Meloen eten voor diabetes type 2

Diabetici kunnen onrijp meloenfruit consumeren Het is onmogelijk om een ​​reis naar de markt in augustus te weerstaan ​​en geen zonnige bes, een meloen, te kopen. Een geurige helende meloenschijf zal een goed humeur geven en het lichaam voeden met de nodige elementen. Onder degenen die schade kunnen oplopen door meloen, is er een groot aantal mensen met diabetes. Is het mogelijk om een ​​meloen te eten met diabetes type 2, laten we proberen erachter te komen.

Type 2 diabetes mellitus, de tekenen en gevolgen ervan

Mensen met diabetes type 2 hebben een verhoogde eetlust Ons lichaam is een complex systeem. Storingen in één orgaan komen tot uiting in de meest onverwachte verschijnselen. Dus constant te veel eten, overgewicht, mogelijke chirurgische ingrepen, stress en een slechte ecologie kunnen ertoe leiden dat de geproduceerde insuline niet wordt gebruikt voor de verwerking van suikers, en dit leidt tot het uitschakelen van het hele koolhydraatassimilatiesysteem. Een van de gevaarlijke tekenen van de mogelijke ontwikkeling van diabetes type 2 is obesitas door ongezonde voeding. Mensen die fastfood eten, op de vlucht snacken en tegelijkertijd dik worden, moeten nadenken over de gevolgen. Eenmaal verworven diabetes kan niet worden genezen.

Een persoon ontvangt een signaal in de vorm van de volgende symptomen:

  • frequent en overvloedig urineren;
  • droge mond en intense dorst dag en nacht;
  • jeuk op intieme plaatsen;
  • langdurige niet-genezende wonden op de huid.

Bloedsuiker standaardBij diabetes type 2 wordt geen insuline geïnjecteerd omdat de cellen er niet op reageren. Bij hyperglykemie wordt suiker via de urine uitgescheiden en wordt de productie verhoogd. Als u de aanbevelingen van de arts niet opvolgt, zal diabetes uw leven binnen 10-15 jaar kosten. In de laatste stadia treden beenamputatie en blindheid op. Daarom kan alleen een strikt dieet en medicatieondersteuning de toestand van de patiënt verlichten en het leven verlengen..

Voeding voor diabetes type 2

Het symptoom van de ziekte is meestal een verhoogde dorst.De ziekte gaat altijd gepaard met overgewicht, ongeacht de oorzaken van het optreden ervan. En het eerste dat de aandoening zal verlichten, is een afname van het lichaamsvolume. Om het juiste caloriedieet voor een diabeticus op te stellen, moet u er rekening mee houden dat de gevaarlijkste producten die zijn die tijdens de verwerking koolhydraten – suikers geven. Koolhydraten worden in gebonden vorm aan het spijsverteringsstelsel afgegeven, maar komen vrij en komen in de bloedbaan terecht. Sommige desintegreren langdurig, de bloedsuikerspiegel stijgt licht, andere geven direct koolhydraten af ​​en dit is gevaarlijk, er kan een coma ontstaan. Deel, vezels en cellulose worden in het algemeen niet vernietigd.

Suikercontrole moet constant zijnDaarom namen ze glucose als standaard en gaven het een index van 100. Dat wil zeggen, het komt onmiddellijk in de bloedbaan en verdubbelt het suikergehalte. Volgens de GI-tabel met voedingsmiddelen is de glycemische index van de meloen 65, wat een hoog niveau is. Dit betekent dat wanneer je een stuk meloen eet in 100 g, de bloedsuikerspiegel korte tijd stijgt, het komt in 6,2 g, als je meer eet, dan wordt de tijd verlengd afhankelijk van de dosis..

Teltafel voor broodeenhedenNaast GI is de maat de eenheid van brood. In dit geval worden alle producten in de hoeveelheid koolhydraten gelijkgesteld aan een sneetje brood van 1 cm, gesneden uit een standaardbrood. Een diabetespatiënt mag gedurende de dag niet meer dan 15 XE consumeren. Het dieet is zo ontworpen dat een uitgebalanceerd dieet de toegewezen hoeveelheid XE niet overschrijdt. De energetische waarde van de meloen is 39 Kcal per 100g. Dit stuk is qua voedingswaarde gelijk aan 1 XE en voor de verwerking ervan heb je 2 eenheden insuline nodig.

Is het mogelijk om een ​​meloen te eten met diabetes??

Meloen kan in beperkte hoeveelheden worden geconsumeerdDiabetes mellitus is van twee soorten. Bij insulinediabetes is het noodzakelijk om te berekenen hoeveel insuline nodig is om het product te verwerken en om het aantal injecties te verhogen. Of eet een meloen, met uitzondering van ander voedsel van gelijke waarde in de koolhydraatbalans. In het geval van insulinediabetes kan meloen in beperkte hoeveelheden worden geconsumeerd, onthoud dat het de inname van suikers verhoogt, maar 40% van de koolhydraten wordt vertegenwoordigd door fructose, voor de afbraak waarvan geen insuline nodig is.

Voor type 2 diabetici ligt het ingewikkelder. Insuline is in het lichaam aanwezig, maar vervult zijn functie niet. Daarom is meloen een ongewenst product voor dergelijke patiënten. Maar aangezien een klein stukje bijdraagt ​​​​aan de productie van hormonen van geluk, kan 100-200 g voor de stemming, indien opgenomen in het menu, geen kwaad. Bovendien heeft meloen een laxerend en diuretisch effect. In dit geval wordt het caloriemenu nog moeilijker, omdat het product caloriearm is. Zelfs een beetje gewichtsverlies is mogelijk. Samen met ander fruit (mandarijnen, peren, appels, aardbeien) in kleine hoeveelheden, verbetert het de stemming, wat belangrijk is voor de patiënt.

Fruit en bessen zijn nuttig voor elke ziekteMedisch onderzoek is nog niet gepresenteerd, maar in de volksgeneeskunde wordt het verlagen van de bloedsuikerspiegel met behulp van bittere meloen, momordica, steeds populairder. De variëteit is wijdverbreid in Azië. Momordica wordt in groene vorm naar Rusland gebracht. Vruchten met een eigenaardige vorm, klein. Ze zijn echt heel bitter, en de bitterheid wordt verzameld in en onder de korst. Het vruchtvlees zelf is slechts licht bitter. in één keer wordt aanbevolen om een ​​kwart van het geschilde fruit te eten. In landen waar deze meloen groeit, wordt hij bij volledige rijpheid geconsumeerd..

Momordica kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagenDe Indianen die het nut van bittere meloen ontdekten, geloven dat de in de vrucht aanwezige polypeptiden bijdragen aan de aanmaak van insuline..

Bittermeloen is een volksremedie om de conditie van zieken te verbeteren en kan schadelijk zijn als het suikergehalte laag is. Daarom is een overleg met een endocrinoloog vereist voordat het product wordt gebruikt..

Rijpe bittere meloenDe vraag of diabetici een meloen kunnen krijgen, wordt individueel bepaald op basis van de toestand van de patiënt. Er zijn echter manieren waarop meloen niet zo gevaarlijk is voor diabetici. Je kunt onrijp fruit eten:

  • de hoeveelheid suiker is aanzienlijk minder;
  • een onrijpe vrucht heeft een lager caloriegehalte;
  • als je een beetje kokosolie toevoegt, komt suiker langzamer in het bloed.

Je kunt de infusie van meloenzaden, die als diureticum wordt gebruikt, gebruiken om alle inwendige organen te reinigen. Een dergelijke infusie is alleen nuttig als deze regelmatig wordt geconsumeerd. Een eetlepel zaden wordt gebrouwen in 200 ml kokend water, gedurende 2 uur toegediend en gedurende de dag in 4 doses gedronken. Ditzelfde recept zal het verloop van verkoudheid helpen verlichten..

Bittere meloen en diabetes mellitus – video

Adblock
detector