Onopvallende grasmoeraskruiper - "trouwe bewaker" van onze gezondheid

moerasgras De meeste medicinale gewassen groeien bescheiden aan bosranden, uitgestrekte weiden en zelfs langs landweggetjes. Evenzo wordt moerasklimplantgras gevonden in moestuinen en akkers. Het is niet verrassend dat het vaak als onkruid wordt beschouwd en genadeloos wordt uitgeroeid. Het onopvallende gras bevat echter een overvloed aan waardevolle stoffen die ons lichaam nodig heeft. Traditionele genezers gebruiken het actief om verschillende ziekten te behandelen. Afkooksels en tincturen worden bereid uit het kruid om het lijden te verlichten en het genezingsproces te versnellen. Laten we een onopvallende plant eens nader bekijken en om te beginnen eens kijken hoe een moerasklimplant er vanaf de zijkant uitziet.

Biologische kenmerken en oogstregels

bloeiende moeras klimplant De plant behoort tot de Aster-familie en is een eenjarig gewas. Het wordt op het grondoppervlak gehouden door een dunne penwortel. Er rijst een vertakte scheut uit. In het wortelgebied worden de stengels boven de grond uitgespreid..

De opeenvolgende bladplaten van de moerasklimplant zijn bedekt met veel grijsachtige villi. Bloeiwijzen zijn bolvormige miniatuurmanden. Ze vormen zich van juni tot augustus aan de bovenkant van de stengels en zijn lichtgeel van kleur. Na een maand veranderen de knoppen in vruchten.

Onder de mensen wordt moerasklimplantgras vaak paddengras, bladerdeeg, gedroogde bloemen of honden genoemd.

droog tijdDe medicinale grondstof van de moerasklimplant wordt tijdens de bloei geoogst. De plant wordt voorzichtig met de wortel uit de grond gegraven. Schud de grond eraf en leg in de open lucht onder een afdak of op zolder. Om hoogwaardige grondstoffen te verkrijgen, wordt het gras vaak omgedraaid. Bij slecht weer afdekken met folie en daarna ventileren. Het afgewerkte kruid wordt bewaard in papieren zakken of stoffen zakken..gedroogd kruid

Een droge plant behoudt zijn heilzame eigenschappen 3 jaar.

Chemische formule van nederige wiet

de chemische samenstelling van de moerasdrogerDe gunstige eigenschappen van gemalen melkpoeder en contra-indicaties houden rechtstreeks verband met een aantal voor het oog onzichtbare componenten..

Onder de microscoop werden gevonden:

 • tannines;
 • essentiële oliën;
 • flavonoïden;
 • fytosterolen;
 • vitamines van de groepen A, B, E, C, K;

Daarnaast bevatten droge grondstoffen micro- en macro-elementen zoals ijzer, kalium, molybdeen, zink en koper. Het zijn allemaal waardevolle “bouwstenen” van het menselijk lichaam. Mensen halen vaak de benodigde dosis chemicaliën uit medicinale planten..marsh cured milk lotion

Ondanks zijn bescheiden uiterlijk wordt paddengras gebruikt voor de behandeling van:

 • maagzweren;
 • hypertensie;
 • suikerziekte;
 • diarree;
 • longtuberculose;
 • angina pectoris.

medicinale grondstoffenKruidenlotions verlichten pijn bij ischias en artritis. De tinctuur verwijdert slijm uit de bronchiën en verlicht aanvallen van droge hoest. In de gynaecologie wordt de plant gebruikt als een hemostatisch en antibacterieel middel..

Als de dosering wordt geschonden, kan elk afkooksel van de medicinale plant van de moerasklimplant onherstelbare schade aan het lichaam toebrengen..

Moeraskruid in volksgeneeskunde en cosmetologie

nuttige eigenschappen van moerasdrogerCultuur heeft een aantal heilzame eigenschappen die het genezingsproces stimuleren. Een afkooksel van droge grondstoffen verlicht pijn bij spasmen van inwendige organen. Stopt alle soorten bloedingen. Bevordert de genezing van open wonden.

De remedie wordt thuis bereid volgens een eenvoudig schema:

 • droog gehakt gras (20 g) wordt in een vuurvaste container gegoten;
 • giet kokend water (2 glazen);
 • bedek met een deksel;
 • kook op matig vuur gedurende 5 minuten;
 • aandringen 2 uur;
 • de afgewerkte vloeistof wordt gefilterd door kaasdoek of theezeef.

slapeloosheid bestrijdenIk neem de bouillon oraal in voor slapeloosheid, om metabolische processen te stimuleren, angina pectoris te behandelen en de bloeddruk te normaliseren. Het is het beste om de drank te consumeren zoals voorgeschreven door een arts die de kruid-chemische combinatie diagnosticeert en overweegt.

Genezende “drug” voor bloedvaten

infusie voor de behandeling van bloedvatenDe infusie van moerasklimplant is een heerlijk kalmerend middel voor het zenuwstelsel. De chemische formule van de samenstelling heeft een gunstig effect op de vaten en breidt ze geleidelijk uit. Als gevolg hiervan vertraagt ​​​​de hartslag en treedt de langverwachte “gelukzaligheid” op..

Droge grondstoffen worden gebruikt voor geneeskrachtige baden voor spataderen. Je hebt 100 g gehakseld paddengras en 5 liter kokend water nodig. De componenten worden gecombineerd in een kom of emmer. Sta er minimaal 10 uur op. Vóór de procedure wordt de vloeistof opgewarmd tot 35 ° C. De ledematen worden 20 minuten in de tinctuur bewaard. Tromboflebitis wordt op een vergelijkbare manier behandeld..

Een helende compositie voor alle gelegenheden

geneeskrachtige zalfVoor de behandeling van brandwonden en open wonden wordt een zalf gebruikt die is verkregen uit het gras van de moerasklimplant, die in het zomerhuisje groeit.

Het wordt verkregen uit “ingrediënten”:

 • graspoeder (50 g);
 • boter (200 g);
 • vloeibare bijenhoning (200 g).

De componenten worden goed gemengd om een ​​homogene massa te verkrijgen. Ze sturen haar enkele uren naar de koelkastkamer. De afgewerkte zalf wordt eenmaal per dag zachtjes op het beschadigde deel van het lichaam gewreven. Bovenop wordt een beschermend verband aangebracht.

Vers kruid om het bloeden te stoppen

vers gras gebruikenWanneer een persoon onverwacht zijn ledematen verwondt, veroorzaakt dit paniek en stress, vooral in landelijke gebieden. De oplossing voor het probleem vindt u echter vaak direct onder uw voeten of in de tuin. Vers moerasgras “komt te hulp”. Het wordt grondig gewassen onder de kraan. Snijd in kleine stukjes, stuur naar een blender of vleesmolen. De resulterende pap wordt op de wond uitgespreid en omwikkeld met een verband. Het verband wordt 2 keer per dag verwisseld. Dit stopt het bloeden en versnelt het genezingsproces..

De procedure moet met schone handen worden uitgevoerd, zodat er geen infectie in de wond komt..

moeraskruid voor haargroeiHet actieve gebruik van moerasklimplantkruid in cosmetologie houdt nooit op vrouwen en mannen te verrassen die voor hun uiterlijk zorgen. Bouillon wordt gebruikt voor de ochtend- en avondwas. Bij ernstig zweten van de benen, organiseer regelmatig baden voor het slapengaan. Een essentiële olie wordt in de hoofdhuid gewreven om de haargroei te stimuleren. Het wordt ook toegevoegd aan gezichts- en nekmaskers..

Zoals je kunt zien, kan een onopvallende wiet een waardevolle dienst aan een persoon leveren. Het wordt herkend door asachtig gebladerte en lichtgele bloeiwijzen. Paddenstoelendroger bevat chemicaliën die waardevol zijn voor het lichaam. Thuis is het vrij eenvoudig om medicinale afkooksels en tincturen te bereiden..

Moerasmoeraskruid met zijn geneeskrachtige eigenschappen – video

Adblock
detector