De beste ontwerpideeën voor reservoirs in zomerhuisjes

ontwerp van een reservoir in het land Een vijver is niet alleen een mooi element dat een lust voor het oog van alle aanwezigen is en waar u aangename uren kunt doorbrengen met een boek aan het water. Het is een functioneel object dat de lucht bevochtigt, de verlichting van het gebied verbetert door de zonnestralen te reflecteren en het microklimaat van het gebied als geheel beïnvloedt..

De keuze voor een oase moet zeer zorgvuldig worden benaderd en rekening houden met de ontwerpstijl, verlichting, planten en decor. We zullen u vertellen over interessante ontwerpopties voor vijvers van verschillende typen.

Kleine trucjes

vijver tuinhuisje Ga niet voor grote maten als de site klein is. De oppervlakte van de vijver moet in verhouding staan ​​tot de oppervlakte. Door de enorme hoeveelheid water lijkt de ruimte eromheen visueel kleiner. Om de put zelf niet kleiner te laten lijken dan hij is, mag hij niet tot de rand met water worden gevuld en met brede kasseien worden afgezet. De houten boogbrug zal de vijver in het land ook visueel vergroten..

Complexe vormen van reservoirs, verdeeld in verschillende delen en verbonden door paden, bruggen en boomstammen, zien er erg aantrekkelijk uit.

Als het oppervlaktereliëf het graven van een diepe put niet toestaat, maakt het niet uit. Prachtig versierd met schelpen, stenen en grote schepen, de ondiepe vijver ziet er niet slechter uit.ondiepe kleine vijver

Voorbeelden van vijverontwerp

ronde vijverDe vlucht van de fantasie is hier niet beperkt. Je kunt kiezen voor een strakke stijl met rechte lijnen en strakke lijnen, of voor een natuurlijke uitstraling. Houd rekening met de eigenaardigheden van het landschap en u kunt de ideale voor u vinden.

Regelmatige stijl

rechthoekig reservoirHet is aan te raden om voor een dergelijk ontwerp te kiezen wanneer u een vijver in dezelfde stijl als een huis wilt inrichten. Klassiek landschapsontwerp onderscheidt zich door lijnen met de juiste geometrische vorm en decoratie, vergelijkbaar met het ontwerp van het hoofdgebouw.

vijver in reguliere stijlPrachtig gesnoeide struiken, platte bloemperken, marmeren zwembadranden en rechte looppaden maken allemaal deel uit van een reguliere stijl. Als je de site eruit wilt laten zien als een klein paleispark, dan is deze oplossing iets voor jou.

Ronde vijver is makkelijker schoon te maken dan hoeken.

Landschapsstijl

vijver in landschapsstijlDe belangrijkste kenmerken van een natuurlijke stijl zijn de afwezigheid van symmetrie, laconiek en maximale natuurlijkheid. Het reservoir moet een ongelijkmatige vorm hebben en langs de randen moet vegetatie worden geplant. Ze moet ook niet in rijen lopen, maar de illusie wekken dat iemands hand haar niet aanraakt. Het is best lastig om dit effect te bereiken, het is heel belangrijk om niet te overdrijven met de hoeveelheid groen..

natuurlijke watermassaZie Japanse tuinen voor voorbeelden. Daar kun je zien hoe de meester perfect naturalisme bereikte met behulp van “per ongeluk” verspreide stenen, een bamboehek en kronkelende stenen paden.

Alle objecten moeten asymmetrisch worden geplaatst.

Decoratie van de ruimte rond de vijver

Het nabij-watergebied moet goed zijn ingericht. Installeer banken en een kleine loopbrug als de vijver daar groot genoeg voor is. Sculpturen, schalen van klei en andere decoratieve elementen moeten het totaalbeeld harmonieus aanvullen. Een tuinhuisje naast het water plaatsen is een goede zet.

overdekt recreatiegebied bij de vijverAls de site een recreatiegebied biedt, kan deze worden gecombineerd met een vijver. Hierdoor kun je comfortabel zomerdagen doorbrengen, en als je een kleine pier bouwt, kun je er een schommel op installeren.openluchtrecreatiegebied bij de vijver

Fonteinen hebben altijd perfect in het ontwerp van elk reservoir gepast. Er wordt aangenomen dat het geluid van water niet alleen ontspant en kalmeert, maar ook boze geesten verdrijft. Voor oases die zijn ingericht in landschapsstijl, moet u watervallen kiezen die zijn versierd met stenen, of prachtige fonteinen in de vorm van stenen kommen.vijver met waterval

‘s Avonds moet de vijver ook zichtbaar zijn, dus zorg voor de verlichting. Armaturen ingebouwd in gevelstenen, lantaarns op korte palen en alle soorten lampen zijn zeer geschikt. In het zwembad zelf kunt u een zwevende of vaste op de bodem van de lamp installeren, die de bodem en de waterruimte verlicht.verlichte vijver

Hoe planten te kiezen?

originele tuindecoratieBij het kiezen van een flora moet men rekening houden met de bloeiperiodes en de groeisnelheid van gewassen die in de buurt worden geplant. Het moet ongeveer hetzelfde zijn, zodat alles gelijkmatig groeit. Houd rekening met de hoogte van de volwassen exemplaren. Een te hoge vegetatie kan een kleine vijver volledig voor de ogen verbergen, dus het is logischer om ondermaatse variëteiten te kiezen of ze niet in de buurt van de kust te planten.

planten voor vijverdecoratieAan het water kunnen riet, mos, dwergiris en varens worden geplant. Verder van de vijver plaats heesters, dwergconiferen, thuja of Japanse esdoorn. Het waterlichaam zelf kan worden beplant met waterlelies en waterhyacint..

fonteinvijverEen kunstzinnig ontworpen vijver kan de ziel van uw tuin worden. Het moet duidelijk zijn dat het maken van een dergelijk object duur kan zijn in termen van materialen. Bovendien is dit een vrij complexe technische structuur, dus houd rekening met de kosten van het inhuren van een professionele vakman. Als gevolg hiervan verschijnt er een kleine oase op uw site, die u elke dag zal verrassen en de tuin zal versieren..

Geweldige vijver op de site – video

Adblock
detector