Wonderbaarlijke kruidnagelolie: unieke eigenschappen en recepten voor gebruik

kruidnagelolie Een eenvoudig oosters kruid wordt niet alleen gebruikt bij de bereiding van voortreffelijke gerechten, maar ook in cosmetologie en farmacologie. Geurig en rijk aan werkzame stoffen, kruidnagelolie, waarvan de eigenschappen en toepassingen hieronder worden vermeld, hebben al eeuwenlang de harten van mensen veroverd. Het wordt gebruikt om ernstige ziekten te voorkomen en de schoonheid en gezondheid van vrouwen te behouden. De recepten, samen met de reguliere routineprocedures, zorgen voor verbluffende resultaten..

Productie Technologie

piment Essentiële olie van kruidnagel wordt gemaakt van de kruidnagelboom die groeit in het zuiden van Oost-Azië. Het heeft een scherpe kruidige geur met hints van fruitige zoetheid. Na contact met de smaakpapillen laat het olieachtige drankje een heldere frisse afdronk achter. Bijna alle delen van deze exotische boom worden gebruikt bij de productie:

 • bloemen (knoppen);anjerknoppen en bloemen
 • nieren;
 • takken;
 • bladeren;
 • fruit;kruidnagel fruit
 • ontsnapt.

Voor mensen met allergieën, evenals voor mensen die lijden aan overgevoeligheid, adviseren schoonheidsspecialisten om olie te gebruiken die alleen uit de nieren wordt verkregen. Het wordt gewaardeerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen omdat het de opperhuid niet irriteert..

Bloemen worden geoogst voordat ze rijp zijn en volledig bloeien. Dit principe geldt ook voor fruit.. droge kruidnagelknoppenEerst wordt het resulterende gewas op natuurlijke wijze of in speciale installaties gedroogd. Met stoomdestillatie halen telers waardevolle plantenfracties uit de vloeistof. Met behulp van deze technologie wordt over de hele wereld kruidnagelolie geproduceerd, die ongeveer 85% eugenol bevat. Dit is het hoofdbestanddeel van de ether. Het wordt veel gebruikt in cosmetica en parfumerie..

Opgemerkt moet worden dat er slechts 1 kg olie uit 8 kg ongeblazen bloemen komt. Helaas, om dezelfde hoeveelheid product te krijgen, moet je tot 15 kg fruit verwerken.

Ongeëvenaarde olie-eigenschappen

kruidnagelolie uit verschillende delen van de boomIn de commerciële sfeer winnen surrogaten van essentiële kruidnagelolie aan kracht, waarvan het gebruik en de eigenschappen verschillen van het origineel. Daarom moet de gastvrouw, althans in termen van uiterlijke kenmerken, ze kunnen onderscheiden. De aroma-olie die uit de knoppen van de boom wordt gewonnen, heeft een licht gelige tint. Na verloop van tijd wordt het mengsel donkerder en rijker. Helaas schilderen fabrikanten het extract van bladeren en takken in dezelfde bruine kleur. Tegelijkertijd verandert het plantaardige vet van de scheuten de donkere schaduw niet..

Het is gecontra-indiceerd voor zwangere vrouwen, omdat het de hormonale achtergrond van een vrouw beïnvloedt. Bovendien zijn sommige componenten van het product verantwoordelijk voor het in stand houden van de baarmoeder..

zwangere vrouwen mogen geen kruidnagelolie gebruikenOmdat kruidnagel veel vitamines, antioxidanten, vetten, mineralen en tannines bevat, is de daaruit verkregen essentiële olie nuttig voor:

 • zenuwstelsel;
 • vrouwelijke organen (herstelt de menstruatiecyclus);
 • immuniteit;
 • spijsvertering;
 • hersenen (geheugen en aandacht);als een anti-sclerotisch middel
 • luchtwegen;voor de behandeling van bronchitis
 • mondholte;
 • botten en gewrichten;met gewrichtsziekte
 • spierweefsel.

Deze boom behoort tot de Myrtle-familie, groenblijvende planten. In dit opzicht moet speciale aandacht worden besteed aan de antibacteriële eigenschap van kruidnagelolie..kruidnagelolie om het griepvirus te bestrijden Vluchtige stoffen van de ether zijn in staat om virussen, bacteriën en microben te elimineren, wat uiterst noodzakelijk is tijdens de bloei van griep of ARVI.antibacteriële eigenschap van kruidnagelolie

Artsen adviseren om gedurende de gehele ziekteperiode een paar druppels oraal (tweemaal per dag) in te nemen. Om dit te doen, moet je 2 ml in een theelepel honing laten vallen en het substraat verdunnen ½ een glas warme vloeistof.

Veel huisvrouwen proberen het huis regelmatig te verzadigen met dit scherpe aroma en zo de kamer te desinfecteren. Deze zoete geur stoot ook insecten af:

 • vliegen;vlieg
 • wrat;wrat
 • mieren;kruidnagelolie in de strijd tegen mieren en bladluizen
 • bladluizen.

Het unieke van het medicijn is dat het cellen herstelt. Het wordt gebruikt als een verjongend en genezend middel. Kruidnagelolie wordt ook veel gebruikt in de tandheelkunde, omdat het regenererende en desinfecterende eigenschappen heeft. Het wordt aanbevolen om wonden te behandelen met een gedrenkt wattenstaafje. De belangrijkste componenten van het product genezen weefsels en behandelen ook:

 • pulpitis;kruidnagelolie voor pulpitis
 • tandvleesziekte;kruidnagelolie voor paradanthosis
 • stomatitis.

Sommige wetenschappers hebben bevestigd dat het olieachtige substraat een scherpe of pijnlijke kiespijn verwijdert. Het kruidige elixer heeft ook een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Met zijn hulp filmen miljoenen:

 • Spanning;
 • vermoeidheid;
 • duizeligheid;
 • spanning.kruidnagelolie als stressverlichter

U kunt een geconcentreerd product niet in zijn pure vorm gebruiken. Je moet het altijd verdunnen met een basis (zonnebloem of olijf).

De verbazingwekkende eigenschappen van essentiële olie van kruidnagel zijn onder meer het verbeteren van de bloedcirculatie en het verlichten van ontstekingen op de huid.. voor de behandeling van acneAcne, acne, blauwe plekken en schilfering behoren tot het verleden. verwijdert snel blauwe plekkenMensen die aan astma, tracheïtis en bronchitis lijden, moeten ofwel geconcentreerde ether gebruiken ofwel preparaten die dit plantaardige vet bevatten..

Pantry recepten

kruidnagel olie badHet prachtige aroma en de scherpe smaak van kruidnagel passen goed bij elke zoute en voortreffelijke saus. Het wordt gebruikt om gebakken of gestoofd vlees, in het bijzonder wild, en visgerechten op smaak te brengen. Nog een paar druppels worden verdund in alcoholische en eenvoudige dranken. Als bij het koken olieachtige kruiden worden toegevoegd met het oog of afhankelijk van voorkeuren, dan is in cosmetologie alles anders. Elke individuele toepassing van een etherische olie verzadigd met kruidnagel-VOS heeft de volgende dosering:

 1. Badkuip. Voorheen moeten 4 druppels op zeezout, melk of honing worden gedruppeld en vervolgens worden verdund in een vol bad met warm water.
 2. Tandarts behandeling. Voor 15 ml basis 6 druppels olieachtige vloeistof.
 3. Pijnstiller. Twee milliliter per theelepel honing.
 4. Oliebrander. Vier druppels in een container.anjer olielamp
 5. Massage. 3-5 ml voor het hele lichaam, en voor de rug zijn een of twee voldoende.massage met kruidnagelolie
 6. Genezende snijwonden en wonden. Verdun 30 ml olie in een glas water. Hiermee smeer je de beschadigde plekken drie keer per dag..voor snelle wondgenezing
 7. Darm (maag) overstuur. Meng 1 deel van het drankje met 2 theelepels olijfolie.
 8. Aromaculon. Voor een dag is het voldoende om twee druppels in een kleitank te laten vallen.hanger met etherische olie van anjer

Het is verboden om dergelijke pittige aroma’s voor mensen te gebruiken tijdens een periode van sterke opwinding van het zenuwstelsel. Ze zijn ook gecontra-indiceerd bij hypertensieve crisis..

Het kan veilig worden gemengd (1-2 druppels) met hand- of gezichtscrème om mee-eters en puistjes te verwijderen. De biologisch actieve componenten van kruidnagelolie verbeteren de bloedcirculatie in de hoofdhuid en zijn daarom effectief voor de haargroei. Als u een kuur van tien dagen volgt (het interval tussen de procedures is 3 dagen), kunt u de conditie van de haarzakjes 100 keer verbeteren. Om een ​​masker van dit wonderbaarlijke elixer te bereiden, moet je de olie nemen:

 • anjers;
 • jeneverbes;jeneverbessenolie
 • rozemarijn;Rozemarijnolie
 • jojoba (dit is de basis, wat betekent dat je 30 druppels nodig hebt).jojoba olie

Alle andere componenten zijn gelijk – 5 druppels. gekiemde zaadolieAls basis kun je etherische oliën nemen van amandelen, perziken, olijven of gekiemde granenzaden. Het mengsel moet ‘s nachts of 2 uur voor het baden worden ingewreven. Je moet je hoofd goed in een plastic zak wikkelen en bovenop een badstof handdoek (gebreide muts). Het resultaat van zo’n experiment zal sterke, glanzende, zijde en dikke strengen zijn..haar met kruidnagelolie

Kruidnagelolie wordt gebruikt om sporen te verminderen. Je moet de ether van geranium, kruidnagel en salie (één druppel per keer) nemen en vervolgens malen met dooier. Aanbrengen voor 20-40 minuten. Afwassen met heet water. Na het verzachten van de huid met een crème.

kruidnagelolie voor het hele lichaamEen dergelijke complexe toepassing van kruidnagelolie heeft een gunstig effect op de lichaamssystemen en de unieke eigenschappen van componenten en mineralen – op de snelheid van de belangrijkste levensprocessen. De bottom line is gezondheid en schoonheid!olie om de poriën van de huid te verstevigen

Video over de eigenschappen van essentiële kruidnagelolie

Adblock
detector