Wat zijn de gunstige en schadelijke eigenschappen van ambrosia voor de menselijke gezondheid?

de voordelen en nadelen van ambrosia Onkruidvegetatie ambrosia veroorzaakt schade aan gewassen. De voordelen en nadelen van ambrosia worden in ongeveer gelijke delen geschat. De plant is opgenomen in de lijst van quarantaine-planten, op groeiplaatsen worstelen ze er op alle mogelijke manieren mee. De vijand van moestuinen en mensen met allergieën groeit overal waar het droog en warm is, brengt veel problemen voor mensen, vooral tijdens de bloei.

De chemische samenstelling en eigenschappen van ambrosiakruid

ambrosia De samenstelling van ambrosia bevat bioactieve stoffen, waarvan sommige een negatief effect hebben op de mens, andere een positief effect. Het complex van essentiële oliën, sporenelementen, vitamines ondersteunt de gezondheid. Deze componenten hebben geneeskrachtige eigenschappen, maken deel uit van thuis bereide medicijnen en medicijnen..

Volgens de mythen van het oude Griekenland gebruikten de inwoners van Olympus nectar en ambrozijn om kracht en onsterfelijkheid te verkrijgen. Daarom werd het gras het voedsel van de goden genoemd.

Gezonde ingrediënten vind je in verschillende delen van de plant:

 • luchtgroene toppen zijn rijk aan cinerol, quercetine, kamfer, hydroxykaneelzuur, coumarine, isobeline;
 • de zaden bevatten essentiële oliën, bronnen van een sterk aroma;
 • stuifmeel wordt gebruikt in geneesmiddelen tegen allergieën (pollinose);
 • extracten van de wortels maken deel uit van antitumorinfusies.

Als we de voordelen en nadelen van ambrosia beoordelen, kunnen we concluderen dat het een persoon helpt om veel kwalen te overwinnen. Het heeft alleen een negatief effect op mensen voor wie stuifmeel een allergeen is tijdens de bloei..

De voordelen en nadelen van ambrosia in de geneeskunde

de voordelen en nadelen van ambrosia

Farmacologische preparaten, waaronder extracten van ambrosia, worden op verschillende medische gebieden gebruikt:

 1. In de oncologie, omdat de plant remmers van kankercellen bevat.
 2. Voor ziekten van de nasopharynx als antipyreticum, ontstekingsremmend.
 3. Als bacteriedodend, antiparasitair, wondgenezingsmiddel, antihistaminicum.
 4. Voor de behandeling van ziekten van het bewegingsapparaat – radiculitis, osteochondrose.
 5. Om ontlasting te normaliseren met dysenterie.
 6. Voor de verlichting van pijn bij stompe verwondingen en kneuzingen.

drug op basis van ambrosiaDe lijst met geneesmiddelen die ambrosiaderivaten bevatten, is vrij uitgebreid – dit zijn tabletten, oplossingen, zalven, druppels. De schade van ambrosia voor mensen is dat stuifmeel allergische reacties veroorzaakt.

Een consult met een arts nodig voordat u ambrosia-medicatie begint.

Veel mensen zijn bedwelmd door de geur van ambrosia, wat leidt tot duizeligheid en onvoldoende neuropsychische associaties.

Hoe en wanneer ambrosia verzamelen?

de ambrozijn bloeide

Het verzamelen van medicinale grondstoffen voor farmacologische doeleinden wordt strikt op een bepaald moment uitgevoerd. Namelijk, wanneer de ambrosia-plant bloeit:

 • de hoofdverzameling van gebladerte, scheuten, steeltjes wordt gedaan van ‘s morgens tot’ s middags;
 • stuifmeel wordt verzameld bij droog en zonnig weer van 11.00 tot 14.00 uur;
 • de houdbaarheid van stuifmeel in een glazen pot en op een donkere plaats is maximaal een jaar;
 • het kruid wordt bewaard en verliest zijn eigenschappen niet gedurende 3 jaar.

Bij het verzamelen is het noodzakelijk om voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, aangezien ambrosia zowel voordeel als nadeel kan hebben.

Stuifmeel heeft een negatief effect op de luchtwegen, de slijmvliezen van de ogen. Geschikte beschermingsmiddelen zijn een medische bril en een masker om interacties met vluchtige stoffen te voorkomen..

Het gebruik van ambrosia in de traditionele geneeskunde

de voordelen en nadelen van ambrosia in de traditionele geneeskundeIn Rusland is ambrosia zeer wijdverbreid. Ondanks dat de plant geïmporteerd wordt, heeft hij zich aangepast aan de klimatologische omstandigheden van ons land en verovert hij nieuwe uitgestrekte gebieden..

Ambrosia kwam in 1873 per ongeluk samen met klaverzaad naar Eurazië. Het natuurlijke gebied van het gras is Noord-Amerika. Vanwege de gelijkenis van gebladerte met alsem, wordt de plant alsem ambrosia genoemd..

De mensen van ambrozijn bereiden infusies, tincturen, inclusief alcohol, afkooksels, puur sap.

Kompressen voor ischias en rugpijn

behandeling van een musculoskeletaal medicijnVoor de behandeling van het bewegingsapparaat worden verse grondstoffen uit bladeren en sap gebruikt. Het kompres is gemaakt van gekneusde bladeren, door het aan te brengen op de gewrichten die ontstoken zijn door radiculitis en de wervels die zijn aangetast door osteochondrose. Het sap van de bladeren wordt op pijnlijke plekken gewreven totdat het volledig is opgenomen.

Behandeling van gastritis, enterocolitis, rectale kanker

afkooksel

Om een ​​genezende remedie te bereiden, heb je nodig:

 • droge grondstoffen van bladeren – 2 el. ik.;
 • kokend water – 300 ml;
 • infusietijd – 2 uur.

Het dagelijkse innameregime is 3 keer per dag, twee eetlepels voor gastritis en enterocolitis. 6 keer per dag – voor rectale kanker, koorts.

Tinctuur voor neurasthenie, tegen epileptische aanvallen

bereiding van tinctuurGenezende tinctuur wordt gemaakt op bloeiwijzen en wodka. De concentratie van ingrediënten is 1 tot 5. Bijvoorbeeld 20 g bloemen – 100 ml wodka. De bloeiwijzeborstels worden met een vijzel vermalen tot een homogene massa, gevuld met wodka. De infusietijd is 7 dagen op een donkere plaats. Gebruikswijze – 25 druppels driemaal daags een half uur voor de maaltijd.

Olie-extract voor wondgenezing

Dit recept redt zelfs van zweren die moeilijk te genezen zijn. De olie wordt gewonnen uit bloemen en bladeren die op de dag van bereiding zijn geoogst. Gehakte verse grondstoffen worden verdund met een van de drie oliën – koolzaad, mosterd, olijf. De samenstelling wordt gedurende 15 dagen toegediend, het olie-extract wordt extern gebruikt. Het smeert niet-genezende wonden, slijmvliezen aangetast door ontstekingsprocessen.

Wat is het gevaar van ambrozijn?

gevaarlijk allergeenDe ernstigste schade wordt veroorzaakt door de ambrosia-plant wanneer deze bloeit. Stuifmeel is een krachtig allergeen voor de mens. Het komt in het ademhalingssysteem en de slijmvliezen en veroorzaakt een immuunrespons in de vorm van een allergische reactie. Sommige mensen ervaren dit als irritatie, anderen ervaren astma-aanvallen..

Vermijd contact met stuifmeel is niet alleen noodzakelijk voor mensen met allergieën, maar ook voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, mensen die vatbaar zijn voor allergieën.

Als je niet wist over gevoeligheid voor ambrosia, dan moet je leren hoe je jezelf eerste hulp kunt geven bij een aanval:

 1. Verwijder elke mogelijkheid van contact met de plant.
 2. Van zwakte en duizeligheid, ontspan de kraag, zorg voor bloedtoevoer naar de hersenen.
 3. Voor astma-aanvallen moet u de maximale toegang tot lucht openen.
 4. Neem een ​​antihistaminicum.
 5. In geval van moeilijkheden met neusademhaling – druppel de neus met vaatvernauwende druppels.

Onthoud dat ambrosia heilzaam en schadelijk is, wees voorzichtig. Als u allergisch bent, raadpleeg dan een arts, deze aandoening vereist een systemische behandeling.

De voordelen en nadelen van wilde ambrosia – video

Adblock
detector