snijden van groenten en fruit Het woord “carving” komt van het Engelse carving, wat “carving” betekent. Je kunt mooie dingen snijden van hout, papier, maar we zijn geïnteresseerd in snijwerk van verse groenten en fruit.

Dit is een vrij oude traditie die zijn oorsprong vindt in Thailand, toen het nodig was om de tafel te versieren voor het Festival van Drijvende Lantaarns. Nu worden er hele competities gehouden, waar mensen echte meesterwerken knippen uit eenvoudige watermeloenen, die ze later niet eens meer willen eten! Op sommige scholen in het GOS en Europa wordt aan kinderen in de klas beeldhouwen geleerd. Dat doen ze niet voor niets, want hij ontwikkelt fijne motoriek en doorzettingsvermogen. Ook zal dergelijk onderwijs in de toekomst helpen om tafels prachtig te decoreren zonder hulp van buitenaf..

Snijden van groenten en fruit

professioneel snijden van groenten en fruit

Bijna alle verse groenten, fruit en bessen zijn geschikt om te snijden. U kunt bijvoorbeeld markeren:

 • aardappel;
 • radijs;
 • pompoen (per slot van rekening veel gebeeldhouwde gezichten op pompoenen voor Halloween);
 • komkommers;
 • appels;
 • citrus;
 • watermeloenen;
 • meloenen;
 • avocado.

Dit is slechts een geschatte reeks producten..

Sommige ambachtslieden maken prachtige eetbare chrysanten van Pekingkool.!

Als je besluit om de vaardigheid van het transformeren van groenten en fruit onder de knie te krijgen, kun je beginnen met een stapsgewijze foto van appelsnijwerk voor beginners.foto-instructies voor het snijden van appelsknip de zwaanvleugels uit

beeldjes verzamelen

de laatste fase van het snijden van appels

prachtige appelsnijwerk

snijgereedschappen

in de appel snijden

snijwerk tentoonstelling

Watermeloen

watermeloen snijwerkDit is het meest gebruikte materiaal voor het maken van schilderijen en composities. Het kan worden gebruikt om enorme bloemen te maken die op dahlia’s lijken, en een mand voor het serveren van ander fruit. Je kunt er zelfs foto’s op knippen.!

creatieve ideeënWatermeloen wordt door carvers zeer gewaardeerd om zijn contrasterende kleuren en buigzaamheid. Je kunt er goed op trainen en overstappen op complexere groenten en fruit..

Chinese kool en komkommers

Chinese kool snijwerkZoals hierboven vermeld, kunnen uitstekende chrysanten worden gesneden uit Pekingkool en worden aangevuld met komkommerbladeren. Een dergelijke decoratie zal op elke feesttafel aanwezig zijn.. komkommers gebruiken om te snijdenStel je voor: zo’n frisje tussen de benauwdheid van mayonaisesalades!

Tomaten, radijsjes

tomaten snijdenDeze bloemen zijn geweldig voor een snack en zijn vrij eenvoudig uit te voeren. Uw gasten laten prachtig gesneden verse groenten zeker niet aan uw neus voorbij gaan..radijs bloemen

Groenteschijfjes

groentesnijdersMoe van simpele plakjes tomaat en plakjes komkommer op groenteborden? Je kunt een verfrissende en indrukwekkende compositie maken! Snijd bijvoorbeeld rozen van radijs en tomaten, maak bloemen van de fijnste plakjes komkommer, maak viooltjes van wortel. Peterselie, dille of koriander zullen een geweldige aanvulling zijn op zo’n originele portie gewone groentesalade..

Om te voorkomen dat de uitgesneden composities gaan kronkelen, kun je ze besprenkelen met olijfolie..

Er zijn verschillende soorten groentesnitten:

 • rietjes
 • stokjes
 • kubussen
 • versnipperen
 • plakjes
 • in stukken
 • cirkels
 • in een hoek
 • decoratief (bloemen, schilderijen, enz.)

Soorten fruit- en groentesnijwerk

snijwerk voor kinderen

Er zijn verschillende groente- en fruitcomposities voor verschillende feesten. Bijvoorbeeld:

 • kindermatinee / verjaardag;verjaardag snijwerk
 • bruiloft;bruiloft tafeldecoratie
 • jubileum / zakelijk;verjaardag cadeau
 • thuis feest.snijwerk voor een huisfeest

Kinderen zullen blij zijn om schattige auberginepinguïns, perenegels, pompoencantharellen of een interessante ananasvaas met fruitbloemen erin te zien. Kinderen zullen niet veel fout vinden. Het belangrijkste is dat het lekker en origineel is.!

Meer delicate bloemstukken zijn geschikt voor een bruiloft. Ze kunnen gemaakt worden van zowel fruit als groenten. De tafel wordt versierd met salades van beide met bijzondere bloemen met behulp van de snijtechniek. Welke jonggehuwden zullen delicate chrysanten, rozen en tulpen opgeven?

Als je genoeg hebt van banale cakes met inscripties, is er een geweldige oplossing: een watermeloen waarop wordt gesneden: “Gelukkige verjaardag!” of gewoon iets leuks. Veel origineler, toch? En er is een groot pluspunt! Geen gast zal herstellen van zo’n dessert.!

Thuis kun je naar hartelust rondlopen! Als volwassenen bij eerdere vieringen alles zo mooi en professioneel mogelijk willen zien, dan zullen ze je bij intieme bijeenkomsten een licht oneffen bloemblad, een per ongeluk afgesneden stengel en een lichte slordigheid vergeven. Veel belangrijker is dat je het voor de gasten deed, aan hen dacht, besloot schoonheid in hun leven te brengen. Op zo’n vakantie zijn mensen immers nergens toe verplicht, ze doen alles uit eigen beweging. Er is alleen hun wil en verbeeldingskracht!

Herfst composities

samenstelling van de herfstpompoenHet is herfst, wat betekent dat je moet nadenken over herfstcomposities van groenten en fruit met behulp van de snijtechniek! Het eerste dat in je opkomt is natuurlijk Halloween. Pompoenen zijn prachtige roodharige wezens die perfect passen in de kleuren van de herfst. Bovendien is het een materiaal van zeer hoge kwaliteit voor het snijden, omdat het van buiten hard en van binnen dicht is..

snijden van groenten en fruitMaar je kunt er niet alleen “Jack” van maken, maar ook originele vazen ​​​​voor herfstbladeren, bessen (rood en appelbes). De pompoen is klaar om een ​​”mand” te worden, niet alleen voor de herfstgeschenken van de natuur, maar ook voor rode en bordeauxrode groenten. Ze zijn perfect om er dahlia’s, asters en andere herfstbloemen van te maken..

Als er geen lijsterbes of viburnum in de tuin is, dan zal een watermeloen je helpen! Ja, hij is het! Als alles goed is gedaan, lijkt het op een groene mand met een bos kruimelige rode bessen..

herfst compositieNatuurlijk wordt de herfststemming gecreëerd door composities van wortelen, bieten, tomaten, die zullen worden omgezet in prachtige boeketten en op tafel zullen branden met alle kleuren van de gouden herfst! Soms worden er groene komkommerrietjes of slablaadjes aan toegevoegd. Het mooie is dat wortels, in dunne plakjes gesneden, ook handig kunnen zijn voor het maken van langwerpige bladeren met sleuven en nerven. Dergelijke herfstcomposities van groenten zullen de regenachtige blues verdunnen..

Sommige knoppen worden op spiesjes geplant en je krijgt echte vuurbloemen! Ze kunnen dienen als aanvulling op het voltooide bloemstuk, of ze kunnen vrij onafhankelijk zijn..

Aanbevelingen

Tot slot nog kleine aanbevelingen voor degenen die zich serieus met zo’n ambacht willen bezighouden. Wees niet bang om te fantaseren en wees niet bang om fouten te maken! Het is belangrijk om het idee los te laten dat iets niet zal lukken. Alles komt met oefening. Hoe meer je doet, hoe beter je wordt. Bovendien zijn er nu speciale messen uitgevonden (maar helaas is de set vrij duur), er zijn veel boeken, video’s op internet.

Wil je je vrienden en geliefden verrassen met plantaardige fantasieën? Neem dan gerust een scherp mes in handen en leer liever simpele rozen maken! Stap geleidelijk over op dahlia’s, korenbloemen. Maak kleine dieren, manden. Fantasie is hier belangrijk! En de vaardigheid zal komen, het is alleen belangrijk om te willen volharden en werken (wat geweldig is en houtsnijwerk leert).

Video masterclass snijden