Kan een zogende moeder meloen in haar dieet introduceren?

Voor een zogende moeder is in de eerste plaats de gezondheid van de baby belangrijk. Zwangerschap en vooral de daaropvolgende geboorte van een kind veranderen het leven van een vrouw radicaal. Vanaf nu is alles, te beginnen met de dagelijkse routine, eindigend met de keuze van voedsel, onderworpen aan de belangen van de kleine persoon..

Als de eerste veranderingen in het dieet enkele maanden vóór de bevalling plaatsvinden, moet de zogende vrouw daarna haar voorkeuren afstemmen op de veiligheid van het kind, omdat via melk gifstoffen en allergenen zijn lichaam kunnen binnendringen.

Een zogende moeder staat onbewust voor een ernstig probleem, omdat haar voedsel zo gevarieerd en nuttig mogelijk moet zijn, maar geen gevaar mag vormen voor de baby die van haar afhankelijk is.

Kan meloen borstvoeding krijgen??

Het is onwenselijk om meloen te consumeren vanaf de eerste maanden na de geboorte van een kind. De zomer is de moeilijkste tijd om de verleiding te weerstaan ​​en niet te smullen van aromatische vruchten en bessen, waarvan vele een potentieel gevaar kunnen vormen voor een baby. Meloen is geen uitzondering. Met veel nuttige eigenschappen bevat fruit veel suikers en vezels en kan het ook allergische reacties veroorzaken.

Daarom zijn artsen op hun hoede voor dit product in de voeding van zowel zwangere vrouwen als vrouwen die onlangs zijn bevallen. En op de vraag “Is het mogelijk om een ​​meloen te eten voor een zogende moeder?” artsen vinden het soms moeilijk om een ​​definitief antwoord te geven. Om dit probleem te begrijpen, moet u alle positieve eigenschappen van het fruit evalueren en vergelijken met de bestaande risico’s..

Risico’s van het eten van meloen voor een zogende moeder

Er zijn strikte beperkingen op de consumptie van meloenen na de bevalling.De nadelen van meloenen bij borstvoeding kunnen worden overwogen:

 • een verhoogd gehalte aan koolhydraten, die via moedermelk de vorming van gassen in het spijsverteringsstelsel van de baby kunnen veroorzaken en pijnlijke koliek kunnen veroorzaken;
 • het vermogen van meloen om voedselallergiesymptomen te veroorzaken bij zowel de moeder als de baby die borstvoeding krijgt, resulterend in huiduitslag en zwelling, rhinitis, kortademigheid en jeuk.

In dit opzicht is het beter om op te passen en de zogende moeder eet de meloen niet, tenminste niet totdat het kind drie maanden oud is en zijn immuniteit niet een beetje sterker wordt. Meloen is vooral gevaarlijk voor baby’s bij wie een of beide ouders vatbaar zijn voor voedselallergieën, zelfs voor andere soorten voedsel. Bij dergelijke kinderen komen acute reacties van het lichaam op blootstelling aan allergenen vaker voor dan bij baby’s van gezonde paren..

Bovendien mag een moeder die geïnteresseerd is in de vraag of het mogelijk is om een ​​meloen borstvoeding te geven, niet vergeten dat haar eigen gezondheid kan worden ondermijnd als bij haar een van de volgende ziekten wordt vastgesteld:

 • suikerziekte;
 • gastritis in de acute fase;
 • maagzweer.

Zelfs met occasionele indigestie, waar mensen in het gewone leven weinig belang aan hechten, kan een meloen bij een zogende moeder complicaties en langdurige diarree veroorzaken, wat zowel het welzijn als de kwaliteit van de melk en de gezondheid van de baby beïnvloedt..

Voordelen van meloen voor borstvoeding

Meloen bevat veel vitamines die nodig zijn om de gezondheid na de bevalling te herstellen.Als er geen contra-indicaties zijn en artsen geen reden zien om een ​​zogende moeder in een meloen te weigeren, kun je je niet alleen herinneren aan de uitstekende smaak van honingvruchten, maar ook aan de voordelen die ze kunnen bieden voor zowel de vrouw als de baby.

Meloen is een vrucht die het volgende bevat:

 • een grote hoeveelheid foliumzuur, wat zo belangrijk is tijdens zwangerschap en voeding;
 • veel andere vitamines zoals ascorbinezuur en bètacaroteen;
 • plantaardige eiwitten en organische zuren, mineralen en pectines;
 • verteerbare suiker, die helpt om snel de kracht te herstellen die een jonge moeder nodig heeft;
 • vezels, die de darmfunctie bevorderen, gifstoffen verwijderen en overtollig cholesterol verwijderen;
 • ijzer en kalium, die het lichaam ondersteunen tegen de dreiging van bloedarmoede, hart- en vaatziekten, overmatige belasting van de lever, nieren en gewrichten.

Aan de positieve kant kan meloen bij een zogende moeder een verhoogde productie van moedermelk veroorzaken..

Het goed georganiseerde werk van het lichaam en het goede humeur van de moeder zijn de sleutel tot de snelle groei en ontwikkeling van het kind, daarom is het mogelijk om met mate en onder toezicht van een arts een meloen te eten tijdens de borstvoeding. Inderdaad, naast de genoemde voordelen, heeft rijpe pulp een mild diuretisch effect en reinigt het het lichaam onmerkbaar van schadelijke ophopingen en bestrijdt het oedeem..

Wanneer en hoe je meloen kunt eten als je borstvoeding geeft??

In kleine hoeveelheden kan een jonge moeder alle groenten en fruit consumeren.Wanneer u een sappige vrucht in plakjes snijdt, is het belangrijk om te onthouden dat het beter is om eenvoudige regels te volgen om onaangename gevolgen te voorkomen bij het eten van meloen:

 1. Meloen moet rijp, van hoge kwaliteit en niet koud zijn, om het maagslijmvlies niet te irriteren wanneer het in het spijsverteringsstelsel komt. Om vergiftiging te voorkomen, is het niet nodig dat een zogende moeder een meloen eet, van tevoren gesneden en tijd heeft om in de koelkast te gaan liggen.
 2. Voor gebruik wordt de meloen gewassen met een washandje of een dikke spons in stromend water en vervolgens gedroogd met een zacht servet..
 3. Je kunt een meloen niet op een lege maag of ‘s nachts eten, in dit geval kunnen onaangename gewaarwordingen in de maag niet worden vermeden.
 4. Vermijd het eten van meloen met voedsel zoals rogge- en tarwebrood, gebak, melk en room, vet vlees en vis..
 5. Als zelfstandig dessert worden meloenen, ook meloenen, tussen de hoofdmaaltijden gegeten, bijvoorbeeld na het ontbijt of de lunch als lichte snack..

En op welk tijdstip van de dag is het beter om een ​​meloen te eten?

Bekijk de reacties van je baby na het eten van fruit en groentenOmdat het voor een jonge moeder belangrijk is om niet alleen de reactie van haar lichaam op de introductie van een nieuw product, maar ook van een babyproduct te zien, is het redelijk om ‘s ochtends een schijfje meloen te eten. In dit geval zal de baby de hele tijd onder toezicht staan ​​en zullen eventuele alarmerende symptomen niet onopgemerkt blijven..

Als er roodheid op het gezicht van de baby verschijnt, een loopneus begint of andere tekenen van een allergische reactie verschijnen, kan de moeder zich snel tot specialisten wenden voor hulp en noodmaatregelen nemen. Vanzelfsprekend, in dit geval, zoals in een situatie waarin het welzijn van de vrouw verslechtert, is het antwoord op de vraag: “Is het mogelijk voor een zogende moeder om een ​​meloen te hebben?”.

Bij het eerste teken van allergie of voedselvergiftiging is het uiterst belangrijk om onmiddellijk medische hulp in te roepen en gevaarlijke stoffen zo snel mogelijk uit het lichaam te verwijderen..

's Ochtends 200 gram meloen eten kan geen kwaadBovendien kunnen de suikers die erin zitten geen energiebron worden die nodig is voor een vrouw, maar op de taille worden afgezet. En de vertering van vezels duurt enkele uren, dus een klein stukje meloen dat ‘s nachts wordt gegeten, kan een vrouw een goede nachtrust ontnemen..

Als de baby geen negatieve reactie heeft op een nieuw product in het menu van de zogende moeder, kun je de meloen niet één plak per keer eten, maar de hoeveelheid geleidelijk verhogen tot 2-3, waarbij je constant het welzijn van de baby in de gaten houdt. De maximale dagelijkse portie meloen mag meestal niet hoger zijn dan 250-300 gram, maar ook hier, om acute reacties van het lichaam te voorkomen, is het beter om vooraf met uw arts te overleggen..

Video over de voeding van mama tijdens borstvoeding

Adblock
detector