Is het zwempak giftig of niet? Laten we het uitzoeken

het zwempak is giftig of niet Vaak vind je rond de vijvers een bijzondere zwemplant. Let op de schoonheid van oranje en gele bloemen in de vorm van een bal, je moet weten of het zwempak giftig is of niet. Deze plant wordt sinds de oudheid zeer gewaardeerd door genezers en genezers en wordt in de volksgeneeskunde gebruikt voor de behandeling van vele ziekten..

Beschrijving van de plant

representatief boterbloem Europees zwempak De bader is een vertegenwoordiger van boterbloemen, een overblijvend kruid dat in natuurlijke omstandigheden kan worden gevonden. De naam komt van de voorkeurshabitat – natte grond. Soms is een zwempak te vinden in weilanden, maar vaker aan de oevers van stuwmeren..

De hoogte van een even stengel – van ½ tot 1 meter is de vorm van de plant vrij compact. De bladeren zijn gekrabd, de bloemen zijn bolvormig. De grootte van de bloembeker kan een diameter van maximaal 10 cm bereiken.

badpak aziatischEr zijn meer dan 20 soorten die qua uiterlijk verschillen, maar een vergelijkbare samenstelling hebben. De vraag of het zwempak giftig is of niet, hangt samen met het gehalte aan gifstoffen in de plant..

Je kunt een zwempak voor decoratieve doeleinden laten groeien, zonder tot 10 jaar van één plek te herplanten.

Welke eigenschappen heeft een badpak?

bloeiend badpakveld

Het zwempak bevat giftige en nuttige stoffen:

 • flavonoïden;
 • fenolcarbonzuren;
 • saproninen;
 • vitamine C;
 • coumarines;
 • vaste oliën;
 • lipase;
 • choline en anderen.

De officiële geneeskunde heeft de geneeskrachtige eigenschappen van de plant nog niet volledig bestudeerd. Onderzoek gaat momenteel door, vooral met betrekking tot het antitumoreffect van de plant.

Het badpak wordt in de volksgeneeskunde gebruikt voor de volgende pathologieën:

 • diarree;
 • leverziekte;
 • nierpathologie;
 • kookt;
 • zwelling;
 • waterzucht;
 • epilepsie;
 • schurft;
 • menstruatie onregelmatigheden.

zwembroek wortelsAfkooksels, infusies en zalven op basis van een badpak worden gebruikt in volksrecepten. Het kruid wordt ook gebruikt in de diergeneeskunde.

Het gehalte aan giftige stoffen in de wortels vereist een zorgvuldige houding, omdat het zwempak het zenuwstelsel kan aantasten. In dit opzicht is het wortelgedeelte niet onderhevig aan oogst en gebruik..

Hoe het zwempak wordt bewaard

zwempak met plantenstructuurVerzamel het badpak in een natuurlijke omgeving langs de oevers van rivieren in streken met een gematigd klimaat. Grondstoffen worden midden in de zomer geoogst, op een moment dat het badpak begint te bloeien. Een goede verzameling en juiste opslag zullen de geneeskrachtige eigenschappen van het zwempak behouden.

Bladeren, stengels en bloemen worden geoogst. Wortels zonder ervaring in het gebruik van gras zijn het oogsten niet waard.

Nadat de grondstoffen zijn verzameld, moeten deze worden gedroogd. Hiervoor worden de planten op dik doek of papier gelegd. Optimaal – natuurlijk drogen – buiten.

voorbereidingstijd turnpakjeEen goed gedroogd zwempak wordt in papieren dozen of stoffen zakken gedaan. Bewaar droog gras met goede luchttoegang in de schaduw.

Sommige soorten zwemkleding staan ​​​​vermeld in het Rode Boek en kunnen niet worden aangeschaft..

Toepassing in de traditionele geneeskunde

Door de giftigheid van het badpak kan het bovengrondse deel van de plant worden gebruikt voor medicinale doeleinden, die op de juiste manier moeten worden verzameld en gedroogd. Kookrecepten zijn afhankelijk van de aard van de ziekte en de wijze van consumptie..

Aambei recept

badpak tegen aambeienHet gebruik van een Aziatisch badpak thuis voor baden en lotions kan de toestand van de patiënt verlichten.

Om de bouillon te bereiden heb je nodig:

 1. Giet 1 eetlepel in een vuurvaste container. ik. droge component.
 2. Giet er 1 kop kokend water over.
 3. Blijf nog 5 minuten koken.
 4. Haal de bouillon van het vuur.
 5. Isoleer de container met een deken of badstof.
 6. Aandringen 60 minuten.
 7. Deformatie.

Nadat de bouillon is afgekoeld, kan deze 3-4 keer per dag worden gebruikt. Duur van de behandeling – totdat de exacerbatie is verholpen.

Voor de behandeling van aambeien worden ook de geneeskrachtige eigenschappen van aardappelen, calendula en andere planten gebruikt.

Recept voor wondgenezing

gedroogd badpakVoor de behandeling van wonden en abcessen in de zomer is het mogelijk om vers gesneden bikinibladeren te gebruiken. In andere periodes van het jaar kunt u een aftreksel van gedroogde kruiden gebruiken..

Kookprocedure:

 1. Giet 1 theelepel in het voorbereide vat. gedroogd kruid.
 2. Schenk er 1 glas gekookt water bij.
 3. Dring 2 uur aan.
 4. Deformatie.
 5. Koele tot warme temperatuur.

Om ontstekingen te verlichten, is het noodzakelijk om in bouillon gedrenkte tampons aan te brengen. Het wordt aanbevolen om er een verband op aan te brengen. Het is beter om de manipulatie voor het slapengaan uit te voeren. Bloedende wonden worden ook behandeld met weegbreebladeren, kool.

Kook Healing Recept

badpak voor kookbehandelingVan een fris zwempak kun je ook een zalf bereiden voor steenpuisten. Hiervoor wordt gehakseld gras in gelijke verhoudingen gecombineerd met vet. Bovendien kan de samenstelling worden verrijkt met een kleine hoeveelheid honing. Alle componenten worden grondig gemengd en aangebracht in de vorm van een kompres.

Contra-indicaties voor gebruik

er zijn contra-indicaties voor gebruik

Het gebruik van volksrecepten op basis van deze plant heeft een aantal contra-indicaties:

 • zwangerschap;
 • borstvoeding;
 • individuele intolerantie;
 • allergie.

Als u twijfelt of een zwempak voor de behandeling kan worden gebruikt, dient u uw arts te raadplegen..

het badpak staat in bloeiNu weten we het antwoord op de vraag “Is het zwempak giftig of niet?” Dit geeft ons de mogelijkheid om de plant correct te gebruiken om onszelf en geliefden niet te schaden. Kies bij het oogsten van grondstoffen alleen gezonde planten en voorkom dat giftige paarden in de collectie komen..

De prinses uit het bosbadpak – video

Adblock
detector