Gezondheidsvoordelen en nadelen van perziken – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

sappig zoet perzikfruit Er zijn veel mensen die van harte van perziken houden, waarvan de voordelen en nadelen van belang zijn voor iedereen die voor hun gezondheid zorgt. Sappig, fluweelachtig fruit afkomstig uit China wordt al lang niet alleen in deze regio van Azië, maar ook over de hele wereld verbouwd. Ze staan ​​bekend om hun malse, smeltende pulp, zoete smaak en geweldige aroma. Tegelijkertijd, terwijl perziken rijpen, verzamelen ze, naast suikers, veel voedingsstoffen en worden ze een waardevol voedingsproduct..

Waarom is een perzik goed voor je? Welke mineralen en vitamines krijgt het lichaam binnen als deze vruchten regelmatig in de voeding worden opgenomen??

Voedingswaarde en caloriegehalte van perziken

perziken eten

Van steenfruitgewassen worden perziken beter zoet dan andere. In de zonnige, fijnvezelige pulp hopen zich in de zomer tot 9-12% suiker en minder dan een percentage zuren op.

Deze combinatie trekt zowel wespen die op jacht zijn naar lekkernijen als fijnproevers van alle leeftijden aan. Slechts 100 gram fruit bevat:

 • ongeveer 1 gram eiwitten;
 • verwaarloosbare hoeveelheid vet;
 • 9,5 gram koolhydraten;
 • 0,5-1 gram organische zuren;
 • 2,1 gram vezels;
 • 0,6 gram as;
 • 86 gram vocht.

rijp perziksapHet caloriegehalte van perziken per 100 gram is slechts 45 kcal. De vruchten bevatten ascorbinezuur en bètacaroteen, vitamine B en vitamines biotine, niacine, E en PP. Tot de macronutriënten waar dit type steenfruit rijk aan is, behoren fosfor en natrium, kalium en calcium, magnesium, zwavel en silicium. De lijst met sporenelementen omvat ijzer en zink, koper en aluminium, jodium en fluor. Zo’n breed scala aan bioactieve stoffen bepaalt vooraf de voordelen van perziken en de schade die niet kan worden uitgesloten als ze onzorgvuldig worden gebruikt..

Voordelen van perziken voor het hart en de bloedsomloop

perzik is goed voor het hartVanwege het gehalte aan kalium, magnesium en veel vitamines, zal het vruchtvlees van rijp fruit het hart, grote bloedvaten en haarvaten helpen versterken. Matige consumptie van perziken waarschuwt:

 • bloedproppen;
 • ophoping van schadelijk cholesterol en de afzetting ervan op de wanden van bloedvaten;
 • ziekten geassocieerd met een onregelmatig hartritme.

Door de hoge concentratie vitamine E is de vrucht in staat weefselvernieuwing te stimuleren. Bovendien zijn de voordelen van ijzerrijke perziken duidelijk in bloedarmoede, nerveuze uitputting, stress en chronische vermoeidheid..

Waarom perziken goed zijn voor de spijsvertering?

perzik heeft diuretische eigenschappenVoedingsvezels in het vruchtvlees van perziken, evenals een fluweelzachte, borstelige huid, stimuleren de spijsverteringsprocessen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen villi geen darmklachten veroorzaken. Onder voorbehoud van veiligheidsnormen, de vruchten:

 • behoud een gezonde peristaltiek;
 • de vertering van voedsel bevorderen;
 • de opname van voedingsstoffen verbeteren;
 • helpen bij het tijdig verwijderen van toxines en toxines.

De reinigende eigenschappen van perziken reiken verder dan het maag-darmkanaal. De vruchten hebben een uitgesproken choleretisch en diuretisch effect. Een fris, zonnig fruitdessert helpt wallen te elimineren, overtollig vocht te verwijderen en de bloeddruk op een natuurlijke manier te handhaven..

Wetende over het diuretisch vermogen en het aantal calorieën in een perzik, kan worden beweerd dat het fruit kan worden opgenomen in het menu van diegenen die willen afvallen of op gewicht willen blijven..

Perziken voor de gezondheid van de botten en de schoonheid van de huid

perzik is goed voor de huidOrganische zuren, calcium en fosfor versterken de botten, versnellen de regeneratie en verbeteren hun structuur. Hetzelfde geldt voor weefselgezondheid en -verjonging..

Vanzelfsprekend zullen de voordelen van perziken tijdens zwangerschap, adolescentie en ouderen worden gemaximaliseerd. Het belangrijkste is om te weten wanneer je moet stoppen, om excessen te vermijden.

In kleine hoeveelheden, maar regelmatig, worden de vruchten aanbevolen voor artritis, osteochondrose, osteoporose en tekenen van reuma. In dit geval wordt de versterkende werking gecombineerd met een reinigende werking. Dankzij fruit verlaten zouten, overtollig vocht en gifstoffen het lichaam zonder vertraging.

Fruitzuren, mineralen en vitamines van perziken hebben niet alleen een gunstig effect op de toestand van weefsels en inwendige organen. Uitwendig gebruik geeft de huid:

 • actieve mitigatie;
 • hydraterend;
 • reiniging van overtollige huidafscheidingen, vet en stof;
 • voeding.

De bijna volledige afwezigheid van schade en de voordelen van perziken voor de meest delicate huid worden al lang gewaardeerd door schoonheidsspecialisten. Op een complexe manier, bijvoorbeeld als onderdeel van een masker, verlicht sappig vruchtvlees geleidelijk ontstekingen, verzacht rimpels, verheldert en egaliseert de teint.

Versterkende werking van perziken

bron van vitaminesPerziken zijn een uitstekende bron van vitamines, minerale zuren en andere stoffen die nodig zijn voor een persoon om zich goed, kracht en gezondheid te voelen. Onder andere zoet zomerfruit:

 • het immuunsysteem versterken, stress en seizoensgebonden verkoudheid helpen weerstaan;
 • versnellen herstel en herstel van ziekte;
 • prestatie en geheugen verhogen;
 • werken als antioxidanten om de jeugd te verlengen.

Er zijn duidelijke voordelen van perziken tijdens de zwangerschap en bij andere stemmingswisselingen. Fruit dat suiker, kalium, magnesium, minerale zouten en zuren bevat, brengt de psyche in evenwicht, stemt af op een positieve stemming.

Perziken tijdens zwangerschap en borstvoeding

perzik borstvoedingAls perziken bedoeld zijn voor een vrouw die een baby verwacht, moet je ervoor zorgen dat de vruchten geen allergische reactie veroorzaken. Kunnen perziken borstvoeding krijgen? Net als tijdens de zwangerschap moet voorzichtigheid worden betracht bij het opnemen van zuidvruchten in het dieet, vooral als dit product niet eerder in de gebruikelijke voeding is opgenomen..

Twee of drie vruchten per dag kunnen geen kwaad, en de voordelen van perziken komen tot uiting in het verlichten van symptomen van ochtendmisselijkheid. Sappige, rossige vruchten helpen het hemoglobinegehalte op peil te houden, vitaminetekorten te voorkomen en de stemming te verbeteren.

Contra-indicaties voor het gebruik van perziken

Ondanks de overvloed aan gunstige eigenschappen, kunnen perziken schadelijk zijn voor de gezondheid. Dit gebeurt bij onzorgvuldig en overmatig gebruik. De hoge suikerconcentratie maakt het fruit niet al te wenselijk voor diabetici. Mensen die vatbaar zijn voor allergieën moeten ook voorzichtig met fruit omgaan..

De risicocategorie omvat patiënten met gastritis met een hoge zuurgraad, een neiging tot diarree of die lijden aan dyspepsie. Overmatig enthousiasme voor fluweelachtig fruit kan frustratie en achteruitgang veroorzaken met verergering van chronische aandoeningen van het spijsverteringskanaal.

Interessant over de gunstige eigenschappen van perziken – video