Unieke chemische samenstelling en gunstige eigenschappen van seringen voor de gezondheid

nuttige eigenschappen van lila Weelderige struiken met geurige boeketten kondigen jaarlijks de komst van een zwoele zomer aan. De heilzame eigenschappen van seringen roepen echter veel meer emotie op bij mensen. Een edele plant bevat immers kostbare stoffen die nodig zijn voor het menselijk lichaam. Traditionele genezers gebruiken met succes verschillende delen van seringen voor de bereiding van medicinale drankjes. We zullen in detail te weten komen hoe de cultuur er van buitenaf uitziet. Welke chemische verbindingen bevat het? Wat zijn de gunstige eigenschappen en contra-indicaties? En we zullen ook kennis maken met de populaire recepten van medicinale medicijnen uit de “schatkamer” van de traditionele geneeskunde.

“Geurige sering bloeide onder mijn raam”

geurende lila bloemen in de tuin De door vele dichters verheerlijkte bush siert stadsparken, zomerhuisjes, tuinen en landelijke straten. In mei verschijnen er veel weelderige boeketten op. De plant behoort tot de olijffamilie. Het komt praktisch in heel Europa en China voor. Het wordt beschouwd als een langlevende cultuur, aangezien de leeftijd van sommige soorten 100 jaar bereikt. De meerstammige struik is bestand tegen verschillende milieuvervuilingen zonder zijn schoonheid en waarde te verliezen.

lila bladplatenDe bladplaten van de plant zijn eivormig, ovaal of lancetvormig. Hun oppervlak is glanzend. De tips zijn puntig. De kleur is diepgroen. Trechtervormige knoppen worden verzameld in pluimvormige bloeiwijzen. Ze hebben een aangenaam geurig aroma. Dankzij het werk van fokkers zijn er veel variëteiten verschenen.verschillende soorten sering

Het belangrijkste verschil is de kleur van de knoppen, wat gebeurt:

 • lila;
 • roze;
 • paars;
 • Wit;
 • blauw;
 • paars.

Ondanks zijn charmes is sering een giftige plant die een persoon kan schaden..

Zo veroorzaakt de geurige geur van de toppen hoofdpijn. En preparaten verkregen uit delen van de struik worden niet langer dan 21 dagen genomen. Bovendien houden ze zich aan een strikte dosering. Laten we in detail bekijken welke chemicaliën de beroemde tuinstruik bevat..

Een unieke formule ten voordele van mensen

unieke en nuttige eigenschappen van lilaDe vegetatie van onze planeet wordt beschouwd als een opslagplaats van waardevolle componenten die nodig zijn voor het succesvolle leven van het organisme. Traditionele genezers gebruiken deze gaven om verschillende kwalen te behandelen. En dankzij het onderzoek van wetenschappers werden de heilzame eigenschappen van sering en vele andere planten ontdekt. Tegenwoordig is bekend dat de geurige knoppen van de struik een overvloed aan essentiële oliën bevatten. Bovendien bevatten ze de bittere glucoside syringin en farnesol, componenten die nodig zijn voor het lichaam..

Lila bladplaten, knoppen en schors bevatten:

 • alkaloïden;
 • verschillende soorten harsen;
 • flavonoïden;
 • tannines;
 • ascorbinezuur;
 • fytonciden;
 • tannines.

lila bloemen oogstenOm de waardevolle componenten en essentiële oliën van sering te behouden, worden de grondstoffen geoogst bij zonnig weer. De bloeiwijzen worden gesneden aan het begin van de ontluiking. Ze worden zorgvuldig van de takken gescheiden en gedroogd, eerst in een open ruimte en daarna in de schaduw. Voor begin juli worden de bladplaten afgescheurd en in het vroege voorjaar de knoppen. De afgewerkte grondstoffen worden maximaal 2 jaar in een donkere, droge ruimte bewaard..

Meestal worden in de traditionele geneeskunde bloemen van een plant gebruikt, op traditionele wijze gedroogd..

We gebruiken de heilzame eigenschappen van seringen om kwalen te bestrijden

we gebruiken de heilzame eigenschappen van lilaVoor de bereiding van helende drankjes gebruiken traditionele genezers bijna alle delen van de struik. Als gevolg hiervan ontvangen ze aromatische tincturen, zalven, thee en afkooksels. De cultuur werd gewaardeerd door parfumeurs en schoonheidsspecialisten. Etherische oliën worden toegevoegd aan crème, lotion en parfum. Zelfs culinaire specialisten hebben de bloeiwijzen van struiken gesuikerd om exquise gerechten te versieren. Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen en contra-indicaties van lila bladeren, knoppen en bloeiwijzen voor het lichaam? Ontdek wat de experts zeggen.

Genezende bladplaten

bereiding van medicinale tincturenEen rijke groene massa siert de struik het hele seizoen door. Het bevat een overvloed aan chemische verbindingen die antibacteriële eigenschappen hebben. Daarom gebruiken traditionele genezers het actief voor medicinale doeleinden. Van het gebladerte wordt een tinctuur bereid voor de behandeling van etterende wonden en aanhoudende ontstekingen van de huid. 1 liter kokend water wordt in een thermoskan gegoten. Voeg een eetlepel gehakte lila bladeren toe. Dring 3 uur aan. Zeef door kaasdoek gevouwen in 2 lagen. Maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

Verse bladplaten kunnen na spoelen met heet water op wonden worden aangebracht. In dit geval werken ze als een antisepticum..

lila tincturen en afkookselsDaarnaast wordt er een zalf gemaakt van vers lila blad om gewrichten te behandelen. Eerst worden ze afgespoeld onder de kraan. Vervolgens geplet en gemengd met varkensvet.

Alcoholtinctuur wordt bereid uit dergelijke componentenv:

 • lila bladplaten (eetlepel);
 • winterradijssap (150 ml);
 • honing (100 g);
 • wodka of alcohol (100 ml).

De ingrediënten worden in een glazen container gedaan en gedurende 24 uur toegediend. Het resulterende mengsel wordt 1 keer per dag ingewreven met ontstoken gewrichten. Bovenop wordt een verwarmend verband aangebracht.

Vroeg lentecadeau

nuttige eigenschappen van lila knoppenMensen weten al heel lang over de voordelen van lila toppen. Uitgevouwen blad bevat een enorme hoeveelheid ascorbinezuur. Daarom worden de grondstoffen gebruikt voor de behandeling van aandoeningen die verband houden met het ademhalingssysteem..

Het medicijn wordt bereid volgens het volgende schema:

 • gehakte lila knoppen (2 eetlepels) worden gemengd met knoppen (eetlepel);
 • het mengsel wordt met kokend water (250 ml) gegoten;
 • een uur aandringen;
 • filter.

De drank wordt een half uur voor de maaltijd in verschillende doses ingenomen. Het verloop van de behandeling wordt voorgeschreven door de arts, rekening houdend met de mate van de ziekte. Dankzij de werkzame stoffen komt er al verlichting op de derde dag na het begin van het innemen van het medicijn.

nuttige eigenschappen van seringen voor diabetesBovendien worden in de volksgeneeskunde lila knoppen actief gebruikt om type II diabetes te behandelen. De gedroogde grondstoffen worden gegoten met een glas kokend water. Roer goed en laat 15 minuten op laag vuur sudderen. Als de massa een beetje is afgekoeld, filter je deze door een theezeefje. Drink voordat je een eetlepel eet.

Geurig boeket voor de gezondheid

tinctuur van lila bloemenGenietend van de schoonheid van de bloeiende struik aan het einde van de lente, herinneren veel mensen zich de helende eigenschappen van lila bloemen voor het lichaam. Ze kopen ijverig grondstoffen om natuurlijke “medicijnen” te bereiden in “moeilijke tijden”.

Alcoholtinctuur van knoppen wordt gebruikt voor dergelijke aandoeningen:

 • diarree;
 • reuma;
 • artritis;
 • ARI;
 • longtuberculose.

Het is vrij eenvoudig bereid. Wodka of alcohol verdund met water tot 50 ° wordt in een glazen pot gegoten. Doe vervolgens in vloeibare 100 g droge toppen. Roer, dek af met een deksel. Sta 21 dagen in het donker en schud het mengsel af en toe. De dosis wordt bepaald door een specialist, rekening houdend met de leeftijd en de mate van ziekte van de patiënt..

witte lila bloemenWitte sering is niet minder populair in de volksgeneeskunde, waaruit ook geneeskrachtige dranken worden verkregen. Het bevat een aantal chemische verbindingen die belangrijk zijn voor het leven van het lichaam. Droge grondstoffen worden met kokend water gegoten (200 ml is voldoende voor een eetlepel). Sta onder het deksel, gewikkeld in een badstof handdoek, gedurende ongeveer 30 minuten. Neem 3-4 keer per dag een eetlepel om de immuniteit te versterken.

Voordat u met een kruidenbehandeling begint, moet u een arts raadplegen. Anders kan een genezend medicijn de gezondheid nadelig beïnvloeden..

Panacee voor alle kwalen

oogsten van lila bloeiwijzenOm fit te blijven, sporten en eten veel mensen gezond. Maar helaas is niemand immuun voor ziekten. Als het huis echter waardevolle grondstoffen van geurtoppen bevat, kan het probleem eenvoudig worden opgelost. Wetenschappers hebben immers een aantal geneeskrachtige eigenschappen van lila tinctuur bevestigd, die zich in verschillende richtingen manifesteren..

Het nemen van tincturen van een plant heeft de volgende effecten:

 • verwijdert vloeistof uit het lichaam;
 • reguleert de bloedsuikerspiegel;
 • verlicht ontstekingen;
 • verlicht pijnsyndroom;
 • geneest wonden.

lila voor tinctuurDe drank wordt gebruikt bij pijn in de blaas. Het is gemaakt volgens een eenvoudig schema. Droge bloeiwijzen (10 g) worden met kokend water (200 ml) gegoten. Dring aan op 1 uur. Filter door 2 lagen gaas. Drink 4 keer per dag voor een eetlepel. Een vergelijkbare tinctuur wordt bereid voor maagzweren. Aan 200 ml water wordt echter een theelepel bloemen toegevoegd. Ondanks de populariteit van recepten, blijven de voordelen en nadelen van seringen voor het lichaam een ​​belangrijk aspect bij de behandeling van ziekten..

Omdat de plant giftige stoffen bevat, is het gecontra-indiceerd.:

 • zwangere en zogende vrouwen;
 • kleine kinderen;kleine kinderen zijn gecontra-indiceerd om tinctuur van lila te geven
 • mensen met een allergie.

Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van seringentincturen voor mensen met nierfalen en ernstige leverproblemen. Het is onwenselijk om medicijnen te nemen voor vrouwen met een onregelmatige menstruatiecyclus.

In geval van overdosering kunnen duizeligheid, misselijkheid, huiduitslag en kortademigheid optreden. Bij de eerste symptomen moet een ambulance worden gebeld.

We hebben in detail de gunstige eigenschappen van seringen voor het menselijk lichaam onderzocht. Ze verschijnen in verschillende richtingen. Dankzij dit hebben traditionele genezers een aantal recepten gemaakt, volgens welke ze genezingsdrankjes bereiden. De dosis wordt voorgeschreven door de behandelend arts, rekening houdend met de contra-indicaties. Laten we onze gezondheid goed in de gaten houden..

We gebruiken de heilzame eigenschappen van lila – video

Adblock
detector