Het is tijd om het zomerhuisjesseizoen in maart te openen – wiresummit.org

zomerhuisje in maart Veel mensen die weinig verstand hebben van tuinbouwzaken denken dat het nog te vroeg is om aan het werk te gaan op hun terrein, aangezien het groene gras nog niet door het sneeuwdek is gekomen. Dit is een misvatting. Zomerbewoners verwachten veel van wat ze nu doen, werken ten behoeve van de toekomstige oogst.

de laatste sneeuw aan de bomen In het vroege voorjaar zijn er scherpe temperatuurschommelingen van heet tot onder nul. Dit heeft een negatief effect op de conditie van buiten geplante fruitbomen. In de zonnewijzer worden de takken erg heet en beginnen ze actief vocht te verdampen. Als de avond valt, daalt de temperatuur. De schors kan verbranden, waardoor de takken afsterven, en in sommige gevallen kan vorst de hele boom doden..

het witwassen van fruitbomenZo moet de teler overmatige verhitting van de bast voorkomen. In de herfst of het vroege voorjaar is het noodzakelijk om het onderste deel van de stam en de basis van de skeletachtige takken, die een diameter van meer dan 20 mm hebben, wit te wassen. Als er geen whitewash is, kunt u sneeuw, vuren takken of kreupelhout gebruiken om kunstmatige schaduw te creëren op de vereiste gebieden..de boom is klaar voor de lente

Lapnik is ook een uitstekende bescherming tegen hazen en muizen in de winter..

vuren takken als isolatie en bescherming tegen knaagdierenEind maart moet je zorgen voor het planten van appelbessen, kruisbessen, aardbeien, aalbessen, kersen. De aangrenzende sneeuw moet worden bedekt met vellen karton, kreupelhout of sparren takken. Zo kunt u het smelten van sneeuw bijna 2 weken uitstellen en delicate planten beschermen tegen voorjaarsvorst..

Het verbeteren van de bodemdrainage uit smeltwater is een ander belangrijk item in het werkschema van het voorjaar. Als het gebied glooiend is, bestrooi het dan met stroken humus of houtas met tussenpozen van enkele meters. In deze gebieden zal de grond het vocht van de gesmolten sneeuw beter opnemen..

agrofibre in de beddenAls het oppervlak vlak is, moet de sneeuw goed met je voeten worden aangedrukt of gerold. Dit vertraagt ​​het smelten en voorkomt ontdooien. Om de verdamping van water te verminderen en de vroege opwarming van de grond te vertragen, kunnen gebieden zonder beplanting worden afgedekt met folie.

Als je in de herfst geen stekken hebt voorbereid voor het enten van fruit- en bessenplanten, kun je dit in maart doen.

Begin tot half maart is de laatste tijd om de bodemsamenstelling voor het telen van groenten voor te bereiden (idealiter zouden ze in de herfst moeten worden voorbereid). Als je de specifieke samenstelling van de gewassen die je hebt niet weet, dan kun je de universele formule gebruiken:

  • tuin (of graszoden) land – 1 deel;
  • humus – 2 delen;
  • zand gemengd met een glas houtas – 1 deel;
  • superfosfaat – 3 el. ik. op een emmer mengsel.

vroege scheutenHet is beter om winkelgrond niet in zijn pure vorm te gebruiken vanwege het hoge zuurgehalte en verzadigde zouten. Het is het beste om het te mengen met een andere potgrond, waardoor een verhouding van 1: 1 wordt bereikt. Voeg er ook een glas houtas aan toe in de hoeveelheid van 1 kopje per emmer.

bemesting van de bodemLaat daarna de aarden substantie goed bevriezen en giet het dan met een hete oplossing van kaliumpermanganaat. Deze eenvoudige handelingen desinfecteren de grond goed..grondbewerking

Als zand moeilijk te krijgen is, kan oud zaagsel worden gebruikt. Of neem vers, eerder gerijpt in een ureumoplossing (2 eetlepels per emmer)

groeiende zaailingenHet is goed om prei, selderij, kool en bloemkool, aubergines, tomaten en paprika’s op een dergelijk mengsel te planten. Het zaaien van deze gewassen moet begin maart worden uitgevoerd..

uienscheutenTegen het einde van maart worden vroege soorten aardappelen gelegd voor ontkieming en vernalisatie. Dit verhoogt de weerstand van de plant tegen omgevingsveranderingen en draagt ​​ook bij aan een vermindering van de gewasrijpheid met bijna 3 weken..

het resultaat van een juiste voorbereiding van plantmateriaalZodat lenteknoflook die bij kamertemperatuur wordt bewaard, in de herfst koppen geeft, plaats het anderhalve maand voor het planten in de koelkast. Daar zal hij het vernalisatieproces ondergaan..

Uien moeten zo vroeg mogelijk in het voorjaar worden geplant, maar pas nadat de grond rijp is. Het is niet moeilijk om dit te controleren – als tijdens het graven de aarde niet aan de schop plakt, dan is de grond klaar.

aardappelen voorbereiden voor het plantenVergeet niet om opgeslagen groenten te controleren op rot fruit. Zorg ervoor dat u aardappelen en wortelen sorteert. Verwijder slechte knollen uit de totale massa.

niermijtKijk goed naar de takken van de bessenstruiken in maart. Als je opgeblazen nieren ziet, zijn ze waarschijnlijk de thuisbasis van niermijten. Verzamel en vernietig ze, anders zal de mijt met de komst van hitte naar buiten komen en zich door de hele plant vermenigvuldigen. Als de hele tak wordt aangetast door een groot aantal van dergelijke knoppen, moet deze volledig worden verwijderd en verbrand..

boom snoeienHet begin van de lente is de tijd om uw bomen en struiken te snoeien. Appels, peren, pruimen en andere fruitbomen hebben het nodig voor kroonvorming, maar ook voor goede zomeropbrengsten. Snoeien is op dit moment een van de belangrijkste soorten werk in het land..

Soms is de voorbereidende rompslomp in het vroege voorjaar nog groter dan bij het zaaien en oogsten. Het tijdig uitvoeren van de beschreven procedures zal uw tuin echter helpen bloeien en uw inspanningen zullen honderdvoudig worden beloond..

Klaar voor het zomerseizoen – video