Unieke samenstelling en geneeskrachtige eigenschappen van cocklebur

geneeskrachtige eigenschappen van cocklebur Zelfs vroeger, toen ze een persoon met huidziekten op straat ontmoetten, fluisterden mensen “slechte huid” in hun achtervolging. Om de patiënt te helpen, gebruikten genezers de geneeskrachtige eigenschappen van klit. In de moderne wereld, waar ze weelderige klitstruiken ontmoeten op plaatsen waar afval zich ophoopt, beschouwen velen het gewoon als onkruid.

Traditionele genezers vergeten de antischimmel- en ontstekingsremmende geneeskrachtige eigenschappen van klit niet en gebruiken het wonderkruid met succes in hun praktijk. Er moet aan worden herinnerd dat de plant niet alleen nuttig is, maar ook extreem giftig. Onjuist gebruik kan een eigenwijs van een helper veranderen in een ergste vijand van de menselijke gezondheid..

Wat weten we over klitgras?

klit gras groeit De grote eenjarige kruidachtige klit behoort tot de familie van de Asteraceae. Afhankelijk van het type plant kan de vorm van de bladeren gekarteld, gelobd of vast zijn. Aan de toppen van de stengels of in de prachtige bladoksels bevinden zich aarvormige bloeiwijzen, verzameld in prachtige manden.

Meestal kunnen we elkaar in natuurlijke omstandigheden ontmoeten:

 1. Cocklebur Siberische. De struiken van de plant onderscheiden zich door de aanwezigheid van stijve, rechte stelen. Aan de stelen zitten prachtige felgroene, hartvormige of eivormige pluizige bladeren.
 2. De stekelige of naaldachtige klit heeft een taaie steel met fijne groeven die duidelijk zichtbaar zijn. De randen van de onderste bladeren zijn ontleed en de bovenste bladeren hebben gladde, stevige randen. Aan de basis van de bladeren zijn naaldachtige grote stekels zichtbaar..
 3. De klit lijkt erg op de Siberische plantensoort. Alleen zijn bladeren zijn niet zo fel van kleur en de plant zelf wordt wel 1,2 m hoog.

Ondanks het feit dat het thuisland van de plant Amerika is, is het in de geografische uitgestrektheid van Rusland bijna overal te zien. Cocklebur groeit langs wegen, aan de rand van dorpen en in verlaten velden.

We bestuderen de geneeskrachtige eigenschappen van cocklebur

geneeskrachtige eigenschappen van cockleburTraditionele genezers gebruiken met succes de geneeskrachtige eigenschappen van klit bij de behandeling van de schildklier. In de traditionele geneeskunde worden medicijnen gemaakt op basis van klit gebruikt om de productie van hormonen te normaliseren, de grootte van de schildklier te verminderen en de hormonale achtergrond te egaliseren..

Bij de behandeling van urologische en dermatologische ziekten worden de ontstekingsremmende eigenschappen van de plant gebruikt..

Cocktailafkooksels helpen de nierfunctie vast te stellen en wallen te verlichten. Rookmengsels bereid op basis van klitzaden werken effectief bij tuberculose van de keel en kwaadaardige tumoren in het strottenhoofd.geneeskrachtige eigenschappen van cocklebur

Daarnaast is de kokkel:

 • reinigt het bloed en het lichaam goed van giftige stoffen;
 • verlaagt effectief de temperatuur;
 • verbetert de productie van het hormoon testosteron;
 • verlicht eventuele spasmen;
 • bestrijdt effectief kankercellen;
 • heeft antischimmeleffecten;
 • helpt het lichaam afvalstoffen via zweet te verwijderen.

Tot op heden is de chemische samenstelling van de plant niet volledig bestudeerd, maar wetenschappers hebben bewezen dat alle delen van de plant farmacologische eigenschappen hebben. De stengels, bladplaten en bloemen zelf bevatten ascorbinezuur, enkele alkaloïden en een grote hoeveelheid jodium..cocklebur kruid kruidenremedies

Fytopreparaties van klit zijn:

 • koortswerend;
 • milde pijnstiller;
 • antischimmel;
 • ontstekingsremmend;
 • antiseptisch effect.

drogisterijpreparaten van cockleburZe worden met succes gebruikt voor bloederige diarree, diarree. Vers geperst sap van klitbladeren wordt effectief gebruikt om oedeem en keelkrampen, astma te behandelen. Voor acne, urticaria, korstmos en scrofula worden kompressen gemaakt van klitsap.

De zalf gemaakt van de vruchten van de plant wordt met succes gebruikt om allergische reacties, eczeem, insectenbeten, schurft te behandelen.

Hoe schadelijk is klit en contra-indicaties voor het gebruik ervan?

giftige plantDe geneeskrachtige eigenschappen van cocklebur zijn tot op heden weinig bestudeerd. Dit is de belangrijkste reden voor het zorgvuldige gebruik van de plant voor de vervaardiging van medicijnen en het gebruik van afkooksels (tincturen) in de traditionele geneeskunde. Wetenschappers kunnen geen duidelijke definitie geven van het effect van een plant op het menselijk lichaam en de mate van toxiciteit. De reden is de onvolledig bestudeerde cocklebur-taxonomie, met een goed vastgesteld alkaloïdengehalte..

Contra-indicaties voor het nemen van klit als medicijn in dergelijke gevallen zijn nauwkeurig gedefinieerd:

 1. Maagzweer van de twaalfvingerige darm en maag. Gewone klit veroorzaakt een verergering van de ziekte.
 2. Zwangerschap. De reactie van het vrouwelijk lichaam tijdens deze levensfase is onvoorspelbaar. Bij een zich ontwikkelende foetus zijn ernstige intoxicatie, zuurstofgebrek en stoornissen in de bloedsomloop mogelijk.
 3. Chronische constipatie. Afkooksels of tincturen van klit kunnen leiden tot darmobstructie bij de patiënt.
 4. Individuele intolerantie. Voor het testen moet een kleine hoeveelheid van het medicijn op de elleboogplooi worden aangebracht. Zelfs met een lichte roodheid van de huid, is het beter om therapie met cocklebur te weigeren.

Het ontbreken van volledige informatie over de invloed van klit op het lichaam van het kind maakt het automatisch gevaarlijk voor de gezondheid van het kind..

Lees ook over de geneeskrachtige eigenschappen van calendula.

Inkoop van medicinale grondstoffen

cocktail bereidingTraditionele genezers gebruiken alle delen van de plant om medicijnen te bereiden. Cocklebur-stengels en bloemen worden geoogst vanaf het begin van de bloeiperiode tot het moment waarop de vruchten zich beginnen te vormen en rijpen. Het verzamelen van zaden en wortelstokken wordt in de herfst uitgevoerd..klit structuur

Basisregels voor aanbestedingen:

 1. Bij het oogsten van klit moeten de handen worden beschermd met handschoenen om brandwonden op de huid te voorkomen..
 2. Verzamel stengels met bloeiwijzen pas voor het einde van de bloeiperiode. Verder worden ze ongeschikt om te oogsten..
 3. Scheur dozen met zaden pas nadat ze volledig rijp zijn. In dezelfde periode kunnen ook de wortelstokken van de plant geoogst worden..klit fruit
 4. Kies droge, schaduwrijke plekken om de stengels en bladeren te drogen. Spreid delen van de plant in een dunne laag uit op een schone ondergrond en dek af met gaas gevouwen in 2-3 lagen.gedroogde klit
 5. Droog zaden en wortels in een elektrische droger of in een oven bij een temperatuur van maximaal 50 graden.
 6. Bewaar het geoogste klitgras op een schone, droge plaats, nadat het werkstuk in papieren zakken is verpakt.

Gooi het werkstuk weg na drie jaar opslag. Het is absoluut onmogelijk om het te gebruiken voor de bereiding van medicijnen.!

Het is noodzakelijk om zorgvuldig de verzamelplaatsen van de gewone klit te kiezen. Je kunt een plant die groeit in de buurt van industriële voorzieningen of langs wegen, in ecologisch vervuilde gebieden niet verzamelen.

We bereiden volksremedies met behulp van de geneeskrachtige eigenschappen van cocklebur

voorbereiding voor de bereiding van medicijnenOm het gevaar van vergiftiging of ongewenste bijwerkingen van een remedie op basis van klit te minimaliseren, is het noodzakelijk om te leren hoe u niet alleen grondstoffen goed kunt bereiden, maar ook kunt bereiden, waarbij u zich strikt aan de dosering houdt.

Sap van verse klitbladeren en stengels

kokkelsap

Spoel de afgesneden stengels voorzichtig af met bladeren en droog een beetje zodat er geen vocht is. Grondstoffen kunnen in een papieren zak in de koelkast worden bewaard. Om sap te maken, neem je een kleine knuppel en maal je het met een blender. Pers sap door gevouwen gaas.

Drink klitsap onmiddellijk na ontvangst. Je mag niet meer dan 40 druppels sap per dag consumeren.

Gebruik sap wanneer:

 • bronchitis in acute of chronische vorm, droge, tranende hoest;
 • gastro-intestinale problemen: aandoeningen van de peristaltiek, spasmen en darmatonie, koliek;
 • behandeling van oncologische formaties.

Voor patiënten met oncologie wordt de dagelijkse dosis verhoogd tot 80-160 druppels..

Als het nodig is om het sap te bewaren, kunt u het bewaren met wodka of alcohol van goede kwaliteit. Om dit te doen, mengt u de ingrediënten in gelijke verhoudingen, sluit u ze goed af in een fles of pot en bewaart u ze in de koelkast..

Cocklebur Zaad Afkooksel

afkookselOm een ​​medicinale bouillon te bereiden, heb je een glas water (200 ml) en een eetlepel zaden nodig. Kook in een pan op laag vuur gedurende maximaal 10 minuten. Zeef het afgekoelde middel en gebruik na de maaltijd 1 eetl. ik. drie keer per dag niet meer dan 60 dagen.

Neem na de kuur een pauze (30 dagen) en herhaal indien nodig.

Een afkooksel van klitzaad wordt gebruikt om te behandelen:

 • nierziekte;
 • problemen met het maagdarmkanaal;
 • aambeien;
 • reuma;
 • huidziektes.

Kokkelkruidtinctuur voor de behandeling van struma

tinctuur van klitVoor de bereiding van de tinctuur wordt het bovenste deel van de klit gebruikt, verzameld in de herfst in een groene vorm. Snijd de plant voorzichtig en probeer zowel de bladeren als de stekelige zaaddozen te behouden. Spoel het werkstuk af en slijp het. Vul de fles of pot zonder verzegeling. Giet cocklebur met wodka of alcohol. Na drie weken is de tinctuur klaar voor gebruik..

De dagelijkse dosering is 90 druppels. Verdeel in drie stappen. Consumeer 30 minuten voor de maaltijd.

De tinctuur kan met een ander recept worden bereid. Hiervoor heb je 500 ml goede maneschijn en 2 eetlepels nodig. ik. grondstoffen. Bewaar het medicijn 10 dagen in een koele kamer op een donkere plaats. Zeef de tinctuur en gebruik de cursus gedurende 10 dagen. Meng een theelepel van de tinctuur met hete melk of water. Neem drie keer per dag.

Cocklebur-extract

bereiding van het extractOm het extract te bereiden, wordt een afkooksel van klitbladeren gebruikt. Het moet worden verdampt om een ​​geconcentreerd extract te verkrijgen..

Recept:

 1. Neem 5 eetlepels per liter kokend water. ik. geraspte kruidenbladeren.
 2. Verdampen in een waterbad tot de vloeistof in een steelpan is verkleind tot een volume van 500 ml.
 3. Consumeer driemaal daags 75 ml.apotheek producten

Het resulterende medicijn wordt gebruikt voor::

 • behandeling van groeiende goedaardige tumoren, mastopathie, baarmoederfibromen;
 • het verlichten van krampen tijdens pijnlijke menstruatie;
 • strijd tegen lepra.

Cocklebur-extract wordt gebruikt als een mild kalmerend middel.

Klitzalf voor dermatologische aandoeningen

cocklebur fruit voor de bereiding van zalfEr zijn twee eenvoudige manieren om een ​​medicinale zalf te maken..

1e manier

Je moet een speciale basis voor de zalf kopen (petroleumgelei). Bereid klitbladextract (methode hierboven beschreven). Voeg een deel van het extract toe aan 10 delen van de zalf. Roer goed en bewaar in een goed gesloten container in de koelkast.

2e weg

Gebruik vers varkens- of eendenvet om de zalf te bereiden. Het moet eerst worden gesmolten in een waterbad. De klit kan het beste in een koffiemolen worden gehakt. 200 g gesmolten vet vereist een eetlepel gehakte vruchten. Meng de ingrediënten en plaats gedurende 15 minuten in een waterbad.

Breng de voorbereide klitzalf ‘s morgens en’ s avonds aan op de aangetaste plekken.

Voordat u medicijnen tegen klittenband gebruikt, dient u uw arts te raadplegen..

Geneeskrachtige eigenschappen van klit voor onze gezondheid – video

Adblock
detector