DIY-methoden om cementpotten te maken

cement plantenbak voor de tuin Het ontwerp van het tuinperceel is een belangrijke stap waarmee je van onopvallende bloemen en planten een heel kunstwerk kunt maken. Het is niet moeilijk om met je eigen handen een potten van cement te maken – een masterclass stelt je in staat om de techniek van het maken van verschillende opties onder de knie te krijgen. Dit zijn een soort bloempotten voor het kweken van bloemen. Ze maken de vegetatie helderder en ongebruikelijker, en voegen verfijning en stijl toe aan het algehele ontwerp..

Cement tuinplanter

eenvoudige plantenbak van cement Als u met uw eigen handen een cementplanter voor de tuin wilt maken, moet u eerst de belangrijke regels en kenmerken van het proces van het maken ervan in overweging nemen. Het is vrij eenvoudig, maar toch zijn er enkele principes die gevolgd moeten worden..

Om een ​​grote plantenbak of bloempot te maken, moet je de volgende onderdelen voorbereiden:

 • vorm van een plastic basis, de diameter moet 53 cm zijn en de hoogte – 23 cm;
 • de oplossing vereist wit cement, perliet (agroperliet), hoogveen;
 • tafelzeil of cellofaan, je moet een zak of snee nemen die het hele oppervlak van de plastic container bedekt;
 • metalen draadframe of versterkende structuur;
 • afstrijkborstel.

Om met je eigen handen een pot cement te maken, is het de moeite waard om een ​​masterclass te overwegen, die in verschillende fasen wordt gehouden:

 1. Eerst moet je een oplossing bedenken. Er zijn 2 delen wit cement, een deel perliet (agroperliet) en twee delen hoogveen nodig. Voor metingen is het beter om een ​​emmer met een inhoud van anderhalve liter te gebruiken..
 2. Vervolgens worden droge componenten met water gegoten en geroerd totdat een homogene consistentie met een dikke structuur is gevormd..
 3. We bedekken de bodem en wanden van een plastic bloempot met cellofaan of folie. Het moet de container volledig bedekken tot aan de top..
 4. Bij het verspreiden van het cellofaan is het belangrijk om het recht te trekken, het moet gelijkmatig zijn, anders blijven er onbegrijpelijke vouwen en bulten op het eindproduct achter.
 5. Allereerst verspreiden we de oplossing op de bodem van de pot, egaliseren deze goed. De dikte van de laag moet 4 cm zijn, je kunt het controleren met een lucifer of een tandenstoker.
 6. Om de structuur duurzaam te maken, is het vereist om een ​​metalen draadframe of versterkende structuur te installeren.
 7. Omdat het product groot moet blijken te zijn, moet de oplossing fractioneel, in delen, worden gekneed. Over het algemeen duurt het ongeveer 4-5 batches..
 8. Het is noodzakelijk om na te denken over het afvoergat. Om dit te doen, moet je een kurk op de bodem leggen, die vooraf in een film is gewikkeld..
 9. Nadat het hele oppervlak van de container is bekleed met cement, wordt alles bedekt met folie en ongeveer 10 dagen gelaten. Gedurende deze periode zal het cementmengsel uitharden en sterker worden..
 10. Als het oppervlak uitdroogt, moet het licht worden bevochtigd..
 11. Na ongeveer 8 dagen moet de gereedheid worden gecontroleerd. Om dit te doen, moet het oppervlak van het cement een beetje worden getikt, als het geluid niet gedempt is, worden de potten samen met de film uit de container verwijderd;
 12. Vervolgens wordt het oppervlak van het product gereinigd met een metalen borstel..

Als je een gekleurde pot wilt maken, dan moet je hiervoor speciale kleurstoffen kopen. Om dit te doen, wordt elk deel van het cement in een bepaalde kleur geverfd en in delen neergelegd..

Hoe maak je een plantenbak van cement en stof?

plantenbakken gemaakt van cement en stofOm de site te versieren, kunt u verschillende elementen gebruiken – potten, bloempotten, potten. Ze kunnen met de hand worden gedaan, de meer zelfgemaakte producten blijken helder en origineel te zijn. Om deze reden moet je zeker weten hoe je een plantenbak kunt maken van cement en stof. Zo maak je van afvalmateriaal een echt kunstwerk..

prachtige potten van cementOm met uw eigen handen een bloempot van stof en cement te maken, moet u de volgende gereedschappen en materialen voorbereiden:

 1. De basis voor de voorbereiding van de oplossing. Het is beter om een ​​​​budgetoptie te gebruiken – Portlandcementkwaliteit M400.
 2. Blank. Tule, badstof handdoek, jute kan zo worden gebruikt. Het is raadzaam om reliëfstof te gebruiken, het zal het mogelijk maken om een ​​helderdere en meer ongebruikelijke plantenbak te maken.
 3. Elke verf voor betonnen oppervlakken. Omdat het kan worden gebruikt voor acryl-, water-epoxy-, polymeer-, vinyl-, acryl-siliconen- of kalkverfmengsels.
 4. Verf kwasten.
 5. Fijngestructureerde polyethyleen verpakkingsfolie. Als onderdeel kan een eenvoudige rekfolie worden gebruikt..
 6. De vorm waarin de potten met hun eigen handen van vodden en cement worden gemaakt. Een conische emmer of een andere container met een conische en piramidale vorm is hier perfect voor..
 7. De container waarin het cement wordt gemengd.
 8. Om de oplossing te roeren, kunt u een elektrische boormachine met een mixeropzetstuk gebruiken.

tuin decoratieHet proces om potten van cement met je eigen handen te maken, heeft geen bijzondere problemen, een gedetailleerde masterclass zal hierbij helpen. Het bestaat uit verschillende fasen:

 1. Preform voor potten, het wordt aanbevolen om volledig te bedekken met folie. Dit is vereist voor het gemak en de mogelijkheid om het afgewerkte cementproduct te verwijderen..
 2. Een oplossing van cement wordt gemaakt in een container. Allereerst wordt er water gegoten, er wordt cement in gegoten. Met behulp van een boor met een mixeropzetstuk wordt de oplossing gemengd.
 3. De afgewerkte oplossing mag niet te dik worden, qua consistentie moet het lijken op iets tussen melk en zure room.
 4. De stof wordt in de oplossing gedompeld, deze moet volledig in de cementbasis worden ondergedompeld.
 5. Het is beter om de stof een tijdje in het cement te laten zodat deze goed verzadigd is..
 6. Vervolgens wordt het werkstuk uit de oplossing verwijderd en op de emmer gegooid. De randen moeten worden rechtgetrokken, je kunt vouwen maken om de potten helderder en origineler te maken.
 7. Na ongeveer 3 dagen kunnen de potten uit de container worden gehaald..
 8. Het oppervlak van het product kan worden geverfd met elke verf die bedoeld is voor beton.

Bloempotten in de vorm van een schoen

potten in de vorm van schoenenHet is handig om op te merken! Op de site zien potten in de vorm van een schoen er mooi en ongewoon uit. Het zal verfijning en gratie toevoegen aan de vegetatie, en de tuin zal onherkenbaar worden getransformeerd. Natuurlijk kost de productie tijd en moeite, maar het resultaat is het waard..

Om een ​​​​pot in de vorm van een schoen te maken, is het de moeite waard om de vereiste elementen en materialen voor te bereiden:

 • plastic blikjes;
 • draden met een dikke structuur;
 • zelftappende schroeven;
 • brede plakband of tape;
 • PVA-lijm;
 • meerdere pakken kranten;
 • de basis voor de oplossing is cement en zand;
 • water;
 • eiertrays.

Als je niet weet hoe je een schoen van een plantenbak van cement moet maken, dan kan de masterclass een snelle en gemakkelijke beheersing van de productietechniek bieden. Bovendien kunt u op internet een gedetailleerde video vinden waarin het proces wordt beschreven.

bloemen in een schoenAl het werk bestaat dus uit verschillende fasen:

 • voor werk heb je twee blikken van 10 liter en één voor 1 liter nodig;
 • afgesneden langs de lijnen die op de bus zijn getekend en laat er een intact;
 • we installeren de andere aan de zijkant van de ene bus en bevestigen deze met zelftappende schroeven en wikkelen deze vervolgens met tape;
 • verder van de onderkant van de constructie, is het nodig om meerdere gaten te maken, dit is nodig om voor drainage te zorgen;
 • met kleine stukjes krantenpapier, PVA-lijm en papier-machétechniek geven we het product de vorm van een schoen;
 • dan wordt een oplossing gemaakt, deze wordt gemaakt van 1 deel van het mengsel, 3 delen zand en water, goed roeren;
 • nadat de krantenvorm klaar is, schroeven we zelftappende schroeven over het gehele onderste oppervlak aan beide zijden in en draaien deze vast met schroefdraad, dit zorgt voor de beste stabiliteit van de cementmortel op het vormoppervlak;
 • de vorm kan worden voorbehandeld met een primer;
 • dan brengen we cement op alle oppervlakken aan en egaliseren het goed, laten het product staan ​​​​tot het volledig droog is;
 • nadat de schoen droog en sterk is, moet deze worden geschuurd;
 • aan het einde schilderen we met een speciale verf voor beton.

De afgewerkte potten in de vorm van een schoen kunnen worden gebruikt als decoratie voor een tuinperceel. Hij zal het helderheid en positieve tonen geven. Vegetatie erin ziet er stijlvol en elegant uit.

Een plantenbak maken van cement en vodden is een leuke activiteit die velen zal verleiden. Dit product kan door iedereen worden gemaakt, zelfs degenen die nog nooit eerder dergelijke constructies hebben gemaakt. Het belangrijkste is om de instructies en basisproductieregels zorgvuldig te bestuderen..

Stapsgewijze productie van potten van stof en cement

Adblock
detector