Hoe maak je een doe-het-zelf kussenknoop voor thuisgebruik?

doe-het-zelf kussenknoop Om het interieur van een woonruimte te decoreren, worden vaak vazen, exclusieve klokken of stijlvolle gordijnen gebruikt. De genaaide originele kussenknoop met je eigen handen ziet er veel interessanter uit. Het geeft niet alleen een bijzondere smaak aan het interieur van het huis, maar past ook prachtig in gezellige tuinhuisjes op het platteland. Het product zal veel vertellen over de eigenaren. Het zal altijd bij de hand zijn. En als je wilt ontspannen en een kopje koffie wilt drinken, zal de trouwe “vriend haar zachte schouder lenen”. Laten we proberen uit te zoeken hoe we met onze eigen handen een kussenknoop voor thuisgebruik kunnen maken. Maar laten we eerst de benodigde gereedschappen en materialen verzamelen..

Voorbereiding is de eerste stap naar een doel

interieur decoratie Al millennia lang wordt knopen beschouwd als een bijzondere kunstvorm. Het werd gebruikt op schepen, gebruikt in het huishouden. Het wordt zelfs genoemd in oude manuscripten. Moderne ambachtslieden hebben geleerd hoe ze met hun eigen handen een kussenknoop kunnen maken, die een interieur kan versieren..

Voor handwerk heeft u gereedschappen en materialen nodig:

 • sterke draden;
 • pinnen;
 • deegroller of ronde stok;
 • naaimachine;
 • schaar;
 • naald;
 • gebreide stof;
 • synthetische winterizer of beste slagman;vulmiddel voor sierkussen
 • kartonnen rol.

Zoals je kunt zien, zijn er niet zo veel items. Het belangrijkste is dat ze bij de hand zijn. Stof kun je bijvoorbeeld in een winkel kopen. Verwijder de synthetische winterizer uit de oude jas. Bewaar de kartonnen rol als je keukenpapier op is. Als er geen naaimachine in huis is, maakt het ook niet uit. De gouden handen van een wijze minnares zullen dit probleem aan..

Voor blanco’s kunt u kindermaillots of kousen voor volwassen dames gebruiken.

Originele kussenknoop met je eigen handen

originele kussenknoop met je eigen handenDe eerste stap is het kopen van gebreide stof of kant-en-klare veloursbundels in de winkel. Het moet voldoende strak en elastisch zijn..

blanks voor harnassenVervolgens wordt het in verschillende identieke stukken gesneden. De breedte van elk is 20-30 cm, het hangt allemaal af van de geselecteerde maat van het product.

naai harnas voor kussenElke strook wordt dubbelgevouwen en gesplitst met metalen pinnen. Met behulp van een machine wordt het werkstuk over de gehele lengte genaaid.

Om een ​​mooi knoopkussen te krijgen is de stof verbonden met een zigzagnaad..

Korte stukken worden aan elkaar genaaid met de verkeerde kant, vormen een lange “buis”, en vervolgens binnenstebuiten gekeerd. De totale lengte kan variëren van 1,5 tot 6 m.

vul de tourniquet met opvulling polyesterVervolgens wordt een kartonnen buis in de blanco stof gestoken. Vervolgens wordt voorzichtig aan het genaaide deel getrokken, waarbij een klein deel van de solide basis buiten blijft. Door het gat is de buis gevuld met opvulling polyester. Om het strak in het werkstuk te laten passen, gebruiken ambachtslieden een houten deegroller of een gewone stok zonder knopen. De randen van de resulterende elementen worden handmatig genaaid.

Het vulmiddel moet zo strak mogelijk worden gevuld, zodat de basis mooi gevormd wordt..

Van de verkregen blanco’s worden allerlei soorten knopen gebreid. Eerst worden ze geoefend met een gewoon touw. Om met uw eigen handen een mooie kussenknoop te maken, is een diagram vereist. Het helpt je in de goede richting te bewegen. Zo zijn er verschillende soorten nodes voor het maken van een product..knopen voor het maken van kussens

Meest populair:

 • platte configuratie;
 • een krans of hoofd van een Turk;
 • Chinese knoop;
 • keltisch geheim.

Elk van hen heeft zijn eigen unieke schoonheid en originaliteit. Het resultaat is een volumetrische of platte decoratieve kussenknoop, die wordt gebruikt voor interieurs..

Economy-optie voor een tuinhuisje in het land

een kleine kussenknoop met je eigen handen voor een tuinhuisjeZoals je weet, helpt weven een persoon om te kalmeren, zijn gedachten te verzamelen en vreugde te krijgen. Inderdaad, dankzij de eenvoudige bewegingen van de handen worden originele dingen geboren. Bovendien bieden ze hun eigenaren onschatbare voordelen. Overweeg in fasen hoe je met je eigen handen kussens in een tuinhuisje van oude panty’s kunt maken. Hoewel het een voordelige optie is, is het product erg mooi en stijlvol..

Voor de case heb je gereedschap nodig:

 • panty’s (meerdere paren);
 • dichte draden;
 • dunne naald;
 • naaimachine;
 • schaar;
 • kartonnen buis;
 • geschikte vulstof;
 • stok.

een kussen maken van oude panty'sEen masterclass helpt om met je eigen handen een kussenknoop te maken, die uit eenvoudige stappen bestaat. Hoewel de panty eruitziet als afgewerkte buizen, worden ze in de juiste vorm gebracht. Knip eerst het onderste deel (sokken) af. Vervolgens wordt de kauwgom van bovenaf afgesneden en wordt de naadlijn gestoomd.

Het resulterende werkstuk wordt binnenstebuiten gekeerd. Naai samen door de bovenste snijlijn te verbinden. Verder is een lange buis gemaakt van twee delen panty’s. Een deel van het werkstuk wordt zorgvuldig binnenstebuiten gekeerd. Dan wordt er een ander deel in geschoven zodat de voorkant bovenaan komt te liggen. De kruising van de stof wordt genaaid met een machine. Dezelfde procedure wordt uitgevoerd met de rest van de panty. Het resultaat is een buis met een lengte van ongeveer 3-4 m, die is gevuld met een geschikt vulmiddel..

met behulp van een kartonnen buisGebruik voor het gemak een kartonnen buis. Het belangrijkste is dat het de juiste maat heeft. Met behulp van een stok wordt het vulmiddel door een buis van panty’s geduwd.

een knoop leggenVervolgens beginnen ze een exotische knoop te leggen met behulp van een geschikt schema. De overige delen van het kussen worden met de hand genaaid, waarbij een strakke steek wordt gemaakt met een draad en een naald.

Om ervoor te zorgen dat de kussenknoop er altijd representatief uitziet, worden op verschillende plaatsen van de buis controlesteken gemaakt..

Stijlvol knoopkussen en de voordelen ervan

stijlvolle kussenknoop met je eigen handenHet eindproduct wordt geplaatst in tuinhuisjes op het grondgebied van landhuizen. Het dient als een heerlijke ondersteuning tijdens de dag- of avondontspanning..

De kussenknoop heeft verschillende voordelen:

 • Mooi ontwerp;
 • past harmonieus in elk interieur;
 • het oppervlak voelt zacht aan;
 • Het vereist geen speciale zorg;
 • kan worden gebruikt als een mini poef.

grappig speelgoed voor kinderenDaarnaast zijn de producten vooral populair bij kinderen. Ze slapen er graag op, knuffelen en gooien zelfs naar elkaar als ze stoeien. Gelukkig verandert hun oorspronkelijke vorm nooit van structuur. Deze knoopkussens kunnen worden gepresenteerd als een housewarming-cadeau of voor pasgetrouwden. Bovendien zijn ze duurzaam en gemakkelijk te wassen..begin een knoop te breienverder werken aan het kussenafwerking breien kussenhet verbinden van de uiteinden van de bundeldoe-het-zelf kussenknoop is klaar

Zoals je kunt zien, is het maken van een kussenknoop met je eigen handen vrij eenvoudig. Bereid eerst het materiaal voor: gebreide stof of meerdere panty’s, vulmiddel. De benodigde tools worden vervolgens geassembleerd en een knooppuntconfiguratieschema wordt geselecteerd. Ze vatten de moed op en gaan aan de slag. Na verloop van tijd verschijnt er een origineel knoopkussen in huis, dat elegant in elk interieur past.

Heldere decoratieve kussenknoop met je eigen handen – videomasterclass

Adblock
detector