De voordelen en nadelen van bietensap – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Bietensap kan heilzaam en schadelijk zijn De genezers van het oude China waren de eersten die aandacht schonken aan de geneeskrachtige eigenschappen van bieten en zo ver van de wortels van deze plant. De helende effecten van bietensap worden genoemd in de werken van Hippocrates en andere wetenschappers uit vroegere tijdperken..

Dankzij gedetailleerde studies van de chemische samenstelling van wortelgewassen en het resulterende sap, hebben moderne wetenschappers de prestaties van de traditionele geneeskunde grotendeels bevestigd en zelfs de invloedssfeer van deze nuttige natuurlijke producten uitgebreid. Wat zijn de gunstige eigenschappen van het sap, zijn er contra-indicaties voor de inname ervan? En voor welke ziekten zal de drank het grootste voordeel opleveren voor de menselijke gezondheid??

Zie ook het artikel: voordelen en nadelen van bietensap!

Samenstelling en nuttige eigenschappen van bietensap

Rauwe bietensap De voordelen van sap zijn volledig afhankelijk van de aanwezigheid van een verscheidenheid aan biologisch actieve stoffen in bieten. Bovendien bevat 100 gram sap 42 kcal, terwijl de voedingswaarde van het product wordt bepaald door:

 • 83,4% vocht;
 • 1% eiwit;
 • 9,9% koolhydraten, waarvan de meeste mono- en disachariden;
 • 1% vezels
 • evenals een kleine hoeveelheid as en organische zuren.

De voordelen en nadelen van bietensap worden bepaald door alle bioactieve stoffen in de samenstelling..

Omdat rauwe wortels die niet met warmte zijn behandeld, worden gebruikt bij de productie van sap, worden bijna alle vitamines, macro- en micro-elementen, evenals organische zuren, pectines en anthocyanines overgebracht naar de medicinale drank..

Vers sap bevat veel vitamines, waaronder:

 • vitamine B1 ondersteunt de werking van het zenuwstelsel en het spijsverteringsstelsel;
 • vitamine B2 die de menselijke groei en reproductieve capaciteit regelt;
 • vitamine B9, die onvervangbaar is in het werk van het hematopoëtische en immuunsysteem;
 • deelname aan de synthese van een aantal hormonen vitamine PP;
 • infecties tegengaan, het lichaam van energie voorzien en de afweer ascorbinezuur ondersteunen;
 • Vitamine P, die reageert op de elasticiteit en doorlaatbaarheid van haarvaten en vaatwanden.

Bietensap bevat veel plantaardige eiwitten en aminozuren. Het product dat door artsen wordt aanbevolen voor de behandeling van een breed scala aan ziekten, omvat een breed scala aan minerale verbindingen.

Het is het beste om sap van verschillende gezonde vruchten te consumeren.En als u op de juiste manier bietensap drinkt, zijn de voordelen van een dergelijke procedure maximaal..

Zo is jodium in bietensap een onmisbaar element voor het functioneren van het endocriene systeem. Mangaan, zink en fluor hebben een direct effect op metabolische processen, reproductieve functie en hematopoëse. Kalium, dat zeer overvloedig aanwezig is in vers bordeauxroodsap, is een sleutelelement in de bescherming van bloedvaten en het hart in geval van risico op atherosclerose, hartaanvallen en beroertes..

Een belangrijke rol in het werk van het cardiovasculaire systeem wordt gespeeld door anthocyanines die bieten in zo’n rijke kleur kleuren..

Deze stoffen kunnen de bloeddruk normaliseren, vasculaire spasmen neutraliseren, de vorming van kankercellen tegengaan en het lichaam beschermen tegen andere negatieve invloeden. Pectines hebben ook een beschermend effect en voorkomen dat zware metalen, radionucliden en schadelijke micro-organismen schadelijk zijn voor de mens..

Gezond sap van bieten, citroen, gember, bosbessenDe gunstige eigenschappen van bietensap zijn hier echter niet toe beperkt. Een drankje met ijzer kan een gunstig effect hebben op de weefseloxygenatie. Naast ijzer wordt de kwaliteit van het bloed beïnvloed door natrium, magnesium en kalium in het sap..

Nuttige eigenschappen van bietensap en contra-indicaties voor drinken

Sinds de kindertijd staat het grootste deel van het bietensap bekend als een volksremedie tegen verkoudheid, maar de reikwijdte van de remedie is hier niet toe beperkt..

Rode biet en sinaasappelsapMet uitgesproken ontstekingsremmende en desinfecterende eigenschappen, kan het sap worden gebruikt voor angina en andere ziekten die gepaard gaan met ontstekingsprocessen.

Als voor verkoudheid bietensap wordt gebruikt voor het spoelen en neusdruppels, dan worden lotions en kompressen met vloeistof gebruikt om kneuzingen, schaafwonden en oppervlakkige wonden, inclusief pustuleuze foci en abcessen, te behandelen. In dit geval vertoont bietensap niet alleen een ontstekingsremmend, maar ook wondhelend effect..

De vitamines in de drank zijn in een licht verteerbare vorm, dus het drinken van bietensap is nuttig bij vitaminetekorten, bij uitputtende fysieke en mentale stress, na een ziekte, wanneer het lichaam snelle, effectieve ondersteuning het meest nodig heeft. Als je bietensap op de juiste manier drinkt, wordt het uithoudingsvermogen van een persoon merkbaar verhoogd, wordt de slaap genormaliseerd, verdwijnen angst en vermoeidheid..

Bietensap helpt de prestaties te verbeteren, het geheugen te verbeteren en dient als een effectieve preventie van atherosclerose.

Bietendrank draagt ​​bij aan:

 • dunner bloed en zijn betere doorstroming;
 • het reinigen van bloedvaten van calciumafzettingen, wat soms kan leiden tot hartaanvallen en beroertes, verstopte aderen en verergering van spataderen.

Het drinken van bietensap is ook nuttig bij bloedarmoede, hypertensie, aandoeningen van de lever en pancreas, gastro-intestinale problemen en oncologische ziekten.

Bietensap is goed voor veel ziektenEen caloriearme drank rijk aan vitamines en andere essentiële stoffen voor het lichaam is nuttig bij overgewicht, de noodzaak om gifstoffen en gifstoffen te verwijderen, schildklieraandoeningen en vele andere disfuncties. Als laxeermiddel helpt sap de stoelgang te vergemakkelijken..

Vrouwen in de vruchtbare leeftijd en op oudere leeftijd weten van het vermogen van de drank om krampen te verlichten en het welzijn tijdens de menstruatie en de menopauze te verbeteren.

Toegegeven, als je binnen een drankje drinkt, is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met de gunstige eigenschappen van bietensap, maar ook met contra-indicaties.

Dit geldt vooral wanneer het sap wordt ingenomen door zwangere vrouwen. Enerzijds kan de vitamine- en mineralensamenstelling van de drank een grote hulp zijn voor een vrouw die een kind draagt. Aan de andere kant is bietensap tijdens de zwangerschap een risicofactor vanwege mogelijke allergische reacties en irritatie van het darmslijmvlies..

Wanneer het nemen van bietensap niet wordt aanbevolen?

Het drinken van bietensap tijdens de zwangerschap is ongewenstZwangerschap is niet de enige aandoening waarbij de inname van sap met de grootste ernst en voorzichtigheid moet worden genomen..

Het oxaalzuur dat in de drank zit en het lichaam binnenkomt, kan bijvoorbeeld praktisch onoplosbare zouten vormen. Als gevolg hiervan veroorzaken zand of stenen van dergelijke verbindingen echte kwelling voor mensen, en in vergelijking met de voordelen blijkt de schade van bietensap veel groter te zijn..

Onder welke diagnoses is het drinken van bietensap niet nuttig, maar schadelijk? Naast urolithiasis en andere ontstekingsziekten van de nieren en urineleiders, wordt een contra-indicatie voor het nemen van een bietendrank overwogen:

 • lage druk;
 • verhoogde zuurgraad;
 • diabetes mellitus en aanleg voor deze ziekte;
 • jicht en gewrichtslaesies vergelijkbaar van aard;
 • neiging tot diarree.

Vanwege de activiteit van de drank wordt bietensap niet aan kinderen gegeven, in ieder geval tot de leeftijd van drie jaar.

Bietensap kan worden gegeven aan kinderen ouder dan 3 jaarWat bietensap betreft, hebben sommige mensen een individuele intolerantie, die tot uiting komt in allergische reacties, spijsverteringsstoornissen, braken en andere onaangename symptomen. Om dergelijke negatieve gevolgen van een wellnessprocedure te voorkomen, is het belangrijk dat zelfs een gezond persoon weet hoe hij bietensap op de juiste manier kan bereiden en deze gezonde drank kan drinken..

Hoe maak je bietensap??

Het sap verkregen uit intens gekleurde verse wortelgroenten heeft het grootste voordeel..

Gezonde sapingrediënten voordat je ze in de sapcentrifuge doetVoor het persen worden de bieten grondig gewassen en worden grove wortelstokken en het apicale deel verwijderd. Wanneer het sap klaar is, wordt het een paar uur in de kou geplaatst, waarna het gevormde schuim op het oppervlak wordt verwijderd..

Als u bietensap vóór het drinken niet in de koelkast bewaart, kan de toch al specifieke smaak van de drank onaangename gewaarwordingen veroorzaken. Het product kan zijn gunstige eigenschappen tot 48 uur behouden, maar als het sap gepasteuriseerd wordt, neemt de houdbaarheid toe, maar nemen ook de voordelen van de drank af..

Hoe bietensap op de juiste manier te drinken?

Bietensap in zijn pure vorm, vooral bij een persoon die niet gewend is aan zijn smaak, kan veel onaangename emoties veroorzaken, van duizeligheid tot maagkrampen..

Bietensap moet verdund worden geconsumeerdDaarom is het beter om bietensap te drinken verdund met natuurlijk wortel-, pompoen- of ander sap. Meestal wordt aanbevolen om drie of vier delen van een zachtere en meer bekende drank te nemen voor een deel bietensap, waardoor het aandeel genezend bietensap geleidelijk toeneemt..

Een sapcocktail wordt twee keer per dag in een glas genomen en je mag geen puur bietensap drinken zonder pauze gedurende meer dan twee weken. Na zo’n kuur nemen ze nog 14 dagen een pauze en dan, als er geen onaangename gevolgen zijn, wordt de sapinname herhaald.

Wortelen, sappige pompoenen, perziken en appels worden meestal gebruikt als aanvulling op bieten in een medicinale cocktail. Een kleine hoeveelheid gember, sinaasappelsap en bessendranken geven ongewone tonen aan bietensap. Liefhebbers van groentecocktails kunnen sap van tomaten en komkommers, stengels bleekselderij of spinazieblaadjes toevoegen aan bietencocktails..

Video over de voordelen en gevaren van bietensap