Waarom hazelnoten nuttig zijn en hoe je ze correct gebruikt voor je gezondheid

hoe zijn hazelnoten nuttig? Hazelnoot is een gekweekte variëteit van hazelnoot (wilde hazelaar). Aanhangers van goede voeding gebruiken het als een gezonde snack die het lichaam verzadigt met energie, maar niet iedereen weet waarvoor hazelnoten nuttig zijn en hoe ze correct moeten worden gebruikt om de gezondheid niet te schaden.

Chemische samenstelling van hazelnoten

koolhydraten, vetten en eiwitten in hazelnoten De gunstige eigenschappen van noten voor het lichaam zijn te danken aan hun unieke biochemische samenstelling. Een van de leidende plaatsen van wat er in hazelnoten zit, wordt gegeven aan meervoudig en enkelvoudig onverzadigde vetzuren – ten minste 55-60%. Dit zijn myristinezuur, stearinezuur, oliezuur, palmitinezuur en linolzuur. Zij maken van hazelnoten een waardevolle energiebron en geven een langdurig gevoel van verzadiging..

Waar zijn hazelnoten rijk aan:

 1. Macronutriënten – natrium, chloor, calcium, magnesium, kalium, zwavel, fosfor.
 2. Sporenelementen – jodium, selenium, zink, ijzer, mangaan, kobalt, koper, fluor.
 3. Vitaminen van groep A, B, C, E, K en PPvitamine A en E in hazelnoten
 4. Plantaardige vezels.
 5. Een complex van niet-essentiële en essentiële aminozuren.

Vitaminen in hazelnoten in hazelnoten in combinatie met plantaardige eiwitten, koolhydraten en vetten zorgen voor een hoge voedingswaarde van het product, die niet onderdoet voor vlees en kippeneieren.

Daarom wordt deze noot vaak gebruikt als bron van eiwitten en vetten in veganistische diëten..

Waarom hazelnoten nuttig zijn

hoogcalorische hazelnootDe gunstige eigenschappen van hazelnoten zijn bekend, waardoor het niet alleen wordt gebruikt bij het koken, maar ook op het gebied van alternatieve geneeskunde. Hazelnoten worden gewaardeerd om hun antioxiderende, versterkende, ontstekingsremmende en immunomodulerende effecten. En in combinatie met de hoge voedingswaarde (705 kcal per 100 g), worden hazelnoten beschouwd als een uitstekende energiebron..

Hoe hazelnoten goed zijn voor het lichaam:

 • normaliseert de bloeddruk en verbetert de conditie van het cardiovasculaire systeem;
 • verhoogt de immuunbarrière van het lichaam;
 • normaliseert het werk van de alvleesklier en de insulinesynthese, waardoor de bloedsuikerspiegel wordt verlaagd;
 • verbetert de hersenactiviteit, het geheugen en het vermogen om nieuwe informatie waar te nemen;
 • verbetert de psycho-emotionele toestand, helpt bij het omgaan met stress en depressie;
 • vanwege het ijzergehalte verhoogt het het hemoglobinegehalte en bestrijdt het bloedarmoede;
 • activeert de stofwisseling en de spijsvertering;
 • ondersteunt de gezondheid van bloedvaten door de vorming van cholesterolplaques en de ontwikkeling van atherosclerose te voorkomen.

vetzuren in hazelnootpittenGezien het hoge caloriegehalte van het product wordt de vraag relevant of hazelnoten nuttig zijn voor mensen met een dieet. Ze omvatten plantaardige vezels en thiamine – deze stoffen verbeteren de werking van het maagdarmkanaal, normaliseren ontlasting en versnellen de eliminatie van toxines en giftige stoffen.

Hazelnoot vermindert de eetlust en geeft een langdurig vol gevoel, waardoor het in veel diëten wordt opgenomen en helpt bij het afvallen.

Hazelnoot voor dames

hoe hazelnoten nuttig zijn voor de gezondheid van vrouwenRegelmatige consumptie van hazelnoten is zeer gunstig voor vrouwen. Noten bevatten een uitgebalanceerd vitamine- en mineralencomplex, evenals antioxidanten die nodig zijn voor het volledig functioneren van interne organen, evenals een gezonde huid en haar.

Waarom zijn hazelnoten nuttig voor vrouwen:

 1. Stimuleert de stofwisseling en verwijdert giftige stoffen, waardoor het proces van het afbreken van vetcellen wordt versneld.
 2. Voorkomt de ontwikkeling van carcinoom en andere kwaadaardige neoplasmata in de borstklieren.
 3. Verzadig de huid met nuttige vitamine- en minerale elementen, die helpen om acne, peeling en irritatie te voorkomen.
 4. Ondersteunt de werking van het zenuwstelsel en beschermt tegen stress, nervositeit, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen tijdens de menopauze en PMS.
 5. Door het verhoogde gehalte aan foliumzuur heeft regelmatige consumptie van hazelnoten een positief effect op de vruchtbaarheid, waardoor de mogelijkheid om zwanger te worden verbetert.

De meervoudig onverzadigde zuren en antioxidanten in hazelnoten verzadigen de huid met vocht en verbeteren de kleur.

Dit kruidenproduct is onmisbaar voor het haar – het versterkt effectief de haarzakjes, bestrijdt haaruitval en droogheid.

Hazelnoot voor mannen

hazelnoten in het dieet van mannenHazelnoten zijn onmisbaar voor de gezondheid van mannen. Walnoot herstelt kracht, prestaties en uithoudingsvermogen tijdens intensieve training en fysieke arbeid.

Waarom hazelnoten nuttig zijn voor mannen:

 1. Versterkt de wanden van bloedvaten, verbetert de werking van het hematopoëtische systeem. Hierdoor voorkomt regelmatige consumptie van hazelnoten de ontwikkeling van prostaatkanker..
 2. Regelmatige consumptie van hazelnoten heeft een positief effect op de seksuele kracht van mannen – verhoogt het seksuele uithoudingsvermogen, verbetert de kwaliteit van het sperma en helpt het probleem van voortijdige ejaculatie op te lossen.
 3. Hazelnoten versnellen de ontwikkeling van spiermassa en verhogen het energiepotentieel, waardoor het wordt opgenomen in sportvoedingssystemen.

Hazelnoot is nuttig bij intense mentale stress – het vermindert de negatieve effecten van stress, bestrijdt slaapstoornissen, prikkelbaarheid en emotionele instabiliteit.

Hazelnoot voor kinderen

kinderen zijn dol op hazelnotenHazelnoten zijn uitermate gunstig voor de gezondheid van kinderen. Het bestrijdt bloedarmoede door ijzertekort, versterkt het immuunsysteem en verhoogt de weerstand van het lichaam van het kind tegen virussen en bacteriën.

Waarom hazelnoten goed zijn voor kinderen:

 • gemalen hazelnootpitten met verwarmde melk helpen bij hoestbuien;
 • hazelnoten met honing versnellen het herstel van het lichaam na operaties en langdurige ziekten;
 • vecht tegen nerveuze spanning en slaapstoornissen;
 • normaliseert de bloedvorming;
 • versterkt botten.

Dankzij meervoudig onverzadigde vetzuren, vitamine- en mineraalstoffen en antioxidanten zorgen hazelnoten voor de volledige ontwikkeling van het bewegingsapparaat, het centrale zenuwstelsel, verbeteren het denken, het geheugen en de cognitieve functies.

Kinderartsen raden aan om hazelnoten niet eerder dan 3 jaar in het kinderdieet te introduceren, 2-3 nucleoli per dag. Het eerder eten van noten bij baby’s kan spijsverteringsproblemen en verstoorde ontlasting veroorzaken..

Nuttige eigenschappen van nutshell

hoe zijn hazelnoten en hun schelpen nuttig?In de kruidengeneeskunde wordt niet alleen de pit van de hazelnoot veel gebruikt, maar ook de schil. Nuttige eigenschappen en contra-indicaties van hazelnootschillen maken het mogelijk om het te gebruiken voor de behandeling van arteriële hypotensie, duizeligheidsaanvallen en aambeien. Deze plantaardige grondstof wordt gebruikt voor de bereiding van verschillende afkooksels, infusies, water- en alcoholtincturen..

Nuttige eigenschappen van hazelnootschil:

 • versnelt de eliminatie van toxines, giftige stoffen, radionucliden en zouten van zware metalen uit het lichaam;
 • verbetert de conditie van de gewrichten, normaliseert hun mobiliteit en vermindert pijn;
 • uitwendig gebruik van afkooksels en tincturen vermindert trofische ulcera;
 • verbetert de werking van de prostaatklier en bestrijdt ontstekingsprocessen;
 • vermindert de symptomen van vleesbomen en andere gynaecologische aandoeningen;
 • hazelnootschilpoeder helpt bij diarree en aambeien.

De belangrijkste contra-indicaties voor het gebruik van hazelnootdoppen zijn kindertijd, zwangerschap en individuele intolerantie voor hazelnoot.

Contra-indicaties en mogelijke schade aan hazelnoten

contra-indicaties voor gebruikHazelnoten zijn een nogal “zwaar” product dat een verhoogde druk uitoefent op de organen van het maagdarmkanaal. Daarom adviseren voedingsdeskundigen om het te gebruiken voor ontbijt of lunch – hierdoor heeft de noot niet alleen tijd om volledig te verteren, maar ook om het lichaam de hele dag met energie te verzadigen..

Het gebruik van hazelnoten moet strikt worden beperkt in de volgende gevallen:

 • verergering van gastritis, colitis, maag- of darmzweren;
 • alle trimesters van de zwangerschap;
 • de periode van borstvoeding (alleen na overleg met een arts);
 • allergische intolerantie voor alle soorten noten;
 • kinderen jonger dan 3 jaar en met frequente voedselallergieën tot 5 jaar.

Om ervoor te zorgen dat hazelnoten alleen gezondheidsvoordelen opleveren, moet u rekening houden met matiging bij het gebruik ervan. De dagelijkse portie aanbevolen door voedingsdeskundigen is niet meer dan 40-50 g voor een volwassene en 3-5 nucleoli voor kinderen.

Hazelnoten zijn een heerlijk, waardevol en voedzaam product dat nuttig is voor zowel volwassenen als kinderen. Het versterkt het immuunsysteem, verhoogt de activiteit en energie. Hazelnoten verbeteren de werking van de hersenen, het spijsverteringsstelsel en het cardiovasculaire systeem.

Waarom hazelnoten gevaarlijk en nuttig zijn – video

Adblock
detector