Wat is dennenscheuthoning en hoe gebruik je het? – wiresummit.org

honing van dennenscheuten De helende eigenschappen van den en zijn hars zijn bij iedereen bekend. En wat is het nut van honing van dennenscheuten, omdat met zijn hulp in de oudheid verschillende kwalen en kwalen werden behandeld? Zelfs in de naaldlucht zijn er veel fytonciden, vluchtige biologisch actieve stoffen die de groei van pathogene planten doden en onderdrukken. Thee, jam, tincturen en zalven van dennen bevatten veel stoffen die waardevol zijn voor het menselijk lichaam. Daarom is het de moeite waard om de verdiensten van dennenhoning nader te bekijken..

Waarom zijn jonge scheuten van pijnbomen nuttig?

hoe zijn dennenscheuten nuttig? De geneeskrachtige eigenschappen van jonge scheuten worden algemeen erkend en bevestigd door de officiële geneeskunde. Dennenextracten, zalven, tincturen verlichten de aandoening bij veel ziekten. En infusies kunnen worden voorgeschreven als een aanvullende behandeling, ze worden gebruikt voor de bereiding van baden, inhalaties en verschillende kompressen die bijdragen aan de resorptie van ontstekingsprocessen op de huid..jonge scheuten van dennen

In de oudheid werden in Rusland op takjes en naalden gekauwd – op deze manier maakten ze de mondholte schoon en versterkten ze tegelijkertijd het tandvlees. Vanwege de antiscorbutische eigenschappen van dennennaalden overleefden veel reizigers en zeilers op lange reizen..

Dennentakken bevatten een heel complex van verbindingen en sporenelementen die nodig zijn voor de normale werking van het menselijk lichaam. Inclusief:

 • vitamine B, K, C, ascorbinezuur, caroteen;
 • ijzer, selenium, kalium;
 • etherische oliën die een positief effect hebben op de werking van het zenuwstelsel;
 • tannines die nodig zijn voor de normale werking van het hart, de maag, de darmen;
 • tannines die veel ontstekingsprocessen onderdrukken.

Dennenfytonciden, aanwezig in de lucht waar deze bomen groeien, beschermen niet alleen het lichaam tegen verschillende bacteriën, verbeteren de functionaliteit van de gehele bloedsomloop, maar zijn ook schadelijk voor de veroorzaker van tuberculose.

Waardevolle eigenschappen van dennenhoning

waardevolle eigenschappen van dennenhoningPijnboomsiroop, honing of jam is een effectieve natuurlijke remedie die wordt gebruikt voor de behandeling van tracheitis, bronchitis, longontsteking, vitaminetekorten, acute luchtweginfecties en acute respiratoire virale infecties. De tannines die erin zitten, dragen bij aan de langere levensduur van neuronen, wat een belangrijke factor is bij de behandeling van beroertes, en ondersteunen ook krachtige hersenactiviteit. Dennensiroop moet in het dieet worden opgenomen voor mensen die zo lang mogelijk een goed geheugen en een goede aandacht willen behouden..

Bijen nemen niet deel aan de bereiding van honing van dennenscheuten, maar dit vermindert de waarde van het product niet..

Dennenhoning lijkt op gewone honing, maar qua smaak is er een opvallende naaldachtige, licht harsachtige nasmaak met een lichte bitterheid. De zoete puntscheuten gekookt in suikersiroop zijn ook heel eetbaar, ze zijn zacht en sappig. Het is niet toegestaan ​​om dennenhoning als jam te gebruiken. Je kunt het niet willekeurig gebruiken, gewoon naar believen. Allereerst is het een waardevol middel dat met succes is gebruikt om veel ziekten te bestrijden.remedie

Het wordt vaak gebruikt als diureticum en cholereticum, maar ook voor:

 • aandoeningen van de luchtwegen, waaronder virale;
 • lage hemoglobinewaarden;
 • vitaminetekort, om het metabolisme te versnellen;
 • ernstige lichamelijke uitputting, algemene vermoeidheid;
 • tuberculose;
 • spasmen en pijn.

Aangezien selenium en ijzer in honing worden aangetroffen, wordt het gebruikt voor bloedziekten, als middel om hematopoëse en bloedarmoede door ijzertekort te stimuleren..

Contra-indicaties voor het gebruik van honing van dennenscheuten

honing van dennenscheuten heeft contra-indicatiesDennenhoning van dennenappels en scheuten is geen sterk allergeen, maar heeft een significant effect op het lichaam. Daarom proberen ze het de eerste keer heel weinig. Neem vervolgens op een lege maag een lepel ‘s morgens en’ s avonds, weggespoeld met gekookt water. Kinderen moeten een arts raadplegen voordat ze honing van dennenscheuten geven. Als het kind jonger is dan vijf jaar, hoeft u dit middel niet voor hem te gebruiken. Kinderen krijgen één theelepel per keer, samen met kruidenthee of melk.

Aangezien dennenhoning van jonge scheuten suiker bevat, mag het niet worden geconsumeerd door mensen ouder dan 60 jaar of die lijden aan diabetes.

Deze remedie is niet geschikt:

 • tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding aan een baby;
 • met bestaande obesitas, hoge bloeddruk, chronisch alcoholisme;
 • met verdikking van het bloed, waardoor een verhoogd risico op bloedstolsels ontstaat;
 • na beroertes, hartaanvallen;
 • met individuele intolerantie, maagaandoeningen, chronische pathologieën van de lever, nieren, tijdens een exacerbatie.

Bij een matige consumptie van dennenhoning helpen de antioxidanten waaruit de samenstelling bestaat om het verouderingsproces van het lichaam gedeeltelijk te vertragen..

Honing van dennenscheuten: kenmerken van het verzamelen van grondstoffen

verzameling dennenscheuten

Exacte naleving van de basisregels van inkoop garandeert een hoogwaardig en meest bruikbaar product:

 1. Het dennenbosgebied moet uit de buurt van snelwegen met veel verkeer en grote industriële ondernemingen worden gelegen.
 2. Bomen moeten krachtig zijn, met een goed gevormde kroon..
 3. Jonge dennentakjes worden in het vroege voorjaar geoogst. Voor Non-Black Earth Region is dit de tweede helft van april en de eerste decennia van mei..
 4. De bovenste toppen moeten nog gesloten zijn, met de schubben stevig tegen elkaar gedrukt en gevuld met hars. Hun smaak is naaldhout, met bitterheid. Binnenin zijn de knoppen groenbruin.

Dennenscheuten worden verzameld met handschoenen om hun handen niet in de hars te bevlekken. Ze worden gewoon afgescheurd, afgesneden met een snoeischaar of een schaar. Als de nieren tijd hebben om te openen, betekent dit dat ze niet meer geschikt zijn voor het maken van honing..

Gesneden scheuten worden op een koele, goed geventileerde plaats gelegd. Ze moeten in de schaduw staan. Alleen in dit geval blijven alle waardevolle stoffen in de scheuten behouden. De gedroogde grondstoffen worden in papieren zakken en dozen bewaard en zijn twee jaar houdbaar..

Kook methode

methode om dennenhoning te makenHet is niet moeilijk om helende dennenhoning van scheuten te bereiden. Er zijn verschillende manieren. Het belangrijkste is dat de grondstoffen van hoge kwaliteit zijn. Hier is een van de eenvoudigste.

Jonge dennenscheuten worden ontdaan van naalden en gewassen, en dan:

 • geplaatst in een pan en gegoten met schoon koud water;giet de naalden met koud water
 • kook gedurende 20 minuten op laag vuur;kook de scheuten
 • een dag op een donkere plaats zetten om een ​​meer geconcentreerde infusie te verkrijgen;
 • na een dag wordt de dennenbouillon gefilterd en in een andere pot met een groter volume gegoten, waar suiker wordt toegevoegd in een verhouding van 1: 1;bereidingsproces van pijnboomhoning
 • zet opnieuw op het vuur en kook, roerend en afromen, tot de vloeistof begint in te dikken;
 • haal van het vuur en laat volledig afkoelen.

In de regel wordt 1 kg suiker en 1 liter water ingenomen voor 0,5 kg scheuten. Om ervoor te zorgen dat de honing niet na verloop van tijd gesuikerd wordt, voegt u er sap van een halve citroen of een beetje citroenzuur aan toe (ongeveer 2 g).

honing van dennenscheutenDit geeft extra smaak aan het eindproduct en voorkomt dat suiker wordt gesuikerd. En laat je ook toe om honing lang te bewaren.

Waarom wordt stuifmeel toegevoegd aan dennenhoning?

geneeskrachtige honingVaak wordt het stuifmeel van deze boom toegevoegd aan honing van dennenscheuten, wat het effect op het lichaam aanzienlijk verbetert. Dennenpollen worden aan veel medicinale mengsels toegevoegd, maar het gebruik van een dergelijke “verbeterde” samenstelling voor tuberculose is vooral nuttig. Het gebruik van honing van dennenscheuten, terwijl het moet worden gecombineerd met medicamenteuze behandeling en moet worden uitgevoerd onder toezicht van de behandelend arts.

De helende werking van stuifmeel is afhankelijk van het tijdstip van verzamelen. De den begint begin mei te bloeien. De bloeiwijzen zien eruit als kleine groene korenaren. Naarmate ze rijpen, worden ze geel. De bloeiwijzen worden zorgvuldig geplukt en netjes op schoon papier gelegd. Als ze droog zijn, worden ze verwijderd. En het stuifmeel blijft op het papier. Het wordt gezeefd en bewaard in een goed gesloten glazen pot..

Meng stuifmeel met honing van dennenscheuten als volgt::

 • voeg 1 eetlepel stuifmeel toe aan 150 g honing;
 • meng grondig tot een homogene massa is gevormd.

Honing met toevoeging van stuifmeel wordt gebruikt als medicijn, een half uur voor de maaltijd, 3 keer per dag, 1 eetlepel, gedurende twee maanden, met een pauze van twee weken. Maar je kunt het ook gewoon aan thee toevoegen, in plaats van suiker. De arts kan echter andere aanbevelingen doen. U mag de dosering niet overschrijden, dit verstoort het gehele kuurtraject.

Beschimmelde dennenscheuten kunnen niet worden gebruikt om honing te maken. Ze mogen niet worden schoongemaakt, omdat ze niet alleen geen medicinale waarde hebben, maar ze zullen gewoon de hele voorbereide massa bederven..

Unieke honing van dennenscheuten – video