Kenmerken van het gebruik van pompoenolie

Pompoenzaadolie Een pretentieloze pompoen, die tuinbedden decoreert tot de herfstvorst, staat bekend om zijn veelzijdigheid en nuttige eigenschappen van de pulp. Liefhebbers van heerlijke hartige snacks negeren de zaden van deze plant niet. Maar de belangrijkste schat is pompoenpitolie, verkregen uit rijpe zaden en beschouwd als een van de gezondste plantaardige vetten..

Als pompoenpulp eeuwenlang een reputatie had als voedsel voor de armen, dan begon olie die voor het eerst werd verkregen in het middeleeuwse Oostenrijk bijna op hetzelfde niveau te worden gewaardeerd als goud. Het is niet verwonderlijk dat een donkere, met een groenachtige tint, dikke vloeistof in die tijd alleen als medicijn mocht worden gebruikt, en wie zou zo’n kostbaar product aan pap of deeg durven toevoegen.

Zaden worden geplukt van rijpe pompoen Ondertussen kan zelfs vandaag de dag de prijs van pompoenpitolie in een apotheek variëren van enkele tientallen roebels tot enkele honderden. De kosten van het product hangen niet alleen af ​​van het volume van de bel, maar ook van de kwaliteit van de grondstoffen, de resulterende olie en productietechnologie. Gemiddeld bevatten de zaden tot 40% van de waardevolle stof, dus het is gemakkelijk te berekenen dat een pond droog geschilde zaden van zes volle pompoenen nodig is om een ​​kleine bubbel van 200 gram te vullen.

Dus waar wordt dit natuurlijke product voor gewaardeerd? Wat zijn de voordelen en nadelen van pompoenpitolie en hoe neem je de remedie? Lees verder: de voordelen van pompoenpitten!

Pompoenpitolie samenstelling

Er zijn veel fruit nodig om pompoenpitolie te makenAls we kijken naar de samenstelling van pompoenpitolie, wordt duidelijk waarom de stof zo gewaardeerd werd door onze voorouders. Elke druppel donkere vloeistof bevat elementen die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam, en verbindingen zoals vitamine A en ascorbinezuur, E en F, P en een groep B-vitamines.

De olie is rijk aan essentiële zuren, waaronder linolzuur, stearinezuur, palmitinezuur en linoleenzuur.

Deze verbindingen bestrijden actief de overtollige en afzettingen van cholesterol, en de fytosterolen en fosfolepiden die in de olie aanwezig zijn, zorgen ervoor dat cholesterol niet in het darmweefsel wordt opgenomen, voorkomen de vorming van tumoren, activeren het koolhydraat- en vetmetabolisme en hebben een positief effect op de kwaliteit van de huid en hun regeneratie..

Flavonoïden in pompoenpitolie zijn natuurlijke antioxidanten die ook antimicrobiële effecten hebben.

Tocoferolen en carotenoïden, evenals talrijke micro- en macro-elementen, dragen bij aan de menselijke gezondheid. Tot de belangrijkste mineralen behoren magnesium, ijzer, selenium, calcium en fosfor, evenals zink, dat het metabolisme en de toestand van het immuunsysteem ondersteunt, wat de productie van insuline bevordert..

Vergeet bij het gebruik van pompoenpitolie echter niet dat het een uiterst voedzaam product is, waarvan het caloriegehalte 899 kcal per 100 gram bereikt..

Voor welke ziekten zijn natuurlijke remedies het nuttigst en hoe neem je pompoenpitolie??

Het gebruik van pompoenpitolie bij de behandeling van ziekten van het spijsverteringskanaal

Pompoenpitolie staat bekend om zijn rijke medicinale samenstellingEen paar eeuwen geleden adviseerden genezers patiënten met klachten over het werk van bepaalde inwendige organen olie uit pompoenpitten te drinken. De studie van de samenstelling van dit middel heeft verbluffende resultaten opgeleverd. Het blijkt dat de medici van de Middeleeuwen de voordelen van het product niet alleen niet hebben overdreven, maar het onbewust hebben onderschat. Pompoenpitolie, rijk aan fosfolepiden, waardevolle vetzuren en vitamines, waaronder de vrij zeldzame vitamine K, is een uitstekende folk remedie voor ziekten van de pancreas en lever..

Eenmaal in het lichaam bevordert de olie het herstel van levercellen en normaliseert de galafscheiding. Dit is een effectieve natuurlijke bescherming tegen de ontwikkeling van ontstekingsprocessen in de lever en de galwegen, de vorming van gebieden met vetweefsel daarin..

Pompoenpitolie wordt gebruikt als leverbeschermend middel als een persoon lijdt aan leverschade veroorzaakt door:

 • oncologische ziekten;
 • blootstelling aan chemicaliën;
 • alcohol.

Pompoenpitolie heeft dezelfde actieve werking op maag en darmen. Ontstekingsremmende en wondgenezende eigenschappen van het product zijn hier vaak in trek, die worden geleverd door linol- en linoleenzuren, hotelvitaminen, chlorofyl, dat de olie een ongewone groenachtige tint geeft, evenals flavonoïden en fytosterolen. Pompoenzaadolie biedt onschatbare hulp bij de behandeling van veelvoorkomende ziekten zoals maagzweren en gastritis van verschillende ernst, enterocolitis en colitis, gastroduodenitis en winderigheid..

Pompoenzaadolie is geschikt voor constipatie en is ook veelgevraagd als een antiparasitair medicijn.

Het gebruik van pompoenpitolie voor de gezondheid van hart en bloedvaten

Pompoenpitolie is een grote hulp bij het genezen van het hartDe studie van de biochemische samenstelling van pompoenpitolie bevestigde dat het product verzadigd is met stoffen die in staat zijn om:

 • een gunstig effect hebben op de elasticiteit van bloedvatwanden;
 • de weefsels van de bloedsomloop versterken;
 • het hart en de bloedvaten beschermen tegen negatieve effecten van verschillende aard en ontstekingen.

De componenten van pompoenpitolie zijn goede helpers in de strijd tegen overtollig cholesterol, dat, vooral bij mensen van middelbare en oudere leeftijd, vaak sclerotische plaques vormt, wat bijdraagt ​​aan deze drukverhoging en de progressie van atherosclerose.

Profylactisch gebruik van pompoenpitolie is de sleutel tot langdurig productief werk van het vaatstelsel en het hart..

Voor medicinale doeleinden wordt het middel gebruikt voor hypertensie en atherosclerose, aritmie en ischemie, evenals voor bloedarmoede.

Pompoenpitolie voor de gezondheid van mannen en het urogenitale kanaal

Pompoenpitolie wordt al lang door de volksgeneeskunde gebruikt als een bewezen en uiterst effectieve remedie voor de gezondheid en levensduur van mannen..

Pompoenolie is goed voor de gezondheid van mannenInderdaad, een product met een unieke samenstelling vertoont alle tekenen:

 • diureticum;
 • bacteriedodend;
 • ontstekingsremmend;
 • antineoplastisch middel.

Vanwege de aanwezigheid van caroteen, vitamine E, zink, ascorbinezuur en magnesium, kan pompoenpitolie samen met medicijnen worden gebruikt om de prestaties van de prostaatklier te behouden, de potentie en spermatogenese te normaliseren. Het gebruik van kleine doses olie helpt het risico op het ontwikkelen van ontstekingen in het urogenitale systeem aanzienlijk te verminderen en bevordert de regeneratie van beschadigde weefsels van de slijmvliezen..

Pompoenpitolie voor de gezondheid van vrouwen

Pompoenzaadolie heeft zichzelf bewezen in de preventie en behandeling van ziekten van het vrouwelijke voortplantings- en voortplantingssysteem, die inflammatoir of bacterieel van aard zijn..

Zaden en olie ervan zijn nuttig tijdens de zwangerschapHet gebruik van pompoenpitolie kan een gunstig effect hebben op de hormonale achtergrond van een vrouw, de toestand van het zenuwstelsel en ook de aandoening verlichten met pijnlijke menstruatie vergezeld van spasmen. Soms adviseren artsen olie om de intensiteit van menopauzale manifestaties te verminderen. Bovendien hebben een complex van vitamines en micro-elementen, zuren en natuurlijke antioxidanten een positief effect op de ontwikkeling van de foetus, wat uiterst belangrijk is bij het gebruik van pompoenolie door een zwangere vrouw.

Het gebruik van pompoenpitolie voor de behandeling van verschillende kwalen

Pompoenpitolie wordt gebruikt om dermatologische problemen op te lossenTegenwoordig worden de kalmerende eigenschappen van pompoenpitolie actief bestudeerd en gebruikt, wat veel gevraagd is voor slapeloosheid, oorzaakloze angst, frequente hoofdpijn en andere aandoeningen. Het introduceren van kleine porties pompoenpitolie in de dagelijkse voeding of het gebruiken ervan voor het bereiden van culinaire gerechten zal zowel jonge mensen als de oudere generatie helpen zich energieker te voelen, de immuunafweer van het lichaam te versterken en het risico op het ontwikkelen van kanker, inflammatoire, besmettelijke en allergische ziekten..

De ontstekingsremmende, bacteriedodende en anti-allergische eigenschappen van pompoenpitolie worden zeer gewaardeerd door huisartsen, daarom wordt het product veel gebruikt bij ontstekingsziekten van de luchtwegen en mondorganen, huidlaesies en sommige dermatologische aandoeningen..

De laatste omvatten dermatologische en cosmetische problemen als:

 • acne;
 • allergische huiduitslag, diathese en urticaria;
 • brandwonden en andere traumatische verwondingen van de huid;
 • seborroe en dermatomycose;
 • psoriasis en eczeem;
 • herpes;
 • trofische zweren en doorligwonden.

Externe en interne toepassing van pompoenpitolie geeft goede resultaten bij gebruik om de kwaliteit van nagels, huid en haar te verbeteren.

Hoe pompoenpitolie te gebruiken??

Pompoenolie wordt toegevoegd aan saladesVoordat u pompoenpitolie binnen gebruikt, is het noodzakelijk om de aanbeveling van een specialist te krijgen. In aanwezigheid van ziekten van inwendige organen, evenals bloedarmoede, stofwisselingsstoornissen en hormonale niveaus, wordt aanbevolen om pompoenpitolie een uur voor de maaltijd, drie keer per dag, een theelepel te nemen.

Je moet de olie niet met water drinken, maar als er ongemak is na het slikken, is het beter om een ​​slokje vruchtensap te nemen of een kleine tarwecrouton te eten.

De opvang wordt uitgevoerd in cursussen, waarvan de duur en haalbaarheid correcter zijn om te verduidelijken met de behandelende specialist. En om de toon en het welzijn te behouden, kan pompoenpitolie worden gebruikt samen met groentesalades, ontbijtgranen en andere gerechten, waar het product wordt toegevoegd als een pittige gezonde smaakmaker. De enige beperking is dat een waardevol product niet kan worden verwarmd, anders verliest het niet alleen het leeuwendeel van zijn voordelen, maar verandert het ook zijn eigenschappen..

Uitwendig worden kompressen, lotions en irrigatie met pompoenpitolie gebruikt.

Contra-indicaties voor het gebruik van pompoenolie

Pompoenpitolie in de apotheekHoewel er veel voordelen zijn aan het gebruik van pompoenpitolie, is schade door misbruik van dit product ook mogelijk. Het is in ieder geval de moeite waard om olie te gebruiken waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken of die zich lange tijd in ongeschikte omstandigheden heeft bevonden, bijvoorbeeld in het licht of in een warme kamer..

Bovendien moeten mensen met gediagnosticeerde diabetes toestemming krijgen van hun arts voordat ze pompoenpitolie gebruiken. Dezelfde eis geldt voor personen die vatbaar zijn voor voedselallergieën of die lijden aan verergering van maag-darmziekten. Als bijwerking van het innemen van de olie kan frequente dunne ontlasting worden waargenomen, wat niet nuttig is bij een neiging tot diarree. Bij cholecystitis, vergezeld van de vorming van stenen, vereist pompoenpitolie uiterst voorzichtig gebruik, anders kunnen pijnlijke beweging van stenen en verergering van de ziekte niet worden vermeden.

Pompoenpitolie video

Adblock
detector