Hoe nuttig is ananas voor gewichtsverlies?

Ananas heeft voordelen voor het lichaam met mate Een strak slank lichaam is tegenwoordig niet alleen een van de criteria voor schoonheid, maar ook een teken van gezondheid, jeugdigheid en activiteit. Vrouwen en mannen van alle leeftijden gebruiken graag allerlei middelen om af te vallen. In termen van populariteit neemt ananas terecht een van de eerste plaatsen in onder natuurlijke producten die helpen om af te vallen..

Welke stoffen in de samenstelling van de vrucht kunnen het menselijk lichaam aantasten en wat is het effect van ananas op de gezondheid?

Samenstelling en voedingswaarde van ananas

Ananaspulp heeft een uitstekende set vitamines De aandacht van voedingsdeskundigen voor vers ananasfruit is te danken aan de biochemische samenstelling van deze inwoner van Zuid-Amerika. Volgens uitgebreid onderzoek bevat het vruchtvlees van een rijpe vrucht een aantal vitamines, waaronder ascorbinezuur de duidelijke leider is. Het gehalte aan vitamine C in ananas bereikt 50 mg per 100 gram geschilde pulp. Daarnaast zijn bètacaroteen, vitamine PP en een aantal B-vitamines aanwezig..

Van de macro- en micro-elementen in ananas voor de gezondheid zijn jodium, ijzer en calcium, kalium, zink en magnesium, mangaan en koper van bijzonder belang. Dankzij deze stoffen wordt fruit uit verre zuidelijke landen een goede preventieve maatregel tegen het risico op atherosclerose en hartaandoeningen, trombose en seizoensgebonden aandoeningen van de luchtwegen. Hypertensieve patiënten zetten ananas op het menu als een bloeddrukverlagend product. Maar voor wie wil afvallen, is ananas interessant voor andere kwaliteiten..

Allereerst is het het lage caloriegehalte van ananas, omdat 100 pulp het lichaam slechts 48 kcal kan geven..

Tegelijkertijd bevat zo’n plak vrijwel geen vet. En de waarde van ananas voor het menselijk lichaam is:

  • van 0,4 gram eiwitten;
  • van een kleine hoeveelheid as en voedingsvezels;
  • van 11,5 gram koolhydraten, waarvan de meeste sucrose en fructose zijn;
  • vanaf 85,5 gram water.

Zoals je kunt zien, is de voedingswaarde van ananas ook laag. De smaak van het fruit wordt bepaald door de organische zuren, essentiële en aromatische oliën in het vruchtvlees en het vrij hoge suikergehalte in het rijpe fruit.

Er zit geen vet in ananasOngeveer 20 jaar geleden ontdekten en bestudeerden wetenschappers een complex van plantaardige enzymen, bromelaïne genaamd, in de pulp van ananas. Deze naam is gekozen ter ere van de naam van de hele bromeliafamilie, waartoe de ananas behoort. Het unieke van deze enzymen bleek te zijn dat onder hun werking de spijsverteringsprocessen in het lichaam werden geactiveerd, de afbraak van vetten, eiwitten en koolhydraten verbeterde en een persoon, zonder ernstige lichamelijke inspanning, begon af te vallen.

Ananas eten terwijl je afvalt, helpt het lichaam te vullen met vitaminesDe ontdekking van wetenschappers veroorzaakte een echte hype rond ananas en gewichtsverlies met zijn hulp, en allerlei diëten op basis van het gebruik van fruit worden nog steeds als het populairst beschouwd..

Maar is het de moeite waard om ananas als wondermiddel te behandelen? Is het mogelijk om af te vallen door fruit te eten en hoe het ananasdieet je gezondheid beïnvloedt??

Afvallen met ananas: voordelen en mogelijke risico’s

Ananas is opgenomen in het dieet, samen met ander fruit en bessen.Als je de beloften van sommige bronnen gelooft, doet de bromelaïne in ananas wonderen, letterlijk “verbrandend” lichaamsvet. In feite is de situatie enigszins anders. Inderdaad, de enzymen die aanwezig zijn in de ananaspulp hebben een effect op de spijsvertering. Maar de meeste bromelaïne zit niet in het sappige vruchtvlees, maar in de taaie, vezelige kern, die praktisch een verlengstuk is van de stengel die door de vrucht heen groeit. Het is dit deel dat niet in voedsel wordt gebruikt, maar wordt weggegooid..

Wat betreft de ananas zelf, om gedurende de dag 500-1000 gram af te vallen, moet je een vastendag regelen, waarop je ongeveer anderhalve kilo pulp mag eten, weggespoeld met kruidenthee of water . Naast ananas, gegeten in drie of vier doses, mag per dag een liter sap van deze vrucht worden gedronken..

Maar gewichtsverlies wordt in dit geval niet bereikt door de werking van bromelaïne, maar door de milde laxerende en diuretische eigenschappen die natuurlijk zijn voor fruit. En het is onmogelijk om langer dan 2-3 dagen aan zo’n dieet te houden, anders zal de ananas die een paar kilo’s aan gezondheid heeft bespaard, een negatief cijfer achterlaten.

Een langdurig dieet op basis van ananas kan een ernstige fout zijn die de spijsvertering, de stofwisseling en zelfs ziekten bedreigt..

Een vrucht die wordt gekenmerkt door een hoog zuurgehalte en die het maagdarmkanaal binnendringt, veroorzaakt onvermijdelijke irritatie.

Bij een verhoogde zuurgraad van de maag mag ananas niet worden geconsumeerd.Als een persoon die ananas gebruikt voor gewichtsverlies lijdt aan gastritis met een hoge zuurgraad, maagzweren of vatbaar is voor deze aandoeningen, kan de vrucht de aandoening verergeren en verergeren. Soortgelijke problemen zullen optreden bij pancreatitis of cholecystitis..

Zuren, bij het constante gebruik van grote hoeveelheden ananassap en vruchtvlees, hebben ook effect op de conditie van het tandglazuur..

Helaas houdt de lijst met risico’s van een exotisch fruitdieet daar niet op. Ananas is een helder en gevaarlijk allergeen. Vergeet dit niet als wordt besloten om het fruit te gebruiken in het dieet van een vastendag of voor een lang dieet. Als verse ananas voor gewichtsverlies met een redelijke aanpak nog steeds kan en moet worden gebruikt, dan zal de vaak aanbevolen alcoholische tinctuur op het vruchtvlees niets anders dan schade toebrengen.

Gebakken ananasIn een poging om de “wonderbaarlijke” kracht van de vrucht te voelen, worden velen aangetrokken door het lage caloriegehalte en de aanwezigheid van ananasvezels, die gifstoffen en andere afzettingen uit het spijsverteringsstelsel verwijderen. In feite bevinden de meeste voedingsvezels, zoals bromelaïne, zich in de kern van de vrucht en in het vruchtvlees is hun gehalte niet meer dan een fractie van een procent..

Droge ananasAls je op zoek bent naar de voordelen van ananasvezels, dan is het beter om gedroogd fruit te proberen. Het is alleen belangrijk om de siroopgekookte en gedroogde plakjes, die meer op gekonfijt fruit lijken, niet te verwarren met natuurlijke ringen en plakjes zonder toegevoegde suiker..

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je niet afvallen met ananas in blik, dat wil zeggen ingeblikt op eigen sap of op siroop. De mineralen en vitamines in vers fruit in een dergelijk product worden bijna volledig vernietigd door de werking van hoge temperaturen en conserveermiddelen. Daarom is dergelijk ingeblikt ananasvoedsel volkomen nutteloos voor de gezondheid..

Hoe om gewicht te verliezen met ananas

Gevulde ananasMet een massa tegenstrijdige informatie en zeer reële contra-indicaties, zullen ananassen je nog steeds helpen om af te vallen. Alleen hiervoor moet je ze met een kern eten. Bij rijpe, hoogwaardige vruchten die op de plantage een eetbare staat hebben bereikt, is het centrale deel niet te grof en dik. Als je een schijfje ananas voor de maaltijd eet, zal dit helpen voorkomen dat je tijdens de hoofdmaaltijd passeert, en een portie fruit als dessert zal het voedsel echt helpen sneller te verteren. Maar alles is goed met mate!

De aanbevelingen om ‘s nachts ananas te eten, moeten met de nodige voorzichtigheid worden behandeld, omdat de vrucht het werk van de maag en darmen vereist, wat betekent dat de nachtrust onvoldoende zal zijn..

Dessert met ananasAls u fit wilt blijven of een beetje wilt afvallen met ananas, kan hun vruchtvlees worden opgenomen in het dieet, wat bijdraagt ​​aan uw favoriete gerechten, en niet te vergeten de compatibiliteit van bepaalde producten. De lage voedingswaarde van ananas heeft geen invloed op het caloriegehalte van voedsel, maar de smaak van het gerecht zal nieuw en onvergetelijk zijn..

In dit geval is het beter om sappige pulp niet te combineren met vet vlees, zetmeelrijke of meelproducten, maar toe te voegen aan zuivel- en groentegerechten in de voeding, te combineren met granen of noten. Ideaal is bijvoorbeeld een combinatie van zilvervliesrijst, ananas en eiwitrijke zeevruchten. Als zo’n gerecht op smaak is gebracht met kruiden en verrijkt met sappige groenten, zal elke fijnproever een gezond dieet waarderen en accepteren. In plaats van garnalen kun je ook magere zeevis of kipfilet gebruiken.

Ananasdessert met kiwi en luchtig zure roomschuim is niet minder nuttig voor de gezondheid. Je kunt het gerecht versieren met notenkruimels. Bij alle gefermenteerde melkproducten, waaronder yoghurt en kwark, zullen ananassen een goede ondersteuning zijn voor het lichaam en zullen ze helpen om gewicht te verliezen..

Ananas voor gewichtsverlies – video

Adblock
detector