Bouw van een tuinhuisje voor een zomerresidentie met uw eigen handen

Mensen associëren zomerhuisjes vaak met het verzorgen van bedden en tuinen. Maar op de datsja kun je goed uitrusten. Om dit te doen, moet je een tuinhuisje met je eigen handen bouwen..

prieel Een tuinhuisje in het land is een plek waar iedereen, na een zware dag of op vakantie, zowel alleen als met familie, familieleden, vrienden kan ontspannen. Communicatie speelt een belangrijke rol in ons leven. Het tuinhuisje is precies de plek waar u het proces van informatie-uitwisseling kunt uitvoeren en er morele voldoening uit kunt halen..

Tuinhuisjes voor zomerhuisjes kunnen in verschillende versies worden gebouwd:

 • Klassieke tuinhuisjes;
 • Originele tuinhuisjes;
 • Designer tuinhuisjes.

Klassieke tuinhuisjes worden gemaakt volgens een voorgetekende tekening, met behulp van hoogwaardig, gepolijst hout en andere decoratieve elementen (houten netten voor openingen, voering aan de zijkant van het tuinhuisje, interne elementen). Ze zijn vierkant, rechthoekig, zeshoekig, rond.

Originele tuinhuisjes voor zomerhuisjes komen op ideologische wijze en puur uit geïmproviseerde middelen tot stand. Meestal worden dergelijke creaties spontaan opgericht. Al tijdens het werk worden beslissingen genomen over de vorm en grootte van het tuinhuisje. De enige precieze parameter is het beperkte gebied dat voor dit doel is toegewezen..

Bomen, plastic en glazen flessen, klimheesters, oude planken, metalen elementen worden gebruikt als bouwmaterialen. Het versterkende materiaal kan cementzandmortel, lijm, touwen zijn.

Designer tuinhuisjes zijn kunstwerken die creatieve eigenaren met hun eigen handen bouwen. Door een tuinhuisje in het land te bouwen, kunt u ongebruikelijke vormen en originele elementen creëren. Materialen voor dit soort tuinhuisjes kunnen heel verschillend zijn, en voor sommige speciale opties worden extra onderdelen gekocht.

prieel opties

Hoe bouw je met je eigen handen een tuinhuisje voor een zomerresidentie?

Moderne benaderingen van constructie in het algemeen dragen bij aan de ontwikkeling van voorstedelijke constructie. Hierdoor zijn steeds meer tuiniers geïnteresseerd in hoe ze met hun eigen handen een tuinhuisje voor een zomerresidentie kunnen bouwen..

De zaak is redelijk betaalbaar. Als je ook wat vaardigheden hebt en de basistechnieken van bouwen kent, zal het maken van een recreatievoorziening niet moeilijk zijn..

De belangrijkste fasen van de klassieke constructie van een tuinhuisje in het land:

 1. Eerst moet je een geschikte plaats voor het tuinhuisje vinden. Als de tuin klein is, kunt u deze bij het hek plaatsen, tegenover de voor- of achterkant van het huis. Dit geldt voor klassieke tuinhuisjes. Designer en originele tuinhuisjes kunnen overal worden gebouwd, zolang de plaats geschikt is, past het tuinhuisje in de algemene buitenkant van de binnenplaats en benadrukt het het landschap. Bij een grote tuin met tuin kan het tuinhuisje bij de tuin worden geplaatst, niet ver van het huis. Het moet zo worden geplaatst dat er een esthetisch uitzicht op een bloembed, een stuk vijver, een mooi pad uitkomt.
 2. Voorbereiding van de site voor het tuinhuisje. Het is noodzakelijk om overtollige struiken en vegetatie te verwijderen, het oppervlak te egaliseren, putten uit te graven onder de funderingskolommen.steun
 3. De fundering leggen. Dit is de belangrijkste stap. De stabiliteit van het hele tuinhuisje hangt af van zijn sterkte. De optimale oplossing is een zuilvormige fundering. Het is niet moeilijk om het te bouwen. Een foto van een tuinhuisje voor een zomerresidentie, met dit type fundering, laat duidelijk zien hoe u dit moet doen. Het is noodzakelijk om op elke hoek van het tuinhuisje een steun te installeren en een metalen staaf in het midden te plaatsen. Voor de constructie van de ondersteuning worden baksteen en cementmortel gebruikt.
 4. Montage van het kozijn. Het meest voorkomende materiaal voor het frame is een houten balk. Dankzij het gebruiksgemak en de hanteerbaarheid kunt u snel de basis monteren, die verticale balken en dakbalken ondersteunt. Alle houten frame-elementen worden in groeven met elkaar verbonden en met lange houtschroeven vastgeschroefd. Een metalen profiel wordt ook gebruikt als draagframe. Het wordt vastgezet door middel van lassen. Maar deze methode vereist extra vaardigheden van de eigenaar..
 5. Installatie van dak tot dak. Om het dak van een tuinhuisje voor een zomerresidentie met uw eigen handen te monteren, moet u voorbereide balken en boomstammen gebruiken. Ze moeten even groot zijn. De balken zijn bevestigd aan de centrale balk en de zijgeleidingsbalken op het hoofdframe. De sterkte van het dak wordt verzekerd door de loodrecht op elkaar staande lateien van de planken. De dikte van de planken mag niet minder zijn dan 30 mm. Als dakbedekkingsmateriaal kunt u metalen tegels, geprofileerde platen, bitumineuze tegels gebruiken..

Gazebo om te geven bij barbecue

Heel vaak vindt rust op het platteland plaats onder begeleiding van de geur van verse barbecue. Sommige eigenaren installeren draagbare barbecues in de buurt van hun tuinhuisjes. Na het feest en de actieve rust moet de grill constant worden gekoeld en naar de opslagruimte worden gebracht. Om dit niet elke keer te doen, wordt de grill direct in het prieel geïnstalleerd. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over de plotselinge verslechtering van het weer..

Deze methode wordt veel gebruikt in Europa. Een tuinhuisje voor een zomerverblijf met barbecue wordt steeds populairder in ons land. Je kunt zo’n prieel met een barbecue in je landhuis met je eigen handen bouwen. Geleid door enkele regels en aanbevelingen, zal het niet moeilijk zijn om zo’n prieel te bouwen.

Meestal is het tuinhuisje zelf gemaakt van hout, omdat dit de meest budgettaire optie is, minder vaak van metaal en steen. Soms worden gecombineerde opties gebruikt, maar die zijn dan ook duurder.

houten tuinhuisjeEr zijn verschillende manieren om de barbecue in het prieel te installeren:

 • Stationair. In de regel worden dergelijke barbecues al vóór de bouw gepland. In een van de hoeken van het prieel wordt een steenoven gebouwd en een schoorsteen wordt door het dak naar buiten geleid. De vuurkist is gemaakt in de vorm van een verdieping die dienst doet als barbecue. Boven de vuurhaard zijn metalen apparaten voor barbecuegrill geïnstalleerd;
 • Seizoensgebonden. Dergelijke vuurpotten worden geïnstalleerd in houten tuinhuisjes voor het geven van typerende metalen secties: vuurpot, standaard, vizier met een afzuigkap, uitlaatpijp. Ze zijn te zien voor de lente / herfstperiode. Voor de winter – demonteren en verstoppen in de bijkeuken.
 • Mobiel. Het voordeel van deze grills is hun draagbaarheid. Het wordt geplaatst waar het handig is voor het rustmoment. Je kunt het de hele tijd van je verblijf in het land in het tuinhuisje leggen en dan in de voorraadkast. Meestal zijn dit metalen barbecues op wieltjes die makkelijk van plek naar plek te rollen zijn..

Tuinhuisjes voor zomerhuisjes kunnen eenvoudig met uw eigen handen worden opgezet. Om dit te doen, hoeft u alleen maar vertrouwd te raken met enkele regels en instructies van bouwvoorschriften. Nadat het voorlopige plan van het tuinhuisje is gerijpt en het materiaal is voorbereid, kunt u beginnen. Het zal vooral aangenaam zijn om uw tijd in zo’n tuinhuisje door te brengen..

Over het onderwerp: doe-het-zelf tuinhuisje!

Zelf tuinhuisje bouwen – videoles

Adblock
detector