Welke geneeskrachtige eigenschappen van Mahonia kennen we?

geneeskrachtige eigenschappen van magonia De geneeskrachtige eigenschappen van Mahonia-hulst zijn al heel lang bekend. Het is een unieke groenblijvende plant die als struik groeit. Magonia wordt gewaardeerd om zijn uiterlijk: glanzend blad en gele bloemen. Deze plant is geliefd bij landschapsontwerpers en gebruikt vaak weelderige struiken als haag..

De samenstelling en voordelen van de plant

Mahonia bevat veel vitamine C Mahonia-vruchten zijn goed voor het lichaam vanwege hun vitamine C-gehalte en hoge concentratie aan alkaloïden. Onder hen is berberine vooral belangrijk. Veel waardevolle stoffen zijn beladen met schors en wortelstok van de struik. Naast vitamine C bevatten ze tannines, veel organische zuren. Regelmatige consumptie van Mahonia-bessen helpt het bloed te reinigen. De vruchten van de plant worden aan wijnen toegevoegd om hun kleur te verbeteren en worden ook gebruikt om te bakken.

Mahonia-bessen zijn een goed choleretisch middel..

De helende eigenschappen van de bessen van Mahonia-hulst zitten in de schil. Het bevat veel biologisch actieve componenten en mineralen zoals:

 • natrium;
 • koper;
 • mangaan;
 • zink.

Homeopaten oefenen behandeling met de vrucht van de plant uit voor verschillende huidziekten, vooral psoriasis.. psoriasisbehandeling met magoniaDe wortels van een groenblijvende struik bevatten veel bittere stoffen die alkaloïden worden genoemd. De belangrijkste daarvan is berberine, dat de werking van het spijsverteringskanaal kan verbeteren..

Fruitextract bevat veel antioxidanten die de schadelijke effecten van vrije radicalen op cellen blokkeren.

Bessen eten:

 • verzacht de ontlasting en vergemakkelijkt de stoelgang;
 • is een profylaxe tegen constipatie;
 • bestrijdt ziekten van de galblaas;
 • geneest aambeien.

De wortelstokken van Mahonia-hulst zijn niet minder waardevolle grondstoffen. Hieruit wordt een extract verkregen dat ascorbinezuur, tannines, alkaloïden, zuren van organische oorsprong bevat.

Veel mensen gebruiken een infusie met hulstmahonia om de eetlust te vergroten en de kracht van het lichaam te herstellen. Het plantenextract reguleert de stofwisseling, versterkt het immuunsysteem, activeert het cardiovasculaire systeem, kan het verouderingsproces vertragen.

Toepassing en verzameling van bessen

Mahonia-bessen plukkenJe moet de vruchten van Mahonia oogsten wanneer ze volledig rijp zijn. Rijpe bessen hebben een langwerpige vorm. Vaak zijn ze donkerblauw, maar er zijn ook paars-zwart. Van bovenaf zijn ze bedekt met een blauwachtige bloei. Vruchten rijpen in augustus. Tegelijkertijd vallen ze er niet af, maar blijven ze de komende 5 maanden in de struik. Tegelijkertijd gaan de heilzame eigenschappen van Mahonia hulstbessen en de smaak niet verloren. Ze kunnen op een handige manier worden bewaard: drogen of vermalen met suiker.

De bast van magonia bevat tannine. Dit bestanddeel is de sterkste antioxidant. Het is in staat om de veroudering van cellen in het menselijk lichaam te vertragen.

Om te proeven, zijn de vruchten van de struik een beetje zoals berberis, ze zijn zoet en zuur. Je kunt de bessen van Mahonia-hulst in verschillende vormen nemen. Ze worden toegevoegd aan ontbijtgranen of fruitsalades. Ook worden er verschillende drankjes van het fruit bereid, en ook heerlijke jam. Dit is een nogal exotische bes en de jam is bijzonder..

Mahonia-vruchtenjamJam wordt bereid volgens dit recept:

 • bessen moeten worden uitgezocht en grondig worden gespoeld;
 • blancheer vervolgens in kokend water, niet meer dan 5 minuten;
 • Gooi de vruchten in een vergiet of zeef, laat het water weglopen;
 • Giet bessen in suikersiroop (de concentratie is 60%);
 • breng het mengsel op laag vuur aan de kook.

Het is noodzakelijk om jam in een geëmailleerde kom te koken. Haal na het koken van het vuur en laat 10-14 uur op kamertemperatuur staan ​​om te trekken. En pas dan koken tot het klaar is. Tegen het einde moet je citroenzuur toevoegen met een snelheid van 1 liter jam – 1 g korrels.

Mahonia-infusies

afkookselHulsttinctuur bereid op de bast van magonia redt diarree en dyspepsie, geneest reuma, jicht en nieren. Het wordt ook gebruikt voor lever- en galblaaspathologieën. Het is niet moeilijk om zo’n geneeskrachtig drankje te bereiden..

Dit zijn de basisregels:

 1. De schors van magonia moet worden geplet, gegoten met wodka in een verhouding van 1:10.
 2. Voordat u de infusie van Mahonia-hulst neemt, moet u het mengsel 7 dagen op een donkere plaats bewaren..
 3. Voor alle bovengenoemde ziekten, drink tinctuur 5-15 druppels door het toe te voegen aan water.

De tinctuur van de bloemen van de plant heeft geneeskrachtige eigenschappen. Ze kan goed tegen jicht. Om het te bereiden, giet je een theelepel geopende knoppen met 1,5 kopjes kokend water. Als de bouillon is afgekoeld, zeef het en neem driemaal daags 1/3 kopje voor de maaltijd..

Contra-indicaties voor het gebruik van hulstmahonia

individuele intolerantieElke plant heeft zijn eigen contra-indicaties voor gebruik. Mahonia hulst is geen uitzondering.

Het wordt niet aanbevolen om het te gebruiken wanneer:

 1. Galstenen.
 2. Zwangerschap en borstvoeding.
 3. Individuele plantenintolerantie.
 4. Hoge zuurgraad.

Mahonia-hulst is een geweldige medicinale plant, klaar om al zijn nuttige stoffen met een persoon te delen. Met de juiste inname van infusies kunt u van veel pathologieën afkomen..

Kennismaking met de eigenschappen van hulstmahonia – video

Adblock
detector