Persimmon: de voordelen en nadelen van “voedsel van de goden” – wiresummit.org

zoete tedere persimmon Diospyros – De naam van persimmon in het Latijn betekent goddelijk vuur of voedsel van de goden. Beide interpretaties zijn correct, want persimmon, waarvan de voordelen en nadelen al vele eeuwen bekend zijn, is ongelooflijk lekker en helder als een vlam..

Tegenwoordig worden de kwaliteiten van fruit niet alleen beoordeeld op hun uiterlijk en zoetheid, maar ook op basis van de biochemische samenstelling, voedingswaarde en het vermogen om de gezondheid te beïnvloeden..

Zie ook het artikel: nuttige eigenschappen van kersen!

Waarom is persimmon nuttig?

rijpt persimmon Zoals veel fruit, zijn kaki’s geliefd vanwege hun honingzoete smaak van sappig smeltend vruchtvlees. Gemiddeld krijgt een rijpe vrucht tot 15,5% suiker, maar naast koolhydraten bevat het:

 • 0,5% eiwit;
 • 0,4% vet;
 • tot 3% voedingsvezels;
 • een kleine hoeveelheid organische zuren;
 • 81,5% vocht.

Koolhydraten staan ​​bovenaan deze lijst. Grote oranje dadelpruimen leveren 10-12% van de dagelijkse behoefte. Hoeveel calorieën zitten er in kaki? 100 gram bevat 67 calorieën, wat minder is dan 5% van de dagelijkse waarde.

Persimmon is een opslagplaats van zulke belangrijke stoffen voor de mens als vitamine C, A, E, PP en B.

De gemiddelde vrucht voorziet in bijna een kwart van de lichaamsbehoeften aan vitamine A, bètacaroteen en ascorbinezuur. Waar is persimmon nog meer nuttig voor? Rijk aan minerale samenstelling, de belangrijkste plaats die wordt ingenomen door ijzer, magnesium, kalium, fosfor en natrium.

Als je de samenstelling van het fruit kent, kun je kaki met voordeel en zonder schade aan de gezondheid eten, ervan genietend als een uitstekend fruitdessert.

Nuttige eigenschappen van persimmon

voedsel van de goden - persimmonDe helende eigenschappen van dadelpruimen worden bepaald door een hoge concentratie aan vitale vitamines, macro- en micro-elementen, evenals een overvloed aan suikers en vezels..

Vitamine C is uiterst belangrijk als element van redoxreacties in het lichaam. Ascorbinezuur is een energiebron en een natuurlijke antioxidant die cellen beschermt tegen vroegtijdige veroudering en vernietiging. Een tekort aan deze stof tast de afweer en de staat van bloedvaten negatief aan, leidt tot chronische vermoeidheid, lusteloosheid en maakt het lichaam kwetsbaar voor allerlei soorten infecties.

Vitamine A en bètacaroteen zijn verantwoordelijk voor:

 • gezondheid van de huid;
 • gezichtsscherpte;
 • de werking van het voortplantingssysteem;
 • immuniteit.

Vitamine E en B spelen een even belangrijke rol in de gunstige eigenschappen van dadelpruimen, dragen bij aan de snelle regeneratie van de haarhuid en ondersteunen de gezondheid van het zenuwstelsel.

Magnesium, kalium, fosfor en calcium zijn, net als andere sporenelementen, essentieel voor het lichaam. Ze zijn betrokken bij processen in de urinewegen en het zenuwstelsel, botten, pezen en andere weefsels. Fosfor ondersteunt de mentale prestaties. Wat handig is voor dadelpruimen is het ijzergehalte, dat de kwaliteit van bloed bepaalt..

Vezel activeert het werk van het maagdarmkanaal, helpt de darmen om gifstoffen en gifstoffen effectief te verwijderen. De koolhydraten in persimmon verzadigen snel, waardoor het lichaam een ​​krachtige lading energie krijgt..

sap van persimmonpulpDit is vooral belangrijk tijdens herstel van ziekte en bij het volgen van een caloriearm dieet. Persimmon en de gunstige eigenschappen van de vrucht kunnen met succes worden gebruikt:

 • voor de preventie van oogziekten;
 • met bloedarmoede door ijzertekort;
 • als een mild natuurlijk diureticum;
 • als een uitstekend antidepressivum, het verbeteren van de stemming en het bestrijden van depressie;
 • voor constipatie en andere spijsverteringsstoornissen.

Bij uitwendige toepassing zal fruitpulp de huid verzachten, verzadigen met energie en voedingsstoffen, wallen verlichten en de teint verbeteren.

De helende eigenschappen van dadelpruimen tijdens de zwangerschap

verzameling van gezonde rijpe vruchtenAls er geen contra-indicaties zijn, zal persimmon een vrouw ondersteunen die een baby verwacht. Rijpe vruchten vol vitamines en micro-elementen bevatten alles wat je nodig hebt om:

 • het immuunsysteem van de aanstaande moeder versterken;
 • bloedhemoglobine verhogen;
 • verwijder overtollig vocht, elimineer oedeem en normaliseer de bloeddruk subtiel;
 • opvrolijken en het risico op het ontwikkelen van depressieve aandoeningen elimineren;
 • het skelet van de foetus en de moeder versterken;
 • zorg voor hart en bloedvaten;
 • bescherm het lichaam tegen verkoudheid en seizoensgebonden virale infecties;
 • constipatie te voorkomen en regelmatige stoelgang tot stand te brengen.

Vanwege de zoetheid en overvloed aan voedingsvezels, verzadigt persimmon tijdens de zwangerschap snel, verlicht het honger en ochtendmisselijkheid. Regelmatige consumptie van een paar vruchten per dag helpt om de stoelgang snel te normaliseren.

Rijp, zacht fruit verlicht constipatie. Als persimmon daarentegen breit, versterkt het en stopt het zelfs diarree..

Contra-indicaties voor het gebruik van persimmon

persimmon kan niet door iedereen worden gegetenZowel de voordelen als de nadelen van dadelpruimen zijn afhankelijk van de eigenschappen die inherent zijn aan de vrucht. Grove vezels helpen niet alleen het lichaam te reinigen. Overmatige consumptie van dadelpruimen kan ertoe leiden dat voedingsvezels zich ophopen in de darmen, verdikking en verstopping. Obstructie is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van overmatig gebruik van onrijp fruit. Je moet dergelijke dadelpruimen niet eten met een neiging tot constipatie..

Persimmon is gecontra-indiceerd als het gaat om gastritis, colitis en andere ziekten van het spijsverteringskanaal in de acute fase. Onrijpe persimmon is de oorzaak van zwaarte in de maag, pijn en moeite met ontlasting. Bij een individuele aanleg kunnen mineralen in de samenstelling van de vrucht de vorming van nierstenen veroorzaken.

En hoewel allergie voor persimmon niet gebruikelijk is, is het beter om ervoor te zorgen dat er geen huid- en ademhalingsreacties zijn voordat u het in het dieet introduceert. Het is vooral belangrijk om van tevoren te weten dat persimmon tijdens de zwangerschap geen schade aanricht, het zal het welzijn van een zogende baby of een kind ouder dan 3 jaar dat dit smakelijke en gezonde fruit voor het eerst probeert, niet verslechteren..

Wie kan en mag geen persimmon gebruiken – video