Interessante ontwerpideeën en regels voor het maken van doe-het-zelf-barbecues

vuurpot opengewerkte kom Het is moeilijk om je een landleven in de natuur voor te stellen zonder voedsel op een open vuur of kolen te koken. In het weekend gaan velen naar de datsja om te barbecueën, en degenen die hun eigen perceel hebben, kunnen op elk moment gevogelte en vlees in de tuin koken. Voor deze doeleinden wordt een vuurpot of grill geserveerd, die u kunt kopen of zelf kunt maken..

doe-het-zelf barbecue Een zelfgemaakte vuurpot is goedkoper, de constructie vereist geen speciale vaardigheden en het apparaat is eenvoudig genoeg om het werk van een persoon aan te kunnen. Naast lagere kosten, in vergelijking met de optie uit de winkel, bent u zeker van de kwaliteit van de materialen, kunt u zelf de optimale maat kiezen en uw eigen ontwerp ontwikkelen.

Hoe de vuurpot werkt

zelfgemaakte grillBestudeer zorgvuldig het constructieprincipe voordat u met de bouw begint. Een eenvoudige vuurpot bestaat uit 5 delen:

  1. Vuurhaard. Dit zijn de binnenmuren die direct in contact komen met het vuur. Het is het beste om de bekleding van vuurvaste stenen te maken. Door de binnenwand naar voren te schuiven ten opzichte van de buitenwand, is het grillrooster gemakkelijk bereikbaar..vuurpot gemaakt van bakstenen
  2. Grillrooster. Het kan gietijzer of roestvrij staal zijn. Ligt op hoekstrips die in bakstenen zijn geschroefd.stenen barbecue op het platteland
  3. Fundering. Bestaat uit een laag beton bovenop verdicht puin en houdt de hele constructie vast.
  4. Buitenmuren. Ze omsluiten de vuurhaard aan één kant, beschermen tegen rondvliegende vonken en verminderen ook het verbruik van brandhout aanzienlijk. Vaak spelen ze de rol van een vuurhaard als er geen binnenmuren zijn.
  5. As pan. Het is een metalen plaat waarop brandstof brandt. Geplaatst onder het rooster op een afstand van ongeveer 30 cm.

Materiaalkeuze

Het meest budgettaire materiaal zijn betonblokken. Het wordt aanbevolen om ze binnen te leggen met vuurvaste stenen..barbecue gemaakt van betonblokken

De buitenkant is meestal gemaakt van natuursteen. Dit natuurlijke materiaal is niet giftig en houdt goed warm. Het kost veel tijd om te installeren, maar het resultaat is de moeite waard.barbecue bekleding met natuursteen

Keramische baksteen is het meest populaire materiaal. Het ziet er mooi uit, is niet bang voor open vuur en houdt de warmte uitstekend vast. We raden u aan eerst de basisprincipes van metselwerk te lezen om fouten bij het bouwen van een constructie te voorkomen..bakstenen barbecue constructievuurpot gemaakt van keramische stenen

Waar plaats je de vuurpot en hoe verwarm je hem?

veilige plaats van installatieTijdens de installatie moeten de basisregels voor brandveiligheid in acht worden genomen. Plaats de barbecue niet in de buurt van houten hekken en muren van het huis. Het is het beste om een ​​open gebied te kiezen zonder laaghangende takken. Controleer de windroos – rook en voedselgeur mogen niet naar het huis of recreatiegebied vliegen.

Eet nooit verkoold vlees. Dit verhoogt het risico op het ontwikkelen van kanker..

vuurpot uit een stuk van een brede pijpAls het gebied fruitbomen heeft, dan heb je al het ideale aanmaakmateriaal. Droog brandhout dat na het trimmen wordt bewaard, geeft een aangenaam aroma aan alle gerechten. U kunt gekochte kant-en-klare kolen gebruiken, maar de smaak van het voedsel ervan verandert mogelijk niet ten goede..

Zorg voor een compartiment voor brandhout in het ontwerp, waar ze gemakkelijk toegankelijk zijn.

Verbeteringen aan de barbecue

universele grillOm de functionaliteit van uw kachel uit te breiden en hem een ​​origineel ontwerp te geven, kunt u verschillende wijzigingen aanbrengen:

  • met een spies kun je een groot stuk vlees gelijkmatig garen;
  • de schoorsteen verwijdert schadelijke verbrandingsproducten uit de eetruimte;vuurpot met een schoorsteen
  • vuurpothaard is een stijlvolle en grandioze structuur, waarbij het grillrooster zich in een zelfgemaakte open haard bevindt.barbecue open haard in het recreatiegebied

Laat minimaal 48 uur afkoelen voordat u gebruikte kolen weggooit. Zelfs als ze koud lijken, kunnen ze tot enkele dagen warm blijven..

Tips voor het omgaan met barbecue

vuurpot afbeelding van een dierVerschillende aanbevelingen zullen het voor u gemakkelijker maken om met de barbecue om te gaan en u te helpen deze efficiënter te gebruiken..

We raden je aan om een ​​lange tang te kopen waarmee je de kolen kunt roeren en het rooster kunt verplaatsen. Vergeet korte stokken en pookjes, die vaak worden gebruikt bij het werken met kleine geprefabriceerde barbecues.

eenvoudige kleine barbecueGebruik altijd handschoenen, vooral speciaal voor de barbecue, die niet goed branden. Lees: hoe maak je een stenen barbecue op de juiste manier!gelaste vuurpotvuurpot oven

Gebruik een staalborstel om het rooster schoon te maken. Het verwijdert koolstofafzettingen en voedselresten goed. Als de staven zijn afgekoeld, besprenkel ze met zonnebloemolie om roesten te voorkomen. Wees niet lui om altijd as te verwijderen – het verzamelt geuren die de smaak van voedsel negatief beïnvloeden.barbecue in open ruimtes

Installeer de barbecue niet in gesloten ruimtes. Een hoge concentratie koolmonoxide, zelfs met ventilatie, kan falen.

De barbecueplek wordt een gezellige plek waar je ‘s avonds kunt samenkomen, naar het vuur kunt kijken en rokerig vlees kunt eten. Door een zelfgemaakte optie te kiezen in plaats van een gekochte, kunt u alle ontwerp- en functionele ideeën implementeren voor het volledige gebruik van de structuur. Wees niet bang om te experimenteren, want elk idee kan tot leven worden gebracht.

Doe-het-zelf vuurpotten van verschillende materialen – video

Adblock
detector