Foto's van medicinale Kalanchoë en aanbevelingen voor het gebruik ervan

Kalanchoë genezing De voordelen van Kalanchoë zijn onmiskenbaar: het behandelt een loopneus en sinusitis, het wordt beschouwd als een uitstekend cosmetisch product. De plant helpt verkoudheid te bestrijden en is een goede preventie ertegen..

Afgaande op de foto kan de medicinale Kalanchoë nauwelijks een wondermiddel tegen verkoudheid en andere aandoeningen van de luchtwegen worden genoemd. Meestal worden knoflook, uien en geneeskrachtige kruiden gebruikt om verkoudheid te bestrijden. De bladeren van deze plant verbergen echter de genezende kracht in zichzelf – een sap dat rijk is aan een verscheidenheid aan micro- en macro-elementen, vitamines en mineralen..

Nuttige eigenschappen van Kalanchoë

Kalanchoë Dergemon Kalanchoë is geïntroduceerd vanuit Madagaskar, waar het nog steeds groeit als vertegenwoordiger van de wilde flora. Ook komt deze bloem in veel Aziatische landen voor. In ons klimaat voelt de plant zich het beste op de vensterbank en verschilt niet in grillige verzorging. De schoonheid en voordelen van Kalanchoë zijn ideaal gecombineerd, dus deze raamdecoratie is het meest gevraagd.

Kalanchoë geveerdDe plant is van verschillende soorten, die elk op hun eigen manier nuttig zijn. Meestal worden Degremona en Feathery Kalanchoe gevonden – dit zijn de recordhouders voor het gehalte aan voedingsstoffen. In dergelijke gevallen wordt plantensap gebruikt:

 • om het bloed te stoppen;
 • ontsteking verlichten;
 • het wondgenezingsproces versnellen;
 • gebruikt als een antisepticum.

De eigenaren van deze plant weten waar Kalanchoë van helpt en gebruiken het actief in de volksgeneeskunde. Het sap van de plant bevordert de vroege genezing van zweren en etterende wonden. Het herstelt weefsels, verwijdert de effecten van steenpuisten, wordt gebruikt om erosie te behandelen.

Het is handig om zo’n kamerplant te hebben. Je hoeft alleen maar te weten hoe de medicinale Kalanchoë eruitziet, want veel traditionele methoden om huiduitslag en acne aan te pakken, bevatten het sap ervan in hun recept. De plant wordt gebruikt in dermatologie en cosmetologie, wordt actief gebruikt als oogheelkundig medicijn en therapie voor KNO-organen. Kalanchoë is onmisbaar bij de thuisbehandeling van vele aandoeningen: herpes, spataderen, parodontitis, stomatitis en gingivitis. Het helpt bij het verlichten van verschillende soorten kiespijn..

De helende eigenschappen van Kalanchoë worden geleverd door organische zuren, mineralen (koper, calcium, ijzer) en vitamine C.

Behandeling van rhinitis en sinusitis

Grote bladeren worden gebruikt voor medicinale doeleinden.Overweeg hoe Kalanchoë eruitziet in het fotogeneesmiddel voor verkoudheid. Voor deze doeleinden is de Cirrus-soort het meest geschikt. Tijdens een aandoening is het handig om plantensap in de neus te druppelen, en je kunt het op de volgende manier krijgen:

 1. Was de bladeren en snijd ze fijn.
 2. Zet een bord met bladeren een aantal dagen in de koelkast, alleen dan kunnen ze door een vleesmolen en sap worden gescrolld.
 3. U moet het geneesmiddel om de twee dagen vernieuwen..

Kalanchoë-sapBij een lichte loopneus is het voldoende om de neusgaten af ​​te vegen met een wattenstaafje gedrenkt in geneeskrachtige vloeistof. Kinderen jonger dan twee jaar moeten de sapconcentratie verlagen door het te verdunnen met gekookt water.

Dosering voor sinusitis en gewone rhinitis: drie keer per dag, een paar druppels in elk neusgat.

Extractie van sap uit een blad van KalanchoëIn geval van complicaties is het toegestaan ​​om het sap van de plant binnen te consumeren, maar een arts moet een dergelijke behandeling voorschrijven. Uit één groot blad of meerdere kleine bladeren komt tot 100 gram sap. Deze hoeveelheid is meestal de dagelijkse dosis. Maar voordat u met de therapie begint, moet u de arts om een ​​foto van de medicinale Kalanchoë vragen, om niet te worden verward met het type ingrediënt. U mag de drank niet misbruiken, omdat de overmatige ophoping in het lichaam giftig kan zijn. De optimale dosering is niet meer dan vijf gram per kilogram menselijk gewicht.

Toepassing in cosmetologie

Volwassen en jonge Kalanchoë plantenOnze grootmoeders kenden het belangrijkste voordeel van Kalanchoë, omdat het een prachtig cosmetologisch effect had. Bladeren en hun sap zijn niet slechter dan dure crèmes om een ​​aantal problemen het hoofd te bieden..

Voor wratten – kompressen van gehakte Kalanchoë-bladeren. Van acne – veeg de huid af met sap. Voor kringen onder de ogen – maak lotions van bladeren zonder schil.

Kalanchoësap wordt geadviseerd om aan crèmes en shampoos toe te voegen. Het zal de heilzame eigenschappen van huid- en haarverzorgingsproducten versterken..

Contra-indicaties

volwassen plantAls je al weet hoe de medicinale Kalanchoë eruit ziet, is het tijd om vertrouwd te raken met de contra-indicaties:

 • suikerziekte;
 • reuma;
 • leverziekten;
 • oncologische ziekten;
 • lage bloeddruk;
 • allergieën;
 • zwangerschap.

Kalanchoë moet met voorzichtigheid worden behandeld voor mensen die lijden aan een hartaandoening. Therapie kan een bijwerking veroorzaken – blaren.

Het is onmogelijk om op te sommen waar Kalanchoë precies van helpt, omdat de helende eigenschappen behoorlijk divers zijn. Deze bloem is in staat om de lucht te desinfecteren, de hersenfunctie en fysieke activiteit te verbeteren. Kalanchoë is nuttig in het vroege voorjaar, als een profylaxe tegen vitaminegebrek. Het verhoogt de immuniteit van het lichaam en is daarom onmisbaar tijdens epidemieën van griep en SARS. Maar desalniettemin mag Kalanchoë lange tijd niet worden behandeld, omdat de sterke eigenschappen het werk van het lichaam onderdrukken. Kalanchoë kan een helende remedie worden genoemd die helpt om gezond te blijven.

Hoe een loopneus voor een baby te genezen – video

Adblock
detector