gunstige eigenschappen van papaja De slanke boom, die soms wel 10 meter hoog wordt, met takken aan de bovenkant, wordt een papaja- of meloenboom genoemd. Mensen hebben de heilzame eigenschappen van papaja al heel lang geleerd en gebruikt. De boom wordt nu gekweekt in alle landen met een geschikt klimaat voor dit doel, voornamelijk in de tropen..

De boom, die een beetje op een palmboom lijkt, is inheems in Midden- en Zuid-Amerika, evenals in het zuiden van Mexico. Voor het experimentele doel van het planten worden papaja’s gekweekt in botanische tuinen aan de kust van de Zwarte Zee van de Kaukasus.

Voordelen van papajafruit

unieke samenstelling van papaja In papajavruchten wordt een speciaal enzym aangetroffen, dat in andere vruchten niet voorkomt. Dit is papaïne, de werking is vergelijkbaar met die van maagsap en chymopapaïne helpt de vertering van eiwitten te versnellen.

een voorraad vitaminePapaya wordt beschouwd als een echte opslagplaats van vitamines en mineralen. Het wordt aangeraden om het te gebruiken om avitominose te voorkomen en het immuunsysteem te versterken. Heerlijke vruchten zijn geschikt voor dieetvoeding, aangezien 90% van hun massa water is.

De hoeveelheid koolhydraten is 8 g per 100 g papayapulp en er zijn zeer weinig eiwitten en vetten. Het caloriegehalte van het product is slechts 39 kcal.

Het bètacaroteen in papaja herstelt het gezichtsvermogen, verbetert de conditie van de huid, nagels en haar. Regelmatige consumptie van fruit helpt om resultaten te bereiken die een positief effect hebben op de algemene toestand van een persoon..verse papaja

Dit zijn de voordelen van papaja voor het lichaam:

 1. Voorkomt manifestaties van trombose, vermindert cholesterol en atherosclerotische afzettingen op de wanden van bloedvaten. Versterkt het myocardium – de hartspier.
 2. Reinigt het maagdarmkanaal van verschillende gifstoffen, gifstoffen en stofwisselingsproducten dankzij vezels die schadelijke stoffen opnemen zonder de natuurlijke microflora te verstoren.
 3. Met behulp van vers sap (vers geperst sap) van papajavruchten, kun je pathogene micro-organismen in de darmen vernietigen, microscheuren of zweren verwijderen.
 4. Verminder het gevoel van pijn. De pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen van de papajavrucht maken het gemakkelijker om ziekten zoals osteochondrose (door de opbouw van bindweefsel tussen de wervels), artritis, migraine te verdragen..
 5. Vernietig wormen, lamblia, salmonella.
 6. Verminder wallen en ontgift de nieren.
 7. Verminder hoge koorts met salicylzuur in papaja.
 8. Versnel de regeneratie van de huid in geval van brandwonden en bevriezing.
 9. Verminder het risico op het ontwikkelen van kanker. Papaya moet worden opgenomen in het dieet van mensen van wie de familieleden kanker van de maag, de blaas en het maagdarmkanaal hebben gehad. De antioxidanten in deze helende vrucht remmen de ontwikkeling van zowel goedaardige als kwaadaardige tumoren..
 10. Verbeter het zicht. Vitamine A remt effectief lensveroudering (afstomping) en retinale maculaire degeneratie.

Papaya is een zeer gezonde vrucht, maar die vruchten die met chemicaliën zijn verwerkt, kunnen de menselijke gezondheid schaden.

Voordelen van papaja en het gebruik van de “vrucht van de engelen”

gezond papayasapChristoffel Columbus noemde deze geurige en zoete vrucht “de vrucht van de engelen”. Lange tijd werd het in Europese landen en in Rusland als exotisch beschouwd. Maar nu kun je het hele jaar door papaja kopen..

Kortom, de vruchten worden gebruikt voor voedsel. Ze zijn vrij zacht, amber of oranje van kleur en het vlees kan rood zijn. Ze worden geschild en pitloos en rauw gegeten. De binnenkant van de vrucht heeft holtes gevuld met zwarte zaden met een pittige smaak. Onrijpe vruchten worden meestal gestoofd en gebruikt in salades. In het zuiden van India maken ze traditioneel curry, die wordt geserveerd met rijst..

Wanneer papaya wordt gebakken, begint de geur van vers brood uit de vrucht te komen, daarom wordt deze boom vaak broodboom genoemd.

vers fruit etenEuropeanen consumeren papajaplakken als een onafhankelijk gerecht, maar voegen geraspte Parmezaanse kaas toe. Het wordt meestal geschild en in plakjes gesneden als een meloen. En Thais gieten limoensap – groene citroen en eten met plezier voor het ontbijt. Het blijkt erg bevredigend te zijn, aangezien papaya veel eiwitten en koolhydraten bevat. De populaire Som-salade daar, die ook in de nationale keuken van Thailand voorkomt, wordt bereid op basis van groene papajavruchten. In 2011 werd het opgenomen in de lijst van de 50 lekkerste gerechten ter wereld..

Papaya bevat choline, dat helpt om sneller in slaap te vallen, het geheugen verbetert en een positief effect heeft op de hersenfunctie..

Contra-indicaties voor het gebruik van papaja

papaja is niet goed voor iedereenBij het plukken van fruit geeft de plant latex af, een melkachtig sap, ongeveer hetzelfde als dat van een paardenbloem. Bij sommige mensen kan huidcontact met deze vloeistof een allergische reactie of irritatie veroorzaken..

Gebruik ook geen papaja als:

 • er is een vermoeden van individuele fruitintolerantie, hierover overleg je best met je huisarts;
 • er is een kans op zwangerschap, omdat latex in onrijp fruit bij sommige vrouwen een miskraam kan veroorzaken of een bedreiging kan vormen;
 • een behandelingskuur van een ziekte met het gebruik van medicijnen wordt uitgevoerd, de mogelijkheid van hun combinatie met papajavruchten is niet voldoende bestudeerd, een doktersconsultatie is vereist.

Ondanks het feit dat papaja de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes kan verlagen, moeten ze uiterst voorzichtig zijn met het consumeren van deze vruchten, omdat ze vrij veel fructose bevatten..

Voor gebruik moet u zeker een endocrinoloog bezoeken en met hem de mogelijkheid bespreken om ze in het menu te gebruiken..

Meest gunstige eigenschappen van papaja voor vrouwen

papaja als cosmeticaPapaya is erg goed voor het uiterlijk. Hiermee kunt u rimpels verwijderen, de huid gladder maken en zelfs vlekken na brandwonden verwijderen. Dankzij de vitamines in het fruit wordt de huid strak en gehydrateerd. De pulp kan worden gebruikt om te schrobben. Papaya-masker is geweldig voor het verwijderen van ongewenst haar. De zuren die het bevat kunnen keratine vernietigen en de ontwikkeling van haarzakjes beperken, maar alleen als het uitwendig wordt aangebracht. En als je het fruit eet, is het effect omgekeerd. Dit alles maakt papaya erg handig voor vrouwen die er mooi uit willen zien..

Video over de heilzame eigenschappen van papaja