De verbazingwekkende helende eigenschappen van nieskruid die het immuunsysteem bewaakt

helende eigenschappen van nieskruid Wat mensen niet doen om hun gezondheid te verbeteren: sporten, veel water drinken, gezond eten. Kruidkundigen hebben echter de helende eigenschappen van nieskruid, een hardnekkige groenblijvende plant, gewaardeerd. Ze bereiden er graag verschillende “medicijnen” uit, die een gunstig effect hebben op het lichaam. Wat is deze duurzame cultuur? Wat zijn de waardevolle elementen die het bevat? Hoe nieskruid te gebruiken bij frequente kwalen? Als iemand antwoord op deze vragen heeft gekregen, wil hij misschien zelf de kracht van natuurlijke gaven testen..

Delicate bloem voor het welzijn van de mens

Nieskruidstruik in de natuur Elke keer dat de aarde haar groene outfit aantrekt, denken maar weinig mensen aan de waarde ervan voor het lichaam. Het komt bij velen niet eens op dat kant-en-klare ‘medicijnen’ die het immuunsysteem kunnen aantasten onder hun voeten kunnen groeien. Slimme mensen hebben echter lang genoten van de genereuze geschenken van het land. Een daarvan is de geneeskrachtige nieskruid, die in zijn natuurlijke omgeving te vinden is op de hellingen en diepe kloven van de Kaukasische bergen. Het is te vinden aan bosranden in het Krasnodar-gebied..

Het is een vaste plant met een groenblijvend karakter en wordt ongeveer 50 cm hoog. In het ondergrondse deel van de plant bevindt zich een horizontale wortelstok, bestaande uit veel koordachtige wortels. Ze zijn donkerbruin geverfd..

Helleborusscheuten zijn meestal rechtopstaand. Alleen het bovenste deel vertakt zich in verschillende richtingen. De bladplaten bevinden zich in het gebied van de wortelstok. De maximale breedte is ongeveer 9 cm en lijkt qua vorm op een ellips, maar de randen zijn ontleed. Bladeren zijn donkergroen geverfd.

nieskruid bloeitTijdens de bloei verschijnen knoppen aan de bovenkant van de scheuten, bestaande uit 5 delicate bloembladen. Dit gebeurt al begin maart en gaat door tot eind juni..

Hun kleur is er in verschillende tinten:

 • roze;roze nieskruidbloem
 • licht geel;gele nieskruid
 • paars;
 • paars;paarse nieskruid
 • inktzwart.

Daarnaast zijn er ook tweekleurige opties. De vorm van de knoppen van een gekweekte nieskruid kan enkelvoudig of dubbel zijn. Ondanks de delicate bloembladen is nieskruid bestand tegen lentevorst en zomerdroogte..delicate witte nieskruid

Omdat de plant tot de Buttercup-familie behoort, is hij in levenden lijve extreem giftig..

De helende eigenschappen van nieskruid: algemene indicatoren

een opslagplaats van voedingsstoffenSinds de oudheid gebruiken traditionele genezers de hardnekkige bloem om verschillende ziekten te bestrijden. Na langdurige experimenten merkten ze een positief effect van de plant op het lichaam. Daar zijn in onze tijd veel bewijzen van..

De praktijk leert dat de helende eigenschappen van nieskruid zich in de volgende richtingen manifesteren:

 • normalisatie en stimulatie van metabolische processen;
 • verlaging van de bloedglucosespiegels;
 • het lichaam reinigen van gifstoffen, stagnatie van gal, parasieten, zware en radioactieve metalen;
 • stabilisatie van de bloeddruk;
 • preventie van verkoudheid;
 • vernietiging van tumoren van een andere aard;
 • het wegwerken van chronische hoofdpijn (migraine);
 • verlichtend effect op osteochondrose, artritis en radiculitis;
 • het behoud van de functies van het hart en de bloedvaten.

Bovendien wordt de bloem gebruikt om vrouwelijke ziekten te behandelen. Het helpt bij de bestrijding van prostaatadenoom bij mannen. Mensen met psychische stoornissen (dementie, epilepsie, melancholie) verbeteren hun conditie door bouillon van de nieskruid te nemen. Met zijn hulp kunt u de haargroei versnellen, aambeien en bloedend tandvlees vergeten. Zoals u kunt zien, steken de nieskruidplant en zijn geneeskrachtige eigenschappen af ​​tegen de achtergrond van andere culturen die in de volksgeneeskunde worden gebruikt. Laten we eens nader bekijken hoe het tijdens de behandeling op het lichaam inwerkt..

Meestal wordt een wortelstok, die rijk is aan glycosiden, gebruikt voor de bereiding van een medicinaal medicijn. Het is wenselijk om het te gebruiken om de bloedcirculatie te stimuleren..

We reinigen het lichaam van gifstoffen

gedroogde nieskruid

Het rationele gebruik van nieskruid heeft een krachtig effect op de reiniging:

 • lever;
 • nier;
 • ingewanden.

Door het medicijn 6 maanden te gebruiken, hebben velen hun fysieke conditie aanzienlijk verbeterd. De vernieuwde darm begint immers met hernieuwde kracht te werken. Na verloop van tijd verbetert de bloedcirculatie en vindt zelfs celvernieuwing plaats. Het is interessant dat bij het reinigen van het lichaam de speciale helende eigenschappen van de nieskruid worden gebruikt: een laxerend effect en het verwijderen van overtollig vocht. Hierdoor komen slakken, zware metalen en gifstoffen naar buiten..

Vaak worden chronische ziekten na een reiniging met behulp van een nieskruid verergerd. Daarom moet elke kruidenbehandeling met de behandelende arts worden besproken..

Sommige kruidkundigen hebben gemerkt dat na het reinigen van de darmen de waardevolle elementen van de plant een gunstig effect hebben:

 • om cellen te vernieuwen;
 • terugtrekking van cholesterol uit bloedvaten;
 • vernietiging van vervalcomponenten van zware metalen.

geraspte gedroogde nieskruidHet actieve effect van de nieskruid op het lichaam komt tot uiting in het verbeteren van de algemene toestand van een persoon. Sommige ziekten stoppen met ontwikkelen, terwijl andere gewoon verdwijnen. Er moet echter aan worden herinnerd: alle mensen zijn anders en wat de een helpt, is schadelijk voor de ander. Maar als u nader bekijkt wat nieskruid geneest, kunt u navigeren bij het nemen van een belangrijke beslissing..

Ademhalingsorganen en hart

gezond hart met nieskruidMeestal hebben velen in het koude seizoen te maken met aandoeningen van de luchtwegen. Soms geven ze complicaties aan het lichaam, met bronchitis, astma en zelfs longontsteking tot gevolg. Correct gebruik van nieskruid tijdens ziekte zal helpen om slijm te verwijderen en het genezingsproces te versnellen. Het is echter verstandiger om een ​​tinctuur te bereiden voor algemene versterking van het lichaam. Degenen die het medicijn regelmatig gebruiken, verdragen het seizoen van ziekte veel gemakkelijker. Over ongeveer 6 maanden zullen de waardevolle elementen van de plant het immuunsysteem beïnvloeden en zal het klaar zijn om elke “vijand” te ontmoeten.

De tinctuur wordt vrij eenvoudig bereid:

 • hak de nieskruidwortel met een mes;
 • neem 10 g van de resulterende grondstof;
 • giet kokend water (2 glazen);
 • aandringen voor ongeveer 8 uur;
 • filter de vloeistof;
 • de wortels worden geperst.

Ze nemen het “medicijn” volgens het schema. De eerste 10 dagen 1 maal daags 1 theelepel. Daarna wordt de enkele dosis verdubbeld. In het volgende decennium wordt het medicijn al gedronken in 3 theelepels per 1 dosis. De resterende 6 maanden worden aanbevolen om al 4 theelepels te nemen. Neem dan een pauze van 31 dagen en herhaal eerst de kuur, waarbij u de dosis met een interval van 5 dagen verhoogt..

verbeterde bloedsamenstellingBewonderaars van kruidengeneeskunde beweren dat als het medicijn wordt gebruikt in overeenstemming met de aanbevelingen van de behandelende arts, het mogelijk is om de bloeddruk te verlagen. De Helleborus heeft ook een speciaal effect op het hart, dat voortdurend ondersteuning nodig heeft. Het vergemakkelijkt zijn werk door stilstaande elementen uit de bloedvaten te verwijderen. Hierdoor krijgt het lichaam zonder onderbreking voldoende bloed binnen..

Als na het innemen van de tinctuur, duizeligheid, misselijkheid en hartslagverhoging, moet u onmiddellijk een arts raadplegen.

Gezonde voeding van “resistent gras”

helleborus olieVooral populair in cosmetica is het originele extract en de wortelstokken van de nieskruid – olie, waarvan het gebruik helpt om de huid te hydrateren en te verjongen.

Daarnaast wordt het gebruikt door:

 • om wratten te verwijderen;
 • strijd tegen etterende acne;
 • in hydraterende maskers;
 • tijdens het zwemmen in de sauna;
 • voor huiddesinfectie.

De olie wordt oraal ingenomen om overtollige kilo’s kwijt te raken. Het verwijdert gifstoffen uit het lichaam, waarna de vetstofwisseling verbetert. Bij de behandeling van sinusitis nemen volwassenen 20 druppels voor de maaltijd. Als pijnstiller wordt het product gebruikt bij pijn in de gewrichten en onderrug. Het verloop van de behandeling is ongeveer 10 dagen.

Helleborus boter dessertOmdat de plant tot begin juli bloeit, hebben de bijen de tijd om zoete nectar uit de knoppen te halen. Het resultaat is een uniek product – Helleborus witte honing.

De eigenschappen van het product zijn te wijten aan de aanwezigheid van waardevolle elementen:

 • fructose;
 • een set sporenelementen;
 • vitamine;
 • aminozuren;
 • as;
 • polysachariden.

Het wordt voorgeschreven voor de behandeling van verkoudheid, verbetering van de hartfunctie en algemene versterking van het lichaam. Voor sommige mensen is honing echter gecontra-indiceerd. Het is beter om er vanaf te blijven voor diabetici, mensen met allergieën en mensen met een verhoogde maagzuurgraad..

Alvorens te accepteren, evalueren we onze mogelijkheden

nieskruid bouillonHet bekende spreekwoord over de glitter van goud moedigt mensen aan om kruidengeneeskunde serieus te nemen. Dit geldt vooral voor de Helleborus. Contra-indicaties voor gebruik zijn van toepassing op verschillende categorieën mensen.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan:

 • zwangere vrouw;
 • moeders die borstvoeding geven;
 • kinderen onder de 12 jaar.

Omdat de plant als giftig wordt beschouwd, kan een overdosis intense dorst, oorsuizen en zwelling van de keel veroorzaken. Om dergelijke problemen te voorkomen, moet u zich houden aan het door de arts voorgeschreven behandelingsschema voor nieskruid..

Na het gunstige effect op het lichaam van het “aanhoudende gras” – nieskruid te hebben overwogen, wil iemand misschien de kracht ervan op zichzelf ervaren. De behandeling moet echter verstandig worden benaderd. Vergeet niet dat het belangrijk is om de aanbevelingen voor gebruik op te volgen. Let op eventuele bijwerkingen en luister naar je lichaam.

Helleborus voor gewichtsverlies – video

Adblock
detector