Kan een zogende moeder ananas eten? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Ananas heeft veel voedingsstoffen Moedermelk is de ideale voeding voor een snelgroeiende en zich ontwikkelende baby. De melk van een vrouw bevat stoffen die niet alleen nodig zijn om kracht te behouden, maar ook om de vitale systemen van het lichaam van het kind te vormen. Niet alleen zijn de componenten van melk licht verteerbaar, dankzij borstvoeding wordt de baby betrouwbaar beschermd tegen infectie- en ontstekingsziekten, de ontwikkeling van zijn psyche is efficiënter.

Aangezien de baby volledig afhankelijk is van het ontvangen van moedermelk, moet de moeder op dit moment haar menu zoveel mogelijk diversifiëren, inclusief alle groepen nuttige voedingsmiddelen, vooral die rijk aan vitamines en micro-elementen. Deze omvatten een verscheidenheid aan fruit.

In dit verband hebben vrouwen vaak een vraag: “Is het mogelijk voor een zogende moeder om ananas te hebben?” Hoe nuttig deze vrucht is en niet zal leiden tot het gebruik ervan tot ongewenste gevolgen??

De samenstelling van moedermelk is afhankelijk van het dieet

Moeders die borstvoeding geven, moeten voorzichtig zijn met het eten van ananas Hoe nuttig moedermelk zal zijn, hangt inderdaad grotendeels af van het dieet van de vrouw. En het caloriegehalte van gerechten tijdens borstvoeding moet enigszins worden verhoogd. Om de lactatie te verhogen, kunt u producten eten die helpen om aan de behoeften van het vrouwelijk lichaam te voldoen en die de hoeveelheid geproduceerde melk en de kwaliteit ervan beïnvloeden. Meestal moeten deze voedingsmiddelen ijzer en jodium, zink en magnesium bevatten, de belangrijkste groepen vitamines en aminozuren, biotine en andere verbindingen.

Met alle wens om een ​​breed scala aan voedingsmiddelen en gerechten in het dieet op te nemen, vergeten jonge moeders soms het belangrijkste – gezondheid. Maar de tafel van een zogende moeder moet absoluut veilig zijn voor de vrouw zelf, en vooral voor de baby. Alles wat de moeder eet, wordt weerspiegeld in het welzijn van de baby..

En zelfs extreem gezonde producten kunnen een bron van ernstig gevaar worden als ze zonder mate en voorzichtigheid worden geconsumeerd..

Een beperkte hoeveelheid ananas kan geen kwaadArtsen benadrukken voortdurend dat zowel zwangere als zogende vrouwen dringend groenten en fruit nodig hebben. Maar over de opname van exotisch fruit in het dieet, waaronder ananas, waar veel moeders die borstvoeding geven, van houden, laaien de heetste geschillen op en worden de meest voorkomende vragen gesteld..

Voordelen van ananas voor borstvoeding

Vrouwen hebben ananas nodig om gezond te blijvenAnanas wordt gewaardeerd om zijn sappigheid, originele zoetzure smaak, helder aroma en een overvloed aan voedingsstoffen in het lichtgele vruchtvlees.

Volgens biochemische studies is 100 gram geschild vers fruitpulp goed voor:

  • 0,4 gram eiwit;
  • 86 gram water;
  • 11,5 gram koolhydraten;
  • 0,4 gram vezels.

Ananas is extreem rijk aan ascorbinezuur, ze bevatten bètacaroteen, vitamine B1, B2, B12 en PP, waardevolle macro- en micro-elementen, evenals veel zuren, aromatische en essentiële oliën.

Het lijkt erop dat een dergelijk product zeker moet worden opgenomen in het menu van moeders die borstvoeding geven, maar kinderartsen en voedingsdeskundigen zijn niet zo optimistisch. Dus waar is ananas goed voor tijdens het geven van borstvoeding? En hoe deze exotische vrucht de gezondheid van moeder en baby kan schaden?

Ananas kan alleen door een zogende moeder worden geconsumeerd na de introductie van aanvullende voeding aan de baby.Naast het feit dat verse ananas een uitstekende bron van vitamine C is, die helpt om de toon en prestaties te behouden en het lichaam te beschermen tegen externe factoren, maakt het gebruik van pulp het volgende mogelijk:

  • de viscositeit van het bloed verlagen, waardoor het risico op trombose en spataderen wordt verminderd;
  • de kwaliteit van bloedvaten en het werk van het gehele cardiovasculaire systeem verbeteren;
  • voorkomen of aanzienlijk verminderen van de ophoping van cholesterol;
  • effectief oedeem verwijderen en voorkomen dat ze in de toekomst verschijnen;
  • gewrichts- en spierpijn verminderen.

Tegelijkertijd hoeft een vrouw die tijdens de borstvoeding ananas gebruikt niet bang te zijn voor haar eigen gewicht, want het vruchtvlees van een rijpe ananas bevat slechts 48 kcal per 100 gram.

Als bron van essentiële zuren en vitamines heeft ananas een gunstig effect op de beschermende functies van het lichaam en stimuleert het het immuunsysteem zachtjes. Daarom is het gebruik van het fruit vooral nuttig in het koude seizoen en buiten het seizoen..

Ananas is nodig om de gezondheid na de bevalling te herstellenNa de bevalling ervaren veel moeders nerveuze spanning, frequente stemmingswisselingen en tekenen van een dreigende depressie. Ananas, dat kalium bevat, dat de zuurstoftoevoer naar de hersenen verbetert, kan helpen bij het wegwerken van dergelijke onaangename symptomen bij een zogende vrouw. Bovendien versterkt het vruchtvlees van de exotische vrucht het hart, verlicht het chronische vermoeidheid en stimuleert het de aanmaak van serotonine..

Dankzij een kleine hoeveelheid ananas in het menu kun je de spijsvertering verbeteren en snel gifstoffen en overtollig vocht kwijtraken.

Zijn ingeblikte ananas op siroop goed voor moeders die borstvoeding geven??

Ananas uit blik mag niet worden geconsumeerd tijdens het geven van borstvoedingMaar op de vraag: “Is het mogelijk voor een zogende moeder om ananas in blik te hebben?”, zou een ondubbelzinnig negatief antwoord moeten volgen. Hoewel de sappigheid en het uiterlijk van het product in een kleurrijke pot worden bewaard, gaan de meeste heilzame eigenschappen van het vruchtvlees van vers fruit onherstelbaar verloren..

Als gevolg van warmtebehandeling valt ascorbinezuur, de belangrijkste vitamine in ananas, uiteen..

Aangezien sommige onrijpe vruchten soms worden gebruikt voor de productie van industrieel ingeblikt voedsel, is er noodzakelijkerwijs veel suiker in het recept aanwezig om ze smaak en langdurige opslag van het product te geven. Dit betekent dat het caloriegehalte van ingeblikt fruit dramatisch toeneemt. Bovendien bevat de siroop kunstmatige conserveermiddelen, smaakversterkers en zelfs kleurstoffen die ananas in blik niet alleen nutteloos maken voor een zogende moeder, maar ook schadelijk..

Waarom ananas schadelijk is voor een zogende moeder en haar baby?

Bij het eten van ananas is het noodzakelijk om de reactie van het lichaam van het kind te observerenAllereerst kan ananas bij een zogende moeder een ernstige allergische reactie of tekenen van voedselintolerantie veroorzaken die enkele dagen na consumptie verschijnen..

Als het lichaam van een vrouw snel en levendig reageert op een allergeen, zien artsen bij kinderen een vertraagd en soms volledig verborgen verloop van een progressief proces dat veel organen en weefsels bedekt..

Een allergische reactie op ananas omvat de luchtwegen, het spijsverteringsstelsel en het zenuwstelsel, uit zich in irritatie en jeuk van de huid, roodheid en zwelling van de slijmvliezen, ademhalings- en slikproblemen, spijsverterings- en ademhalingsstoornissen. Kinderen met allergieën zijn overdreven prikkelbaar, eten slecht en slapen slecht. Dit maakt geen einde aan de negatieve impact van ananas op de gezondheid van een zogende moeder..

Vers fruit is rijk aan zuren die de conditie van het tandglazuur negatief kunnen beïnvloeden en ongemak kunnen veroorzaken met verhoogde zuurgraad in het maagdarmkanaal.

Dus is ananas oké voor een zogende moeder? Geen enkele specialist zal het op zich nemen om een ​​duidelijk en ondubbelzinnig antwoord op deze vraag te geven, aangezien alle vrouwen en hun kinderen hun eigen aanleg en kenmerken van het lichaam hebben..

Als er geen individuele intolerantie is, zal ananas in beperkte hoeveelheden alleen maar profiterenAls de aanstaande moeder vóór de bevalling dit product regelmatig heeft geconsumeerd, zonder enige negatieve gevolgen te merken, is het duidelijk dat ananas kan worden gegeten tijdens de borstvoeding, met inachtneming van strikte maatregelen en voorzichtigheid. In het geval dat het vruchtvlees van een exotisch fruit een nieuw product is voor een vrouw, is het beter om het proeven uit te stellen totdat de baby zelfstandig begint te eten..

Wat kan een zogende moeder eten – video