Hoe sinaasappels voor decoratie correct en mooi te drogen

hoe sinaasappels te drogen voor decoratie Decoratieve decoraties voegen verfijning en originaliteit toe aan het feestelijke interieur. Om kwaliteitsvol uitgangsmateriaal te verkrijgen, is het belangrijk om te weten hoe je sinaasappels voor decoratie thuis kunt drogen. Dergelijke blanco’s worden vaak gebruikt tijdens vakanties of banketten. Prachtig aangelegde citrusschijfjes zien er erg indrukwekkend uit op tafels. Bovendien stralen ze een aangenaam aroma uit en vullen ze de kamer met exotische tonen..woondecoratie met geurige sinaasappels

Leer hoe je sinaasappels kunt drogen voor decoratie in de oven

ovengedroogde sinaasappelpartjesDe snelste en gemakkelijkste manier is om de fruitplakken in de oven te drogen. Hiervoor worden verschillende grote en noodzakelijk rijpe vruchten geselecteerd, die grondig worden gewassen en drooggeveegd. Vruchten worden in ringen gesneden met een dikte van 5-7 mm, omdat tijdens warmtebehandeling hun volume aanzienlijk zal afnemen. Elke plak is kwalitatief doordrenkt met een papieren handdoek om overtollig sap van het oppervlak te verwijderen.een sinaasappel bereiden

Vervolgens wordt het droogproces uitgevoerd:

 • de oven is voorverwarmd tot 70-100˚С;
 • de bakplaat is bedekt met bakpapier of folie;
 • plakjes citrusvruchten worden op een afstand van 1 cm van elkaar gelegd;
 • dit alles wordt 4-6 uur naar de oven gestuurd.

Overrijpe citrusvruchten krijgen, wanneer ze gedroogd zijn, een donkere tint en te groene vruchten drogen niet volledig uit.

Om gedroogde sinaasappels in de oven kwalitatief te laten uitdrogen en hun decoratieve effect te behouden, worden de stukjes elk uur omgedraaid. Bij verbranding daalt de temperatuur. Als de techniek geen geforceerd ventilatiesysteem heeft, wordt de deur op een kier gelaten of systematisch geopend voor ventilatie. Nadat de aangegeven tijd is verstreken, haalt u de bakplaat uit de oven. De ringen worden in één laag op een dienblad gelegd en 2-3 dagen gelaten voor extra droging in natuurlijke omstandigheden.droge sinaasappels in de oven

Voordat de sinaasappels ter decoratie worden gedroogd, worden sommige stukjes aan beide kanten met poedersuiker geplet. Het kristalliseert onder invloed van hete lucht, waardoor een luxe gloedeffect ontstaat. Dergelijke exemplaren worden veel eerder verwijderd, omdat de suiker begint te branden.

sinaasappelschijfjes met suikerEen snelle manier om citrusvruchten in de oven te drogen, wordt uitgevoerd bij een temperatuur van 150˚С. Binnen een half uur worden de plakjes twee keer per kwartier omgedraaid. Na de tweede keer kantelen daalt de temperatuur tot 70°C. Een uur later wordt de bakplaat uit de oven gehaald. Als gevolg hiervan duurt het slechts 1,5 uur om te koken..

we bewaren gedroogde sinaasappels in pottenDe resulterende gedroogde sinaasappels worden meestal verpakt in glazen potten met mooie deksels. Ze worden vaak gebruikt om slingers te maken die een kerstboom of open haard versieren. In sommige gevallen worden geurige schijfjes toegevoegd aan bloemstukken of als decor voor cadeaus..

Hele sinaasappels drogen

droge sinaasappels heelNiets springt zo in het oog als een spectaculair decor. Dit is precies de rol die volledig gedroogde citrusvruchten spelen. Het resultaat van dit proces hangt grotendeels af van de grootte van de vrucht. Kleine sinaasappels zijn beter en sneller gedroogd in de oven of op de batterij. De maximale droogtijd is 10 uur..

De procedure wordt uitgevoerd volgens het volgende principe:

 • rijp fruit wordt uitgewassen en weggeveegd;
 • sneden worden gemaakt over het gehele oppervlak van de schil van de bovenkant tot de basis, maar er zijn plaatsen voor bevestiging aan de boven- en onderkant;snijd de sinaasappelschil
 • de bakplaat is bedekt met perkament;
 • er worden vruchten op gelegd;
 • de oven verwarmt tot 80˚С.

Een belangrijk nadeel van deze methode is het onvoldoende drogen van de vruchtkern. Na verloop van tijd kan het gaan rotten.

Tijdens het droogproces komt er meestal sap vrij van sinaasappels, waardoor de schil verbrandt. De resulterende “plassen” worden verwijderd met een spons of papieren handdoek. Periodiek worden de vruchten omgedraaid. Op een batterij drogen dergelijke exemplaren tot een week. Terwijl het sap vrijkomt, worden de incisies vaak verbonden, alsof ze versmolten zijn. In dergelijke gevallen moeten ze periodiek worden bijgewerkt. Zodra de huid droog en hard wordt, zoals cement, textuur, citrusvruchten worden uit de batterij verwijderd.gedroogde sinaasappel decoratie

Hele gedroogde sinaasappels worden gebruikt om exotisch speelgoed voor de kerstboom te maken. In feestelijke composities wordt gedroogd fruit verrassend gecombineerd met kaneelstokjes, steranijs of vanillesterren..

We gebruiken een elektrische droger

we drogen sinaasappels in een elektrische drogerDe gespecialiseerde techniek maakt het mogelijk om gedroogde vruchten van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. De geprogrammeerde modus draagt ​​bij aan het gelijkmatig drogen van sappige vezels en het behoud van de natuurlijke schaduw en het aroma van fruit. Sinaasappels in een elektrische droger zijn vooral decoratief, omdat ze niet vervormen onder invloed van temperatuur. Het snijpatroon is in uitstekende staat gehouden.

De procedure voor deze manier van inkopen:

 • rijp fruit wordt op de gewenste dikte gesneden;
 • de droger verwarmt tot 70˚C;
 • plakjes worden in één laag op een pallet gelegd en niet dicht bij elkaar;
 • stukken blijven een nacht staan, indien nodig een dag.

Om ijskruimels op het oppervlak van de plakjes te krijgen, wordt gewone gelatine gebruikt. Het brokkelt af in nog natte delen.

gedroogde sinaasappelpartjesDe duur van het proces is afhankelijk van de kracht van het apparaat. Voor een gelijkmatige droging van fruit worden de pallets elke 1,5-2 uur verwisseld. Elektrische drogers worden meestal gebruikt wanneer huisvrouwen niet weten hoe ze sinaasappelschijfjes moeten drogen voor decoratie. Dus dankzij moderne technologie worden hun inspanningen en tijd bespaard. Bovendien liggen de plakjes perfect egaal op de roosterbak..

Als de schil van de vrucht dicht is, worden er gedroogde anjerbloemen in gestoken. Tijdens de warmtebehandeling geven kruiden citrusvruchten hun rijkdom, wat hun aroma versterkt.

Natuurlijk drogen

droge sinaasappels in natuurlijke omstandighedenHet drogen van sinaasappels aan de lucht of op kamertemperatuur is een geweldige manier om origineel decoratief materiaal te krijgen. Tijdens het drogen krijgen de vruchten een ongewone vorm, soms zelfs spiraalvormig. Dergelijke exclusieve stukken worden buitengewoon verfijnde versiering. Het resultaat hangt echter grotendeels af van hoe je de sinaasappels voor decoratie thuis kunt drogen..elementen van geurig decor

Algoritme van het werk:

 • de gesneden plakjes worden voorzichtig op houten spiesen gedaan of aan een vislijn / draad geregen;
 • de resulterende slinger wordt aan het plafond opgehangen, omdat in dit deel altijd warme lucht wordt verzameld;
 • na 7 dagen worden de stukken verwijderd en naar de opslag gestuurd.

Na verloop van tijd zullen de resulterende gedroogde vruchten donkerder worden. Dit gebeurt doordat vocht geleidelijk uit de vezels verdampt. Maar dit maakt niet uit, want verbazingwekkende decoratieve composities worden gemaakt van veelkleurige ringen..

gedroogde sinaasappels met kaneelAlvorens op te hangen, moet het oppervlak van de plakjes worden afgeveegd met een papieren handdoek om overtollig sap te verwijderen. In dit geval is het belangrijkste om het niet te overdrijven, anders zal het snijpatroon verslechteren en wazig worden. De beste plek om te drogen is in de keuken of het balkon, waar een goede luchtcirculatie is..

Exotisch gedroogd fruit wordt vaak gebruikt voor het maken van desserts, drankjes en vooral decoratieve artikelen. Dergelijke blanco’s zijn natuurlijk niet geschikt voor het verkrijgen van zongedroogde sinaasappels..

Hoe sinaasappels te drogen voor decoratie met behulp van 4 methoden – video

Adblock
detector