Hoe een van de elite bijenteeltproducten te nemen, sainfoin-honing voor gezondheidsverbetering?

hoe kan ik sainfoin-honing nemen? Honing is een waardevol en uniek product van het leven van bijen, aanbeden door miljoenen mensen in de wereld. Bloemen-, linde- en zoete klavervariëteiten zijn populair in Rusland. Maar wat is en hoe kan ik sint-jakobsschelpen nemen, weten maar weinigen?.

Wat is sainfoin-honing?

sainfoin honing plant bloeit Een nuttige delicatesse wordt verkregen uit het stuifmeel van sainfoin – een plant uit de peulvruchtenfamilie die voorkomt in Azië, Zuid-Europa, Afrika en de Kaukasus. Op het grondgebied van Rusland is het grootste deel van deze honingachtige plant geconcentreerd in Altai. De bloeiwijzen van de plant worden verzameld in aartjes of kwastjes. Er zijn witte, gele, lila, rode, roze kleuren. Verspreid een aangename, zoete geur waar bijen snel op reageren.

Het grote voordeel van een plant uit de peulvruchtenfamilie is de bloeitijd. Eind mei, begin juli onthult de honingplant zijn bloeiwijzen volledig. Op dit moment zijn alle andere bloemen die bijen aantrekken al vervaagd. Het resultaat is een puur, monofloraal product met een onnavolgbare frisse geur van rozen en een uitgesproken smaak..

verzamelen van nectar door bijenBijen verzamelen actief nectar van weiden waar sainfoin groeit. Ze worden vooral aangetrokken door de Siberische, Transkaukasische, zaaivariëteiten van deze vaste plant. Een gestreepte arbeider verzamelt voor steekpenningen (de periode van actieve oogst van nectar en honing) tot 6 kg stuifmeel van deze honingplant.

Sainfoin-honing in Europa en Noord-Amerika is al heel lang erg populair. Daar worden plantages van meerdere hectaren speciaal ingezaaid met sainfoin. Canada is de leider in de productie van dit type honing; de Toscaanse en Gita-variëteiten, respectievelijk geproduceerd in Italië en Frankrijk, worden beschouwd als elite-variëteiten van dit waardevolle product..

exquise delicatesse sainfoin honingSainfoin-honing wordt over de hele wereld gewaardeerd als een voortreffelijke delicatesse. Deze variëteit bevat de beste eigenschappen, nuttige eigenschappen, geweldige smaak en aroma van een zoet bijenteeltproduct. Het ras neemt een leidende positie in in de ranglijst van de gezondste honingproducten, het staat in de top vijf.

Sainfoin-honing is zeer gunstig in termen van productiviteit. Op één hectare land, ingezaaid met deze plant, kun je tot 500 kg elite, gezonde snoepjes krijgen. De samenstelling van sainfoin-honing is bijna identiek aan zoete klaver.

Het product is weinig bekend in Rusland. Feit is dat sainfoin in de meeste Russische regio’s vanwege de klimatologische omstandigheden geen tijd heeft om volledig te bloeien. Meestal wordt het kruidachtige gewas gebruikt voor veevoer..

Onderscheidende kenmerken van sainfoin-honing

natuurlijke heilbothoning

Esparcet-honing heeft enkele kenmerken die het onderscheiden van andere soorten zoete bijenteeltproducten:

 1. Fris, het is zeer vloeibaar, doorschijnend met een gouden of lichte smaragdgroene tint..
 2. De geur is geurig, licht, met hints van theeroos en groene kruiden.
 3. Verschilt in een bijzonder milde smaak, zoetheid zonder suikerachtigheid en bitterheid, die te vinden zijn in gewone honingsoorten.
 4. Onopvallende kruidensmaak.
 5. Kristallisatie begint een maand na het uitpompen, honing wordt geleidelijk fijnkorrelig, krijgt een witachtige kleur met een crème of roze tint.

De lekkernij wordt lange tijd op een koele plaats bewaard. Om de kwaliteit te behouden, stoppen ze het in een glazen of keramische container. Het jonge product wordt bewaard bij +15 graden, na het begin van de kristallisatie wordt het teruggebracht tot +6. Het is niet de moeite waard om een ​​waardevol product in te vriezen en te verwarmen, het verliest zijn geweldige smaak, aroma en enkele van zijn nuttige eigenschappen.

Voordelen en toepassingsmethoden

nuttige eigenschappen van sainfoin-honingDe samenstelling van honing bevat nuttige mineralen, vitamines, aminozuren, enzymen. Het is rijk aan een complex van vitamine B (B5, B2, B6, B9), ascorbinezuur, niacine, biotine. Het bevat jodium, mangaan, kalium, koper, calcium, fluor, ijzer, kobalt. Het product bevat 80% koolhydraten, dit zijn fruitsuiker en glucose. Calorische inhoud 310 kcal, wat de gemiddelde waarde is van bijenteeltproducten.

In een theelepel sainfoin-honing, gemiddeld 37 kcal, in een eetkamer – 110 kcal.

Vanwege de unieke chemische samenstelling van de delicatesse en zijn eigenschappen, heeft sainfoin-honing toepassing gevonden in de geneeskunde, cosmetologie en koken..

Regelmatig gedoseerd gebruik van een bijenteeltproduct heeft de volgende gunstige effecten op het menselijk lichaam:

 1. Verbetert de werking van het spijsverteringsstelsel, daarom wordt het aanbevolen in de aanwezigheid van gastritis, maagzweren.
 2. Heeft een ontstekingsremmend effect.
 3. Tonen en verbetert de toestand van het immuunsysteem.
 4. Verbetert de bloedconditie door het te verdunnen en de hemoglobinewaarden te normaliseren.
 5. Elimineert depressieve en angstige aandoeningen als gevolg van milde kalmerende werking.
 6. Verbetert metabolische processen.
 7. Bevordert de afvoer van overtollig vocht en het verwijderen van wallen, wat belangrijk is bij problemen met de nieren, het hart.
 8. Verlicht angst en vermoeidheid.
 9. Mobiliseert mentale en fysieke reserves van het lichaam.
 10. Verbetert de prestaties door de concentratie te verbeteren.
 11. Bevordert de regeneratie van de huid.

In de cosmetologie wordt sainfoin-honing gebruikt voor massage en verpakking. Het zit in crèmes, maskers voor haar en huid. De effectiviteit van een zoet bijenteeltproduct wordt versterkt door het te mengen met citroensap, glycerine, eigeel, zure room, havermout.

De delicatesse wordt ook actief gebruikt bij het koken. Vanwege zijn onopvallende zoetheid, aangenaam, subtiel aroma, wordt het toegevoegd aan desserts, dranken, vleesgerechten voor karamelisatie, aan sauzen.

Hoe sainfoin-honing te nemen?

hoe kan ik sainfoin-honing nemen?Veel mensen zijn gewend om honing als medicijn te gebruiken met hete thee of melk. Dit is niet helemaal correct, want door verwarmde sainfoin-honing te nemen, verliest een persoon de meeste voordelen ervan. Het is het beste om het product langzaam op te lossen. Dus ze worden behandeld voor verkoudheid, ziekten van de keel, bronchiën, maag, nieren. Nadat het product volledig op de tong is opgelost, kun je het drinken met thee of gewoon met warm water. Ze nemen dit medicijn drie keer per dag. Als er geen contra-indicaties zijn, kunt u het vaker doen. Maar het is belangrijk om het niet te overdrijven, zodat de behandeling geen problemen met de bloedsuikerspiegel veroorzaakt of allergieën veroorzaakt..

vloeibare honing sainfoinBij ontstekingsprocessen in de mondholte met een vloeibaar bijenteeltproduct wordt het tandvlees overvloedig gesmeerd of wordt er zoetheid aangebracht op weefselstrips, die vervolgens op de ontstoken plekken in de mond worden aangebracht. Bewaar tot de honing is opgelost. Bij gynaecologische en proctologische problemen wordt een tampon geïmpregneerd met honing en ingebracht in de vagina of in de anus.

Om de mannelijke kracht te herstellen, het uithoudingsvermogen te vergroten, problemen met de prostaatklier te elimineren, adviseren artsen om dezelfde hoeveelheid honing en wortelsap te mengen. Consumeer 40 gram. drie keer per dag.

Potentiële schade

matige consumptie van sainfoin-honingNeem sainfoin-honing als medicijn, rekening houdend met contra-indicaties. Ze zijn hetzelfde als voor elk ander bijenteeltproduct..

Het wordt met voorzichtigheid gebruikt in of als onderdeel van huiscosmetica in de volgende gevallen:

 • overgewicht, aangezien het product natuurlijke suikers bevat, bevat het daarom vrij veel calorieën;
 • individuele intolerantie voor elk product dat door bijen wordt geproduceerd;
 • kinderen jonger dan 3 jaar;
 • allergische reacties;
 • suikerziekte;
 • zwangerschap.

Zelfs als alle bovengenoemde contra-indicaties ontbreken, moet honing met mate worden geconsumeerd. Een of twee lepels per dag is voldoende. Ongecontroleerd eten van een zoet en aromatisch product kan zelfs een gezond persoon schaden..

Aankoopregels

sainfoin honing te koopHoning is een zeer waardevol en duur product. Daarom is er bij het kopen van een variëteit van niet-geverifieerde verkopers altijd een hoog risico op het kopen van een goedkope nep in de vorm van melasse vermengd met smaken. Maar als de gebruikelijke honingsoorten (limoen, zoete klaver), verfijnde liefhebbers van dit snoepje kunnen onderscheiden van onnatuurlijke, dan weten velen niet wat sainfoin-honing is en kunnen zo’n exotisch product gemakkelijk verwarren met andere soorten of zelfs met een nep.

Als u de onderscheidende kenmerken kent, kunt u gemakkelijk een natuurlijk product vinden:

 1. Je kunt honing van sainfoin-nectar onderscheiden door zijn ongewone kleur en geur. Het verse product heeft een smaragd gouden kleur en een aanhoudende geur van verse rozen.
 2. Een delicatesse met een transparante consistentie kan alleen aan het begin of midden van de zomer worden gekocht..
 3. Het kristalliseert snel, daarom wordt het na de oogst in juni-juli tegen het begin van de herfst al halfvast en verandert het in een romige kleur..
 4. Als de verkoper in de winter vloeibare honing aanbiedt, betekent dit dat het niet natuurlijk is of dat het gesmolten is, wat ook niet erg goed is..
 5. Sainfoin-honing is zoet van smaak met een beetje bitterheid.
 6. Bij transfusie vormt het een langzaam uitspreidende dia.
 7. Als je er een stokje in steekt en het omhoog trekt, wordt het product in een dunne draad getrokken.
 8. Er mag geen schuim op het oppervlak van de honing zitten, dit is een teken van onvolwassenheid.

Deze eenvoudige regels zullen u helpen een natuurlijke traktatie te krijgen..honing verpakking opties te koop

Sainfoin-honing wordt beschouwd als een van de beste, elite-variëteiten van dit snoepje ter wereld. Het wordt gewaardeerd om de afwezigheid van zoetheid en bitterheid, wat velen niet lekker vinden in andere soorten honing, een schoon, uitgesproken aroma van rozen. Maar net als elk ander bijenteeltproduct heeft sainfoin-honing nuttige eigenschappen en contra-indicaties, dus gebruik het niet in grote hoeveelheden, zelfs niet voor volledig gezonde mensen..

Hoe sainfoin-honing te nemen voor mannen, vrouwen en kinderen – video

Adblock
detector