Laten we eens kijken naar de geneeskrachtige eigenschappen van pompoenhoning

Pompoenen snijden Onder de producten van de plantenwereld heeft honing een speciale plaats. Het stuifmeel dat door de bijen wordt verzameld, wordt verwerkt en in kammen gestopt om de nakomelingen te voeden. Daarvoor ondergaat het een verwerking met de klieren van de werkbij, het geneeskrachtige product houdt de heilzame stoffen van het stuifmeel vast en vermenigvuldigt ze. De geneeskrachtige eigenschappen van pompoenhoning zijn al eeuwenlang bevestigd. Het product is uniek in zijn samenstelling, maar de opbrengst van bijen is klein. Daarom wordt echte honing vaak vervangen door zelfgemaakte honing. Lees over de voordelen van pompoenpitten voor het menselijk lichaam!

Hoe wordt pompoenhoning verkregen?

De bijenstal bevindt zich in de buurt van de pompoenaanplant Een imker kan bijenkorven opzetten om stuifmeel van bloeiende planten tussen de meloenen te verzamelen, maar bijen vliegen tot drie kilometer voor steekpenningen, en alleen op eindeloze pompoenvelden kan een geneeskrachtig product worden verzameld. Tegelijkertijd wordt er niet meer dan 30 kg honing per hectare geoogst. Pompoen heeft veel stuifmeel, maar niet genoeg nectar. Daarom vliegen insecten het liefst weg naar andere honingplanten..

In grootbloemige pompoenplantages verzamelen bijen nectarEchte pompoenhoning kan dus alleen worden verkregen met een speciale bestelling van de imker en onder voorbehoud van de beschikbaarheid van grote pompoenplantages in het gebied. Alleen pompoenhoning heeft een felgele kleur, niet erg zoet, zonder bitterheid en met een nasmaak van meloen. Honing heeft een bijzondere samenstelling, het bevat delicate stoffen die in andere producten niet voorkomen.

Ze leerden hoe ze geneeskrachtige honing konden krijgen in de Republiek Basjkortostan. Het is daar, op de eindeloze meloenen met pompoenen, worden bijenkorven verwijderd tijdens de bloei van pompoenen en wordt natuurlijke honing verkregen..

Thuis pompoenhoning makenMensen hebben echter geleerd om pompoenhoning te krijgen zonder de deelname van bijen. Het heeft een minder geconcentreerde, enigszins gewijzigde samenstelling, maar de genezende eigenschappen van op zichzelf verkregen pompoenhoning worden door de praktijk bevestigd..

Na 10 dagen is honing klaar voor consumptieOm honing te verkrijgen, wordt een kleine pompoen van de stengel geopend, waardoor een kurk ontstaat. Zaden worden door het gat geselecteerd, de holte wordt gevuld met kristalsuiker of honing, afgesloten met een verwijderde kurk en gedurende 10 dagen op een warme plaats geplaatst. De resulterende honing wordt in de koelkast bewaard en de schil gedrenkt in nectar kan worden gebruikt om gekonfijt fruit te maken..

Pompoenhoning – voordelen en nadelen

Genezende pompoenhoningAlle voedingsstoffen in de pompoenpulp worden opgelost en gedurende 10 dagen in de hitte gefermenteerd. Hun samenstelling wordt weergegeven door een vitaminegroep:

 • ascorbinezuur of vitamine C;
 • een nicotinezuur;
 • groep B;
 • zelden aanwezig T (carnitine) en E. D, PP;
 • carotenoïde componenten.

Een caloriearm product is een voorraadkast die nuttig is voor mensen:

 • vezel;
 • pectines;
 • enzymen;
 • plantaardige eiwitten.

Alle nuttige samenstelling gaat in siroop, die pompoenhoning wordt genoemd. Het rijke gehalte aan elementen bepaalde de voordelen en nadelen van pompoenhoning.

Het gebruik van pompoenhoning voor medicinale doeleinden

Pompoenhoning wordt gebruikt om bloedvaten te behandelenHet is algemeen bekend dat ziekte gemakkelijker te voorkomen is dan te genezen. Dit geldt volledig voor het gebruik van ons product..

Degenen die problemen hebben met bloedvaten, hartaandoeningen of stenen in hun organen hebben, honing moet beperkt worden ingenomen, luisterend naar hun welzijn. Het product is gecontra-indiceerd voor diabetici. Deze patiënten kunnen honing alleen gebruiken na overleg met een arts..

Tegelijkertijd is pompoenhoning een genezend drankje voor mensen met ziekten:

 • nier;
 • galblaas;
 • Maagdarmkanaal.

Als preventieve maatregel wordt geadviseerd om het dagelijks in kleine hoeveelheden te gebruiken. Helpt het product om bloedarmoede te verlichten vanwege het hoge ijzergehalte. Langlevers gebruiken het al jaren en behouden hun vermogen om te werken tot op hoge leeftijd..

Pompoenhoningthee helpt bij vergiftigingHelpt honing in geval van vergiftiging, omdat het gifstoffen verzamelt en verwijdert en de menselijke zuiveringssystemen helpt. Voor problemen die verband houden met plotselinge, niet-chronische:

 • pijn in de lever;
 • misselijkheid en maagpijn;
 • constipatie en problemen met de dikke darm;
 • met oedeem.

Verlichting komt zonder het gebruik van doseringsvormen, alleen door het nemen van honing in de vorm van warme thee of met kwark. Honing kan niet aan hete thee worden toegevoegd, de enzymen die erin zitten worden vernietigd. Als een sterk diureticum gaat het product goed om met oedeem en verwijdert het overtollig water pijnloos uit het lichaam. Bij cholecystitis of buiging van de galblaas wordt de uitstroom van gal hersteld. Pectine bevordert de verwijdering van giftige stoffen uit het lichaam.

Pompoenhoning wordt gebruikt om nierstenen te behandelenAls de samenstelling wordt gebruikt, wanneer de pompoen wordt gekookt met honing in plaats van suiker, wordt het nut van deze secundaire honing aanzienlijk verhoogd. Dergelijke honing wordt zelfs al gebruikt om stenen in de nieren en de galblaas te bestrijden..

Pompoenhoning – leverbalsem

Pompoenhoning - een redding voor de leverHet gebruik van pompoenhoning komt vooral de lever ten goede. Dit orgaan is essentieel bij de zuivering en het herstel van bloed, bij de verwijdering van gifstoffen. De levercellen zelf verslijten echter ook en beginnen slecht te presteren. Er wordt aangenomen dat pompoenhoning een leverbalsem is.

De cellen in de lever worden hepatocyten genoemd. Het is pompoenhoning die een stof bevat die celmembranen herstelt, die dienen als de belangrijkste filters op cellulair niveau. In het geval van hepatitis zijn het de hepatocyten die het eerst sterven. Daarom is het belangrijk om ze in goede staat te houden..

Naast zuivering van onnodige elementen, worden eiwitten in de lever gesynthetiseerd, wordt de bloedstollingssnelheid gereguleerd en andere vitale functies. Een goede leverfunctie is een voorwaarde voor de gezondheid van het hele lichaam. Daarom zal iedereen profiteren van het helpen van de lever met regelmatige consumptie van pompoenproducten..

Voor een extra genezende werking bij hepatitis wordt honing met vetvrije kwark gebruikt in een verhouding van 1:10. Deze samenstelling is het gunstigst voor de patiënt. Je kunt kruidenthee drinken, een van de componenten is een lepel pompoenhoning. Zo’n infusie wordt van tevoren bereid en honing wordt toegevoegd voordat het wordt ingenomen.

Mogelijke contra-indicaties voor het gebruik van pompoenhoning

In het stadium van chronische ziekten van inwendige organen kan het gebruik van dit product alleen met toestemming van een arts zijn. U kunt geen pompoenhoning gebruiken voor degenen die het gewicht controleren, omdat het glucose bevat, dat snel en volledig in het lichaam wordt opgenomen. Om dezelfde reden is honing gecontra-indiceerd voor diabetici. Na het eten van honingproducten, moet je je tanden poetsen, omdat suikerhoudend voedsel leidt tot de ontwikkeling van tandbederf..

Video over het maken van pompoenhoning

Adblock
detector