voorbereiding en planning. Dit beschermt u tegen overhaaste stappen en de kosten van het corrigeren van fouten. Het is het beste om contact op te nemen met een professionele ontwerper en met hem samen te werken om een ​​lay-out van het toekomstige huis te ontwikkelen..

Interessante opties voor kleine huizen voor zomerhuisjes – video

Adblock
detector