Wat zijn de voordelen van krentenbladeren voor onze gezondheid?

wat zijn de voordelen van krentenbladeren? Bessen van zwarte en rode bessen bevatten een overvloed aan vitamines en mineralen. Maar we zullen uitzoeken hoe krentenbladeren nuttig zijn voor het menselijk lichaam. De vruchten hangen immers maar een paar weken aan de struiken en de borden tot laat in de herfst. In de volksgeneeskunde worden thee, afkooksels en tincturen bereid uit het gebladerte. Dranken hebben een gunstig effect op het immuunsysteem en helpen de gezondheid snel te herstellen. Het geheim van de wonderbaarlijke kracht van bessenbladeren is een unieke reeks chemische verbindingen.

Een schat aan waardevolle ingrediënten

bladeren zijn goed voor de gezondheid Als mensen een schat vinden, zijn ze ontzettend blij, want nu kunnen ze al hun financiële problemen oplossen. Er zijn echter meer waardevolle schatten verborgen in zwarte bessenbladbladen..

Volgens onderzoek door wetenschappers bevatten de bladeren een aantal vitamines die nodig zijn voor het goed gecoördineerde werk van het lichaam.:

 • Retinol (A);
 • Thiamine (BI);
 • Visflamin (B2);
 • Pyridoxine (B6);
 • folacine (B9);
 • Niacine (PP);
 • Ascorbinezuur (C).

Een speciale plaats wordt ingenomen door micro- en macro-elementen. Calcium, fosfor, ijzer, magnesium worden gevonden in het groen van de cultuur. Ze bevatten ook chloor, zink, zwavel, kalium en jodium. Dit is de reden waarom bessenbladeren nuttig zijn voor het immuunsysteem van het lichaam. Dranken verkregen uit droge grondstoffen worden veel gebruikt in de volksgeneeskunde en cosmetologie..

Regels voor het oogsten van geneeskrachtige kruiden

verzameling van bessenbladerenOm hoogwaardige medicinale grondstoffen te verkrijgen, volstaat het niet om de platen van de struik te scheuren en te drogen. Er zijn een aantal regels voor wanneer en hoe ze het beste kunnen worden geoogst. Het verzamelen van zwarte bessenbladeren begint meestal in het voorjaar tijdens de bloeicultuur. Afhankelijk van de klimatologische omstandigheden valt de periode in mei of juni..

Bladeren worden bij droog en zonnig weer met schone handen geplukt. Exemplaren zonder schade en “vlekken” achtergelaten door insecten zijn geschikt om te oogsten. Ze moeten een aantrekkelijk uiterlijk en een rijke groene kleur hebben..

verse en droge bessenbladerenHet verzamelde blad wordt op papier en een vlakke ondergrond gelegd. Zet hem onder een afdak of in een ruimte met goede ventilatie. Draai het regelmatig om en controleer op gereedheid. Als de platen beginnen te kraken wanneer ze worden aangeraakt, is het tijd om ze over te brengen naar een container of stoffen zak. Bewaar droge grondstoffen in een koele ruimte.

Om de vruchtvorming van de cultuur volgend jaar niet te verstoren, is het raadzaam om de bladeren van de binnenkant van de struik te plukken..

Bovendien wordt thuis fermentatie van bessenbladeren voor thee met succes uitgevoerd om een ​​aromatische drank te bereiden. Na het verzamelen worden de platen op een schone doek uit de buurt van direct zonlicht gelegd. Na 12 uur worden ze door een vleesmolen geleid en worden aromatische korrels verkregen. Kneed de bladeren desgewenst 20 minuten met de handen tot een homogene massa is verkregen..

gefermenteerde bessenbladerenDe resulterende grondstof wordt in een emaille container gegoten met een laag van ongeveer 10 cm, bedek met een vochtige doek en achtergelaten in een ruimte waar de temperatuur op 22 tot 25 ° C wordt gehouden. Het fermentatieproces duurt minimaal 8 uur. Het einde ervan blijkt uit de rijke geur van de plant..

De groene massa wordt in een dunne laag op een bakplaat uitgespreid en naar de oven gestuurd, voorverwarmd tot 100 ° C. De bladeren worden anderhalf uur gedroogd met de deur open. Vervolgens wordt de temperatuur verlaagd tot 50 ° C en wordt de grondstof gereed gemaakt. Thee wordt bewaard in glazen potten onder een nylon deksel of plastic bakjes.opslag van gefermenteerde bessenthee

Waarom zijn krentenbladeren nuttig voor immuniteit?

krentenbladeren voor het immuunsysteemHet immuunsysteem speelt een belangrijke rol bij het bestrijden van infecties. Het kan worden versterkt met medicinale dranken die zijn afgeleid van zwarte bessenbladeren..

Aromatische vloeistof:

 • stimuleert het werk van het hart;
 • reinigt het bloed;
 • versterkt de bloedvaten;
 • normaliseert de bloeddruk.

Regelmatig gebruik van de tinctuur heeft een gunstig effect op het gezichtsvermogen en de leverfunctie. En wat is het nut van thee gemaakt van zwarte bessenbladeren als je het ‘s ochtends regelmatig drinkt? Het blijkt dat het tonische, versterkende en zelfs koortswerende eigenschappen heeft. De drank bevat een overvloed aan vitamines die nodig zijn voor het immuunsysteem om verkoudheid en virale ziekten te bestrijden.

afkooksel van bessenbladerenEen afkooksel van zwarte bessenbladplaten helpt om af te vallen. Het normaliseert geleidelijk het metabolisme, waardoor het spijsverteringsstelsel beter werkt. Gifstoffen en overtollig vocht worden uit het lichaam verwijderd. In plaats daarvan krijgt hij veel vitamines en mineralen. Ik vraag me af wat de voordelen zijn van bessenbladeren voor de huid van gezicht en lichaam? Het blijkt dat de genezende vloeistof actief wordt gebruikt bij de behandeling van dermatitis, eczeem en zelfs psoriasis. Het wassen van wonden en lotions versnelt de genezing en verlicht het lijden van de patiënt.

krentenbladeren zijn gecontra-indiceerd bij verhoogde zuurgraad van de maagOndanks de helende eigenschappen van bessenbladeren, kunnen ze sommige mensen schaden. Drankjes zijn gevaarlijk voor mensen met een hoge maagzuurgraad en ernstige nierproblemen. In ieder geval mogen “drugs” afgeleid van kruiden of bladeren niet worden misbruikt..

Voordat u begint met de behandeling met bessenbladeren, is het raadzaam om een ​​​​juiste diagnose van een specialist te stellen..

Geneeskrachtige drankrecepten

gedroogde bessenbladerenIn de volksgeneeskunde zijn er veel opties voor de bereiding van afkooksels, tincturen en thee van zwarte bessenbladeren. Ze zijn meestal gericht op het bestrijden van verschillende aandoeningen. Overweeg verschillende recepten voor dergelijke drankjes..

Vitamine thee

vitamine theeVoor een helende drank heb je klassieke ingrediënten nodig: droge grondstoffen en kokend water. Ongeveer 20 g gehakte bessenbladeren worden met heet water gegoten. Sta 15-20 minuten onder het deksel en filter dan door een zeef. Voeg eventueel kristalsuiker toe.

Infusie

medicinale infusieHet medicinale “medicijn” wordt ingenomen tijdens een verkoudheid. Het verlicht ontstekingen, verlicht hoest. Voor zaken nemen ze gemalen grondstoffen (6 el. L) en gieten kokend water (1 l). Dek af met een deksel en een handdoek. Aandringen 2 uur. Voor gebruik door een zeef of gaasje zeven. Een afkooksel van zwarte bessenbladeren wordt op een vergelijkbare manier bereid..

Een alcoholische tinctuur wordt gemaakt van vers jong blad. Het wordt grondig gewassen en licht gedroogd bij kamertemperatuur. Doe het in een pot, vul het met wodka en dek af met een deksel. Sta erop 2 dagen. De afgewerkte drank wordt bewaard in het koelvak..

Door rekening te houden met de voordelen van krentenbladeren en schade aan het lichaam, is het mogelijk om het gebruik van grondstoffen redelijk te benaderen. Het wordt geoogst tijdens de bloeiperiode van de cultuur. Dranken verkregen uit de bladeren hebben een gunstig effect op de menselijke immuniteit, stimuleren het hart en de spijsvertering.

Waarom zijn krentenbladeren nuttig – video

Adblock
detector