Wie heeft baat bij ginsengtinctuur en wanneer?

helende tinctuur van ginseng De helende eigenschappen van ginseng zijn al duizenden jaren bekend. Ginseng-tinctuur verzamelt en deelt genereus met een persoon alle nuttige stoffen die zo rijk zijn aan de wortels van de plant..

De Chinezen waren de eersten die belangstelling toonden voor de helende eigenschappen van de cultuur van het Verre Oosten. In de traditionele geneeskunde van deze oude beschaving was en blijft ginseng het meest waardevolle bestanddeel. Tegenwoordig wordt de plant over de hele wereld met recht erkend als een opslagplaats van bioactieve stoffen. Voor het koken worden plantaardige grondstoffen gebruikt:

 • Cosmetische producten;
 • medicijnen;
 • dieetvoedingsproducten die zijn ontworpen om het energiepotentieel van het lichaam te versterken.

Deze conclusies over de voordelen van de plant en tinctuur van ginsengwortel zijn gebaseerd op gegevens uit moderne chemische analyse..

Ginseng tinctuur samenstelling

tinctuur van ginsengwortel Tijdens het bereiden van infusies, afkooksels, extracten, dragen plantaardige materialen vitamines, minerale zouten, enzymen, oliën en andere stoffen over naar vloeistoffen. De voordelen en nadelen van ginseng-tinctuur worden beoordeeld op basis van de biochemische samenstelling..

Onder de macro- en micro-elementen die tijdens de analyse zijn geïdentificeerd, zijn magnesium en zwavel, fosfor en ijzer, koper, evenals meer dan een dozijn andere verbindingen. De lijst met vitamines waar ginseng rijk aan is, omvat ascorbinezuur, vitamine E, PP en H, evenals een breed scala aan stoffen die tot de groep van vitamine B behoren. Ginseng-wortelstokken bevatten suikers en zetmeel, harsen en slijm, saponinen, pectine en etherische oliën.

100 gram gedroogde wortelstok bevat slechts 41 kcal. Ginseng-tinctuur absorbeert de meeste heilzame componenten en ontvangt een ongelooflijke hoeveelheid helende eigenschappen van de plant.

Indicaties voor het gebruik van ginsengtinctuur

Wat is de omvang van de tinctuur? In welke gevallen zijn de eigenschappen van een bioactieve vloeistof het nuttigst en is er veel vraag naar??unieke ginsengwortel

Meestal wordt een tonisch herstellend effect gebruikt, dat de plant heeft op het zenuwstelsel en het hele lichaam als geheel. De tinctuur helpt een persoon om te gaan met zulke complexe omstandigheden als:

 • de gevolgen van zware fysieke en mentale stress;
 • spanning;
 • slapeloosheid;
 • chronische vermoeidheid;
 • een afname van het niveau van immuunafweer door ziekte of om een ​​andere reden;
 • apathie en depressie.

In deze en andere gevallen helpt het medicijn niet alleen om snel te herstellen, maar ook om zich aan te passen aan voortdurende stress..

De lijst met indicaties voor het gebruik van ginseng-tinctuur omvat ook gezondheidsproblemen zoals hypotensie, waarbij het kruidenpreparaat de bloeddruk verhoogt, een neiging tot diabetes.

Als profylaxe, om de weerstand van het lichaam te verhogen, wordt de tinctuur ingenomen tijdens het seizoen van de verspreiding van luchtwegaandoeningen. In geval van koorts en acute malaise wordt het gebruik van het medicijn echter niet aanbevolen..

ginseng:

 • helpt om te gaan met de manifestaties van bloedarmoede en asthenisch syndroom;
 • voorkomt atherosclerose;
 • vergemakkelijkt de behandeling van artritis en andere ziekten die gepaard gaan met spier- en gewrichtspijn;
 • heeft zichzelf bewezen als een effectief middel tegen impotentie bij mannen;
 • voordelen voor patiënten met hart- en vaatproblemen.

Als natuurlijke ondersteuning worden producten op basis van ginseng gebruikt bij de complexe therapie van kanker. Bij diabetes stelt ginseng u in staat om op natuurlijke wijze een optimale bloedsuikerspiegel te behouden. Volgens de gebruiksaanwijzing ondersteunt ginseng-tinctuur actief het endocriene en immuunsysteem. De vloeistof wordt gebruikt als ontstekingsremmend middel na buikoperaties en tandheelkundige ingrepen.

Ginseng-tinctuur voor mannen: gebruiksaanwijzing

ginsengwortel voor mannenMet stimulerende, tonische, versterkende eigenschappen is ginseng uitermate nuttig voor de sterkere seks.

Ze weten uit de eerste hand over de gunstige effecten van de tinctuur:

 • atleten;
 • mensen die zich bezighouden met intensieve fysieke arbeid;
 • mannen van volwassen leeftijd die de jeugd willen verlengen en de kracht van het lichaam willen ondersteunen.

Volgens de gebruiksaanwijzing is ginsengtinctuur voor mannen een onvervangbare natuurlijke remedie:

 • om de potentie te vergroten;
 • om sex-appeal te vergroten;
 • om problemen met onvruchtbaarheid op te lossen die verband houden met onvoldoende spermaactiviteit.

Beslissend om de kracht van de “wortel van het leven” uit het Verre Oosten te gebruiken, stellen mannen zichzelf de vraag: “Hoe ginseng-tinctuur te nemen?”

gehakte ginsengwortelZoals alle kruidenpreparaten is dit middel geen wondermiddel en geeft het geen onmiddellijk effect. Het gebruik van tincturen maakt deel uit van de complexe behandeling, die wordt aangevuld met een dieet, afwijzing van slechte gewoonten en naleving van een rationeel dagelijks regime. Alleen in dit geval helpen saponinen, vitamines en sporenelementen van ginseng een man om zelfvertrouwen te herwinnen, de vreugde van intimiteit te voelen en een langverwachte baby te verwekken..

Voor potentie zijn preparaten op basis van ginseng, inclusief tinctuur, vooral nuttig als de oorzaak van het probleem ligt in chronisch ophopende spanning, stress, overwerk.

Kruideningrediënten verhogen de bloeddruk, verbeteren de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen, wat op natuurlijke wijze de erectie versterkt en verlengt.

gedroogde ginsengwortelVoordat u echter ginseng-tinctuur drinkt, moet u de bestaande contra-indicaties en de noodzaak om uw arts te raadplegen onthouden. Alleen een arts kan het gebruik van het medicijn autoriseren, de exacte dosering, het regime en de duur van de toediening bepalen.

Een uitzondering is het uitwendige gebruik van de tinctuur, die als toevoeging aan shampoo, balsem, tonic of masker de bloedcirculatie in de huid activeert, slapende haarzakjes wakker maakt en de haargroei stimuleert. De remedie is nuttig voor dun, dof, zwak haar, maar ook bij tekenen van alopecia.

Ginseng tinctuur voor vrouwen

gepelde ginsengwortelHet algemene versterkende, tonische, immunomodulerende effect van ginseng op het vrouwelijk lichaam is vergelijkbaar met hoe het kruidenpreparaat mannen beïnvloedt. Tegelijkertijd is ginseng-tinctuur nuttig voor problemen in het genitale gebied..

Ginseng-tinctuur, samen met andere natuurlijke ingrediënten, is opgenomen in cosmetica met een anti-aging, verstevigend, herstellend effect.

Volgens de instructies voor het gebruik van ginseng-tinctuur voor vrouwen, kan het medicijn tijdens de menopauze dienen als een betrouwbare natuurlijke remedie:

 • om een ​​goed humeur te behouden;
 • om symptomen van apathie of prikkelbaarheid te verlichten;
 • om de kwaliteit van de slaap te verbeteren;
 • om leeftijdsgerelateerde veranderingen in hormonale niveaus te corrigeren.

Dankzij de tinctuur voelt een vrouw zich in deze moeilijke tijd niet ongemakkelijk, ze is nog steeds actief, sexy en vrolijk.

Leeftijdskenmerken van het gebruik van ginseng-tinctuur

ginseng tinctuur voor mensen boven de 40In de traditionele Chinese geneeskunde wordt ginseng alleen gebruikt om gezondheidsproblemen bij volwassen patiënten aan te pakken. Er wordt aangenomen dat een jong lichaam geen extra stimulerende middelen nodig heeft en, indien nodig, corrigeert hij zichzelf met de ontstane “problemen”.

Europese artsen die ginsengtinctuur voorschrijven aan mensen ouder dan 40 jaar zijn het volledig eens met deze mening van hun Chinese collega’s..

De ontvangst van tinctuur door ouderen, als er geen medische contra-indicaties zijn, is erg handig. ginseng:

 • heeft een verstevigend, tonisch, verjongend effect;
 • vertraagt ​​het verouderingsproces;
 • stimuleert de stofwisseling en de bloedsomloop;
 • heeft een positieve invloed op de kwaliteit van bloed en bloedvaten;
 • maakt de hartslag voller, gelijkmatiger;
 • behoudt de toon en stabiel goed humeur.

Dankzij de tinctuur en de nuttige componenten die erin zitten, behouden mensen van volwassen en oudere leeftijd een heldere geest en een goed geheugen..

Schade en contra-indicaties voor het nemen van ginseng-tinctuur

het nemen van ginseng-tinctuur heeft contra-indicatiesOmdat ginseng een helder tonisch, verkwikkend effect heeft, is het niet gebruikelijk om het aan kinderen onder de 12-16 jaar te geven, anders zullen de voordelen van het medicijn schaden. Een kind of adolescent zal alle tekenen van nerveuze overmatige opwinding hebben, bijvoorbeeld hyperexcitatie, humeurigheid, slaapstoornissen.

Bij baby’s zijn huidreacties, spijsverteringsstoornissen niet uitgesloten. Om dezelfde redenen wordt ginsengtinctuur niet aanbevolen voor vrouwen die een baby verwachten of borstvoeding geven..

Dit houdt niet op met contra-indicaties voor het nemen van kruidengeneesmiddelen. Artsen zijn erg voorzichtig met het gebruik van ginseng wanneer een patiënt chronische ziekten van inwendige organen en zenuwstelsel heeft. Het product kan de ziekte verergeren en complicaties veroorzaken. Daarom begint de ontvangst pas na de aanbeveling van de arts, waarbij de voorgeschreven dosering strikt wordt nageleefd..

Zelfs als er geen strikte contra-indicaties zijn voor het nemen, kan het overschrijden van de toegestane doses ginsengtinctuur leiden tot:

 • overmatige opwinding, uitgedrukt in ongecontroleerde agressie, slaapstoornissen, onverklaarbare stemmingswisselingen;
 • tot een ongewenste en zelfs gevaarlijke verhoging van de hartslag;
 • gebrek aan eetlust;
 • tot een sterke stijging van de bloeddruk;
 • stofwisselingsziekten;
 • pijnlijke gewaarwordingen in de borst en onderbuik.

Het gebruik van de tinctuur moet worden gestaakt in geval van bloedstollingsstoornissen, evenals tijdens de menstruatie bij vrouwen. Ginseng activeert de bloedstroom, wat de aandoening bemoeilijkt.

Alcoholtinctuur van ginseng wordt niet gebruikt als u auto moet rijden of moeilijk moet werken en concentratie vereist..

De reden voor het ondubbelzinnige verbod op het gebruik van dit zeer actieve middel is de aanwezigheid van:

 • hypertensie;
 • ziekten van het centrale zenuwstelsel geassocieerd met verhoogde nerveuze prikkelbaarheid;
 • psychische aandoening;
 • acute of chronische ziekten van het spijsverteringsstelsel in de acute fase;
 • ontstekings- of infectieziekten;
 • zwangerschap;
 • warmte;
 • endocriene systeempathologieën.

Krachtverbeterende ginseng-tinctuur verhoogt de bloeddruk. Het is gevaarlijk voor hoge bloeddruk en andere hart- en vaatziekten. Als artsen een dergelijke diagnose stellen, moet ginseng worden afgeschaft of alleen worden gebruikt onder strikt toezicht van een arts..

Video over ginseng

Adblock
detector