Bomen met drie verdiepingen zijn een geweldige uitvinding!

Weet je waar zomerbewoners spijt van hebben, voor wie hun hobby de zin van het leven is geworden? Ze worden gekweld door het probleem dat er niet genoeg land is waarop ze kunnen planten wat ze willen. En ik wil veel dingen laten groeien. Dus vandaag is er al een methode ontdekt om veel verschillende soorten fruit uit een klein gebied te verkrijgen! Bovendien is het dankzij deze technologie gemakkelijk om gewassen te telen die vanwege hun lage winterhardheid niet eerder wortel hebben geschoten in de middelste baan. Hoe je dat doet?

Boomtuin

Veelheid aan variëteiten

Heb je gehoord van bomen met drie verdiepingen??

Nee, we hebben het niet over hoge reuzenplanten. De vloeren zijn in ons geval fruitvariëteiten die in rijen aan dezelfde boom zijn gerangschikt. Om dit te realiseren zullen echter vaccinaties moeten worden uitgevoerd. En deze procedure vereist bepaalde vaardigheden, inspanning en tijd..

Een variëteit enten op een boom

Maar dankzij haar kunt u het aantal bomen op uw site verminderen. En om ondertussen een groter aantal verschillende fruitgewassen te krijgen, 5, 10 of zelfs 15 verschillende variëteiten en zelfs soorten uit één plant!

Enten op een zeer wintervast ras

V.I.Susov’s ontdekking

Naast het feit dat verschillende variëteiten van dezelfde boom worden verkregen, waardoor plantruimte wordt bespaard, kunt u met enten de vruchten krijgen van een gewas dat voorheen niet op de middelste rijstrook overleefde vanwege lage wintertemperaturen. Hiervoor is het aan te raden om op de tweede verdieping een laagwinterras te plaatsen. En nu dragen zelfs perziken en zuidelijke abrikozen prachtig vrucht op onze pruim, die bekend is bij vorst.

Veel soorten op één plant

In principe werden ook warmteminnende rassen geënt op een zeer wintervaste appelboom. Over wat voor super handige ontdekking hebben we het dan? Maar hoe zit het met!

We planten een nieuw soort op de voorraad

V.I.Susov, geëerd agronoom van Rusland, vooraanstaand onderzoeker van de Moskouse landbouwacademie en kandidaat voor landbouwwetenschappen, werkt al vele jaren aan één probleem. En het was dat na het enten van warmteminnende variëteiten op een winterharde onderstam, de boom maximaal 15 jaar vrucht droeg. En toen bleef het effect van verhoogde weerstand tegen lage temperaturen uit. Niet alleen de geënte takken vergaan, de hele boom verging.

Geënte variëteiten

En dus deed Vladimir Ivanovich Susov experimenteel een ontdekking die we vandaag de dag ongehinderd kunnen gebruiken, zodat onze thermofiele variëteiten net zoveel jaren vrucht dragen als de moederboom zelf zal leven. Hoe kan dit worden bereikt? Hier is een stapsgewijze handleiding om uw ontdekking te realiseren..

rassen kers

Hoe bomen met drie verdiepingen te laten groeien??

“Het kweken van zaailingen met drie verdiepingen met stengel- en kroonvorming” – dit is de naam van het werk van de wetenschapper agronoom V. I. Susov, die een echte doorbraak maakte in het proces van het enten van bomen en struiken. Dit proces is lang, maar het resultaat spreekt voor zich..

Vaccinatietekening volgens Susov

  1. Eerst wordt een zaailing van een winterharde variëteit gekweekt. Susov noemt het de eerste verdieping. Laat het 2-3 jaar groeien en vorm voorzichtig een goede, “juiste” kroon. Dat wil zeggen, het is belangrijk dat de vertrekhoeken van de skeletachtige takken van de stam 70-90 graden zijn.
  2. Vervolgens wordt er op anderhalve meter hoogte een hoogwaardig ras of ras op geënt. Mogelijk heeft deze telg al een lage winterhardheid. Dit is de zogenaamde tweede verdieping, die door een agronoom een ​​zeef wordt genoemd..
  3. Nadat uit de uitslag van de vaccinatie blijkt dat deze is geslaagd, kunt u overgaan tot de vorming van de derde, kroonvormende vloer. Het wordt op de telg geplaatst, op een hoogte van 2,5 meter van de grond. Vaccinatie gebeurt met een ander winterhard ras..

Bomen met drie verdiepingen

Het uitstekende resultaat van deze ontdekking is gebaseerd op het feit dat de winterhardheid van bomen direct afhangt van de kroon. Als de cultuur slechts twee verdiepingen heeft en de telg van een thermofiele variëteit helemaal bovenaan staat, omdat het een kroonvormer is, dan zal, zoals hierboven vermeld, in 12-15 jaar de hele boom net zo thermofiel worden als de telg zelf.

Platen op de takken van een geënte boom

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kruin van bomen met drie verdiepingen altijd goed verlicht is. De tweede belangrijke voorwaarde voor een uitstekend resultaat is het kleine formaat. Dat wil zeggen, de kruin van dergelijke bomen mag niet breder zijn dan 3,5 meter..

Video over multigrade hazelnoten (hazelnoten)

Adblock
detector