Een houtsplijter met uw eigen handen maken is eenvoudig en voordelig

Zelfgemaakte houtsplijter Een doe-het-zelf houtsplijter is een mechanisme dat is ontworpen om het kloven van grote houtblokken voor het verwarmen van een kachel of open haard te vergemakkelijken. De aantrekkelijkheid van het gereedschap komt tot uiting in het feit dat iedereen zelf een houtklover kan maken van goedkope materialen.

Apparaatclassificaties

DIY schroef houtklover Het ontwerp heeft veel classificerende factoren. Houtsplijters onderscheiden zich door:

 • de exploitatiesfeer (privégebruik, grote ondernemingen);
 • boombladwijzermethode (verticaal, horizontaal, gemengd);
 • motortype (elektrisch, benzine, tractoraangedreven, gecombineerd);
 • wijze van vervoer (mobiel en stationair);
 • werkingsprincipe (hydraulisch en schroef (conisch)).

Zelfgemaakte houtklovers zijn meestal uitgerust met een elektrische of benzinemotor. De rest van de parameters zijn individueel en worden geselecteerd voor persoonlijke behoeften. Voor iedereen die zich het hoofd breekt met de vraag: “Hoe maak je een houtsplijter met je eigen handen?” wij zorgen voor montage-instructies voor de hydraulische en schroefeenheid.

DIY hydraulische houtklover

Meestal wordt het hydraulische systeem voor de bediening van het apparaat geleend van de tractor. Een door een tractor aangedreven elektromotor of benzine kan ook worden gebruikt. De hydraulische houtkliever bevat de volgende onderdelen:

 • bed;
 • pomp;
 • container voor olie;
 • motor;
 • hydraulische cilinder met stop;
 • blad;
 • distributeur.

Ontwerpdiagram hydraulische houtsplijterHet maken van een houtsplijter met uw eigen handen met tekeningen, foto’s en instructies zal niet moeilijk zijn voor mensen die op zijn minst een beetje thuis zijn in de mechanica van een hydraulische installatie.

Voor het gemak laten we een tekening van het mechanisme zien en stellen we een korte montagehandleiding samen..Hydraulische apparaattekening

Montage-instructies hydraulische houtklover:

 1. We bevestigen de hydraulische krik op het bed.
 2. Aan het andere uiteinde is een wigvormig mes gemonteerd, waarmee u kunt werken met stammen van verschillende volumes en lengtes.
 3. In het midden van de structuur hebben we een platform voor het stapelen van stammen. Bij interactie met het handvat van de krik, zal de stop het hout naar het wigmes drukken, dat het met succes zal splijten.
 4. Na het splitsen brengen de veren de aanslag terug naar de startpositie.

Eenvoudige horizontale hydraulische houtkloverZo’n apparaat onderscheidt zich niet door zijn hoge werksnelheid, maar wat je ook zegt, het is veel gemakkelijker dan hout hakken met een bijl.

DIY schroef (conische) houtsplijter

Het werkingsprincipe van dit type houtsplijter ligt in de eigenschap van een roterende metalen kegel om houtblokken te splijten, vanwege de bestaande schroefdraad op het oppervlak.

Probeer niet zelf een kegel te maken. Dit is een zeer tijdrovende en moeizame taak. Het is winstgevender om een ​​kant-en-klare versie te kopen, correct gemaakt en geschikt voor uw toekomstige ontwerp.

Om een ​​schroefkopie te maken, moet je dit artikel gebruiken en een video bekijken over zelfgemaakte houtsplijters.Constructietekening van een kegelhoutsplijter met een elektromotor

Dit is een van de meest voorkomende houtsplijtgereedschappen. Het is niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar ook eenvoudig met uw eigen handen te monteren..

Instructies voor het monteren van een houtklover met een kegelvormige kloofmachine:

 1. Bepaal de stroombron van onze eenheid. De voorbeeldtekening toont een elektromotor.
 2. Het is noodzakelijk om de juiste kegel te selecteren. Afhankelijk van de grootte van het apparaat en de te splitsen stammen.
 3. Maak een plan van de locatie van alle elementen van het apparaat op het bureaublad.
 4. Maak de basis voor de hele structuur. Het werkplatform ziet eruit als een stalen tafel met een vaste hakmesas.
 5. Las een soort kiel aan de tafel om te voorkomen dat houtdeeltjes onder het roterende apparaat komen.
 6. Bevestig de krachtsteunen voor installatie en plaats het hakmes in de werkpositie.
 7. Sluit de motor aan. Het apparaat is klaar voor gebruik!

De motor wordt bij voorkeur onder een tafel gemonteerd. Het wordt beschermd tegen onopzettelijke schade en houtsnippers.

Het werkingsprincipe van de kegelhoutsplijter:

Kegelklover op het werkHet aggregaat (in ons geval: de elektromotor) geeft de draaibeweging aan de kegel. U moet het blok voorzichtig naar het hakmes brengen en voorzichtig aandrukken. De kegel snijdt soepel in de structuur van de boom en splitst deze in tweeën.

Een houtsplijter met schroefmotor met wasmachinemotor is de handigste en meest functionele optie voor thuisgebruik..

Bovendien is het mogelijk om de kosten van de aanschaf van een nieuwe motor te vermijden. Het kan worden gebruikt door het uit een oude wasmachine te verwijderen.Schroef houtsplijter met wasmachine motor

Een houtsplijter is een onmisbaar apparaat in een privéwoning of op het platteland. Met een grote hoeveelheid informatie op internet kunt u met uw eigen handen een houtsplijter maken met behulp van video- of tekstinstructies. De flexibiliteit van het ontwerpschema maakt het gebruik van een grote verscheidenheid aan componenten mogelijk. Er is altijd een mogelijkheid om een ​​unit te selecteren en te bouwen op basis van uw individuele omstandigheden en behoeften..

Het apparaat en de werking van een zelfgemaakte houtsplijter – video

Adblock
detector