Hoe maak je een huishoudvoedergranulator met je eigen handen en wat is de prijs van een nieuwe? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Gefabriceerde voergranulator Om een ​​vrijstromend gemengd mengsel om te zetten in korrels, worden huishoudelijke voergranulatoren gebruikt, waarvan de prijs afhankelijk is van het motorvermogen. Hoe hoger de waarde, hoe meer pallets er in 1 uur worden geproduceerd. Pellets kunnen veel langer worden opgeslagen dan normaal en zijn gemakkelijker te vervoeren. Het is ook gemakkelijker om de benodigde portie voer aan vee of pluimvee te geven, afhankelijk van hun leeftijd en behoeften. Dit apparaat kan met uw eigen handen worden gemaakt, vooral omdat de prijs van een huishoudelijke voergranulator vrij hoog is. Dus apparatuur met een capaciteit van 150 kg / uur kost bijvoorbeeld 65.000 roebel en een model dat 1.000 kg / uur voer produceert, kost 255.000 roebel..Gegranuleerd voer

Het werkingsprincipe en het apparaat van de granulator:

Het apparaat werkt op de volgende manier: van bovenaf wordt grondstof in de container gegoten, die op de matrix valt en door rollen in de gaten wordt gedrukt. Afgewerkte korrels stromen naar buiten door een speciaal venster in het lichaam.

Granulator werkingsprincipe:Er zijn modellen van huishoudelijke voergranulatoren die met de hand zijn gemaakt van een vleesmolen. Ze gebruiken een vijzel in plaats van rollen om te ponsen, maar voor zo’n apparaat is fijngemalen materiaal nodig. Dit apparaat kan alleen worden gebruikt voor het mengen van zachte grondstoffen, zoals kruiden of gecombineerde mengsels..

De volgende onderdelen zijn nodig om de granulator te monteren:

 • basisframe);
 • matrix en rollen met een getand oppervlak;
 • kader;
 • elektrische motor;
 • verloopstuk;
 • schacht.

Het frame moet van sterk staal zijn gelast, omdat het bestand moet zijn tegen zware belastingen en trillingen tijdens het gebruik. De behuizing van de granulator voor mengvoer kan met uw eigen handen uit een brede pijp worden gesneden, of u kunt een cilinder maken van een metalen plaat. Het is het beste om het inklapbaar te maken, zodat u het apparaat indien nodig kunt onderhouden. In het onderste deel moet er een venster zijn voor de uitgang van de afgewerkte korrels van het gecombineerde mengsel.

De diameter van het lichaam is zo gekozen dat de matrijs erin kan draaien met een minimale speling.

Matrices worden in twee soorten geproduceerd: plat en cilindrisch. De eerste ziet eruit als een ronde schijf met gaten. Het wordt meestal gebruikt om gegranuleerd mengvoer te maken, omdat het in staat is om grondstoffen van elke hardheid te verwerken en de werksnelheid hoger is..Platte Die Granulator

De cilindrische matrijs is een trommel met gaten, waarbinnen de rollen roteren.Cilindrische matrijsgranulator

Het is beter om een ​​kant-en-klare matrix te kopen, omdat er speciale machines voor nodig zijn om deze te maken. De gaten erin moeten een conische vorm hebben, taps toelopend naar de bodem, zodat de korrels meer worden samengedrukt..

Granulator assemblage

Om grove fouten te voorkomen, is het raadzaam om eerst met uw eigen handen gedetailleerde tekeningen te maken van de locatie van alle onderdelen van de huishoudelijke voergranulator..

Nadat het lichaam klaar is, wordt een versnellingsbak in het onderste deel geïnstalleerd. Het zal rotatie van de elektromotor naar de as van de granulator overbrengen, zodat de matrix of rol kan draaien..

Zelfgemaakte granulatorIn het bovenste gedeelte zijn een matrix en rollen geïnstalleerd, die aan de as zijn bevestigd. De rollen zijn met wentellagers op de as gemonteerd en via hetzelfde lager ook op de roterende as. Hun klemming op de matrix wordt geregeld door een moer met schroefdraad. Deze gehele unit wordt in de nokken van de carrosserie gemonteerd en blijft tijdens bedrijf stil staan. De rollen zijn zo gekozen dat hun breedte alle gaten in de matrix volledig bedekt..

Installatie van de matrix en rollenNaast de behuizing is een elektromotor gemonteerd. Door middel van een riem- of kettingaandrijving is hij verbonden met een versnellingsbak. Een kegelvormige container wordt bovenop het lichaam geplaatst waardoor grondstoffen in de granulator worden gevoerd.

De video toont een tekening en het apparaat van een granulator voor mengvoer, wat u zelf kunt doen:

Om een ​​apparaat voor het pelletiseren van voer van een vleesmolen te monteren, hebt u de volgende onderdelen nodig:

 • kader;
 • vleesmolen;
 • elektrische motor;
 • Matrix;
 • riem, 2 poelies.

Zelfgemaakte granulator en bedieningDe matrix is ​​gemaakt van dezelfde diameter als die van de standaard grindergrill. De uitstekende ribben worden in de behuizing verwijderd om deze zo strak mogelijk te laten passen (waardoor er slechts een minimale opening overblijft). De hoes voor het apparaat is gemaakt met vrije ruimte aan de binnenkant. Zodat u geen nieuwe hoeft te maken als u een matrix met een grotere dikte moet installeren. Buiten zijn er messen op bevestigd, die de korrels van de vereiste lengte snijden. Beide poelies zijn gemonteerd, de elektromotor en de riem gespannen.

De riem wordt zonder tanden gemonteerd, zodat hij in geval van iets kan wegglijden. Hierdoor zal de elektromotor niet oververhitten en niet doorbranden..

Zelfs in het geval van de aankoop van sommige onderdelen, zoals aandrukrollen, lagers, zal de prijs van een zelfgemaakte pelletmolen lager zijn dan die van een kant-en-klare in een winkel. Daarnaast is het mogelijk om een ​​met de hand werkend apparaat zonder elektromotor in elkaar te zetten. Maar voordat u zelf een granulator koopt of monteert, moet u er rekening mee houden dat u daarnaast een breker en droger nodig heeft..

Zelfgemaakte huishoudelijke granulator – video