Een mooie aanvulling op het ontwerp van het tuinlandschap - droge stroom

droge stroom in landschapsontwerp Als u wilt dat een buitenwijk er mooi, ongewoon en modern uitziet, moet u tot in het kleinste detail nadenken over het landschapsontwerp. Vijvers worden vaak gebruikt voor het in zones onderverdelen van territoria, maar ook om het centrale deel van de tuin effectief te benadrukken. Het meest interessante is dat de aanwezigheid van water hiervoor volledig optioneel is. We zullen je vertellen over zo’n interessant ontwerpelement als een droge stroom. Dit idee heeft veel voordelen en heeft ook een interessante geschiedenis..een droog beekje decoreren met planten

Geschiedenis van oorsprong

tuinideeën uit het oude JapanDe oorsprong van de steenstroom gaat terug tot het oude Japan, waar de traditie van het aanleggen van filosofische steentuinen 700 jaar geleden ontstond. De aanwezigen konden kijken naar de droge rivierbedding, die uitkijkt naar de eerste regendruppels. Ze zullen de stroom vullen en veranderen in een volstromende rivier. Door deze illusie kon een persoon zich onderdompelen in diepe filosofische reflecties over het leven en harmonie. In de loop van de tijd werd dit interessante idee voor landschapsontwerp wijdverbreid in het westen..

Waar bestaat een droge stroom uit en wat is nuttig?

houten brug over een droge stroomHet begin van de beek is een kleine bron, die geleidelijk breder wordt, kronkelend door de tuin. Er wordt aangenomen dat dit is hoe positieve energie, geluk en harmonie door het huis worden aangetrokken. De compositie bestaat uit kleine stenen, die de beweging van de waterstroom symboliseren, en grote witte rotsblokken, vergelijkbaar met stroomversnellingen en watervallen. Het ontwerp van de beek met struiken en kleine houten bruggetjes die over een stenen beek zijn gegooid ziet er organisch uit.

Het belangrijkste voordeel van dit ongewone element is zijn veelzijdigheid. Een droge stroom kan op elke locatie worden gecreëerd, ongeacht de stijl van het landschapsontwerp en het ontwerp van het hoofdgebouw. Het vereist praktisch geen onderhoud en ziet er in elk seizoen gunstig uit..

tuindecoratie voor alle seizoenenNaast zijn visuele aantrekkingskracht vervult een droge stroom verschillende nuttige functies:

  • dient als een natuurlijke vermomming voor technische communicatie, terwijl ze gemakkelijk toegankelijk blijven;
  • is een goede optie om het hoogteverschil op de site te registreren (een stenen stroom die van een heuvel valt, ziet er erg mooi uit, en als je hem versiert met bloemen en struiken, kun je een echt meesterwerk maken dat elke dag een lust voor het oog is);
  • kan dienen als afvoer voor waterafvoer.

droge stroom bij het huis

Langs de tuinpaden kan een droge beek worden aangelegd, die dienst doet als stormgreppel. Zo zullen er zelfs bij de zwaarste regen geen plassen op verschijnen..

Ontwerp en materialen

gebruik van grote stenenNet als elk ander element van landschapsontwerp, moet het ontwerp van een droge stroom zorgvuldig worden doordacht. U moet een tekening maken waarin u de lay-out kunt schetsen, een lijst met materialen en sierplanten kunt maken. Als u geen ervaring heeft met dergelijke berekeningen, kan de taak erg moeilijk lijken. Niettemin, het is heel echt, het is genoeg om geduld en verbeeldingskracht te tonen..

Stenen kiezen

planten langs de beekEerst moet u beslissen over het kleurenschema. Traditioneel imiteren donkere stenen water, terwijl grote lichte kasseien als drempels fungeren. Als je de voorkeur geeft aan lichtblauw, gebruik dan basalt of leisteen. Om een ​​compositie in roodachtige of groenachtige tinten te maken, kan graniet worden gebruikt en kan kalksteen worden gebruikt om heldere plekken te benadrukken..

Voor een glinsterend effect plaatst u glazen bollen tussen de stenen. Ze zullen het licht van de zon prachtig breken en ‘s avonds voegen ze een sfeer van mysterie en sprookje toe.

Beken met veel bochten en mouwen zien er veel interessanter uit dan rechte steenstromen. Plaats een eiland met bloemen waar de beek het breedst is en versier de oevers met groene vegetatie.

Planten voor een droge stroom

de beek versieren met bloemen in paarse tintenOm de illusie van een stroom water te bereiken, gebruikt u planten die in het dagelijks leven worden geassocieerd met water:

  • bamboe;
  • miscanthus (Chinees riet);
  • arundo riet;
  • mos.

Bloemen worden het best gekozen in paarse en blauwe tinten. Muggengras, blauw zwenkgras, grootbladige vergeet-mij-niet-bloem (Brunner) en lobelia zijn perfect. Meerlaagse bloembedden rond de oevers van een droge stroom wekken de illusie dat het op het punt staat tot leven te komen.

Japanse tuin en droge stroomStone Stream is een uitstekende oplossing voor het inrichten en in zones onderverdelen van uw tuin. Zo kun je de recreatieruimte, barbecueplek en moestuin scheiden. De constructie van dit ongebruikelijke ontwerpelement zal niet veel tijd en geld kosten, terwijl uw site zal worden getransformeerd en zal schitteren met nieuwe kleuren..

droge stroom bij het recreatiegebiedNaast de tuin kan de beek worden gebruikt om het gebied naast de hoofdstructuur te versieren. Het past goed bij alle stijlen gevels, van klassiek tot moderne hightech. Wees niet bang om te experimenteren, want je kunt altijd de vulling of vorm van de stroom veranderen..

Droge stroom in het land – video

Adblock
detector