We drinken komkommersap, waarvan de voordelen en nadelen al lang bekend zijn

komkommers uit je tuin Supermarktbalies worden gelokt met exotische producten, tegen de achtergrond waarvan een bescheiden komkommer verloren gaat. Ondertussen zijn de voordelen en nadelen van komkommersap veel groter, onder bepaalde gebruiksomstandigheden. Het product moet lokaal, vers en beter uit het tuinbed komen. Dan is hij handig. Gekweekt in het laagseizoen, gevoed met chemicaliën, heeft het fruit alle vergiften verzameld en het sap zal schade toebrengen. Daarom gaat informatie over het geneeskrachtige sap over biologische komkommers, in de zomer.

Kenmerken van komkommersap

komkommersap Iedereen weet dat komkommer voor 95% uit water bestaat. De plant behoort tot de pompoenfamilie, is thermofiel en strooit graag met zwepen. Onder gunstige omstandigheden verschijnen in elke bladoksel een of meer bloemen, die in een week komkommers worden. En dit betekent dat, om een ​​grote oogst te krijgen, een komkommer op een evenwichtige manier moet worden gevoerd. Dergelijke landbouwtechnologie vereist speciale kennis, het kan gemakkelijker worden gemaakt. Alle tuinders weten dat de komkommer reageert op bemesting met stikstofmeststoffen. De vruchten zijn voor onze ogen gevuld met giftig sap, elastisch, glanzend. De schade van dergelijk komkommersap zal meer dan goed zijn..

Vers geperste komkommervloeistof is onmisbaar voor een patiënt die niet kan eten. Door het lichaam te verzadigen met kalium, verwijdert het sap, dat werkt als een diureticum, natrium uit het systeem. Een beetje vloeistof handhaaft zachtjes het evenwicht in het lichaam, dient als vervanging voor water.

Het is nutteloos en zelfs schadelijk om komkommersap te gebruiken:

 • niet lokaal, u kunt het product gebruiken, u kunt niet worden behandeld;
 • lethargisch, met een gele huid en droge staart;
 • in de winter uit lokale kassen;
 • eerste vruchten op de markt in het voorjaar.

Er zit niet veel van zo’n product in een salade, het kan niet veel kwaad. Voor 100 g sap heb je een hele komkommer nodig. De gezondste smoothie komt van vers geplukt fruit, en dat kan in je eigen tuin. Komkommersap concentreert de voordelen en nadelen van de groente.

bevroren komkommersapDat is de reden waarom alle behandelingsprocedures voor de zomermaanden moeten worden gepland, om een ​​constante aanvoer van vers voedsel te garanderen. Je kunt komkommersap voor toekomstig gebruik alleen bereiden door ijsblokjes in te vriezen.

Levengevend vocht is gestructureerd water met daarin opgeloste vitamines, mineralen en organische stoffen. Wetenschappers hebben vastgesteld dat wanneer er geen zoutoplossing was, ze vergiften uit het lichaam verwijderden, behandeld voor uitdroging, met behulp van de gunstige eigenschappen van komkommersap.

Het vloeibare product behoudt gedurende 2 uur genezende bioactivators na verwijdering, nuttige stoffen – 2 dagen. Gedurende deze tijd moet de groente worden gegeten of geconserveerd..

U hoeft niet bang te zijn voor het sap van bittere komkommers, het gehalte aan cucurbitacines stelt u in staat de lever te reinigen en de groei van cellen in de tumor te vertragen.

De voordelen van komkommersap voor het menselijk lichaam

komkommersap tijdens het dieetHet gestructureerde water van een komkommer, waarin micro-elementen en organische stoffen die nodig zijn voor het lichaam zijn opgelost, werkt helend. Het gebruik van een product in therapie is gebaseerd op zijn eigenschappen:

 • normaliseren van het metabolisme in het lichaam;
 • diureticum;
 • effectieve tonische en antimicrobiële werking;
 • weinig calorieën.

Traditionele genezers kweken zelf komkommers om het drankje te krijgen. Laten we eens kijken hoe komkommersap nuttig is voor gezondheidsproblemen.

Het diuretische en laxerende effect van de drank is mild. Het effect van het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam is precies te danken aan deze actie. Maar overgewicht en hypertensie zijn afhankelijk van de ophoping van vocht in het lichaam. Onderweg lost het innemen van de medicinale samenstelling deze problemen op. Tegelijkertijd wordt wallen verlicht. Door kalium en magnesium met vloeistof te verwijderen, vult het het verlies aan en balanceert het systeem. Gebrek aan magnesium en kalium kan leiden tot epileptische aanvallen en convulsies, behandeling met komkommersap elimineert het probleem.

hak de komkommerDe drank wordt aan de kernen aangeboden om het lichaam te verzadigen met kalium en magnesium. U moet een half glas medicijn drinken. Het sap van komkommers, in plaats van goed, zal echter schadelijk zijn als het de bestaande stenen actief begint op te lossen. Daarom moet u beginnen met het innemen van het product met een halve dosis, luisterend naar de signalen van interne organen..

Als brandend maagzuur een aanvulling is geworden op de voedselinname, zal een levengevende drank de zuurgraad bij gastritis helpen verminderen, maar alleen tijdens remissie. Bij elke verergering van ulceratieve en ontstekingsprocessen van het maagdarmkanaal is het innemen van komkommersap gecontra-indiceerd en heeft de behandeling geen voordeel.

Twee of drie lepels sap met honing, meerdere keren per dag ingenomen, zullen de resterende manifestaties van bronchitis verwijderen en het immuunsysteem versterken vóór seizoensgebonden exacerbaties. Tijdens de zwangerschap voorkomt sap voorzichtig constipatie. Bittere komkommers zijn een geneesmiddel om de lever en de nieren te reinigen. Hetzelfde product herstelt de zuur-base balans van het lichaam en is een profylactisch middel om de ontwikkeling van oncologie te voorkomen..

pers het sap uitHoe komkommersap met voordeel te nemen, hangt af van het effect op bepaalde systemen – respiratoir, cardiovasculair, motorisch. Het is belangrijk dat de komkommer jodium bevat, wat zo nodig is voor de meeste inwoners die de zee zelden zien. Het is noodzakelijk om de aanbevelingen van de genezer te volgen zonder zelfmedicatie.

Schade in plaats van voordeel van sap van komkommers zal optreden als een persoon niet op de hoogte is van de toestand van zijn lichaam of de gevolgen negeert:

 • je kunt geen komkommers eten met verergering van gastro-intestinale aandoeningen;
 • bij het geven van borstvoeding aan een baby;
 • als de ziekte gepaard gaat met braken;
 • in de postoperatieve periode van gastro-intestinale oncologie;
 • bij endocriene ziekten is een dieetverduidelijking vereist van een arts.

Het is schadelijk voor elk organisme om komkommers te consumeren die buiten het seizoen zijn gekweekt in kunstmatige omstandigheden..

Komkommersap voor gewichtsverlies en cosmetische doeleinden

komkommer als cosmeticaAfslankkomkommersap is een onvervangbaar product. De stoffen die in de samenstelling aanwezig zijn, vullen het lichaam met kracht met een caloriearm dieet. Een half glas sap bevat 16 kcal, het hoge gehalte aan vetstofwisselingsstimulans voorkomt de vorming van nieuwe vetophopingen. Voor de effectiviteit van gewichtsverlies is het nuttig om 1 liter komkommersap per dag te drinken, maar in kleine porties, elk 100 gram.

Het is beter om sap te persen zonder metalen raspen te gebruiken, ze vernietigen voedingsstoffen. De sapcentrifuge is het beste hulpmiddel voor het verkrijgen van een helende drank en de mogelijkheid om een ​​complexe cocktailsamenstelling te krijgen..

Door een komkommerdieet te gebruiken om af te vallen, kunt u:

 • reinig het lichaam van gifstoffen en gifstoffen;
 • spoel urinestromen, verwijder zand;
 • om het cholesterolgehalte in de bloedpassages te verlagen;
 • verzadig het lichaam met gestructureerd vocht.

Het sap moet voor consumptie worden bereid. Als u een drankje voor toekomstig gebruik moet bereiden, bewaar het dan in de koelkast, niet meer dan een dag.

Als het sap meer dan 36 uur heeft gestaan, is het zelfs niet geschikt voor cosmetische ingrepen..

De effectiviteit van het product blijft in grotere mate behouden als het wordt ingevroren in ijscompartimenten. Het sap kan na ontdooien oraal worden ingenomen, gebruikt voor cosmetische ingrepen. Zo verlengt u de levensduur van uw seizoensproduct..

komkommersap invriezenKomkommer pap aangebracht op het gezicht en decolleté is geschikt voor elke huid, het effect van toepassing:

 • tonen, maakt de huid stevig en fris;
 • geeft een matte afwerking, vernietigt de glans en verstrakt de poriën;
 • bleekt, waardoor de huid een egale toon krijgt;
 • reinigt poriën van oud vet, mee-eters.

Voor elk huidtype werkt de samenstelling met komkommersap voor het gezicht anders.

Een droge huid heeft voeding nodig en de samenstelling wordt bereid met toevoeging van olijfolie of verse room. Een lotion of masker voorbereiden, het effect is verbluffend! De vette huid wordt gereinigd en behandeld met een masker van komkommerpap. Om een ​​vette huid geen problemen te geven, wordt na het reinigen van de poriën een matterend masker aangebracht met eiwit. Vergeet niet om het gebied rond de ogen en lippen onbedekt te laten..

komkommer ijsBij een normale huid, als preventieve maatregel, plakjes komkommer op de huid van het gezicht aanbrengen, dit is voldoende om de huid gezond te laten gloeien.

Niemand zal gewond raken door de ochtendprocedure – massage en gezichtswassing met ijs van komkommersap. De slaperigheid verdwijnt en de huid wordt elastischer en stralender. De procedure wordt uitgevoerd in plaats van het aanbrengen van ochtendcrème..

In aromatherapie wordt de geur van verse komkommer geassocieerd met een glimlach en frisheid. De stemming stijgt op door de geur van komkommers. Voor mentaal werk zal koel vers sap of een komkommer uit de koelkast helpen om je te concentreren. eet smakelijk.

Verbazingwekkende eigenschappen van vers komkommersap – video

Adblock
detector