Uien met knoflooksmaak - Rocamboll: voordelen en nadelen

rockambol voordeel en schade Ui, kapsel, Egyptische, Spaanse of slangenui – zodra deze plant niet wordt genoemd. De echte naam van het ras is rockambol, waarvan de voordelen en nadelen voor veel mensen een geschil zijn. Sommigen beschouwen de plant als een opslagplaats van vitamines en mineralen, terwijl anderen waarschuwen voor het gebruik ervan. En beide meningen zijn gegrond. Details worden hieronder weergegeven..

Kort kenmerk van het ras

grote kop rockumball In woordenboeken worden bij het geven van de definitie van het woord “rocambol” verschillende betekenissen gebruikt: een verscheidenheid aan uien en een verscheidenheid aan knoflook. Tot nu toe is er geen exact concept waartoe de ondersoort rockambol behoort. Het bovenste deel lijkt op een prei. De hoogte van de stengel is ongeveer 80 cm. En de bollen van rockamboll zijn als een knoflookbol, bestaande uit 4-10 teentjes.

groeiende rockambol op de siteIn het eerste jaar van zijn groei bestaat de kop van een rockumbol uit 2-4 kruidnagels, en het volgende jaar verschijnen er 6-10 lobben en worden er “baby’s” bovenop gevormd (maximaal 30 stuks). Eén ui kan tot 500 g wegen en een diameter van 10 cm bereiken.oogsten

In het wild komt de plant voor in China, Zuid-Europa, Egypte, de Krim en de Noord-Kaukasus..

Hoe smaakt een Rocumball-kapsel? De plant smaakt echt naar ui en knoflook. Alleen is het niet zo scherp en bakt het niet zo goed op de tong als bij het eten van knoflook. Het mist bitterheid en veroorzaakt, in tegenstelling tot uien, geen tranen. Het kan worden gegeten zonder ander voedsel te eten. Het heeft een pittige, sappige en licht pittige smaak..

Wat zit er in Rockumball

waardevolle stoffen in rockumballVanwege de gunstige eigenschappen van de rocambolle-knoflookui, heeft het product toepassing gevonden in cosmetica, medicijnen en koken. 100 g van de plant bevat 149 kcal.

De voedingswaarde van Rockumball staat in de tabel.:

Nuttig materiaal Inhoud van stoffen in 100 g Percentage stoffen uit de aanbevolen norm per dag
Eiwit 6,36 gram 13,8%
Vetten 0,5 gram 0,9%
Koolhydraten 30,96 gram 12,6%
Voedingsvezels 2,1 gram 10,5%

De plant bevat veel nuttige elementen, zoals:

 • mineralen (calcium, magnesium, selenium, ijzer, koper, natrium, mangaan, zink, kalium);
 • vitamines (PP, B1, B2, B5, B9, C, E, K);
 • fytonciden;
 • essentiële oliën.

Om verstopte neus te verlichten, wordt aanbevolen om 2-3 keer per dag de aroma’s van de essentiële oliën waaruit Spaanse uien bestaan, in te ademen..

Rocambol – de voordelen en nadelen van de plant

Rocambol staat in bloeiElk medicijn heeft zowel een positief effect als een bijwerking. Als u ze gebruikt zonder de instructies te lezen, kunnen slechte gevolgen niet worden vermeden. Hetzelfde is het geval met het kapsel. Er zijn voor- en nadelen aan het gebruik van rocamboll-knoflookuien. Iedereen moet zijn gezondheidstoestand beoordelen en begrijpen of het voor hem persoonlijk de moeite waard is om ui te gebruiken.Rocumball voordelen en nadelen van fruit

Voor profylaxe wordt aanbevolen om één klontje ui per dag bij een maaltijd in te nemen..

Bewijs voor gebruik

Voordelen en nadelen van Rocumball bij matige consumptie

Regelmatige ontvangst van rockambol zal een therapeutisch effect hebben op verschillende organen en systemen van het menselijk lichaam:

 1. Het cardiovasculaire systeem. Sporenelementen en mineralen in uien verdunnen het bloed en verwijden de bloedvaten. Hierdoor wordt de bloedstroom genormaliseerd, wordt het risico op bloedstolsels verminderd. De plant bevat allicine, dat werkt als een antioxidant en het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt. En de aanwezigheid van een element als germanium versterkt de wanden van bloedvaten, maakt kleine haarvaten, grote slagaders en aders, evenals het klepapparaat en de hartspier elastischer..
 1. Spijsverteringsstelsel. Als je knoflook als smaakmaker voor gerechten gebruikt, zal de persoon actief maagsap gaan produceren en de eetlust merkbaar verbeteren. De sulfiden waaruit het product bestaat, hebben een antitoxisch effect, ze hechten zich onmiddellijk aan de moleculen van gifstoffen en gifstoffen totdat ze het lichaam schaden. Als gevolg hiervan zal de persoon snel omgaan met de vergiftiging. Rocambol is een goed anthelminthicum. Wormen en microben worden op natuurlijke wijze uit het lichaam verwijderd, terwijl nuttige bacteriën overblijven. Kapseluien kunnen helpen bij dysenterie, irritatie van het maagslijmvlies, micronutriënten, gastro-intestinale stoornissen. Ui helpt bij het functioneren van de lever en galblaas en bevordert de uitscheiding van gal.
 1. Huid. Spaanse ui heeft een antiseptisch effect op wonden, huidzweren, puistjes. Plantensap kan worden gebruikt om aangetaste delen van de huid te behandelen, evenals kneuzingen (om blauwe plekken te voorkomen). Een interessant feit is dat chirurgen tijdens operaties tijdens de Eerste Wereldoorlog Spaans uiensap als ontsmettingsmiddel gebruikten. Door het sap van de knoflook als basis te nemen, kun je een masker bereiden om de haarzakjes van het hoofd te versterken..
 1. Het immuunsysteem. De fytonciden waaruit rockamboll bestaat, verminderen de kans op griepinfecties en andere verkoudheden. En de aanwezigheid van meer dan 100 sulfiden helpt effectief in de strijd tegen virussen, stafylokokken, tyfussticks, gist.

Contra-indicaties voor gebruik

Rocumball is niet voor iedereen nuttigWat zal een overmatige ontvangst van rockamboll voor het menselijk lichaam opleveren – voordeel of schade? Eerder schade. Ui is uitstekend geschikt voor preventieve doeleinden..

Als u ze vervangt door de hoofdbehandeling of ongecontroleerd eet, kunnen de volgende bijwerkingen optreden:

 • hoofdpijn;
 • irritatie of uitslag op de huid;
 • jeuk;
 • verminderde gezichtsscherpte;
 • diarree;
 • branderig gevoel op de borst;
 • spasmen van het cardiovasculaire systeem (in zeldzame gevallen).

rockambol hoofdenDe ontvangst van rockambol is categorisch gecontra-indiceerd voor mensen met cholelithiasis, gastritis, gastro-intestinale ulcera, nierpathologie, interne bloedingen. Je moet heel voorzichtig zijn wanneer zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven Egyptische uien nemen. Baby’s mogen rockambol pas vanaf de leeftijd van 3 jaar aan hun dieet toevoegen, en niet meteen in zijn rauwe vorm, maar gewoon door een stuk brood in te wrijven met een plakje knoflook.

Opties voor productbereiding

ingelegde rockambolHoe Rocambol te gebruiken zodat al zijn smaken in het gerecht worden onthuld? Je kunt de blaadjes en teentjes uien aan je eten toevoegen. Het wordt aanbevolen om ze in salades, voorgerechten, toe te voegen aan vleesgerechten en als snack op broodjes. Het product wordt niet alleen in zijn ruwe vaste vorm gebruikt. Het kan ook worden geraspt of gebeitst.

Lente salade

lentesalade met rocumbal

Om de salade te bereiden heb je nodig:

 • rockambol – een stel;
 • komkommers – 3 stuks;
 • tomaten – 5 stuks;
 • radijs – 10-15 stuks. (afhankelijk van de maat);
 • zure room (20%) – pak.

Kooktijd: 10-15 minuten.

Voorbereiding:

 1. Was alle groenten.groenten wassen
 2. Snijd de radijs in halve ringen.radijs hakken
 3. Snijd komkommers in halve ringen.gesneden komkommers
 4. Snijd de rocambol niet te fijn. Hoe meer haaruien je erop legt, hoe lekkerder de salade zal zijn..hak de blaadjes van de rocumball
 5. Hak de tomaten niet heel fijn.snij de tomaten in stukjes
 6. Zure room pakket toevoegen.voeg zure room toe
 7. Meng alle ingrediënten grondig. Je hoeft geen zout of andere kruiden toe te voegen. Zonder hen zal de salade verser zijn en zal de smaak van Rockumball hem een ​​nieuwe smaak geven..

Gebakken lam

lam gebakken met rocumball

Om het gerecht te bereiden heb je nodig:

 • lam – 2 kg;
 • rockball – 8 grote bladeren;
 • een mengsel van kruiden naar wens (peper, komijn, tijm, basilicum, berberis, jonge knoflook);
 • zout;
 • cognac – 100 ml;
 • plantaardige olie – 100 ml.

Kooktijd: 2,5 uur (exclusief het marineren van vlees gedurende de dag).

Voorbereiding:

 1. Lamsvlees afspoelen onder water, films verwijderen en vervolgens drogen op een handdoek.lamsvlees bereiden
 2. Rasp kruiden, andere smaakmakers en specerijen in een kom. Voeg cognac, zonnebloemolie en zout toe aan de kruiden.kruiden klaarmaken
 3. Maak gaatjes of sneden in het vlees. Roer de marinade er goed door. Laat het vlees een nacht marineren.lamsvlees marineren
 4. Smelt de oven of oven in de ochtend.verwarm de kachel
 5. Leg de folie op een bakplaat (met de glanzende kant naar binnen), en daarop de bladeren van de rockambol, daarop – het vlees, en dan weer de bladeren van de rockambol. Wikkel alles stevig in met folie.leg het vlees op de bladeren van de rockumballbedek het vlees met de bladeren van de rockumballwikkel het vlees in folie
 6. Giet water in een bakplaat (half) en zet deze 2 uur in de oven of oven.vlees bakken
 7. Het gerecht is klaar. Het vlees moet worden ontdaan van folie en rocumbal en direct geserveerd worden.

In de gebakken vorm behoudt Rocambol, waarvan de voordelen en nadelen ongetwijfeld zijn, zijn smaak.

Functies voor productopslag

rockambol opslaanRocambol moet op dezelfde manier worden bewaard als gewone knoflook en uien. Om te beginnen moeten de bollen worden onderzocht op beschadigingen en verrotte plekken. Als die er zijn, verzamel ze dan niet in een gemeenschappelijke bundel. Goede bollen moeten worden gedroogd, gebundeld en in een voldoende geventileerde ruimte worden gehangen. Na het drogen is het noodzakelijk om de wortels van de koppen en toppen te knippen, zodat er slechts 1-2 cm . overblijft.

Rockumball-bollen moeten op tijd uit de tuin worden verwijderd. Dit moet worden gedaan voordat de koppen beginnen te barsten en de lobben van elkaar worden gescheiden..

Spaanse uien bewaar je het beste tussen -5 ° C en + 3 ° C. Als de temperatuur hoger is dan + 3 ° C, is de houdbaarheid van de koppen slechts 2-3 maanden. Het product kan worden bewaard in houten kisten, netten of stoffen zakken.

Het resultaat van het nemen van rockambol – voordelen en nadelen – hangt af van hoeveel dit product wordt geconsumeerd. Zoals het spreekwoord zegt, is 1 g preventie beter dan 1 kg behandeling! Als het correct en matig wordt ingenomen (bij afwezigheid van contra-indicaties), kan het de behandeling van 1 kg voorkomen en een echte assistent worden in de strijd tegen bepaalde ziekten!

Super-knoflook rocumball, voordelen en schade aan het lichaam – video

Adblock
detector