Een zorgvuldige benadering van het drinken van watermeloen tijdens de zwangerschap – wiresummit.org

Het lichaam van de aanstaande moeder heeft goede voeding nodig Zwangerschap is de meest verantwoordelijke en moeilijke tijd in het leven van een vrouw, wanneer zij niet alleen verantwoordelijk is voor haar eigen gezondheid, maar ook voor de ontwikkeling van het kind. Daarom proberen aanstaande moeders het lichaam te verzadigen met vitamines en andere nuttige stoffen..

Als de wachttijd voor de baby in de zomer en vroege herfst valt, dan is het voor een vrouw gewoon onmogelijk om langs de enorme instortingen te lopen waar watermeloenen worden verkocht. Een zoet plakje verlicht de dorst en levert ongelooflijk genot, maar is watermeloen nuttig voor zwangere vrouwen, en zal het een goede ondersteuning zijn voor een vrouw tijdens een periode die niet eenvoudig te noemen is?

Onder invloed van fysiologische processen kan de aanstaande moeder niet alleen positieve emoties ervaren die verband houden met de verwachting van de baby. Zwangerschap gaat soms gepaard met onaangename symptomen en sensaties, waaronder vitaminetekort, toxicose van verschillende zwangerschapsperioden, anemische aandoeningen, oedeem, spijsverteringsstoornissen, brandend maagzuur en zenuwaandoeningen. Kunnen zwangere vrouwen watermeloen eten? Zullen negatieve manifestaties verergeren??

Bestaande uit meer dan 90% water, kan een enorme bes, met een competente aanpak, een buitengewoon gunstig effect hebben op het vrouwelijk lichaam en in sommige gevallen het ongemak verlichten dat gepaard gaat met zwangerschap.

Waarom is watermeloen nuttig voor zwangere vrouwen??

Zoete bes zal een zwangere vrouw ten goede komen De voordelen van watermeloenen tijdens de zwangerschap zijn duidelijk. Naast water bevat de rode aromatische pulp van watermeloen inderdaad ascorbinezuur, vitamine A, B1 en B2, PP, B5 en B9, evenals ijzer en magnesium, kalium, fosfor en natrium, mangaan en calcium, zink, fluor en vele andere micro- en macronutriënten. In rijp fruit zitten organische zuren. Voedingsvezels die een positief effect hebben op de reiniging van het lichaam en de spijsvertering, natuurlijke suikers en andere werkzame stoffen.

Daarom verbieden artsen niet alleen, maar raden ze ook sterk aan om watermeloenen en andere meloenen en kalebassen op te nemen in het dieet van een zwangere vrouw. Waarom kun je watermeloen eten tijdens de zwangerschap? En wat is het effect op het vrouwelijk lichaam? In redelijke hoeveelheden en met de juiste kwaliteit helpt watermeloenpulp:

 • verwijder overtollig vocht uit het lichaam, wat de vorming van oedeem zal voorkomen;
 • reinig zachtjes de darmen en het hele lichaam van gifstoffen en gifstoffen;
 • normaliseren metabolisme;
 • omgaan met bloedarmoede;
 • het werk van het spijsverteringsstelsel verbeteren, de rol spelen van het voorkomen van constipatie en het tot stand brengen van regelmatige stoelgang;
 • omgaan met stressvolle omstandigheden en tot rust komen.

En, onder andere, watermeloen tijdens de zwangerschap is een goede manier om je dorst te lessen, snel de toevoer van kracht en elementen aan te vullen die nodig zijn voor het lichaam..

Verrassend genoeg kan slechts een klein stukje watermeloen bij een zwangere vrouw tekenen van toxicose neutraliseren.

Kleine hoeveelheden watermeloen zijn gezondNa dit ontbijt:

 • stemming verbetert;
 • spierzwakte verdwijnt;
 • brandend maagzuur, misselijkheid voorbij;
 • kokhalzen verdwijnt.

In het derde trimester zal het drinken van een rijpe watermeloen met magnesium en kalium voor een zwangere vrouw helpen om krampen in de ledematen en andere spierspasmen het hoofd te bieden..

Lycopeen of hoe watermeloen nuttig is tijdens de zwangerschap

Een matige hoeveelheid watermeloen is een garantie voor de gezondheid van de ongeboren babyEen van de tekenen van rijpheid en kwaliteit van een watermeloen is traditioneel de felrode of roze kleur van het vruchtvlees. En hoewel er tegenwoordig variëteiten zijn met niet minder zoete en sappige gele of zelfs pijnlijke kern, is het voor zwangere vrouwen beter om op meer vertrouwd fruit te blijven..

Het is in de rode pulp dat lycopeen wordt gevonden. Deze stof heeft alle eigenschappen van een antioxidant, ondersteunt de immuniteit en beschermt de aanstaande moeder tegen hart- en vaatziekten en tumorziekten..

Het vrouwelijk lichaam, naarmate de foetus zich ontwikkelt, ervaart ernstige stress, en dankzij lycopeen, verschillende plakjes watermeloen:

 • helpen om schoonheid te behouden en te verbeteren;
 • zorg voor versterking van de natuurlijke afweer;
 • zal je beschermen tegen onaangename gevolgen als de aanstaande moeder plotseling verstrooid, vergeetachtig of overstuur raakt over kleine dingen.

Voordelen van watermeloen tijdens de zwangerschap voor de spijsvertering

Watermeloen is goed voor spijsverteringsstoornissenMaar om bevestigend te antwoorden op de vraag: “Is het mogelijk voor zwangere vrouwen om watermeloen te eten?” volgt niet alleen om deze reden. De rol van watermeloen in het dieet is niet minder belangrijk als de aanstaande moeder lijdt aan darmstoornissen en andere spijsverteringsstoornissen.

Het meest voorkomende probleem in de tweede helft van de zwangerschap is constipatie die vrouwen kwelt, als gevolg van de toenemende druk van de baarmoeder op de organen van het spijsverteringskanaal naarmate de baby zich ontwikkelt. Tijdens de zwangerschap kan watermeloen, die rijk is aan vocht en vezels, een zachte en effectieve remedie zijn voor het normaliseren van ontlasting..

Rode pulp activeert metabolische processen, alsof ze met een spons gifstoffen reinigen, de activiteit van de darmen en maag stimuleren, voorkomen dat fecale massa’s stagneren en dienen als een bron van gifstoffen.

Sappige watermeloen tijdens de zwangerschap als natuurlijk diureticum

Een kleine hoeveelheid watermeloen helpt om vocht uit het lichaam te verwijderen.De nieren van een zwangere vrouw nemen, naast hun gebruikelijke functies, de verantwoordelijkheid op zich om het lichaam van de moeder te reinigen van sporen van het leven van de toekomstige baby. Daarom neemt de belasting van de organen van de urogenitale sfeer serieus toe. Dus is het mogelijk om watermeloen te eten tijdens de zwangerschap en zal het gebruik ervan ernstige schade veroorzaken??

Als je je niet laat meeslepen door watermeloen en ander sappig fruit, zullen ze er alleen maar van profiteren. Als de aanstaande moeder geen nier- en blaasaandoeningen heeft, is het onwaarschijnlijk dat de arts negatief reageert op de watermeloen op het menu. Integendeel, als je tot 700 gram verse rijpe pulp per dag eet, zal het dienen als een diureticum en zal het helpen om overtollig vocht en gifstoffen te verwijderen..

Om problemen met het toegestane deel van watermeloen te voorkomen, is het beter om de behandelende specialist te vragen, en bij de minste verslechtering van de gezondheid is het beter om de delicatesse te weigeren.

Vereisten voor de kwaliteit van watermeloen tijdens de zwangerschap

Aanstaande moeders kunnen watermeloen alleen gebruiken tijdens de periode van massale rijping.De heilzame eigenschappen van een watermeloen kunnen echter alleen verschijnen als het fruit rijp en van hoge kwaliteit is, en ook als er geen medische contra-indicaties zijn. Hoe eerder de watermeloen op het aanrecht ligt, hoe groter de kans dat het niet de hete zomerzon is voor de zoetheid en kleur van de pulp, maar de chemicaliën waarmee vreemde zakenlieden meloenen pompen om winst te maken.

En als voor een volwassen organisme de toelaatbare inname van nitraten 60 mg per dag bereikt, dan zijn deze stoffen voor een ongeboren kind in kleinere hoeveelheden destructief. Dat is de reden waarom watermeloen niet door zwangere vrouwen mag worden geconsumeerd tot het begin van hun massale rijping, dat wil zeggen tot half of eind augustus..

Je herkent de lage kwaliteit van een watermeloen:

 • door ongelijkmatige kleur van de pulp;
 • op droge of onontgonnen gebieden in het hart van de vrucht;
 • langs grove geelachtige vezels die de pulp doorboren;
 • door een ongewoon aroma of schaduw;
 • op slijmerig of waterig vruchtvlees bij de zaden.

De overvloed aan suiker en een losse oppervlakte maken de watermeloenpulp aantrekkelijk voor allerlei pathogene micro-organismen die gevaarlijk zijn voor de vrouw en de foetus..

Om ervoor te zorgen dat een watermeloen alleen voordelen biedt tijdens de zwangerschap, is het noodzakelijk om de schors voor gebruik grondig te wassen, en het reeds gesneden fruit mag niet langer dan een dag in de koelkast worden bewaard. En een zomertraktatie eten kan alleen met toestemming van een arts en met inachtneming van de strengste maatregelen..

Wanneer en waarom zwangere vrouwen geen watermeloen mogen eten??

Met nier- en maag-darmkanaalziekte kun je geen watermeloen etenEen zwangere vrouw zal moeten stoppen met het drinken van watermeloen als ze wordt gediagnosticeerd met ziekten van het maagdarmkanaal of de nieren, en als ze een individuele intolerantie voor het product heeft.

Watermeloen tijdens de zwangerschap kan een verergering van ontstekingsprocessen in de nieren, urineleiders en het spijsverteringsstelsel veroorzaken.

Omdat de sappige pulp gasvorming in de darmen kan activeren, de peristaltiek kan verhogen en diarree kan veroorzaken, bedreigt dit de aanstaande moeder met pijnlijke gevoelens en andere onaangename symptomen. En als er stenen en zand in het urogenitale gebied zijn, activeert de watermeloen hun beweging, wat zeker het welzijn van de vrouw zal beïnvloeden. Dit is de reden waarom watermeloen niet mag worden gebruikt voor zwangere vrouwen die geen toestemming van een arts hebben gekregen. Alleen door de voorzichtigheidsregels in acht te nemen en de maat te kennen, kunt u met plezier en voordeel genieten van de aromatische suikerpulp..

Video over voeding voor zwangere vrouwen