Het gebruik van aloë-sap voor het genezen van het lichaam

Aloë-sap wordt gebruikt in zowel traditionele als volksgeneeskunde. Aloë heeft altijd een recordaantal pagina’s in de referentieliteratuur over geneeskrachtige planten. En dit is niet verwonderlijk, omdat aloë-sap, het gebruik ervan in de volks- en officiële geneeskunde, zorgvuldige overweging en beschrijving waard is..

Als je naar de ramen van een flatgebouw kijkt, kun je in verschillende ervan zeker de herkenbare omtrek van aloë onderscheiden. Ondanks de overvloed aan medicijnen in apotheken, is er nog steeds vraag naar aloë-sap van een vers geplukt blad, net als in de tijd van de jeugd van onze grootmoeders..

Wat is het gebruik van aloë-sap en welke nuttige stoffen in de samenstelling verdienen de grootste aandacht??

Samenstelling van aloë-sap

Gebruik voor het verkrijgen van sap bladeren met een lengte van minimaal 15 cm Aloë accumuleert pas na drie jaar de hoogste concentratie aan nuttige, biologisch actieve stoffen. Het sap wordt alleen verkregen van gezonde, sappige bladeren die zich dichter bij de basis van de stengel bevinden. Bij kamerplanten kun je bladmessen langer dan 15-18 cm . afknippen.

Zodra de aloëbladeren zijn afgesneden, is er geen tijd om te aarzelen. Na meer dan drie uur in de lucht te hebben doorgebracht, verliezen plantaardige grondstoffen de meeste van hun heilzame eigenschappen en veel minder sap in het gebladerte door uitdrogingsresten..

Als het sap na een tijdje nodig is, is het beter om de aloë in folie te wikkelen en in het groentevak van de koelkast te bewaren. Hier gaan verse grondstoffen tot drie dagen mee..

De stoffen die de basis vormen van het helende aloë-sap:

 1. Ascorbinezuur zorgt voor de afweer van het lichaam, neemt deel aan het behoud van de elasticiteit van bloedvaten, is aanwezig in de samenstelling van cellen.
 2. Vitamine A-derivaten normaliseren metabolische processen, reguleren het cholesterolgehalte, zijn onmisbaar voor het behoud van de gevoeligheid van het netvlies, wat de voordelen van aloë-sap voor de ogen bevestigt.
 3. Een complex van talrijke vitamines, macro- en micro-elementen, zonder welke het verloop van de belangrijkste processen in het menselijk lichaam onmogelijk is. Regelmatige aanvulling van deze verbindingen helpt het immuunsysteem te versterken, het metabolisme en de stofwisseling te normaliseren.
 4. Organische en aminozuren, tannines, antioxidanten en flavonoïden. Al deze stoffen zijn echt onvervangbaar en hun tekort heeft noodzakelijkerwijs invloed op het algemene welzijn, de intensiteit van de vertering en absorptie van voedsel, de toestand van het vaatstelsel, de weerstand van het lichaam en de snelheid van veroudering..

Aloë-sap wordt intern en extern ingenomenHet gebruik van aloë-sap stelt u in staat om de bacteriële balans van het spijsverteringsstelsel te behouden, pathogene microflora te bestrijden, beschadigde huidgebieden te desinfecteren en te verdoven.

Het is duidelijk dat een product met zo’n unieke samenstelling veel nuttige eigenschappen moet hebben. Omdat er meer dan driehonderd soorten aloë in de natuur zijn, zijn de verhoudingen en concentratie van actieve stoffen in hun sap anders..

De meest voorkomende variëteit in kamercultuur – aloëboom – is een uitstekend sap voor de behandeling van inflammatoire huidziekten, schaafwonden en snijwonden. Zo’n sap van aloë dat thuis wordt gekweekt, zal helpen tegen verkoudheid, zal nuttig zijn in de strijd tegen acne of lange niet-genezende wonden. Maar voor intern gebruik is het juister om aloë-sap bij de apotheek te kopen..

Indicaties voor het gebruik van aloë-sap

Aloë-sap wordt gebruikt als een ontstekingsremmend middel voor ettering, sijpelende huiduitslag, droge huidTegenwoordig worden op basis van het sap van geneeskrachtige plantensoorten verschillende gezonde producten bereid. Naast puur aloë-sap kun je in de apotheek een medicinale samenstelling kopen die is verrijkt met ijzer, siroop en sabur – een geconcentreerd, verdampt sap, gepresenteerd in de vorm van een poeder. Ook in het apotheeknetwerk ziet u een medicijn op basis van sap in ampullen, dit hulpmiddel wordt gebruikt voor subcutane en intramusculaire injecties..

Vers geperst aloë-sap is nuttig voor een breed scala aan aandoeningen en gezondheidsproblemen. Uiterlijk wordt het sap gebruikt als een sterk ontstekingsremmend middel voor verschillende huidziekten, vergezeld van ettering, droogheid, huilende uitslag. Aloë-sap is nuttig voor de huid van het gezicht. Het verzacht actief, hydrateert, verlicht irritatie en stimuleert de regeneratie. Deze eigenschappen van een genezend product zijn goed bekend bij dermatologen en schoonheidsspecialisten, die maskers, lotions en doekjes op basis van aloë adviseren voor acne die optreedt bij acne..

Geneeskrachtige eigenschappen van plantaardige grondstoffen worden gebruikt door artsen die het sap gebruiken in de tandheelkunde, gynaecologie en voor revalidatie na een operatie..

Aloë-sap kan het verloop van ziekten van het spijsverteringsstelsel verlichten, bijvoorbeeld gastritis met een lage zuurgraad, wanneer voedsel traag wordt verteerd, zich ophoopt in de darmen en veel onaangename symptomen veroorzaakt. Het nemen van sap en andere aloë-preparaten helpt de zuurproductie te normaliseren, de ontwikkeling van schadelijke microflora te onderdrukken en een goede gezondheid te herstellen.

Aloë-sap helpt de mannelijke kracht te herstellenTraditionele geneeskunde beveelt aloë aan voor mannelijke kracht. Een afname van de potentie wordt vaak geassocieerd met een latent beloop van bepaalde aandoeningen. Het plantensap heeft een diuretisch effect, desinfecteert zacht en verlicht pijn.

Een ander mannelijk probleem dat naar de achtergrond verdwijnt nadat je aloë-sap begint te nemen, is kaalheid. Vers aloë vera-sap is om vele redenen gunstig voor het haar. Deze remedie:

 • activeert het werk van haarzakjes;
 • helpt bij het omgaan met seborroe, wat vaak leidt tot verzwakking van de haarlijn;
 • hydrateert de huid, voedt deze, verbetert de bloedcirculatie en ademhaling;
 • verlicht overmatige droogheid en jeuk.

Systematisch gebruik van producten met aloë-sap zal de gezondheid van het haar herstellenDoor het systematische gebruik van aloë-sap in de samenstelling van maskers, lotions en spoelingen, levert het al snel zichtbare resultaten op in de vorm van gezonde, glanzende, weelderige krullen..

Ontstekingsziekten van de luchtwegen zijn ook te behandelen met medicijnen gemaakt met aloë-sap. Met zijn antibacteriële, verzachtende, slijmoplossend effect helpt kruidengeneeskunde om te gaan met ernstige aandoeningen als longontsteking en tuberculose. Voor verkoudheid wordt aloë gebruikt in de vorm van druppels die het slijmvlies van de neusholte desinfecteren en de ademhaling vergemakkelijken. En voor keelpijn drinken ze een gezond mengsel met aloë-sap, cacao en andere componenten..

Contra-indicaties voor het nemen van aloë-sap

Aloë-sap moet in strikt voorgeschreven doseringen worden ingenomen.Aanhangers van de traditionele geneeskunde en degenen die liever alleen genezen, moeten duidelijk onthouden dat de grote voordelen van het gebruik van aloë-sap het tegenovergestelde effect kunnen hebben als:

 • volg niet de aanbevolen doseringen;
 • negeer bestaande contra-indicaties.

De rijke biochemische samenstelling van het product is nog niet volledig bestudeerd, daarom kunnen artsen niet alle aspecten van het effect van sap voorspellen en voorspellen..

Een van de ernstige beperkingen met betrekking tot de inname van aloë is het risico op brandwonden aan de slijmvliezen en het weefsel van de oogbol. Daarom moet aloë-sap voor de ogen in tweeën worden verdund met gekookt water. Dit doet hetzelfde wanneer het middel wordt gebruikt om rhinitis te behandelen. Een veelgebruikte remedie, in plaats van de ademhaling te vergemakkelijken, kan het ontstoken oppervlak van het slijmvlies uitdrogen en leiden tot een verergering van de ziekte. Dat is de reden waarom artsen het gebruik van aloë bij verkoudheid bij kinderen niet aanbevelen..

Het gebruik van sap in welke vorm dan ook voor baby’s tot een jaar is gecontra-indiceerd. Het is hoogst onwenselijk om het medicijn oraal in te nemen voor oudere en oudere mensen, evenals met een verzwakt immuunsysteem.

Bovendien zijn contra-indicaties voor het gebruik van aloë-sap:

 • zwangerschap;
 • menstruatie;
 • de aanwezigheid van allergieën voor plantaardig materiaal;
 • ontstekingsziekten van de urogenitale organen in het stadium van exacerbatie;
 • cholecystitis;
 • bepaalde aandoeningen van het maagdarmkanaal;
 • inwendige bloedingen;
 • aambeien.

Om aloë-sap naar binnen te nemen, is de aanbeveling van een arts noodzakelijkAloë en het sap van deze unieke plant worden met recht beschouwd als de krachtigste biostimulanten die een impuls geven aan tal van processen in het lichaam. Het is onmogelijk om alle gevolgen van het gebruik van aloë-sap onafhankelijk te voorspellen, daarom is het in dit geval nuttiger om zelfmedicatie te weigeren en naar de mening van artsen te luisteren..

Het gebruik van aloë-sap thuis – video

Adblock
detector