De voordelen en nadelen van het eten van watermeloenschillen – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Watermeloenschillen worden gebruikt in de volksgeneeskunde Veel mensen geloven dat de belangrijkste waarde van watermeloen de rode, sappige pulp is, die zo geliefd is bij zowel kleine zoetekauwen als volwassenen. Ondanks het feit dat het hoofdbestanddeel van watermeloen water is, bevatten de vruchten, onder de groene korst, tot 13% suikers, voedingsvezels en pectines, eiwitten, organische en aminozuren. Het zoete vruchtvlees van watermeloen bevat een aantal vitamines en macronutriënten die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam, antioxidanten en andere nuttige stoffen..

Tegelijkertijd vergeten de meeste consumenten van deze gigantische bes de eigenschappen en voordelen van watermeloenschillen (zie het recept voor jam van watermeloenschillen). Maar vrijwel alle bioactieve stoffen die in de pulp worden gevonden, zijn ook aanwezig in dit deel van de watermeloen. De korstjes bevatten minder vocht en suiker, maar beduidend meer vezels en chlorofyl, aminozuren en enkele andere actieve componenten.

Als je watermeloen eet, hoef je je niet te haasten en de resterende korstjes weg te gooien, die in de volksgeneeskunde worden gebruikt als een uitstekend diureticum, reinigend, pijnstillend, choleretisch en slijmoplossend middel.

In traditionele geneeskunderecepten worden schillen gebruikt om sap, infusies en afkooksels te bereiden, en zowel rauwe als gedroogde schillen hebben een genezende werking, die gemakkelijk te bewaren en het hele jaar door te gebruiken zijn..

Het gebruik van rauwe watermeloenschillen in de volksgeneeskunde

Gezond watermeloenschilsap Het sap uit het lichte deel van de korst bevordert de doorgang van urine, het wordt gebruikt voor oedeem, ontstekingsziekten van het urogenitale gebied en is opgenomen in het dieet voor gewichtsverlies. De voordelen van watermeloenschillen worden duidelijk als je 100 ml van dit sap op een lege maag drinkt. Rauwe watermeloenschillen zijn nuttig voor migrainepijnen, onwel voelen met verkoudheid, vermoeidheid en overwerk. In dit geval worden plakjes watermeloenschil op de slapen aangebracht..

Infusies en afkooksels worden bereid van verse watermeloenschillenVocht, aminozuren, vitamines en micro-elementen in de samenstelling van verse watermeloenschillen zijn een uitstekend hulpmiddel om de schoonheid van de huid te behouden. Pap van dergelijk plantaardig materiaal:

  • hydrateert actief;
  • reguleert het werk van de talgklieren;
  • heeft een mild ontstekingsremmend effect;
  • verlicht zwelling en tonus.

Watermeloenschillen zijn nuttig bij de behandeling van spijsverteringsstoornissen, met name producten op basis van schil zijn opgenomen in de therapie voor colitis, dysbiose en dyspepsie bij volwassenen en jonge patiënten.

Als remedie stelt traditionele geneeskunde van watermeloenschillen voor om afkooksels en infusies te maken.

Afkooksel van watermeloenschil

Afkooksel van geneeskrachtige watermeloenschilPatiënten die lijden aan obesitas, nier- en maagaandoeningen kunnen de tastbare voordelen van watermeloenschillen voelen als ze drie keer per dag een half glas verse bouillon nemen.

Voor 100 gram gemalen gepelde watermeloenschillen is een liter water nodig. Het mengsel wordt ongeveer een half uur op laag vuur gehouden, waarna het product ongeveer een uur wordt toegediend, gefilterd en afgekoeld.

Infusie van watermeloenschillen

Tinctuur van watermeloenschillenVoor krampachtige buikpijn, ziekten van de galwegen en de lever, overgewicht en ontstekingsziekten van de urinewegen, beveelt de traditionele geneeskunde aan om watermeloenschillen te nemen in de vorm van een infusie.

Om het te maken, worden de gemalen watermeloenschillen gedroogd en vervolgens met kokend water gegoten met een snelheid van 500 ml kokend water per 80 gram rauwe of twee eetlepels droge gemalen watermeloenschillen. De remedie wordt toegediend en gefilterd, waarna 80 ml watermeloeninfusie driemaal daags voor de maaltijd wordt ingenomen.

Hoe watermeloenschillen te drogen?

Voor gebruik wordt de schil van de watermeloen van het bovenste geverfde deel gepeld.Gedroogde watermeloenschillen behouden alle werkzame stoffen en hebben een gunstig effect op maagdarmstoornissen, constipatie en ontstekingsprocessen in de spijsverteringsorganen.

Het kruidenpreparaat kan worden ingenomen in de vorm van een poeder gemengd met honing, of in de vorm van afkooksels, waaraan andere kruiden worden toegevoegd voor een groter voordeel, bijvoorbeeld calendula, calamus en duizendblad..

Voor medicinale doeleinden wordt een dicht wit deel van de korst gebruikt. Voor het drogen van watermeloenschillen of het maken van afkooksels en infusies van verse grondstoffen, eerst de effen gekleurde laag verwijderen.

Watermeloenschillen drogenVervolgens worden de korsten in dunne langwerpige platen gesneden, handig om in een elektrische droger of op bakplaten te plaatsen. Watermeloenschillen worden gedroogd bij 55-60 ° C totdat de grondstof volledig vocht verliest, wanneer de stukjes schil licht en broos worden.

Bij het drogen is het belangrijk om de temperatuur niet te laten stijgen, zodat de voordelen van de watermeloenschillen op het hoogst mogelijke niveau blijven..

Contra-indicaties en mogelijke schade door heilzame watermeloenschillen

Watermeloen Schil JamOmdat schadelijke stoffen, bijvoorbeeld zware metalen en nitraten, zich kunnen ophopen in de oppervlaktelagen van meloenen, met de bestaande voordelen, kan ook schade door watermeloenschillen niet worden uitgesloten. Om de negatieve impact van producten op basis van plantaardige grondstoffen te voorkomen, nemen ze alleen hoogwaardige, veilig voor de mens, watermeloenen die zijn geteeld in overeenstemming met alle regels van de landbouwtechnologie.

Je kunt jezelf verzekeren en nitraten van de korstjes verwijderen door de geschilde stukken 2-3 uur te laten weken in schoon koud water.

Gedurende deze tijd gaan de meeste giftige stoffen over in vocht en kunnen de korsten worden gebruikt om afkooksels, gekonfijt fruit en jam te bereiden en te drogen na het verwijderen van sporen van water. De gunstige eigenschappen van plantaardig materiaal blijven behouden als gekonfijte vruchten worden bereid uit de korsten. Gezonde watermeloenschillen zijn echter schadelijk voor iedereen die diabetes heeft of wil afvallen..

Maar met nierkoliek, pijnlijke gewaarwordingen in de maag, aandoeningen die verband houden met de alvleesklier, met jicht en een aantal andere ziekten, zal gekonfijt fruit een goede aanvulling zijn op het menu. Fondsen op basis van watermeloenschillen zijn ook schadelijk voor mensen die vatbaar zijn voor diarree en lijden aan urolithiasis. Schade aan de gezondheid van de korst kan ook worden veroorzaakt door verergering van chronische ziekten van het maagdarmkanaal..

Watermeloenschil gezichtsmasker – video