Elixer van energie en mannelijke kracht - walnoten met honing

honing en noten Onder de vele geschenken van de natuur, bekend en gebruikt door mensen sinds de tijd van het verzamelen, waren er natuurlijk allerlei soorten noten en bijenhoning. Walnoten met honing worden vandaag de dag nog steeds gewaardeerd om hun uitstekende smaak, het vermogen om snel te verzadigen en om de enorme voordelen die deze natuurlijke producten aan het menselijk lichaam geven..

Traditionele geneeskunde een combinatie van honing en walnoten wordt al lang gebruikt:

 • om het lichaam te versterken;
 • om ontstekingsziekten van het ademhalingssysteem te bestrijden;
 • als een effectieve remedie voor mannelijke impotentie;
 • met problemen van de vrouwelijke sfeer.

Moderne artsen en biochemici hebben bevestigd dat de meeste intuïtieve gissingen van artsen volledig worden bevestigd. En de reden voor de voordelen van walnoten met honing ligt in de rijkste samenstelling van dit natuurlijke geschenk van de natuur..

Samenstelling van honing met walnoten

Om te begrijpen waarvoor honing en walnoten nuttig zijn, zal een lijst van hun bioactieve componenten helpen. Het is algemeen aanvaard dat bijenhoning een uitstekende energiebron is, die het lichaam ontvangt vanwege de overvloed aan koolhydraten. Fructose, sucrose, glucose en andere soorten suikers die de smaak en het caloriegehalte van honing bepalen, zijn goed voor maximaal 82 van elke honderd gram van het product.

natuurlijke honing Daarnaast bevat honing B-vitamines, ascorbinezuur en enkele vitamines E en K. De lijst met sporenelementen omvat kalium en zink, magnesium en fosfor, ijzer, calcium en natrium..

Gemengd met walnoten onthult honing al zijn heilzame eigenschappen, bovendien verrijkt met waardevolle oliën, overvloedige mineralen en eiwitten in de kernen.

Walnoten bevatten, in tegenstelling tot honing, bijna alle bekende vitamines, ze zijn niet alleen rijk aan koolhydraten, maar ook aan eiwitten en vetten. En in de lijst met sporenelementen zijn er naast zink, ijzer, magnesium, kalium en andere verbindingen mineralen zoals fluor, selenium, mangaan en kobalt. Walnootpitten zijn een opslagplaats van meer dan twee dozijn aminozuren en vetzuren die de rol spelen van de belangrijkste antioxidanten.

noten schillenHoning helpt de voedingsstoffen op te nemen en deze vullen op hun beurt de helende eigenschappen van het bijenteeltproduct aan en vermenigvuldigen deze. Met veel voordelen kan de schade van honing met walnoten echter zeer ernstig zijn, als u geen rekening houdt met:

 • het hoogste caloriegehalte van het afgewerkte mengsel;
 • beschikbare medische contra-indicaties, waaronder pancreatitis. Maagzweer en gastritis in de acute fase, evenals andere ziekten van inwendige organen;
 • de mogelijkheid van allergische reacties.

Voordat u een zoet medicijn of een gezonde delicatesse gebruikt, moet u de aanbeveling van een specialist krijgen en onthouden dat de porties redelijk zijn..

Waar zijn walnoten met honing goed voor??

met honing doordrenkte notenNa het koken ondergaat honing met walnoten geen thermische effecten, daarom behoudt het absoluut alle gunstige eigenschappen van de ingrediënten en wordt het actief gebruikt:

 • met verkoudheid;
 • met ontstekingsprocessen waarbij het ademhalingssysteem betrokken is;
 • met een onbalans van de darmmicroflora;
 • na langdurige ernstige ziekten, wanneer een persoon noodrevalidatie nodig heeft;
 • tijdens intense fysieke en mentale stress als profylaxe tegen overwerk, uitputting;
 • met het gevaar van het ontstaan ​​van depressieve aandoeningen, frequente slapeloosheid, hoofdpijn.

De gezondheidsvoordelen van walnoten met honing voor mannen zijn bekend. Makkelijk te bereiden, heerlijk en ongelooflijk effectief, het helpt om tekenen van stress, vermoeidheid aan te pakken, energie aan te vullen na een stressvolle dag en het zelfvertrouwen te herstellen, zoals bij een man.

noten met honing voor immuniteitDe ontstekingsremmende eigenschappen van honing worden gebruikt om prostatitis te bestrijden. Een rijke reeks sporenelementen, waaronder zink, fosfor, koper, mangaan, magnesium en de meest waardevolle aminozuren, komen het lichaam binnen:

 • een gunstig effect hebben op de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen;
 • hormonale niveaus verbeteren;
 • het urogenitale systeem stimuleren;
 • een positieve emotionele houding behouden.

Het resultaat is een verbetering van het algemeen welzijn en een verhoogde potentie, met regelmatige inname van honing en walnoten..

Evenzo beïnvloedt honing met walnoten het voortplantingssysteem van het vrouwelijk lichaam en zijn toestand in het algemeen. De reden ligt in de unieke combinatie van vitamines en mineralen:

 • het actief verbeteren van het werk van het hart- en vaatstelsel;
 • ondersteuning van de hormonale balans;
 • versterking van het immuunsysteem;
 • weefselregeneratie stimuleren.

Daarom is voor vrouwen een walnoot met honing noodzakelijk als het gaat om het plannen van zwangerschap, het herstellen van het gebied van bevalling, aanleg voor bloedarmoede en in andere even belangrijke situaties..

Hoe te koken en hoe walnoten met honing te nemen?

gehakte noten met honing

Het mengsel van honing en walnoten is niet alleen lekker, gezond, maar ook heel gemakkelijk te bereiden. Het is alleen belangrijk om verse honing van hoge kwaliteit te hebben en grondig gepeld, licht, zonder tekenen van schimmel of aantasting van de pit van de noten.

Om de vertering van walnoten te verbeteren, worden hun korrels voorgemalen. De stukken kunnen verschillend zijn. De honing, die in de grondstoffen wordt gegoten, wordt op geen enkele manier verwarmd, anders verliest het smakelijke medicijn niet alleen enkele van zijn heilzame eigenschappen, maar kan het ook het lichaam schaden. Het eindproduct is bedekt met een deksel en mag brouwen. Op een dag kan honing met walnoten worden gebruikt als een delicatesse of als een therapeutisch en profylactisch middel..

Dit is de gemakkelijkste manier om het mengsel te bereiden. Het kan nog voordeliger zijn als u, samen met de notenpitten, gehakte gedroogde abrikozen, pruimen en grondig gewassen citroenschil toevoegt. Een dergelijke delicatesse is onmisbaar in het geval van een neiging tot constipatie, een verlangen om het lichaam voorzichtig en veilig te reinigen, evenals in de winter, wanneer het gebrek aan vitamines acuut wordt gevoeld..

Hoe walnoten met honing te nemen? Het dagtarief is afhankelijk van de leeftijd en gezondheidstoestand van de persoon. Om het lichaam niet te schaden, is het beter om niet te veel calorierijk en zeer actief product te gebruiken. Als u chronische ziekten of allergieën heeft, is het beter om vooraf een arts te raadplegen..

Groene walnoot met honing: tinctuur en recept voor Italiaanse likeur

groene noten met citroen en honingVoor medicinale doeleinden kunt u niet alleen rijpe walnotenpitten gebruiken, maar ook groen fruit dat rijk is aan organische zuren en tannines. Op basis hiervan wordt meestal alcoholtinctuur met bijenhoning of honingsiroop gemaakt..

De gezonde remedie met honing en groene walnoot kan echter gemakkelijk worden omgezet in de voortreffelijke Italiaanse likeur Nocino, die al eeuwenlang traditioneel wordt bereid in de noordelijke provincies van het land..

Voor 700 ml wodka heb je nodig:

 • 20 geselecteerde groene walnoten, in partjes gesneden;
 • 400-600 gram verse vloeibare honing;
 • 1 citroen;
 • 1 sinaasappel;
 • 15 koffiebonen;
 • een theelepel kaneelpoeder of 1 stokje van deze specerij;
 • een natuurlijk vanillestokje.

bereiding van Italiaanse likeur NocinoAlle ingrediënten worden gemengd in een glazen container met wijde opening, gesloten en laten trekken. Om de extractie actiever te maken, wordt de vloeistof dagelijks geschud. Na 60 dagen, wanneer de tinctuur een dikke bruinzwarte kleur met een groenachtige tint heeft gekregen, kan de likeur worden geconsumeerd.

drinkklare likeur NocinoHet is interessant dat de drank volgens het oude recept de heilzame eigenschappen van honing en walnoten volledig beschermt en verrijkt met vitamines, essentiële oliën en citruszuren, evenals het heldere antibacteriële, ontstekingsremmende effect van kaneel.

Video over de voordelen van walnoten met honing voor mannen en vrouwen

Adblock
detector