We analyseren punt voor punt de helende eigenschappen van het driekleurige violet en contra-indicaties voor het lichaam

geneeskrachtige eigenschappen van violet driekleur en contra-indicaties Met de komst van de lente trekt de aarde een weelderige outfit aan van veel kleine bloemen, die een aangenaam aroma uitstralen. De geneeskrachtige eigenschappen van het driekleurige violet en de contra-indicaties trekken mensen echter meer aan dan de uiterlijke schoonheid ervan. De oude Romeinen gebruikten verse bloemen in bedwelmende dranken. En van droge grondstoffen brouwden ze medicijnen om verschillende kwalen te bestrijden. In de eenentwintigste eeuw heeft de plant zijn helende eigenschappen niet verloren. Daarom wordt het actief gebruikt in de traditionele geneeskunde..

Ingenieuze set componenten

plant met een unieke chemische samenstelling Om de geneeskrachtige eigenschappen en contra-indicaties van een driekleurig viooltje te begrijpen, helpt de chemische samenstelling ervan.set van componenten

Volgens wetenschappelijk onderzoek bevat de plant::

 • een overvloed aan minerale verbindingen;
 • tannines;
 • alkaloïden;
 • ascorbinezuur;
 • saponinen;
 • glycosiden;
 • flavonoïden;
 • antioxidanten.

Het verbazingwekkende aroma dat de bloemen van het driekleurige violet uitstralen, geeft de overvloed aan essentiële oliën aan.

Bovendien zijn in cultuur organische zuren en polysachariden gevonden die nodig zijn voor het lichaam. En het wortelstelsel bevat cocaïne, morfine en cafeïne.

Uiterlijke kenmerken van de plant

violette driekleurHet driekleurige violet behoort tot de Violet-familie. In zijn natuurlijke omgeving komt voor op het uitgestrekte grondgebied van Eurazië.

Daarom noemen mensen haar anders.:

 • ivan da marja;
 • motten;
 • viooltjes;
 • veld broeders;
 • semi-kleur;
 • assen.

geneeskrachtige eigenschappen van violet driekleur en contra-indicatiesWelke “naam” het driekleurige viooltje ook heeft, het wordt herkend door zijn unieke schoonheid. Onder de grond “verbergt” het een dunne, licht vertakte wortel met een staafachtig karakter. Het dringt bijna verticaal in de grond door om de plant te voeden met nuttige stoffen. Daarboven stijgt een driehoekige vertakte stengel ongeveer 30 cm. Het kan rechtopstaand of kruipend zijn. Soms is de scheut bedekt met kleine villi. Binnenin heeft het een holle structuur.

bloemvormDaarop zijn de volgende bladplaten die op de bladstelen “zitten”. In de wortelzone zijn ze eivormig en aan de top zijn ze langwerpig-lancetvormig. Als het tijd is voor de bloei, verschijnen er knoppen in de vorm van een frondose borstel tussen het miniatuur gebladerte. Elk van hen bestaat uit vijf bloembladen, geschilderd in ten minste 3 kleuren. Meestal zijn er mengsels van paars, geel en wit..

Het driekleurige violet wordt op verschillende tijdstippen geoogst. De wortels worden in de herfst geoogst en de knoppen en bladeren worden tijdens de bloeiperiode geoogst..

De helende eigenschappen van de violette driekleur en contra-indicaties

De helende eigenschappen van de violette driekleur en contra-indicatiesDe unieke set chemische verbindingen van de bloem maakt het mogelijk om de gezondheid te behouden met natuurlijke “preparaten”.

Wetenschappers merken een aantal gunstige effecten op die aromatische cultuur op het lichaam heeft.:

 • choleretisch;
 • ontstekingsremmend;
 • slijmoplossend;
 • genezing.

gedroogde bloemen viooltjes driekleurDoor het actieve gebruik van driekleurige viooltjes in de volksgeneeskunde kunt u verschillende afkooksels en tincturen maken. Sommige worden gebruikt om het spijsverteringskanaal te stimuleren. Anderen, als een stressverlichter. Genezende dranken verwijderen cholesterol uit het lichaam, reinigen het bloed en versterken de wanden van bloedvaten. Alcoholtincturen worden voorgeschreven wanneer het spijsverteringsstelsel faalt..

Bovendien wordt de plant gebruikt bij de behandeling van dergelijke ziekten.:

 • reuma;
 • epilepsie;
 • artritis;
 • atherosclerose;
 • rachitis bij kinderen;
 • angina pectoris;
 • hernia.

negatieve reactie op het nemen van bouillonOndanks het wijdverbreide gebruik van het kruid violet driekleur in de volksgeneeskunde, zijn er beperkingen. Het medicijn voor het verwijderen van sputum wordt met succes verdragen door volwassen patiënten. Het lichaam van het kind wordt nadelig beïnvloed door de alkaloïden die de wortels van de plant bevatten. Overmatige stof veroorzaakt duizeligheid en misselijkheid. Het is ook noodzakelijk voor zwangere vrouwen om af te zien van tincturen van violette driekleur, om het proces van foetale ontwikkeling niet te verstoren en om toxicose niet te vergroten.

Langdurig gebruik van geneesmiddelen op basis van driekleurig violet veroorzaakt diarree, braken en allergische huiduitslag.

Genezende drankjes in de strijd tegen kwalen

nuttige eigenschappen van driekleurige viooltjesHet oordeelkundige gebruik van het violette kruid in de volksgeneeskunde heeft uitstekende resultaten opgeleverd. Met behulp van zelfgemaakte drankjes is het gemakkelijk om een ​​probleem op te lossen of de afweer van het lichaam te versterken. Laten we kennis maken met de populaire recepten voor tincturen en afkooksels die worden gebruikt bij de behandeling van de meest voorkomende ziekten.

Hoesten, keelpijn

set kruiden voor hoestTegenwoordig zijn er veel medicijnen die de componenten van het driekleurige violet bevatten. Een soortgelijke slijmoplossend siroop wordt thuis bereid..

Benodigde onderdelen:

 • violet (10 g);
 • moeder en stiefmoeder (5 g);
 • weegbree (10 g).

Droge grondstoffen worden in een thermoskan van 1 liter geplaatst en met kokend water gegoten. Aandringen 2 uur. Het wordt 4 keer per dag oraal ingenomen, 100 ml na de maaltijd of gorgelen. Om een ​​droge hoest te verlichten, wordt een drankje bereid van de wortel van het driekleurige viooltje, zoethout en marshmallow. Alle componenten worden elk in 10 g genomen en 200 g kokend water wordt gegoten. Het mengsel wordt op matig vuur gekookt totdat het volume van de vloeistof 2 keer is verminderd. Doe vervolgens twee eetlepels suiker in de bouillon, meng en kook nog 10 minuten. De resulterende drank wordt gefilterd en gekoeld. Neem 5 keer per dag een theelepel na de maaltijd.

Als het afkooksel duizeligheid en misselijkheid veroorzaakt, moet het worden weggegooid..

Gastritis

violette driekleur tegen gastritisEr is waargenomen dat de componenten van de plant een gunstig effect hebben op de spijsvertering. De helende infusie van viooltjes wordt gebruikt in combinatie met dieetvoeding. Het medicijn wordt op de klassieke manier verkregen. Een eetlepel droog kruid wordt in een glas gedaan. Giet er kokend water over. Aandringen gedurende 20 minuten. Zeef door een dubbele laag gaas. Neem 15 minuten voor de maaltijd. Het verloop van de behandeling duurt 2 maanden. Als de resultaten merkbaar zijn, neem dan een pauze van 30 dagen en blijf dan het “medicijn” drinken.

Het is raadzaam om al uw acties bij het nemen van een afkooksel van een driekleurig violet af te stemmen met uw arts om problemen te voorkomen.

Verhoog de immuniteit

een set kruiden om de immuniteit te verhogenDe gezondheid van de mens hangt af van de weerstand van het lichaam tegen virale infecties. Versterk het immuunsysteem met een eenvoudig drankje.

Het wordt verkregen door verschillende kruiden te combineren:

 • violette driekleur;
 • frambozenbladeren;
 • echinacea-knoppen.

De componenten worden met heet water (0,5 l) gegoten. Sta erop voor 15-20 minuten. Zeef door kaasdoek en verdeel in 3 delen. Drink voor de maaltijd gedurende 7 dagen.

violet driekleurige olie voor haarHet wijdverbreide gebruik van viooltjesolie in de traditionele geneeskunde lost ook veel problemen op. Het is onmogelijk om een ​​​​product thuis te verkrijgen, omdat de bereiding ervan een grote hoeveelheid grondstoffen en speciale apparatuur vereist. Het afgewerkte “medicijn” wordt verkocht in apotheken. Het wordt gebruikt als een ontstekingsremmer, diureticum, antiseptisch middel en in cosmetologie. Aanvragen na overleg met een arts.

“Schoonheid vereist opoffering”

huid problemenDelicaat driekleurig violet helpt niet alleen om van ziekten af ​​​​te komen, maar ook om het uiterlijk te verbeteren. De componenten van de plant doen wonderen voor de huid van het gezicht en de hoofdhuid. Er worden bijvoorbeeld eenvoudige tincturen bereid om seborroe te behandelen. Voor 250 g kokend water zijn 2 theelepels droog kruid nodig. Het mengsel wordt 30 minuten geroerd en geïnfuseerd. De aangetaste delen van de huid worden 2 keer per dag met een vloeistof afgeveegd. Een alcoholische tinctuur wordt verkregen uit 2 eetlepels gedroogde violette bloemen en 200 ml alcohol 70%. De vloeistof wordt gedurende 2 weken bewaard. Gebruikt om allerlei huidirritaties te behandelen.

Na de geneeskrachtige eigenschappen van het driekleurige violet en de contra-indicaties van plantaardige componenten voor het lichaam in detail te hebben bestudeerd, begrijpen we de waarde van een delicate bloem. De chemische formule bevat een aantal unieke verbindingen. Hierdoor hebben de medicijnen die worden verkregen uit het gebladerte, de knoppen en de wortels van de plant een gunstig effect op het lichaam. Aan de hand van beproefde recepten voor medicinale dranken en tincturen leren we hoe we deze thuis kunnen bereiden. Drugs gebruiken, vergeet mogelijke contra-indicaties niet.

De helende eigenschappen van driekleurige viooltjes en contra-indicaties voor gebruik door de ogen van een traditionele genezer – video

Adblock
detector