DIY-kerstspeelgoed: originele ideeën voor kinderen en volwassenen

DIY kerstspeelgoed Voor het nieuwe jaar komt er een leuke tijd waarin, in afwachting van het feest, iedereen zijn huis probeert te versieren. Het is niet moeilijk om kerstversieringen met je eigen handen te maken, en met hen wordt de vakantie thuis gezellig. Dit artikel bevat de meest interessante ideeën voor creativiteit. Je leert hoe je origineel viltspeelgoed maakt, verschillende soorten sneeuwvlokken, leert over nieuwe ideeën voor het versieren van ballen. Ook leer je hoe je opgebrande gloeilampen en kartonnen papieren handdoekhoezen een tweede leven kunt geven..kerstboomversiering

Kerstballen versierd met knopen

bollen knopen en paillettenEen bal van piepschuim met veelkleurige knopen is een geweldig decor voor een kerstboom. Een dergelijke decoratie is gemakkelijk te maken en het resultaat zal zowel u als uw kinderen bevallen. Er zijn twee opties om een ​​bal te maken: ten eerste worden de knopen gelijmd, in het tweede geval worden ze met pinnen op de bal bevestigd.

Benodigde materialen voor het werk:

 • een bal gemaakt van polystyreen of polystyreen;
 • smal satijnen lint;
 • spelden met gekleurde punten;
 • lijm voor kunststof;
 • platte knopen met gaten;
 • optioneel – glanzende pailletten.

Een kerstbal met spelden is een onveilige optie als er kinderen in huis zijn die uit nieuwsgierigheid een mooi stuk speelgoed uit elkaar halen. Deze decoratie is geschikt voor kinderen van 6-7 jaar en ouder. Ze zullen graag deelnemen aan het maken van de bal..

Lijm eerst een lint op het oppervlak van de bal, dat als oogje zal dienen. En bevestig vervolgens in willekeurige volgorde knoppen aan de bal met behulp van pinnen. Afhankelijk van het aantal gaatjes op de knoop kun je één of meerdere gekleurde pinnen voor één knoop gebruiken. Hoe meer glanzende pinnen, hoe mooier de afgewerkte bal zal zijn. Gebruik knoppen van verschillende kleuren en maten en plak spelden in de vrije ruimte ertussen..

Pailletten die over de knopen zijn bevestigd, maken de kerstboombal nog helderder en origineler. Je kunt ook kleine knopen op grote knopen bevestigen door verschillende kleuren te combineren..

heldere decoratie op de kerstboomEen bal met daarop gelijmde knopen is een veilige optie. Het kan met kinderen worden gemaakt, het belangrijkste is om hiervoor een niet-giftige lijm te kiezen. Om een ​​monochroom kerstboomspeelgoed te maken, is het beter om de bal in de kleur van de knopen te schilderen. Bevestig het lint in dezelfde kleur, of maak het contrasterend zodat het mooi afsteekt tegen de achtergrond van het speelgoed en als extra decoratie dient. Er zijn veel kleuropties, het populaire ontwerp is bijvoorbeeld een combinatie van rood en groen, wit en blauw..

DIY kerstspeelgoed: een slinger van knopen

DIY kerstspeelgoed: een slinger van knopenDe eenvoudigste kerstversiering kan worden gemaakt van gewone knopen. Een kerstboomslinger gemaakt van naaiaccessoires ziet er erg interessant uit. Dit is een geweldig alternatief voor gekochte Chinese glitterballonslingers..

Voor werk heb je materialen nodig:

 • hand naai-naald;
 • sterk naaigaren;
 • satijnen lint;
 • gekleurde platte knopen van verschillende maten.

Deze visgraatdecoratie kun je samen met je kinderen maken. Het belangrijkste is dat ze 6 jaar oud zijn, op deze leeftijd weten kinderen al hoe ze goed met naalden moeten omgaan. Om ervoor te zorgen dat de knop op een bepaalde plaats op de slinger blijft, moet deze worden bevestigd. Steek de naald en draad een paar keer door de gaatjes. Deze slinger kan elke lengte hebben. Naai aan de uiteinden ongeveer 14 cm lange lussen van satijnen linten. Dit is nodig om de slinger gemakkelijk op de kerstboomtakken te kunnen bevestigen..

Japanse bloemen kusudama – papieren decoraties

Japanse bloemen kusudama - papieren decoratiesHet oude Japanse ambacht van het maken van papieren bloemen is een zeer populair ambacht. In deze masterclass leer je hoe je met je eigen handen een kerstboomspeelgoed kunt maken – een prachtige kusudama-bloem. Het wordt een onafhankelijke decoratie voor de nieuwjaarsboom. En als je meerdere kleuren van verschillende kleuren maakt en deze aan elkaar lijmt, dan krijg je een originele bal. Het enige dat overblijft is om er een satijnen lint of koord aan te bevestigen om aan een sparrentak te hangen.

Om een ​​kusudama-bloem te maken, zijn materialen nodig:

 • gekleurd papier of tijdschriftpagina’s;
 • Dubbelzijdige tape;
 • lijmstift.

Het voordeel van deze kerstboomversiering is dat deze gemaakt kan worden van oude en ongewenste tijdschriften en vervolgens versierd kan worden met glitters. U hoeft niet naar de winkel te gaan en geld uit te geven aan knutselspullen. Pak gewoon een willekeurig tijdschrift, haal de pagina’s eruit en begin met maken.

Het belangrijkste kenmerk van de kusudama-bloem is dat deze is gemaakt van een vierkant vel papier en dat de grootte elk kan zijn.

Als je met je eigen handen een kerstboomspeelgoed in de vorm van een bal gaat maken, dan moeten de afmetingen van de blanco’s voor alle kleuren hetzelfde zijn. Neem een ​​vel met een zijde van een vierkant 14 cm. Vouw het vel diagonaal, zoals op de foto. Tweede stap – vouw de rechter- en linkerhoek naar boven en je krijgt een ruit.eerste en tweede stap

De derde fase van het werk is het dubbelvouwen van de eerder gevouwen helften van het vel. Kijk naar de foto om de klus te klaren precies zoals hier getoond.3 en 4 stappen

Maak in de vierde stap de rechtervouw van het papier recht..

5 en 6 stappenVerbind nu de linker vouwlijn van het papier (kijk naar de foto) met de uiterst rechtse lijn. Dat wil zeggen, duw de helften van de driehoek uit elkaar en vouw deze naar binnen. Herhaal deze actie aan de linkerkant.

Stap 7Buig de resulterende plooien van de hoeken naar beneden, zoals op de foto.

Stap 8Buig de randen van de bloem blank doormidden. Raak de binnenste vouwen niet aan wanneer u de zijkanten van de driehoeken uitlijnt en de buitenste vouwen gladstrijkt. Plaatsen aangegeven op de foto met pijlen, vet in met lijm en lijm de bloem leeg.het werkstuk is klaar

Maak vijf van deze blanco’s en verbind ze vervolgens met dubbelzijdig plakband of PVA-lijm. Door bloemen van verschillende tinten te combineren, krijg je unieke kerstversieringen.doe-het-zelf heldere kerstversieringen van papier

DIY vilten kerstspeelgoed

DIY vilten kerstspeelgoedKoreaans vilt is zeer geschikt voor het naaien van speelgoed aan de kerstboom. Dit is het meest duurzame materiaal, het rekt of rolt niet, behoudt zijn vorm en mooie uitstraling. Als er kinderen in huis zijn, dan is zacht kerstboomspeelgoed de beste optie..

Dus, welke materialen zijn nodig voor het werk:

 • kleine stukjes gekleurd vilt;
 • schaar en naald, acryldraad;
 • holofiber voor vulling;
 • banden voor het maken van oogjes;
 • decoraties: pailletten, sneeuwvlokken, kralen.

patroon voor patroonNeem om te beginnen een sjabloon en vergroot deze tot het gewenste formaat. Als uw huis plastic of metalen koekjesvormers heeft, kunt u met hun hulp gemakkelijk verschillende vormen uitsnijden. Bevestig het patroon op een stuk vilt en knip twee identieke stukken uit. Verbind de twee delen met behulp van acrylgaren met een knoopsgatnaad..

Laat een klein gaatje waardoor je het speeltje kunt vullen met holofiber en naai het dan dicht. Bevestig een lus van een smal satijnen lint aan de bovenkant. Versier het speelgoed met borduursels, sneeuwvlokken, kralen, vilten bladeren, kralen en pailletten.

Originele pasta sneeuwvlokken

pasta sneeuwvlokkenHoorns en andere producten van gekruld meel zijn niet alleen voedsel, maar ook uitstekende ambachtelijke materialen. Wat meesters niet maken van eenvoudige pasta, hun fantasieën kunnen alleen maar benijd worden. De eenvoudigste versiering voor een kerstboom is een slinger. Het is gemaakt van pasta die aan een koord of sterke draad is geregen en in verschillende kleuren is geverfd. Ze maken ook prachtige sneeuwvlokken van meelproducten..

Het is erg handig om pasta in de vorm van een zeshoek te gebruiken als elementen voor een kerstboomspeelgoed. Op de foto rechts zie je zo’n sneeuwvlokje. Deze vorm maakt het voor beginners gemakkelijker om originele sneeuwvlokken te maken..

Voor werk heb je nodig:

 • gekrulde producten;
 • pasta en hoorns;
 • PVA-lijm, penseel en verf;
 • lint of koord.

Dus ga aan de slag: neem één element en zet het op een stuk papier. Bevestig er 6 elementen omheen met lijm en dan nog eens 6. Bevestig vervolgens 6 lange pasta’s, en daaraan – schelpen en andere zeshoeken, zoals op de foto. Het resultaat is een mooie en symmetrische sneeuwvlok. Verf het afgewerkte speelgoed wit of een andere tint die je leuk vindt. Lijm een ​​lint of koord aan één kant.

Glamoureuze bal met pailletten

bal met paillettenGlanzende paillettenjuwelen zijn terug op het hoogtepunt van hun populariteit. Ontwerpers gebruiken ze om luxe jurken te maken, modeaccessoires ermee te versieren. Er is een geweldig idee – om een ​​​​kerstbal te versieren met veelkleurige pailletten. Net als bij knoppen, kun je hier op twee manieren creëren: glanzende elementen op een bal vastzetten of ze lijmen. Het resultaat zijn verbluffend mooie decoraties voor de nieuwjaarsboom..

Voor werk heb je materialen nodig:

 • ballen van verschillende afmetingen gemaakt van polystyreen of polystyreen;
 • pinnen of lijm zoals “Moment”;
 • plastic sluiting voor oogjes en lint;
 • veelkleurige of effen pailletten.

Ronde pailletten zijn een geweldig materiaal voor het creëren van een visschuboppervlak. En dan zijn er nog glanzende sneeuwvlokelementen die op andere pailletten kunnen worden gespeld..

Het is erg handig om met hex pailletten te werken. Ze hechten zich, als een honingraat, zonder gaten aan elkaar. Het is een moeizaam werk, maar het resultaat is de moeite waard. Maak meerdere ballen: effen, met een patroon in de vorm van een mozaïek of strepen. Een interessant idee is een tweekleurige bal, waarbij de bovenkant één is en de onderkant een andere tint. In het midden kun je een lint bevestigen met het opschrift “Gelukkig nieuwjaar!” of met sneeuwvlokken. Lijm aan de bovenkant van de bal de lusbevestiging, knoop een satijnen strik.

Sneeuwpop gemaakt van draden – video

DIY kerstspeelgoed gemaakt van zoutdeeg

DIY kerstspeelgoed gemaakt van zoutdeegNieuwjaarsspeelgoed maken van zoutdeeg is een vorm van creativiteit die je verbeeldingskracht op geen enkele manier beperkt. Deze spannende activiteit zal zowel kinderen als volwassenen aanspreken. Eenvoudig DIY-kerstboomspeelgoed kan direct worden gemaakt van wat er in de keuken staat – dit is bloem, zout en water. En om je product te schilderen heb je acrylverf of een permanente marker nodig. Een ander interessant idee is om het afgewerkte speelgoed bovenop te bedekken met prachtige patronen gesneden uit papieren servetten. Begin in het algemeen nu met maken.

Om het deeg te bereiden, heb je nodig:

 • tarwebloem – 2 kopjes;
 • fijn zout Extra – 1 glas;
 • 250 gram koud water.

Meng de bloem en het zout in een kom, voeg dan geleidelijk water toe en kneed het deeg. Gebruik uitsteekvormpjes om speelgoed te maken. Zowel volwassenen als kinderen worden bij het proces betrokken. Een moeder of oudere zus kneedt het deeg en de kinderen knippen er ook figuren uit: konijntjes, beren, peperkoekmannetjes, sterren, bloemen. Maak aan de bovenkant van het speelgoed een gat met een houten stok, hier wordt een lint of koord geregen. Om de deegfiguren uit te harden, 24 uur laten drogen of 10 minuten in de oven bakken. Na het drogen het speelgoed van het deeg beschilderen met acrylverf.

Soms wordt voorgesteld om te schilderen met waterverf of gouache, maar deze opties zijn van korte duur, omdat deze verven in water oplosbaar zijn en daarom bang voor vocht.

Speelgoed met zoutdeeg kan worden gecoat met kleurloze vernis, maar deze procedure mag alleen door volwassenen worden uitgevoerd..

Het oorspronkelijke idee is een eenvoudig beeldje met een uitsparing in het midden, waardoor een felgekleurd lint is gespannen, waarvoor het speelgoed aan de kerstboom wordt gehangen. Om dit te doen, hebt u een set mallen van verschillende groottes nodig. Zo’n speeltje hoeft niet geverfd te worden, ze staan ​​prachtig op een vintage kerstboom. Veelkleurige deegfiguren versierd met granen zien er prachtig uit: boekweit, gierst, rijst. Je kunt ze er ook op schilderen, of nog beter, laat ze zoals ze zijn en versier ze met een gekleurd lint..

Origineel kerstboomspeelgoed met je eigen handen van gloeilampen

speelgoed van gloeilampenAls je de uitgebrande gloeilampen niet weggooit, maar ze verzamelt, kun je tegen het nieuwe jaar materiaal verzamelen voor het maken van prachtig kerstboomspeelgoed. Hiervoor zijn gewone gloeilampen geschikt – met een ronde lamp. En van moderne spaarlampen met een langwerpige voet wordt vooral interessant speelgoed verkregen..

Wat heb je nodig om te werken:

 • een gloeilamp met een glazen bol;
 • koord of lint;
 • acrylverf en glanzende glitter;
 • voor de handen van een sneeuwpop – twijgen;
 • glitterlijm;
 • garen voor een sjaal en een muts (of restjes breiwerk).

Het proces van het maken van speelgoed zoals op de foto is heel eenvoudig:

 1. Eerst moet je de lamp van de gloeilamp schilderen met witte acrylverf..
 2. Sneeuwpopogen en andere elementen kunnen worden gemaakt van knopen, geverfd met verf of speciale viltstiften.
 3. Ook kunnen er handjes worden getekend, of echte takjes worden gelijmd..
 4. Laat de voet van de gloeilamp onbeschilderd en bevestig een sjaal gemaakt van een gebreide flap aan de nek van de sneeuwman.
 5. Een andere interessante versie van de sneeuwpop – een echte gebreide set pronkt op zijn hoofd en nek: een roodkapje en een sjaal met een franje. Het is niet moeilijk om dergelijke accessoires op breinaalden of haken te breien.

Een andere optie voor het maken van kerstboomversieringen met je eigen handen van gloeilampen is om te bedekken met glitter. Het resultaat zijn sieraden die niet verschillen van winkelspeelgoed. Neem een ​​gloeilamp en vet het oppervlak van de bol in met lijm en rol deze vervolgens in glanzende glitter. De plint kan zo worden gelaten of overgeschilderd. Bind een lint aan de basis en maak er een lus van om het speelgoed aan de kerstboom te hangen.

Mooie beeldjes gemaakt van gekleurde zeep

sieraden gemaakt van gekleurde zeepEen van de meest populaire vormen van handwerk is de vervaardiging van designerzeep. Degenen die dit op professionele basis doen en degenen voor wie huiszeep slechts een hobby is, hebben een heel scala aan speciale accessoires voor het maken van zeep. Maar het is niet nodig om ze aan te schaffen om een ​​origineel kerstboomspeelgoed te maken. Neem gewone witte babyzeep; het is wenselijk dat het geen smaakstoffen bevat. Om de beeldjes te maken heb je weer koekjesvormpjes of siliconen bakvormen nodig..

Speelgoed maken proces:

 1. Voeg kleurstof toe om gekleurde zeep te maken.
 2. Om de basis voor te bereiden, neem je babyzeep, rasp het op een grove rasp en doe het in een waterbad. Zorg ervoor dat er zich tijdens het oplossen geen luchtbellen vormen.
 3. De zeep hoeft alleen te worden opgelost, maar niet aan de kook te worden gebracht..
 4. Giet vervolgens de massa in vormen, leg de veter in de vorm van een lus aan één kant en laat hem staan ​​​​tot hij hard wordt..

Door een transparante zeepbasis te gebruiken, vergroot je je creativiteit. Je kunt een kerstboomspeelgoed maken met vulmiddel – doe er een schijfje citroen of koffiebonen in. Dit speelgoed is een prachtig nieuwjaarscadeau voor vrienden. Aan deze zeep worden ook enkele druppels aromatische oliën toegevoegd..

Creatieve dennenappel speelgoedideeën

dennenappels decoratiesOp nieuwjaarsdag kan een gewone dennenappel veranderen in een kunstwerk als je je fantasie laat zien. Een van de eenvoudigste ideeën is om dit geschenk van de natuur te versieren met micro-pom-poms. Veelkleurige pom-poms zorgen voor een feestelijke sfeer en het maken van zo’n helder en origineel accessoire is niet moeilijk.

Je creatieve mogelijkheden zijn onbeperkt. Knoppen kunnen in verschillende kleuren worden gespoten, waaronder zilver en goud. Het is een geweldig idee om de randen van elke schaal te versieren met glitter. Om dit te doen, smeert u eenvoudig de bult in met lijm en strooit u deze met veelkleurige glitters erop. Lijm een ​​klein stukje touw in een lus bovenop. Bovendien zullen verschillende decoraties er prachtig uitzien op de bovenkant van de kegel, bijvoorbeeld bloemen van smalle satijnen linten..

Mooie kartonnen sneeuwvlok

sneeuwvlok gemaakt van kartonU hoeft geen dure handwerkmaterialen te kopen om een ​​originele visgraatdecoratie te maken. Er zijn rollen toiletpapier of papieren handdoeken in elk huis. En van de kartonnen hoezen die in elke rol zitten, is het gemakkelijk om een ​​mooie sneeuwvlok voor de kerstboom te maken.

Naast kartonnen hoezen heb je materialen en gereedschap nodig:

 • acrylverf of verf in een spuitbus;
 • lijmpistool of PVA en een borstel;
 • potlood en liniaal;
 • glitter en kralen;
 • touw of satijnen lint voor het oogje.

Voor de creativiteit van kinderen wordt alleen PVA-lijm gebruikt. Hete lijm kan je handen verbranden, dus alleen volwassenen gebruiken het lijmpistool.

De eenvoudigste sneeuwvlok met kartonnen hoes bestaat uit zes elementen:

 1. Knijp eerst in de rol door deze licht tegen het tafeloppervlak te drukken..
 2. Gebruik vervolgens een liniaal en potlood om te markeren. Elk stuk moet 1 cm breed zijn.
 3. Knip het karton langs de lijnen en begin met het lijmen van de onderdelen.
 4. Als de lijm droog is, schilder je de sneeuwvlok of versier je hem met glanzende glitter erop.
 5. Lijm kralen bovenop en knoop een lus.

Zachte vilten sneeuwvlokken

vilten sneeuwvlokkenDoe-het-zelf speelgoed voor het nieuwe jaar is gemakkelijk te maken van vilt. De sneeuwvlokken op de foto zien er erg elegant uit..

Neem voor het werk materialen en gereedschappen mee:

 • kunstmatig vilt;
 • acrylgarens om te borduren;
 • kralen en kralen;
 • lijmpistool, naald, schaar.

Hieronder is een diagram voor het uitsnijden van de details van een sneeuwvlok. Het eenvoudigste element is een bloemblad, net als de sneeuwvlok op de foto aan de linkerkant.. sneeuwvlok bloemblaadjes patroonDe juiste sneeuwvlok ziet er origineel uit, de randen van de bloembladen zijn gesneden in de vorm van kleine driehoekjes. Om één kerstboomspeelgoed te maken, knipt u 6 bloemblaadjes uit wit of veelkleurig vilt. Voeg indien gewenst gekrulde randen toe aan één kant van elk stuk..

Zeer delicate sneeuwvlokken worden verkregen als u een dubbelzijdige niet-geweven stof neemt en er een dunne Barbie-achtige stof (polyester) op lijmt. Zo’n kerstboomspeelgoed behoudt zijn vorm perfect..

Zo’n speeltje maken is niet moeilijk. Borduur eerst op elk detail mooie patronen zoals op de foto, of bedenk je eigen motieven, versier met kralen. Vouw vervolgens de binnenranden van elk bloemblad en zet vast met lijm, lijm vervolgens alle bloembladen aan elkaar. Lijm een ​​glanzende decoratie in het midden of naai een mooie knoop op.

Videomasterclasses over hoe je kerstboomversieringen met je eigen handen kunt maken

Adblock
detector