Kan ik watermeloenen eten voor type 1 en type 2 diabetes?

Watermeloen is een gezond voedingsproduct Watermeloen is een gezond voedingsproduct. De aanwezigheid van suikers roept echter twijfels op over de voordelen van zoete bessen voor mensen met insulineafhankelijkheid. Is het mogelijk om watermeloenen met diabetes mellitus te eten, en in welke hoeveelheid, zullen we ontdekken op basis van de specifieke kenmerken van de ziekte.

Diabetes mellitus en dieet

Watermeloen drinken voor diabetes vereist voorzichtigheid Ons lichaam is een fijn afgestemd systeem. Voor de afbraak van voedsel zijn enzymen nodig die de alvleesklier aanmaakt. Maar het commando wordt gegeven door het endocriene systeem. Insuline is nodig om suiker af te breken. Als het niet in het lichaam wordt geproduceerd, sterft de persoon aan een te hoge bloedsuikerspiegel. Daarom wordt insuline na een bepaalde tijd via injecties toegediend..

Bloedsuiker onder controle houdenEr is diabetes mellitus type 1, waarbij helemaal geen insuline wordt aangemaakt. Zo iemand leeft alleen van externe aanvulling met behulp van insuline-injecties. Dichter bij de helling van jaren, vanwege vele factoren, waaronder obesitas, weigeren de lichaamscellen koolhydraten af ​​te breken, ondanks het feit dat insuline in het lichaam wordt geproduceerd en in de gewenste concentratie in het bloed aanwezig is. Is het type 2 diabetes of niet-insuline afhankelijk?.

Het is onmogelijk om diabetes mellitus te genezen, maar het is mogelijk om met behulp van gewichtsverlies en een strikt dieet de toestand van de patiënt en de hoeveelheid ingenomen medicijnen te verlichten. Om te begrijpen of het mogelijk is voor diabetici om een ​​watermeloen te hebben, moet u de criteria leren voor het kiezen van voedsel voor een dieet. Diëten voor diabetici worden voorgeschreven op basis van twee indicatoren:

 • glycemische index (GI);
 • broodindex (XE).

De glycemische index is een relatieve eenheid. Hiermee kunt u beoordelen hoe snel voedingsstoffen in de vorm van koolhydraten vrijkomen, hoe snel ze in de bloedbaan terechtkomen. In dit geval is niet het caloriegehalte van het product belangrijk, maar de snelle of geleidelijke opname in het bloed. De activiteit van glucose, een puur koolhydraat, wordt genomen als 100 eenheden. Dit betekent dat de bloedsuikerspiegel door het gebruik van glucose met 100% stijgt. Er zijn echter voedingsmiddelen die de suikerinname nog meer verhogen, zoals gedroogde abrikozen..

Er wordt aangenomen dat de index de reactie van het lichaam op voedsel betekent, ongeacht de hoeveelheid. Maar de hoeveelheid beïnvloedt de duur van de bloedsuikerspiegel en de hoeveelheid insuline die nodig is om te blokkeren. Daarom kan het te veel eten van watermeloen voor diabetici zeer schadelijk zijn met bepaalde symptomen..

De broodindex berekenenDe Bread Index meet hoeveel suiker er vrijkomt in de bloedbaan na het eten van voedingsmiddelen die koolhydraten bevatten. De referentie is een stuk brood van 1 cm, gesneden uit een standaardrol en met een gewicht van 20 g. Om dergelijk voedsel in het lichaam te verwerken zonder suikertoename, zijn 2 eenheden insuline nodig.

De dagelijkse norm van XE voor mensen:

 • werk gerelateerd aan fysieke activiteit – 25;
 • zittend werk – 20;
 • diabetici – 15;
 • met obesitas – 10.

De voordelen en nadelen van het eten van watermeloen voor diabetici

Insuline is nodig voor diabetes type 1Watermeloen is een dieetproduct dat tot 10% suiker bevat. De samenstelling van suikers wordt echter voornamelijk vertegenwoordigd door fructose en wordt afgebroken zonder de deelname van insuline. De beperkte opname van zoete bessen in het menu is gunstig, omdat het lichaam wordt gevoed met mineralen, foliumzuur en andere belangrijke elementen. Het tegelijkertijd drinken van een grote portie watermeloen kan een verhoging van de bloedsuikerspiegel veroorzaken. En overtollige fructose wordt opgeslagen als vet..

Als u watermeloen in uw dieet wilt opnemen, moet u uw arts raadplegen. Voor de balans van XE en GI wordt het dieet een tijdje herzien, andere producten worden uitgesloten.

In dit geval wordt 135 g watermeloen beschouwd als gelijk aan 1 XE, 40 Kcal en heeft een GI van 75. Dit betekent dat het gebruik van watermeloen de bloedsuikerspiegel met 75% verhoogt, en het moet in kleine porties worden gegeten, elk 200 g en tot 4 keer per dag. Dit geldt alleen voor type 1 diabetici..

Alle soorten fruit en bessen kunnen in beperkte hoeveelheden worden geconsumeerdVoor niet-insulineafhankelijke patiënten mag je niet meer dan 200 g watermeloen per dag consumeren, terwijl het beter is om het met brood te eten. Een belangrijke indicator voor degenen die hun gewicht in de gaten houden, is de hoge GI van de watermeloen. Dit spreekt van de snelle assimilatie van het product en het bijbehorende hongergevoel. De patiënt kan stress ontwikkelen door het beperken van de voedselinname. Daarom is watermeloen bij diabetes mellitus type 2 een zorgwekkend voedsel. Bestrijd overgewicht, inclusief watermeloen in het dieet, diabetes type 2 kan dat niet.

Onderzoek heeft aangetoond dat fructose niet ongevaarlijk is. Het consumeren van meer dan 90 g per dag veroorzaakt zwaarlijvigheid en de constante aanwezigheid ervan in de voeding kan diabetes type 2 veroorzaken. Deze mensen hebben meer eetlust, wat leidt tot overgewicht..

Iedereen kan een klein stukje watermeloen betalenFructose in een dagelijkse inname van 800 gram hoeft niet te worden gesplitst. Dit betekent dat 40 gram fructose op basis van XE geen 8 eenheden insuline nodig heeft. Tegelijkertijd ontvangt het lichaam nuttige stoffen uit de pulp en is het het meest bruikbare product van zomergroenten en fruit. Een grote hoeveelheid fructose bedreigt echter het tegenovergestelde fenomeen – obesitas, problemen met hartactiviteit. Dat blijkt uit recent onderzoek van wetenschappers..

De gunstige eigenschappen van watermeloenpulp zijn:

 • diuretica;
 • verwijdert cholesterol;
 • versterkt het hart en de lever;
 • verbetert de hematopoëse en de vloeistofcirculatie door de slagaders en aders;
 • reinigt de lever van obesitas;
 • reinigt afzettingen op gewrichten en atherosclerose.

De verzadiging van de pulp met 14 elementen die nodig zijn voor het functioneren van alle lichaamssystemen, maakt het gebruik van minder vervangende medicijnen mogelijk. Magnesium aanwezig in de bes is van vitaal belang voor de patiënt. Het kalmeert stress, verbetert de hartfunctie en stopt de afzetting van zouten in de vorm van stenen. Het bevordert ook de eliminatie van cholesterol..

Met diabetes kun je alleen verse watermeloenKunnen diabetici verwerkte producten van watermeloen eten? Juist door de geconcentreerde samenstelling van suikers kun je geen sap drinken. Het gebruik van nardek- of watermeloenhoning is gecontra-indiceerd. Dit bewerkte product bevat 90% suikers. Watermeloenolie in het dieet van patiënten is welkom. In dit geval moet het product ongeraffineerd zijn, eerst koud geperst.

Een ongeneeslijke ernstige ziekte dicteert het voedingsprogramma, maar het lichaam moet de nodige stoffen krijgen. Het menu kan gewijzigd worden, maar houd daarbij rekening met het advies van een voedingsdeskundige.

Watermeloen voor diabetes – video

Adblock
detector