Berkensap - de voordelen en nadelen van een natuurlijke drank

Berken sap. voordeel en schade In het voorjaar drinken dorpelingen berkensap, de voordelen en nadelen zijn al lang bekend. Allergiepatiënten die bang zijn voor boombloei, worden als verboden sap beschouwd. Voor alle anderen is dit een heerlijk vitaminegeschenk uit de natuur. Berkensap signaleert het ontwaken van de natuur na de winterslaap. Sterke wortels brengen voedingsstoffen uit de voorraadkast terug naar het grondgedeelte. Hoe groter de boom, hoe meer sap er nodig is om hem wakker te maken. Wat levengevend vocht lenen van de natuur.

Kenmerken van berkensap

lentecollectie van berkensap In het voorjaarsberkenbos in de laaglanden ligt sneeuw en de bomen die in de open lucht staan, beginnen al te huilen. Als iemand in de winter een onzorgvuldige knoop in een boom maakt, met het begin van de sokogon, stoten de wonden druppels uit van een transparante zoetige vloeistof. Levengevend vocht draagt ​​een onschatbare cocktail en voedt de boom. Dit is het moment waarop berkensap wordt verzameld.

De sapstroom in het voorjaar begint in veel bomen. Alleen berkensap wordt gebruikt en verzameld op industriële schaal.

Mensen begrepen dat de genezende vloeistof gedronken kan worden door de wond te verdiepen en het stromende vocht op te vangen. Bereznitsa werd gedolven om hun dorst te lessen, om kinderen te trakteren op een eentonige wintermaaltijd. Na twee weken regelmatig gebruik van het sap, voelden mensen een golf van energie. Later bleek dat de voordelen van berkensap in een multi-compositie, en er is voor niemand schade aan.

milieuvriendelijke drankHet concept van milieuveiligheid heeft echter in de eerste plaats betrekking op berkensap. Zou er geneeskrachtige grond kunnen zijn langs snelwegen, industrieterreinen of in de stad? De wortels kiezen de grond niet, ze voeden zich met wat ze hebben. In een strook van 50 m van een drukke weg is berkensap niet gunstig en is de schade door de aanwezigheid van lood gegarandeerd. Het blijkt dat een geneesmiddel alleen in een schone ruimte kan worden ingenomen..

Sap wordt verzameld in het vroege voorjaar, voordat het ontluikt van volwassen bomen, in een sectie van meer dan 20 cm.

Door de gaven van de natuur weg te nemen, verzwakken we de boom. De ijverige verzamelaar zal een beetje sap van verschillende bomen nemen, de holte bedekken en de tranen van een berk afvoeren.

De onbetwiste voordelen van berkensap in de samenstelling, per liter:

 • caloriegehalte – 240 kcal;
 • koolhydraten – 58 g;
 • vetten – 0,0;
 • eiwitten 1,0 g;
 • as – ongeveer, 5 mg.

Micro- en macronutriënten zijn in een kant-en-klare vorm in de vloeistof aanwezig. Een afvalvrij dieetproduct, biochemische samenstelling werkt als een therapeutisch en profylactisch hulpmiddel met een breed spectrum. Er zijn geen absoluut gezonde mensen. Waar berkensap nuttig voor is, is zijn veelzijdigheid. Het kan worden gedronken als een preventief, vitamine-, stimulerend middel. Het lichaam zelf zal een gebruik vinden voor de waardevolle samenstelling.

Het is het nuttigst om vers sap te gebruiken, niet ingeblikt, wanneer biochemische processen actief zijn. Een geneeskrachtig drankje kun je 2 dagen in de koelkast bewaren..

Hoe wordt berkensap behandeld?

Voordelen en nadelen voor de gezondheid van berkensapIn de volksgeneeskunde wordt driemaal daags gedurende 2-3 weken een heerlijk drankje voorgeschreven om het lichaam te reinigen:

 • met ziekten van het hart en het hematopoëtische systeem;
 • Maagdarmkanaal, inclusief ulceratieve ziekten;
 • artritis, jicht, reuma;
 • voor de behandeling van externe ziekten.

Om huiduitslag en ouderdomsvlekken op het gezicht kwijt te raken, volstaat het om ‘s ochtends je gezicht te wassen met geneeskrachtige vloeistof.

Behandeling met berkensap is seizoensgebonden, je moet het moment aangrijpen en op het juiste moment dicht bij de bron van kracht en gezondheid zijn. U kunt de genezende eigenschappen van de compositie behouden als u de vloeistof onmiddellijk na het verzamelen invriest. Alle methoden, inclusief warmtebehandeling, biologisch actieve stoffen worden uit de circulatie verwijderd. In een ingeblikt product blijven sporenelementen achter, een gunstig effect van een dergelijk product zal zijn, een therapeutische niet.

Sap kan worden bewaard door verdamping in een waterbad bij een temperatuur van 600 C, waarbij 75% van het water wordt verwijderd. De resterende siroop wordt in gesteriliseerde potten gerold..

berkensap voordelen en schade aan het lichaamDe vraag wordt vaak gesteld of het mogelijk is om berkensap te gebruiken voor een zogende moeder tijdens de zwangerschap. De levengevende vloeistof bevat geen allergenen en artsen raden aan het lichaam op te laden met een biologische activator. Naast verzadiging met nuttige stoffen, is de drank een diureticum, verwijdert het vocht uit het lichaam, vermindert het wallen. Tijdens de zwangerschap is drinken noodzakelijk, bij het voeden krijgt het lichaam van de moeder bescherming en voeding.

Enkele eenvoudige saprecepten:

 • bloedarmoede – drink 3 keer per dag 100 g sap;
 • om stenen uit de nieren te verwijderen, drink 3 keer per dag sap in een glas;
 • bronchitis wordt genezen door sap met honing te drinken;
 • de drank verwijdert gifstoffen en vergiften.

We hebben alleen berkensap nodig, de voordelen en nadelen zijn duidelijk. Maar voor je eigen gezondheid zorgen kan een boom doden..

Kvass van berkensap wordt bereid in een glazen fles met een handvol rozijnen en 2 theelepels. suiker per liter drank. Sluit de fles goed af, houd hem koel. Je kunt de drank na 2-3 maanden gebruiken, of na een paar dagen.

De juiste technieken voor het verzamelen van berkensap

correcte verzameling berkensapHet beste sap komt van een berkenboom die op een heuveltje staat. De bast van de boom moet wit en zwart zijn, wat betekent dat de boom volwassen is. Zo’n boom zal tot 6 liter sap per dag opleveren. Als het sap gedurende de hele periode wordt ingenomen, zal de boom verzwakken zonder voeding te krijgen. Er moeten meerdere bomen worden gebruikt, die de sneden na gebruik afdichten. Het creëren van een groef van 2 cm diep met vochtafvoer via een buis is de meest voorzichtige optie.

De gunstige eigenschappen van berkensap blijven behouden totdat het fermenteert. Daarom moet de container dagelijks door de ophaler worden geleegd..

De meest zachte selectie van genezende vloeistof is een methode die is gebaseerd op het afsnijden van een tak. Op een niveau van 2 meter boven de grond wordt een dikke tak afgesneden, een container voor het verzamelen van sap is aangebracht. Een open wond loopt uit het sap, dat moet worden opgevangen, en de wond zal binnen twee weken genezen. Het wondgeneesmiddel zal het sap afgeven.

Voor industrieel oogsten worden kapgebieden gebruikt. In dit geval is het niet eng om de boom voor te drogen. Momenteel zijn er nog maar weinig sapverwerkende bedrijven over, het is veel geluk om zo’n product te kopen..

Video over de voordelen van berkensap

Adblock
detector