Nuttige eigenschappen van wilde bramen en contra-indicaties voor gebruik

bramen rijpen in het land Een van de lekkerste en meest geurige bessen is braambes, de gunstige eigenschappen en contra-indicaties voor traditionele genezers en voedingsdeskundigen zijn al lang bekend. Deze bes is de naaste verwant van de bekende framboos. Voor medicinale doeleinden kunt u niet alleen de bessen gebruiken, maar ook bladeren en zelfs wortels. Bovendien is het gewoon een echte voorraadschuur van vitamines, dus het is erg handig om het vers te eten..

Gerelateerd artikel: de voordelen van kersen voor mensen.

De voordelen van bessen en bladeren

gezonde bes Bramen hebben een vrij rijke chemische samenstelling. Bovendien is het caloriegehalte slechts 36 kcal per 100 gram. Door dergelijke lage caloriewaarden kan het worden gebruikt in dieetvoeding. De gezondheidsvoordelen en nadelen van bramen zijn goed bekend..

Regelmatige consumptie van deze bes helpt de stofwisselingsprocessen in het lichaam te normaliseren en de stofwisseling te verhogen. Bevat speciale stoffen – catechinen vertragen de opname van vetten. Ze heeft ook het vermogen om de bloedsuikerspiegel te normaliseren, wat belangrijk is voor diabetespatiënten. Tijdens de zwangerschap voorzien bramen het lichaam van alle noodzakelijke vitamines en mineralen. Bovendien bevat het foliumzuur, dat de ontwikkeling van defecten bij de foetus voorkomt en het risico op een miskraam vermindert..

heerlijke bramen uit de tuinDeze bes heeft ook andere gunstige eigenschappen:

  • verbetert de immuniteit;
  • verlaagt de temperatuur tijdens verkoudheid;
  • beschermt het lichaam tegen de effecten van vrije radicalen, waardoor het verouderingsproces wordt vertraagd;
  • heeft een positief effect op het cardiovasculaire systeem en verbetert de bloedsamenstelling;
  • bevordert de eliminatie van verschillende gifstoffen en gifstoffen uit het lichaam;
  • bestrijdt ziekten van het urinewegstelsel.

bramenbladeren hebben geneeskrachtige eigenschappenNiet alleen bessen zijn nuttig voor het lichaam, maar ook voor andere delen van deze plant. Zo hebben bramenbladeren bijvoorbeeld hun eigen geneeskrachtige eigenschappen en contra-indicaties. Ze hebben een aantal helende eigenschappen:

  • perfect genezen wonden van verschillende oorsprong;
  • een diuretisch en zweetdrijvend effect hebben;
  • sputumafscheiding bevorderen bij bronchopulmonale aandoeningen;
  • kan worden gebruikt als bloedstelpende.

Bij het gebruik van bessen en bladeren als medicijn, moet men niet vergeten dat er naast de gunstige eigenschappen van bramen ook contra-indicaties zijn..

Contra-indicaties voor gebruik

Een van de meest fundamentele contra-indicaties voor het gebruik van bramen is individuele intolerantie. Bij mensen met een gevoelig immuunsysteem kan het allergische reacties van verschillende ernst veroorzaken. Het moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij nieraandoeningen..

verhoogde zuurgraad van de maagBramen worden niet aanbevolen bij een verhoogde zuurgraad in de maag. Te veel bessen tegelijk eten kan ook spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals diarree, braken of misselijkheid.

Met de nodige voorzichtigheid moeten verse bramen worden gegeven aan kinderen jonger dan 3 jaar. Ze zal bij hen verschillende allergische reacties kunnen veroorzaken..

Om al deze onaangename gevolgen voor de gezondheid te voorkomen, moet u beslist een arts of diëtist raadplegen voordat u bramenpreparaten gebruikt. Bij matige consumptie van verse bessen worden gezondheidsproblemen meestal niet waargenomen. Verse bramen zijn niet alleen een geweldig dessert, maar ook een effectieve natuurlijke remedie..

Gerelateerd artikel: kruisbessen – voordelen en schade aan de gezondheid van mannen en vrouwen!

Video over de heilzame eigenschappen van bramen

Adblock
detector